Şimdi Ara

UEFİ Olmayan Sistem Bios Menüsü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evdeki eski bilgisayarı Windows 10'a yükseltmiştim fakar uefi ya da başka bir seçenek sunmadan doğrudan Win10 yükselttim. Şimdi bu bilgisayara Linux Mint kurmak istiyorum. Fakat usb'den başlatamıyorum bilgisayarı. Bios menüsüne bir türlü ulaşamadım.

• Bana özel mesaj atarak şöyle demişsin.
    quote:

Hocam merhabalar. Bende windows 7 orijinal keyi vardı fakat sonra bilgisayar bozuldu. Tamire verdim ve orada anakartı yenilendi. Bana windows 10 yükleyip getirdiler. Bu durumda benim orijinal yapma şansım var mı bu windows 10 sürümünü ?

Bir de bu sürümü yüklerken uefi olarak yüklememişler sanırım. Bios'u açamıyorum acaba nasıl açabilirim bilginiz var mı ? Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatma seçeneğini kullanma yolu da işe yaramıyor malesef.

Fakat ben teknik sorulara özel mesajla cevap vermiyorum. Onun için burada cevap vermek isterim.

"Bilgisayarı tamir ettikleri yerde Windows 10 yüklediler" diyorsun bunu orijinal yapmak istediğine göre demek ki şimdi orijinal değil. Bana bu konuda özel mesaja attığına göre demek ki daha önceki konulara yazdığım mesajlarımı okuduğunu sanıyorum. Orada yazdığım şeyler yine geçerlidir. Sadece senin için değil bedava orijinal Windows 10 kullanmak isteyen herkes için geçerlidir. Yani:

Windows 7 Ultimate yükle Daz Loader ile etkinleştir. (Windows 7'yi Legacy olarak yüklemen gerekir, UEFI yüklersen Daz Loader çalışmıyor.)

Sonra buradaki linkten Windows 10'a yükseltme yap...

Artık sen de bedava orijinal Windows 10 Pro sahibi oldun.

İlerde tekrar format atman gerektiği zaman tekrar yükseltme yapman gerekmez. Doğrudan temiz Windows 10 Pro kurabilirsin.

Gerekli Windows 7 ve 10 ISO dosyalarını şuradan indirebilirsin. ISO indir

Bu yazdıklarımı uygulayıp bedava Windows 10 sahibi olanlar teşekkür mesajı atıyorlar. Sen de yapabilirsin. Yapamadığın, takıldığın bir yer olursa buraya yaz, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

İkinci soruya gelirsek; Windows'u UEFI olarak yüklememişler diyorsun. Dediğin gibi BIOS'a gireceksin. Ama giremediğini söylüyorsun bu durumda ne yapılabilir?

BIOS'a nasıl girilir öğrenmek için:

• Anakartın kullanma kılavuzuna bakabilirsin.
    • Kullanma kılavuzu yoksa anakart üreticisinin sitesine gidersin modeline ait kullanma kılavuzu indirip bakabilirsin.
    • Google, anakartın markasını modelini yazar arama yaparsın.
    • Markasını modelini bu konuya yazarsın bilenler yardımcı olur.
      [\ul]

• Teşekkürler hocam cevap için. Kusura bakmayın imzadaki notu sonradan gördüm. Kart msi gf615m-p33. Kullanım kılavuzunu indirdim. Sorun olursa buradan yazabilirim yine değil mi ? @DoubleDragon
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakone

Teşekkürler hocam cevap için. Kusura bakmayın imzadaki notu sonradan gördüm. Kart msi gf615m-p33. Kullanım kılavuzunu indirdim. Sorun olursa buradan yazabilirim yine değil mi ? @DoubleDragon

Tabi ki yazabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Teşekkürler hocam cevap için. Kusura bakmayın imzadaki notu sonradan gördüm. Kart msi gf615m-p33. Kullanım kılavuzunu indirdim. Sorun olursa buradan yazabilirim yine değil mi ? @DoubleDragon

Tabi ki yazabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Hocam bios kısmını hallettim manual'i okuyarak. Fakat şimdi açıp baktım da etkinleştirme kısmında şöyle yazıyor. Bu şartlar altında bilgisayarda yüklü Windows 10 Pro orijinal yazılım mıdır ?

UEFİ Olmayan Sistem Bios Menüsü Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakone -- 21 Nisan 2017; 18:15:11 >

• bakone B kullanıcısına yanıt
    Gösterdiğin ekran görüntüsünde "Windows kuruluşunuzun etkinleştirme hizmeti kullanılarak etkinleştirildi" yazıyor. Buraya bakarsan etkinleştirilmiş. Ama crack'la mı etkinleştirildi yoksa orijinal mi bilemem.

Temiz Windows 10 kurduğun zaman otomatik etkinleşiyorsa orijinaldir, etkinleşmiyorsa değildir. Bu bile kesin bir yöntem değil çünkü bazen orijinal Windows bile etkinleştirmede problem çıkarabiliyor. Telefonla destek istemek zorunda kalabiliyorsun.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Son bir soru daha sorayım sizin yöntem garanti midir? Yani öyleyse aklımda şüphe kalacağına onu yapayım rahat edeyim diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam çok teşekkürler. Son bir soru daha sorayım sizin yöntem garanti midir? Yani öyleyse aklımda şüphe kalacağına onu yapayım rahat edeyim diyorum.

Evet benim yöntem garanti ama senin bilgisayardaki Windows gerçekten orijinal olarak etkinleştirildi ise problem çıkar mı acaba diye aklıma bir soru takıldı. İstersen Windows'u yükleyen kişiye sor bakalım Windows 10'u crack yaparak mı etkinleştirmiş. Eğer crack yaparak etkinleştirdi ise benim söylediğim yöntemle yaparsın.
  • Dediğiniz gibi hocam ben sorayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.