Şimdi Ara

Ukrayna Tatil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben önümüzdeki 4 gün içerisinde ukraynaya tatile gideceğim fakat aklımda birkaç sorum var tabiki bunlarıda yakın zamanda gitmiş olanların cevaplamasını rica ediyorum.şimdi sitede yazan kalacağımız hergün için 50 dolar teminat,gidiş dönüş biletleri ve otel rezarvasyonu gerekliymiş. fakat otel rezarvasyonu şart değilmiş sanırım.ben ukraynalı bir arkadaşımın yanında kalacağım.şuan bende 1700tl,1yıllık pasaport ve orta dereceden iyi ingilizcem var. nelerle karşılaşırım neler olur anlatırsanız sevinirim sadece 1 haftalıığına gitmek istiyorum.şimdiden teşekkürler

• Ukrayna ya geldiginiz zaman turist olarak geldiginiz icin sorun yok belki donus biletini sorabilirler, ilk etapta herhangi bir dil bilmemeniz iyidir .Cnku bizler herseye zipladigimiz icin adamlara koz vermis olyoruz merhaba merhaba o kadar deyip gectigimizde sorun yok ugrasmiyorlar bile. Aklinizda kalacaginiz sehirde bir kac otelin ismi kalsin sorarlarsa soylersiniz ki eskisi gibi degil artik zorluk cikarmadan giris yapiyorsunuz, 90 gun kalabilirsiniz Ukraynada. 600 dolar size bir haftalik guzel bir tatil yaptirir, tutumlu ve akilli harcama yaparsaniz artar bile.. ingilizcenizin olmasi Ukraynada cokta yaramasa dil dildir mutlaka lazim olacak yer cikacaktir. Buyuk sehirlerde Ingilizce bilenler mutlaka cikiyor. Herkesle tanisin konusun sohbet edin ama cok ileri gitmeyin. On numara eglenir dinlenirsiniz ,Iyi tatiller
  • Ukrayna tatilinizde bu iki adayı da ziyaret edebilirsiniz.

http://www.gezitta.com/2016/08/02/karadenizde-ada-var-mi-karadeniz-adalari/
  • Çok teşekkür ederim cevabınız için.Bugün gece yola çıkıyorum zaten kız arkadaşımda kalacağım ve olanları bburdan anlatıp benden sonrakilere yardımcı olacağım.
  • Ben hiç ukraynaya girmedim ama merak ediyorum
  • arkadaşlar dönüş biletinizin çıktısını alın yada cep telefonuna resmi kaydetin ukrayna pasaport kontrol noktasında dönüş bieltinizi soruyorlar,,
  • Evet arkadaşlar bugün döndüm.Ukraynaya girerken pasaport kontrolünde bir bayan vardı pasaportumu verdim önce kaç gün kalıcaksın dedi 10 gün dedim bileti sordu telefondan gösterdim aldı fotoğrafını çekti sonra nerde kalacağımı sordu kız arkadaşımın pasaportunun fotokopisini gösterdim onuda fotoğrafladı ve hoşgeldiniz,Öyle yok banka hesabında şu kadar bu kadar diyede birşey yokmuş görmüş oldum.Ev paraları ve otelleri pahalı geri kalanlar gerçekten ucuz ki şöyle anlatayım; hergün dışarda pizza,et,balık,şarap,bira,viski içtik ayrıca 2 günde 4 kişi donatılmış masanın hesabını çektim,dönerken 3 kilodan fazla çikolata 2 karton sigara 70cl viski ufak vodka 70cl vodka ufak kanyak vs aldım ve tabiki market alışverişlerini söylemiyorum bile taş çatlasa 800 900 liram gitti ayrıca gerçekten gezilip görülücek yerleri var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hollanda vizesi ile Yunanistan
    10 ay önce açıldı
    Ocak sonunda Balkan gezisi
    10 yıl önce açıldı
    VİZESİZ BALKAN TURU (GÜNCEL)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kalacak yer seçiminde pahalı yerleri kesinlikle tercih etmeyin, bu paraları
    veren kişilerin çoğunluğu Türklerden oluştuğu için adamlar fiyatları sürekli yükseltiyor.
    Oysa bu ülke öyle pahalı bir ülke değil.
    Türkiye'dekinden bile pahalı saçma sapan fiyatlar görmeye başladım. Bu adamlar için 1 dolar bile para...
    Aklınızda bulunsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanra

Arkadaşlar kalacak yer seçiminde pahalı yerleri kesinlikle tercih etmeyin, bu paraları
    veren kişilerin çoğunluğu Türklerden oluştuğu için adamlar fiyatları sürekli yükseltiyor.
    Oysa bu ülke öyle pahalı bir ülke değil.
    Türkiye'dekinden bile pahalı saçma sapan fiyatlar görmeye başladım. Bu adamlar için 1 dolar bile para...
    Aklınızda bulunsun.

doğru hocam, eski ukrayna yok..fiyatlar orda arttı.

konuyu açan arkadaş zamanında 1 dolar : 3 liraydı, şuan 1 dolar : 3,84

kalacak yer,kafe filan ucuzdu,şuan türkiye ile aynı, eski ucuz ukrayna yok!
  • 2008 den itibaren 1 senede 5 defa aynı acenta ile gittim ukranyaya

kiev de 4 yıldızlı hotel rus da 4 gece konaklama herşey dahil 1500₺ idi taksitle ödeyebilmek için bonus card almıştım

bu gibi tatillerde ucuza kaçmam transferi bile içinde alırım

zira bir defasında ucuz olsun diye vizesiz dönemde acentasız kaçmıştım

havalimanında av bekleyen taksicinin biri 10 dolarlık mesafeye 100 dolar istemişti otelin önünde

taksiden inip avazım çıktığı kadar polis diye bağırınca 50 dolara sulh olmuştuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

2008 den itibaren 1 senede 5 defa aynı acenta ile gittim ukranyaya

kiev de 4 yıldızlı hotel rus da 4 gece konaklama herşey dahil 1500₺ idi taksitle ödeyebilmek için bonus card almıştım

bu gibi tatillerde ucuza kaçmam transferi bile içinde alırım

zira bir defasında ucuz olsun diye vizesiz dönemde acentasız kaçmıştım

havalimanında av bekleyen taksicinin biri 10 dolarlık mesafeye 100 dolar istemişti otelin önünde

taksiden inip avazım çıktığı kadar polis diye bağırınca 50 dolara sulh olmuştuk

Taksi örneğiniz Kiev'de mi yaşandı bilemiyorum; ancak Kiev'de Uber ile havaalanı ile şehir merkezi arası 35-40 TL tutuyor.

Gidecek arkadaşlar yüklesin mutlaka.

Kaldığım otelden tren garına da 5 TL gibi bir ücret tutmuştu hatta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• jahnny J kullanıcısına yanıt
    donetsk

benim anladığım gümrük memuruyla haberleşiyorlar keklik geldi diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dolar yükseldiği için artık Ukrayna gezileri de çok ucuz olmaktan çıkıyor.
    Ben çok gitmiş biri olarak size bunu söylüyorum.
    Bugün dolar 4.58
    bir yıl önce dolar 3 lirayken 300 liraya 100 dolar alabiliyorduk.
    yarın dolar 5 lira olacak. o zaman 500 lira vereceksiniz.
    O zaman ukraynanın ucuz tarafı kalmayacak. Zaten şu an da artık ucuz değil.
    Dolar alıp orda bozduruyorsunuz sonuçta.

Gidip geliş uçak bileti aldığınızda 700-800 lira olduğunu düşünün.
    Kaldığınız yere bir haftaya 600 lira verdiğinizi hesap edin.
    Cebinizde de orda harcamak için biraz para olduğunu düşünün 300 dolar kadar. (4.58 ten düşünelim)

300 Dolar cebine koyacağın para - 1374 lira
    uçağa verdin 700 lira
    kalacağın yere verdin 600 lira
    topla şimdi.

2674 TL
    eee ucuz mu şimdi bu...
    Bu paraya birçok yere zaten gidilir tatile..

Bir mekana hafta sonu gittiğinizde sizden 200 uah alıyolar.
    200 uah şu an 34 Lira. Az mı?

İçki sigara ucuz o ayrı.
    Yiyecek biraz ucuz denilebilir.
    Ayakkabı, kıyafet gibi şeyler zaten ucuz değil.
    Hatta marka şeylerde (ayakkabıda orada gördüğüm fiyatlara göre söylüyorum) Türkiye bile az da olsa ucuz olabiliyor.

ukraynada tatil zamanı otellere dairelere inanılmaz yüksek fiyatlar çekiyorlar. Ama sağolsun genelde Türk kardeşlerim
    bu parayı verip her türlü gidiyorlar. Bu yüzden fiyatlar yüksek oluyor. Vermeyin arkadaşlar.
    Daha geçen gün baktım, iki odalı bir daire bile 1 hafta 1600 liraydı. Çüş artık.
    Nasılsa iki oda, iki kişi bölüşür ben de bu parayı alırım diyor adam.
    Ama ona rağmen 1 kişi bile bir haftaya 800 lira yine fazla ki.
    Oysa bu adam sırf dairesine 1 haftaya 1000 lira bile versen göbek atar.
    Ve bu para onlara göre çoook büyük bir para. Ama veren verince onlar da alıyor...
    Uygun fiyatlı bir sürü yer var, gidecekseniz bari oralara gidin otellere.

Sadece fikrimi söylemek istedim, umarım bazı şeyleri dikkate alırsınız..
    konuyla çok alakalı olmasa da, bir fikir vermiş olabilirim umarım.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanra -- 22 Mayıs 2018; 10:24:2 >

• tanra T kullanıcısına yanıt
    çok doğru hocam, hatta dolar 4,71 şuan!

bende yazmıştım,defalarca gittim, burda övenlere inanmayın, rehber vs dir.

son 2-3 yıldır dolar artmıyor,lira değer kaybı yaşıyor ciddi. 1 lira : 10 grivna iken , şuan 1 lira :5,55 grivna

buyrun

http://turk-lirasi.tlkur.com/grivna

Türkiye bu kafa ile devam ederse ciddi kriz yaşabilir, son nokta döviz hesablarına el konup,tl çevirilip, döviz alım satım bile yasaklanabilir.

ukrayna olayına dönersek, lira grivna karşısında %50 değer kaybetti, ayrıca ukrayna da enflasyon var, fiyatlar artıyor,iyice bizlere kazık, vallahi yazık!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.