Şimdi Ara

UFFFF ÇOK KÖTÜ BİŞİ OLDU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya hard diskim açılışta bios ekranındayken "SMART Failure Predicted on primary master" diye bişi çıkıyo....anlayan fikri olan biri varsa lütfen yardım etsin...sorun kartta mı yazılımsal bişi mi var yoksa disk öldü mü?? okuma-yazması normal ama başta o hatayı verince kıllandırıyo çok..

• bios a gir, Hard Disk S.M.A.R.T Enabled ise Disabled yapıver...

Zaten gereksiz bir özellik...
  • hocam olmuyor yaw..her şeyi denedim...hard diskim ölüyor mu acaba? low level format falan attım bilmem alakası var mı ama 2 gündür uğraşıyorum ağlıcam walla ya
  • son çare, bios'u reset leyiver
  • peki başka anakartta da aynı şeyi yaptığını söylersem?? bi de özellikle asus anakartlarda yapıyor,diğerlerinde hiçbir sorun yok..
  • senin IDE config'i bi söyler misin?
  • o ne yaw??sadece bu hdd bağlı işte ide configden kastın ne ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız çok enteresan çıktı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç cd-rom, dvd-rw falan yok mu?
  • cd-rom la cd-rw var bı de bı hdd daha vardı da onu çıkardım
  • bios'u biraz karıştır,

şöyle bi şey bulacaksın,

IDE Channel 0 Master hard disk
    IDE Channel 0 Slave boş
    IDE Channel 1 Master 1. optik sürücü (dvd-cd falan)
    IDE Channel 2 Slave 2. optik sürücü (VARSA)
  • özellikle 0 slave boş olmalı
  • cd-rom yada cd-rw ile çakışıyor olabilir cd-rom ların ve hardiskin arkasındaki pinleri kontrol et.
  • oyle bi yazi cikti diye low level format atman kotu olmus, calismasi normal ise telaslanma. ama cok onemli seylerin varsa da yedeklerini al. o yazi yazmasa bile hicbiseye guven olmaz:)
  • ide kablonu değiştir biosunu resetle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux_Carnival

bios a gir, Hard Disk S.M.A.R.T Enabled ise Disabled yapıver...

Hehehe bu iyiydi. Hatta sen en iyisi sabitdiskini disable yap o da gereksiz bir alet zaten

Şaka bir yana, smart, sabitdiskler için bir erken uyarı sistemidir. Smart hatası veriyorsa veri kaybetme ihtimalin oldukça yüksek demektir. AIDA32 veya benzeri smart anlayan bir yazılım kullanarak sorun nereden kaynaklanıyor bir incele istersen.

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: _png_

quote:

bios a gir, Hard Disk S.M.A.R.T Enabled ise Disabled yapıver...

Hehehe bu iyiydi. Hatta sen en iyisi sabitdiskini disable yap o da gereksiz bir alet zaten

Şaka bir yana, smart, sabitdiskler için bir erken uyarı sistemidir. Smart hatası veriyorsa veri kaybetme ihtimalin oldukça yüksek demektir. AIDA32 veya benzeri smart anlayan bir yazılım kullanarak sorun nereden kaynaklanıyor bir incele istersen.

saygılar

hayatında kaç kere smart'ı kullandın ki...

• quote:

hayatında kaç kere smart'ı kullandın ki...

Hemen kızma. Eğer sorunu doğru anladıysam, smart'ı asla kapatmam, bir problem olduğunda haber versin diye.

Smart = Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology

Smart'ı kapatmanın veya verdiği uyarıları dikkate almamanın faydası nedir anlamadım. Veya smart'ın zararı nedir sence, neden kapatılmalı?

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: yabanza

ya hard diskim açılışta bios ekranındayken "SMART Failure Predicted on primary master" diye bişi çıkıyo....anlayan fikri olan biri varsa lütfen yardım etsin...sorun kartta mı yazılımsal bişi mi var yoksa disk öldü mü?? okuma-yazması normal ama başta o hatayı verince kıllandırıyo çok..

baba adamın SMART ile ilgili problemi olduğu için dedim, kapat diye, yoksa bende de açık S.M.A.R.T... (hiç faydasını görmedim ama gerçekten bir gün bilgilerimi kurtarırsa sana bayağı teşekkür ederim...)
  • quote:

baba adamın SMART ile ilgili problemi olduğu için dedim, kapat diye, yoksa bende de açık S.M.A.R.T... (hiç faydasını görmedim ama gerçekten bir gün bilgilerimi kurtarırsa sana bayağı teşekkür ederim...)

Smart'ın, oluşabilecek hataları veya mevcut sorunları %100 haber verecek diye bir iddiası yok ama yine de hiç bir tedbir olmamasından iyidir. Smart hatası veren sabitdisk için aldığı yerin teknik servisine müracat etmesi gerekiyor. Muhtemelen sabitdiskini değiştirecekler.

Daha fazla bilgi için: (Googledaki ilk 's.m.a.r.t. hdd' linki)
    http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/featuresSMART.html

Ve oradan bir alıntı, özellikle son cümleye dikkat:
    If you experience a SMART alert using your drive, you should immediately stop using it and contact your drive manufacturer's technical support department for instructions. Some companies consider a SMART alert sufficient evidence that the drive is bad, and will immediately issue an RMA for its replacement; others require other steps to be performed, such as running diagnostic software on the drive. In no event should you ignore the alert. Sometimes I see people asking others "how they can turn off those annoying SMART messages" on their PCs. Doing that is, well, like putting electrical tape over your car's oil pressure light so it won't bother you while you're driving!

• ya şu smart özelliğini boşuna yapmışlar ne gerek vardı ki bozulacaksa bozulacak zetan dimi arkadaşlar yanılıyorsam uyarın, hem daha başka işe yaramayan bi suru şey var bilgisayarda smart mıdır nedir kapat şunu gitsin hdd üreticileri boşuna hhd içine bu özelliği koyuyorlar.
    bu arada sen hhd servise götürde içindeki bilgilerini yedeklesinler. tamir oluyorrsa yapsınlar. istersen smart özelliğinide iptal ettir bir daha bozulurken haber vermesin saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.