Şimdi Ara

Uefi format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarına usb den uefi format atmak istiyorum. Bildiğiniz gibi fat32 formatinda oluyor sadece ve max 4 GB a kadar ISO siniri var. Benim ISO dosyam 4 GB sen büyük isoyu nasıl parçalayabilir im. Parçalarsam windows boot olurken sorun cikarir mi? Ornek olarak söylüyorum içindeki pro hariç diğer sürümleri silsem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İso dosyasının 4 gb olması önemli değil. İçinde 4 gb tan büyük dosya yoksa sorun olmaz. USB ye yazdırarak format atabilirsin.

DVD'ye yazdırırsan herhangi bir kısıtlama olmaz. Tabi sadece DVD kapasitesi dışında.
  • ISO dosyasının boyutu 4 GB dek büyükse zaten disk fat32 olarak hazirlanmiyor uefi de sadece fat32 ile uyumlu. Yani icindeki dosya boyutluyla ilgili değil ISO zaten tek dosya gibi görünüyor diskte anlatabildim mi?

• Ben bu konuya daha önce de cevap yazmıştım

DVD yap veya 8 GB bellek kullan
    dosyaları bölersen sorun yaşarsın yapmak istedğinin süresi uzar
    moralin bozulur sonra bir konu daha açarsın
    yeterli cevaplar gelmez iyi sinir olursun

O yuzden tavsiyelere uymanı tavsiye ederim
  • dvd olabilir teşekkür ederim yalnız usb den isterse 128 gb olsun 4 gb den büyük isoyu fat32 olarak yazamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3X3N0N

ISO dosyasının boyutu 4 GB dek büyükse zaten disk fat32 olarak hazirlanmiyor uefi de sadece fat32 ile uyumlu. Yani icindeki dosya boyutluyla ilgili değil ISO zaten tek dosya gibi görünüyor diskte anlatabildim mi?

İso bir formattır ve zip rar gibi içinde dosyalar bulundurur. İso'yu USB'ye yazdırdığında iso olarak değil, içindeki dosyalar yazılır. Dolayısıyla iso'nun boyutu değil içindeki dosyaların boyutu önemlidir.

Ama sen iso yu USB'ye kopyalamaya çalışıyorsan, daha baştan hata yapıyorsun demektir.
  • Rufus ile hallediyorum. Yav sonuca mühim olan toplam boyut. Toplam boyuttan kastim iso dosyasinin icindekiler. 4 GB yi geçerse fat32 olarak olusturamiyorsun. Konu kilit.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Recovery partition problemi.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3X3N0N

Rufus ile hallediyorum. Yav sonuca mühim olan toplam boyut. Toplam boyuttan kastim iso dosyasinin icindekiler. 4 GB yi geçerse fat32 olarak olusturamiyorsun. Konu kilit.

Rufus'la iso'yu yazdırdığında ne demek istediğimi anlarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.