Şimdi Ara

Raw harddiski biçimlendirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
23.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar butun forumu aradım ama ne benim sorunuma nede çözümüne rastladım.Iomega 320 gblık harici harddiskim war içi tamamen doluydu.Hard diskten dosya atmakta bazen sorun yaşıyodum.İçindeki filmlerin çogu durup duruken bozuldu.Hard diskimi taktıgımda surekli olarak veri kaydedilemedi diye uzun bi hata weriyodu.Hard diski biçimlendirmedede hata weriyodu.Geçen gün birden hard diskin raw dosya sistemine dondu.Hard diski HP USB Storega Format Tooldan biçimlendirirken yazmaya karşı korumalı hatası alıyorum.Sağ tıklayıp biçimlendir dediğimde biçimlendirilemiyor hatası veriyor.Hard disk su an kullanılmaz durumda.İşletim sistemim windows xp sp3.Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• """"""""""""""""""""Harddiskin raw' a Dönüşme Sorunu"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
    ÇÖZÜM 1:"" USB, Sorun ve Çözümleri konusunu inceleyin.
    Harici HDD kullanımı (ANLATIM) konusunu inceleyin.
    @dejaay 'e teşekkürler.

Dosya sistemi RAW'a dönüşünce verileri kurtarmak zorlaşacak tabiki. Bilinen yöntemlerle RAW olan dosya sistemini düzeltmeyi denersin. Örnek; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak.
    Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deniyebilirsin.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
    Easy Recovery ile Silinen Verilerinizi Kolayca Kurtarın(Resimli)
    Dosya Kurtarma Yazılımları
    Tiramisu for win (data recovery deki dos gücü)
    Konularını inceleyin.

""ÇÖZÜM 2 :" Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü.
    windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım
    formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.
    ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var
    usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan
    çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli
    dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi
    başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit
    diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları
    hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta
    tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden
    kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa
    formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;) bu arada yukarda 'amedeusjr' arkadaşın anlattığıda benim söylediğimle benzer
    nitelikte bir yöntem.= )

""ÇÖZÜM 3:"" Herkese Selamlar. Benim de 500gb diskim raw olmuştu. 300 gb gibi bir veri kaybı vardı ortada.
    Araştırdığım birçok forumda kurtarma programlarından bahsediliyordu; uzun,zahmetli ve %100 kurtarma garantisi olmayan.
    Yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi, live cd en sorunsuz,en güvenli çözüm. Live cd derken, Linux tabii bu arada.
    Ben olayı Ubuntu live cd ile hallettim. Ubuntu live cd'yi taktığım gibi, hardiski hiçbirşey yokmuş gibi açtım...
    Verilerimi diğer bir harddiskime kulağından tuttuğum gibi, çekip attım ve mutlu son... Teşekkürler ubuntu, teşkkürler LİNUX...
    Ve tabii ki bu bilgiyi bir başka forumda paylaşan arkadaşa da teşekkürler. Allah razı olsun.

"""""""""""""""""""""""""Disk yazmaya karşı korumalı.korumayı kaldırın vs..""""""""""""""""""""""""""""""""""
    aşlat/çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.

Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın.

ALINTIDIR FORUM
    DAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 29 Kasım 2010; 23:11:53 >

• 1TB lık hard diskim Raw olarak görünüyordu.Partition Table Doctor 3.5 programıyla tamamen eski haline geldi.Hem de hiç veri kaybı olmadan.
  • Öncelikle sorunun düzeltilmesi için gerekeni belirteyim:

Öncelikle sorunlu sabit disk veya flash disk hangi harfde ise o belirlenir. (Örneğin E: veya D: gibi)
    Ardından komut istemini açarız (Bunu açmak için Başlat-Çalıştır tıklanarak oraya CMD yazılır ve enter'a basılır)
    Komut istemine şunu yazalım:
    chkdsk /F e:
    (Burada e: sizdeki sorunlu diskin bağlı olduğu harfdir)
    Bir süre işlem devam eder ve büyük ihtimalle sorun düzelecektir.

Gelelim yoruma;
    Windows işletim sistemi gelişmiş gibi görünmesine rağmen nedendir anlamam, dosya sistemi arızalarında veya virüs saldırılarında kullanıcının çözemeyeceği sorunlar üretir.
    Böyle durumlarda DOS işletim sistemi komutları imdadımıza yetişir.
  • ey ahali boşverin siz onu bunu.. saçma sapan ücretli karmakarışık fazla yer kaplayan,boşu boşuna kotadan ve zamandan yiyen programlarla uğraşmayın.. inanın son 2 gündür indirmedik program denemedik yol bırakmadım,şu herhangi bir sebeple hardiskinizin ''raw'' şekline dönüşmesine hele ki içinde bir sürü bilgileriniz varsa sürücüye tıkladığınızda diski biçimlendir diyorsa ki hali ile herşeyin silinmesi demek.. bu tür şeyler yapmayın.. saatlerdir deniyorum sabırla TESTDİSK' adlı programı tavsiye etmişler bir yerlerde.. onu indirdim hem linux için hem windows için çalışıyor bu program sorunlu ulaşamadığınız hardisklerin yanı sıra yanlışlıkla silinmiş dosyaları da getiren photorec adlı bir programda var aynı dosyada.. az yer kaplıyor;kullanımı internettte anlatılmış,gayet basit ilk başta tuhaf ve zor gelecek korkutacak sizi;çünkü komut sistemi ile çalışıyor fakat öyle değil inanın çok basit ilk kullanımdan sonra daha kolay olacak.. dosyalarıın tamamını seçince problem olmuştu bende,o yüzden dosyaları tek tek kurtardım bende-tek tek derken ben hardiskte klasör olarak yani kaydettiğim şekli ile olduğu gibi görünüyor isimleri..
    kesinlikle harika bir program hiçbir sorun yaşamadım tüm dosyalarımı kurtarabildim..

• ben veri kurtarmak istemiyorum raw olan diski nasıl yeniden formatlayabilirim onu öğrenmek işstiyorum
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    hocam şu adresten programı indir:http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.40.exe

programı aç formatlamak istediğin diski seç continue yazan yere tıkla. sonra yukarıdan low level format sekmesini aç. aşağıda perform a quick wipe seçeneğini seç sonra format this device tıkla. bitince uyarı verir onu kapat disk yönetimini aç ve diski biçimlendir. bende hep işe yarıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    flash disk biçimlendirme sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

hocam şu adresten programı indir:http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.40.exe

programı aç formatlamak istediğin diski seç continue yazan yere tıkla. sonra yukarıdan low level format sekmesini aç. aşağıda perform a quick wipe seçeneğini seç sonra format this device tıkla. bitince uyarı verir onu kapat disk yönetimini aç ve diski biçimlendir. bende hep işe yarıyor.

buda olmuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Bende sorun yaşıyordum Scalh arkadaşımız sayesinde çözdüm.Teşekkürler

• Scalh kullanıcısına yanıt

Raw formatına dönüşen ve çok yavaş çalışan işlem yapmakta zorlandığım diski formatlayıp rahatlatabildim dediğiniz yöntem ve programla. teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.