Şimdi Ara

ulan bi insan bebekliğini nasıl hatırlar?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Ben de hatırlıyorum daha 2 yaşındaydım 99 depreminden 2-3 saniye var aklımda.

hocam ben de hatirliyorum tahminen 2 yasindayim.Deprem olurken tepsiyle oynuyordum sonra babam kucagina alip goturmustu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Meteora* kullanıcısına yanıt
    Psikoloji literatüründe bir adı var mı bunun? Gerçekse garipmiş.

5'ten öncesi çok tramatik bir olay olmadığı sürece zordur bence, ben de tam 5 yaşına girdiğim doğum günümden itibaren hatırlıyorum. İlk başta her şey bulanıktı, sesler boğuktu, ben evde köşede otururken gittikçe netleşti. İyi ki doğdun sesleri ve görüntü yerine geldi. Çok garip bir histi ama birkaç yıl sonra bunu ben bilinçaltımda böyle mi kurguladım acaba diye düşünüyorum bazen ama galiba değil. Hatırladığım ilk şey bu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 24 Nisan 2017; 23:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Psikoloji literatüründe bir adı var mı bunun? Gerçekse garipmiş.

5'ten öncesi çok tramatik bir olay olmadığı sürece zordur bence, ben de tam 5 yaşına girdiğim doğum günümden itibaren hatırlıyorum. İlk başta her şey bulanıktı, sesler boğuktu, ben evde köşede otururken gittikçe netleşti. İyi ki doğdun sesleri ve görüntü yerine geldi. Çok garip bir histi ama birkaç yıl sonra bunu ben bilinçaltımda böyle mi kurguladım acaba diye düşünüyorum bazen ama galiba değil. Hatırladığım ilk şey bu sanırım.

Var hocam da ne olduğunu hatırlayamıyorum. Muhtemelen içinde "Disorder" kelimesi geçen bir hastalıktı.
  • Ben hatirliyorum saniyodum bir ara :Dsonra anneme anlattim iste sunlar sunlar oldu diye yoo oyle bi olay yok falan dedi anladim ki bunlari ben kafamda kurmusum :zd

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal veya değil çok kısa hatırlıyorum. 3 yaşında falandım, fotoğrafım da var hatta gördükçe o an yaşadığım olay aklıma geliyor bir kapıya tutunuyordum sırtımda çanta vardı fotoğrafa baktıkça gözümün önünde canlanıyor. Ama çok kısa 3-5 saniye en fazla.

• 4 yıl öncesi ya nası hatırlıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Valla ben 2 yasima ait ufak anilari biraz hatirlar gibim, 4 ten biliyorum ama.

Benim ergen kardesim anne karnindaki halini hatirladigini idda ediyor

Ama oyle boyle degil 6 yasindan beri idda ediyor suan 16 yasinda konusu acildiginda hep soyluyor inanqcam artik nerdeyse.

Ahahh söyleye söyleye kendisi inanmış seni de inandıracak artık demek.

Ne yapmış annenin karnında canı sıkılmamış mı bekle bekle.

• 96 eylül doğumluyum 99 depremini hatırlıyorum ama akıcı bir biçimde değil resim şeklinde sürekliliği yok.

• Vaybe herkes depremden örnek vermiş.

• Çok heyecan yaratan durumları hatırlıyorum 99 depremi , kulağıma böcek girmişti, karanlıkta yürürken ayagim boşluğa düşmüştü vs hepsi duygusal hafıza

• Ben hiç hatırlamıyorum arkadaşlar 1. Sınıfta şu olmuştu diyor ben hiç hatırlamıyorum. Çok önemli sayılı olayları hatırlıyorum. O da 7 yaşından sonrası için.

• 4 yaşımdan hatırladığım anılarım var
  • Yahu zaman nasıl geçiyor geri dönmesi de mümkün değil. Çıldırırsın.

• KIYAMAM HEPINZE
  • 6 yaşında kreşteyken kızın tekini seviyodum. Bunuda başka kıza söylemiştim. Bu da gidip sevdiğim kıza söylemişti. Sonra kız yanıma gelmişti oyun filan oynamıştık Adıda damlaydı
    Milli piyangonun kreşine giden damla ulaş banaaa
  • 2 yaşımdan birkaç şey hatırlıyorum ondan öncesi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bebekliğimden bir çok anı hatırlıyorum.1 yaşıma girdiğim günü,benim için yapılan küçük kutlamayı,o zaman yaşadığımız evin birçok detayını hatırlıyorum.Ben etrafımdaki insanlar yok ya olamaz edemez dediklerinde şaka yaptıklarını sanmıştım çünkü herkesin bebekliğinden beri anı biriktirdiğini sanıyordum.Meğer çoğu insan 6 yaş öncesini zor hatırlamrmış.Bence bu bir hastalık ya da zihinsel bir bozuklukla alakalı değil.Ya da zekayla da alakalı değil.Bence bu bir yetenek.
  • 2 yaş ve 4 yaş arasında anılar olarak hatırlıyorum .

4 sonrası normal

• Bebekliği değil de 4-6 yaş arasından bir kaç anıyı hatırlıyorum sadece.Birinde iğne vuruluyordum ve bas bas bağırıyordum Diğerinde de yaşadığımız yerde bir stad vardı orda dolaştığımı hatırlıyorum.Ha birde 99 depreminden bir kaç şey hatırlıyorum.6 yaşından sonraki anılar çok daha fazla ve net.O değil de koku hafızası çok dehşet bir şey la.Bazen tanımlayamadığım bir koku alıyorum ve çocukluğumdan bir yer aklıma geliyor.Sanki o anı ve hisleri save almış gibi yaşıyorsun.Normal hafızadan çok daha kuvvetli bir şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 5 Kasım 2018; 21:24:57 >
  • 2 yaşındayken Marmaris'e tatile gitmiştik. Gittiğimiz evin civarlarında bir kara kedi vardı. Sanırım kanlı canlı ilk kez kedi görüşümdü. Denize gittiğimiz zaman üstsüz turistleri görmüştüm, sahilde yürürken gözlerimi ellerimle kapatarak yürüyordum(2 yaşında bir çocuk bunu nereden bilir bilmiyorum, muhtemelen annem söylemişti.) Eskiden bir erkek bir de kızın olduğu içinden karikatür tarzında bir kağıt parçası çıkan 5-10 kuruşluk sakızlar vardı. Bu sakızları ben çok sevdiğim için eve paket halinde alınmıştı. Buzdolabının üzerine saklamışlardı ve sürekli erişmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Bu anı da Marmaris'ten.

3 yaşındayken 99 depremini hatırlıyorum. Gece annem ve babamın yanına gidip "kalkın, fareler evin içinde dolaşıyor." diyip onları uyandırmıştım Dışarı çıktığımızda havanın rengini hatırlıyorum. Kırmızı/pembe bir hava vardı. Herkes sokaktaki boş arsaya toplanmıştı. Getirdiğimiz battaniyelerle orada kıvrılıp uyumuştum ve aşırı rahatsız ediciydi. Taşların kafamı acıttığını hissediyordum. Daha sonra birkaç gün bir komşularla birlikte çadırlarda kalmıştık. Bir sürü karınca vardı. Bayağı rahatsız ediciydi.

Yine bu yaşlarda saçma sapan rüyalar görüyordum. Muhtemelen çizgi filmlerde gördüğüm ve korkunç bulduğum karakterleri rüyamda görüp korkuyordum. Rüyaları hala çok net bir şekilde hatırlıyorum.

4 yaşından sonrası ise bayağı net bende.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.