Şimdi Ara

Ufak Yeğenim ile Kaza Geçirdim, Aracım Perte Çıktı [SS'li] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
22.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski kafalı diyeceksiniz ama bende eski araçları seviyorum. Neden çünkü araçlarda ruh var. Tasarım var. Mesela yeni Mercedes E serisine bakıyorum nerde o eski krom detaylar yolu buzdolabı katlayan kağnı gibi giden kokpite bakınca gemi gidiyor sanki dedirten bakınca vay anasını arabaya bak dedirten yıldız. BMW'ye bakıyorum koskoca BMW önden çekiş araç üretiyor. Yeni araçlardan çok sevdiklerim de var ama yenileri bana oyuncak gibi görünüyor. Yeni araçların da şu olayı hoşuma gidiyor. Kafa rahatlığı. 15 senelik bir Mercedes her an arıza verme potansiyeline sahip. Fakat yeni araçlar da bu yok ve sırf bu yüzden tercih sebebi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Ne eski kafalı demesi hocam. Ben eskilerin hayranıyım. 90'lı yıllardaki tasarımlar hangi yeni otomobilde var? O kadar yeni araç kullandım hiçbirinden Lada ya da R19 kadar zevk alamadım. Ki bunlar ufak hacimli güçsüz araçlar. Kim bilir bir Mercedes, Alfa, bmw nasıldır. Artık otomobillerde zevk kalmadı. Resmen çoğu marka kullan at araba üretiyor. Ne ralli kaldı eskisi gibi ne de F1. En çok da o altın çağların göremedim diye üzülüyorum. Bana göre yeni araçların tek artısı güvenlik ve yakıt. Eğer temiz eski bir Mercedes alırsanız kolay kolay bozulmaz bile. Çoğu şey mekanik ve sağlam çünkü. Artık ne kadar çok elektronik varsa o kadar çok para ediyor araçlar.

• Çok geçmiş olsun. Büyük bir belayı yara almadan atlatmışsınız.

Burada bazı kişilerin ders çıkarması gereken durumlar var. Çocukları arka koltuklara başı boş bir şekilde bırakmayalım. Küçüklerse mutlaka bebek veya çocuk koltuğu kullanalım. Büyüklerse de konuyu açan arkadaşın yaptığı gibi emniyet kemerini taktıralım.

Geçenlerde bir arkadaşın başına da geldi bir kaza. Araç Dobloydu ve çocukları uzansınlar diye minder atıp bagaja koymuşlar. Şehirlerarası yolculuk yaparken lastik patlamış ve araç yan yatmış (Allah'tan takla atmamış) . Çocuklar yan camlara çarparak yaralanmış, yüzü ve elleri kesilmiş. Anne babasının çok keşkeleri var ama artık iş işten geçmiş ki daha beteri de olabilirdi.

Olmaz olmaz deme olmaz olur...

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Modelini unuttum şimdi, 93 model bir Alfa kullanmıştım 2.5 motordu sanırsam. O ne zevkli aletti ya. Ferrari yavrusuydu mübarek.

Benim şuan topladığım aracım 1995 model bir W124 E200. Araç orijinal sportline. Orijinal kısa yaylar, orijinal sportline döşemeler, orijinal Mercedes yıldızlı egzoz sistemi, orijinal havalı kilit sistemi, yüksek dişli ASD diferansiyel, orijinal 260 kadran, hava açıkken gri kapalıyken siyah görünen Blauscwarhz metallic rengi, son modelinde bile hissedemediğim o mükemmel yol tutuşu, arka camların orijinal güvenlikli cam olması ve beni en çok cezbeden de aracın hiç bir yerinde çürüğü bırakın pas bile olmayışı. Şase numarasını Mercedes'e sorgulattım araçta olan herşey orijinal.

Motorunu komple sıfırlanmış şekilde aldım, şanzımanı kendim sıfırlattım, diferansiyeli revizyona soktum, egzozda çürükler vardı komple yeniledim. İçinde kozmetik kusurlar var fakat Sarp sınırı açılınca acayip bir makina olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 21 Ekim 2020; 14:7:11 >

• Allah korusun hocam. Harbiden sadakanız varmış. Kemer dikkatiniz için ayrıca tebrik ederim. Bu konudan da görüyoruz ki donanımdan motordan önce güvenliğe dikkat etmeliyiz.

• Cok gecmis olsun. Emniyet kemeri hayata baglamis sizi. Cocuk cok sansliymis taktigi icin.

Oyle ben ustayim, takarsam acemi gozukurum dusuncesindekilere verilecek bir ornek olmus. Her zaman sizden kaynaklanmayabiliyor kazalar.

On / arka farketmeksizin mutlaka emniyet kemerlerini taktiririm. Arada bir tum kemerlerin fonksiyonlarini test ederim. Takmamak kimse kusura bakmasin, akilsizliktan baska bir sey degil.

Meğer aynı kafadaymışız. Benim de hayalimde W140 600 Sel var hocam. Belki nasip olur bir gün. Eski Mercedesler harbi araçlardır. Size keyifli ve güvenli sürüşler.

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Allah herkese gönlünce versin. Size de keyifli ve güvenli sürüşler hocam.

Amin herkese de bize de. Teşekkür ederim.

• Bilmiyorum Fiati da 2005 model 307 ile tira carpip takla attık hizimiz 100-110 idi ciddi yaralanma dahi olmadı teker koptu tsvan çöktü direk eğildi ama bize pek bir şey olmadi. Pejo fiat aynidir heralde.

• Geçmiş olsun Hocam. Lütfen çocuk koltuğu alın. Muhakkak arka koltukta oturanlara kemer taktırın.

• Geçmiş olsun kardeşim,Allah tekrarını yaşatmasın inşallah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Ön sağ koltuğunuz boş olduğu için yolcu yastığı açılmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hopeyoung

Öncelikle geçmiş olsun. Ön sağ koltuğunuz boş olduğu için yolcu yastığı açılmamıştır.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam, öyle bir durum olunca açılmadığını bilmiyordum hocam, olabilir

• Pek çok araç görüyorum, çocuk koltuğuna oturtulmuş ancak kemeri bağlanmamış çocuklar. Ama sürücünün kemeri bağlı. Belki bilinçsizlik sebebiyle, bunun yeterli olduğunu düşünerek yapıyor olabilirler ama değil.

2 oğlum var, 12 ve 5 yaşlarında. Büyük zaten direkt koltuğa oturuyor, küçük de çocuk koltuğu ile. Bir defa çok kısa gidecektim, üşendim bağlamaya. Kendisi seslendi, “hareket etme, kemerimi bağlamadın” diye.

İnsanlar kendilerine, şoförlüklerine çok güveniyorlar, ama yola fırlayan bir hayvan, karşı şeritten gelen bir araç, vs vs. Nereden ne geleceğini bilemiyoruz.

ARKA KOLTUKTA DA EMNİYET KEMERİ TAKILI OLMADAN MOTORU BİLE ÇALIŞTIRMAM, SİZE DE TAVSİYE EDERİM.

• geçmiş olsun Allaha emanet yaşıyoruz.

• Çok geçmiş olsun ard arda bariyerlere vurmak sizi kurtarmış aslında direk vurmaktansa enerji yavaş yavaş azalmış.

• Büyük geçmiş olsun.

Aklıma takılan bi konu airbag patlamaması.

Araç 2.el mi almıştınız sıfır mı?

Daha önceden airbag açmış bi araç olup devredışı bırakılmış olabilir diye dedim. Bi baktırın isterseniz airbaglere. Bu kadar darbeden hiçbirinin sensore denk gelmemesi veya uyarmaması çok mantıklı gelmiyor.

• allah değil audiye şükredin egea'da veya lineada olsanız allah gelse sizi tanıyamazdı kazadan sonra

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.