Şimdi Ara

Ukrayna Aktarmalı Uçak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim umumi pasaportum var ve aynı zamanda Schengen vizesi de alacağım. Erasmus için Litvanya'ya gideceğim fakat kafamda şu soru takılı kaldı. Biletimi Kiev aktarmalı olarak alacağım ama direkt siteden Ankara-Kiev seçince yaklaşık 50 dolar daha fazla ödemem gerekiyor, ben de tek tek almayı düşünüyorum. Bu iki uçak arasında 6 saat var, o boşlukta da Kiev sokaklarında bir kahve alıp; onu yudumlamak istiyorum. Kiev'e girmeye çalışırken kalmayacağım için bana sorun çıkarırlar mı? Sorun çıkarırlarsa direkt dışarı çıkmadan transit geçiş tarafından geçsem yine aynı sorunlarla karşılaşır mıyım? Teşekkürler şimdiden.

• Önce bir şey söylemeden pasaportu uzatır kaşeyi basmasını beklersiniz. Sorarsa da bize anlattığınız gibi pasaport polisine de anlatır, uçak biletinizi gösterirsiniz. Geçişinize izin vermezse de transit alandan kapılara gider Litvanya uçağınızı beklersiniz.

Önemli olan 6 saatlik bekleme süresinde bunu yapıp yapamayacağınız. Kiev havaalanı nerededir, şehir merkezine ulaşım nasıldır, ne kadar sürer? Bunları hesap edin ve havaalanından öyle ayrılın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsincan

Benim umumi pasaportum var ve aynı zamanda Schengen vizesi de alacağım. Erasmus için Litvanya'ya gideceğim fakat kafamda şu soru takılı kaldı. Biletimi Kiev aktarmalı olarak alacağım ama direkt siteden Ankara-Kiev seçince yaklaşık 50 dolar daha fazla ödemem gerekiyor, ben de tek tek almayı düşünüyorum. Bu iki uçak arasında 6 saat var, o boşlukta da Kiev sokaklarında bir kahve alıp; onu yudumlamak istiyorum. Kiev'e girmeye çalışırken kalmayacağım için bana sorun çıkarırlar mı? Sorun çıkarırlarsa direkt dışarı çıkmadan transit geçiş tarafından geçsem yine aynı sorunlarla karşılaşır mıyım? Teşekkürler şimdiden.

Herhangi bir sorun yaşamazsın Kievde, gerekirse aktarma uçuşun olduğunu söylersin.
    Uçuşunu ayrı ayrı alacağın için bağlantılı uçuş muamelesi göremezsin. Yani Türkiye'den uçağın kalkması gecikir vs bişey olur Ukraynadan uçak kalkar gider hiç bişey talep edemezsin.
    Bu arada kievde zaman problemin de olabilir, borispil - kiev city center 30/40dk o da hususi araçla.
    Yani hakkaten bi kahvelik vaktin olur ya da olmaz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak etme sorun yaşamazsın. Yalnız yanına ikinci uçağının biletinin çıktısını almayı unutma. Kalmayacağın için açıklama yapmanı isteyeceklerdir. Durumu güzelce anlat. Sıkıntı olmaz. Ama zaman konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Sonuçta aktarmalı olmadığı için çantanı alman gerekecek. Onun için biraz bekleyeceksin.Pasaport sırası en azından yarım saat sürer.Havaalanından çıkman 1 saati bulabilir. Merkeze gitmek için gittiğin saate ve havaalanına göre otobüsleri kullanabilirsin. O da 40 dk filan sürüyor(borspol için) . Çantalarla dolaşman seni yorabilir. Genelde kiev havaalanları yoğun değil ama sen yine de tedbirli ol.

Küçük not: Eğer sigara içiyorsan sigaraları ukraynadan al. Epey ucuz çünkü. Yarı yarıya filan.
  • Kbp'den sehir merkezine gitmek metro dahil 45dk suruyor. Donusu de 1 saat alin. Gidis donus 2 saat gitmis gibi kabul edin. Vize memurlari turklerden ikrah etmis durumdalar. Aktarma, donus ve litvanya otel ciktilarini gosterip; altarma ucusuna kadar sehri gezicem deyince sorun cikarmazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.