Donbas savaşı ile rusyanın ukrayna'yı işgal etmeye başlaması farklı şeyler.Ayrıca donbas bitirmeye çalışması, kendi seçmeninden büyük tepki aldığını da biliyorsundur. Azeriler dışında yok sanırım.Ama dostumuzun olmaması yada çok düşmanımızın olması, Rusya'nın bizim için her zaman büyük düşman olduğu savını değiştirmiyor. Varmak istediğin sonucu da anlamadım.Ukrayna-Rusya savaşını batı mı sürdürüyor?Sovyet Rusya'nın çektirdiği eziyetten beri, ukrayna halkı rusya güdümünde olmak istemiyor 2+2=4. |
ukrayna çıkış arıyor! 18-25 yaş askere toplamalar kanunlaştırıldı! (2. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
nasıl farklı şeyler? sen adamlara minsk1 de söz verdin. çiğnedin! adamlar orada yine tokatladılar. sen yine gittin yüzsüz şekilde (AB) yine yalvardın ve putin yine mal gibi pan slavcılıktan minsk 2'yi kabul etti. lakin sen yine bozdun!
adam sana 2 defa fırsat vermiş.
hala anlamadığın nokta! bugünki ukraynalı dediğin kişiler kiev lyviv tarafında yaşayan köylü kesimdi bundan 60-70 yıl öncesine kadar. ukraine keliemsinin anlamı y kraiynik yani sınırdaki yerleşimci demek oluyor. az çok slav dillerini anlayabiliyorum.
bu adamlar , naziler geri çekilirken tüm ukrayna'yı yaktıklarından dolayı: sonrasında gelen ukriler ruskilerle iyi geçindiler. ruskiler boşuna mı moskovadan sonra en çok yatırımı oraya yaptılar? belarus'a adam fabrika açmadı hepsini ukrayna'ya açtı.
hatta kırım odessa donetsk luhans 1950 1960 yıllarında o stalinci komünist kafalar tarafından ukrayna devletine bağlandı.
"Varmak istediğin sonucu da anlamadım.Ukrayna-Rusya savaşını batı mı sürdürüyor?"
altta cevabını tek videoda belki bulabilirsin. Bugüne ait videodur. daha başka dünden önceki günden de benzer videolar var. savaşı kimin sürdürdüğünü anlatmak açısından umarım yeterli olacaktır.
x (formerly twitter)
King Chelsea Ug 🇺🇬🇷🇺 (@ug_chelsea) on Xhttps://x.com/i/status/1889323714296074381
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
X ve y kuşağı bittiği için mi z kuşağını askere çağırıyorlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Şubat 2025; 0:40:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konu sahibi olarak cevap vereyim.
şimdi bu nato muhabbetien ingiltere almanya polonya ve ispanya belirli sayıda askerler eğitim 1 ayda 2 ayda sürekli cepheye postalıyorlar. ama buna rağmen ukrayna kayıpları o kadar fazla ki 1 milyonu geçti. yani asker dayanmıyor. Kursk saldırında kullanılan 20k civarı askerin ingiltere eğitiminden gelenlerden oluştuğunu bildirmişti rusya.
bu sayıyı dengelemek için de gariban ukraynalıları alıp askere göndermekteler. sokaktan zorla toplayarak bunu yapıyorlar.
ama dikkat çekmek istediğim konu: Bu alımlarda bu savaşı körükleyen kesimden olan nazici lyviv ve kiev gibi şehirlerden milliyetçi ukraynalı toplamıyorlar. yerine orta ve doğu kesimden fakir gariban ukraynalıları topluyorlar.
bu garibanlar da daha eğitim almadan cephelere sürülüyor.
önceki gün düşen bir video vardı. bir rus dronu takılıp sipere düşüyor. 40lı yaşlarda ukraynalı hayatında sanırım drone görmemiş, drona sopa ile vurmaya kalktı ve sonra boom. paramparça oldu.
rusya artık prokovska yaklaştı. sonrası dinoprosok mudur nedir. orası da düşerse dinyeperin kontrolü rusya'ya geçecek demek oluyor. zaten bunu engellemek için bu yasayı çıkarttılar. asker alımını arttıracaklar. gençler eğitilmeye daha açık olduklarından bunu düşünmüş olacaklar.
zelensky'nin dediği gibi : son ukraynalıya kadar savaşacaklar.
-
Yazık, kıyıma göndermek için genç nesli eritmeye çalışıyorlar. Kendi canından kanından olmayınca savaşa sürmek, ölüme göndermek kolay oluyor tabii. Ne için savaştıkları bile belli değil. Sarı pipi de Ukrayna'dan desteğini çekeceğinin sinyalini verip utanmadan para veya maden istedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2025; 2:38:55 >
El salvador hapishanelerinde yatan çete üyelerini alsın savaş biter
ben bu yaz tarrruzu döneminde de yazmıştım savaş konusunda. bu garibanları bir de önden sürüyorlar. böylece rus yoğunlaşmalarını öğrenip oraya füze atıyorlardı. yani tamamı ile mayın eşeği modunda (bunu aşağlamak için yazmadım. bu bir tabirdir).
altta sonbahar döneminden kalan bir video. cephede ingiliz çocukları (bizde de çok sevenleri vardır) ve amerikan çocukları, nasıl savaşacaklarını anlatıyorlar. ama bir farkla. cepheden kaçanları ve gelen rusları öldürmek için ukraynalıların üstüne bomba bağlayıp bu şekilde kullanacaklarını anlatıyor.
x (formerly twitter)
Alexander Ivanov (@innova_center) on Xhttps://x.com/i/status/1889429747790200995
ama benim memleketimin amerikan sevicisine sorsan "ruzya göthü" eee amerikası? o ise "özghürlüh goruyucuzu" . bu videodakiler kim bilir kaç insanın ölümüne sebep oldular. işte ingiliz sevicilerine ders olsun diycem de hepsi ilk fırsatta yunana bile enişte diye sarılırlar.
he komik olan tarafı ise: yabancı dili türkçe olan , bir tane başka yabancı dil bilmeyen solcu liberal tiplerin burada bana politika anlatmaya kalkması. liberal solcu adam (republikan) dedim diye alınmış cumhuriyetçiye. obama da demokrat partiden idi. ne oldu onun döneminde? senin ülkende bile kaç tane bomba patlattılar.
benim orada vurguladığım kafa yapısı! milei de milliyetçi diye paketlendi! ama gitti ilk fırsatta ülkesinde pezonun değerini yarıya indirdi. bu sayede amerika'ya kendi lityum madenlerini daha ucuza sattılar. 2002 kasa Erdoğan modelidir milei. vakti zamanında bizim liberal solcular da erdoğanı övmüyor muydu? "dürkiya normalleşiya" diye ordunun içinden geçmediler mi? yetmez ama evetçi bu kitle şimdi nerede? hepsi yurtdışında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X