Şimdi Ara

Ulaşılabilir hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kayıt açtım "Downstream 79352 kbps ve upstream 24707 kbps" bu ulaşılabilir hızları alabilirmiyim diye. Robot tarafından 50mbps önerilip sorduğum soru havada kaldı. Kapanan destek kaydı sonrası ulaşılabilir hızım "71004 kbps" düştü.

Öncesi;

Ulaşılabilir hız sorunu

Destek kaydı kapandıktan sonra;

Ulaşılabilir hız sorunu

Eğer ki 79mbps alabilseydim 10TL fark ile geçecektim bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 2 Şubat 2021; 17:18:0 >

• Sinirlenmekte haklısınız bilmediğinizden olabilir. Ama ulaşabilir hızı modemin kendi hesaplıyor. Öyle uzaktan düşürülemiyor bilginiz olsun. Yoğunluğa göre değişebilir. Modemi kapatıp açınca değişebilir. İlla 75 mbps sabitlensin diyorsanız ( kesinlikle sağlıklı olmayacaktır) @TurkNet Desteke pm atın o yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2D77F344 -- 1 Şubat 2021; 17:36:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E2D77F344

Sinirlenmekte haklısınız bilmediğinizden olabilir. Ama ulaşabilir hızı modemin kendi hesaplıyor. Öyle uzaktan düşürülemiyor bilginiz olsun. Yoğunluğa göre değişebilir. Modemi kapatıp açınca değişebilir. İlla 75 mbps sabitlensin diyorsanız ( kesinlikle sağlıklı olmayacaktır) @TurkNet Desteke pm atın o yapıyor.

Bu bulunduğum bölgedeki altyapının desteklediği alabileceğim max bağlantı hızını belirtmiyor mu? Modem kendi hesaplıyor da bağlı olduğum kablodan hesaplamıyor mu? Veriyi bağlı olduğum hattan alıp modem arayüzüne iletmiyor mu? Pek bilgim yok hocam aydınlatır mısınız?

• Yoğunluğa göre değişiyor o değer gece bakarsak daha yüksek göreceksin muhtemelen. Modem hesaplıyor Turknet ile bir alakası yok. Data rate Turknet’in tanımladığı hız, Max rate altyapının desteklediği hız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNet ile ilgili açılan konu başlıklarına hayranım :)

• Dr.Faustus kullanıcısına yanıt

Hocam şu başlığı değiştir gözünü seveyim seninle oyun oynayan yok Ulaşılabilir hız sorunu . O ulaşabilir değeri modem SNR ve hat zayıflaması ile doğru orantılı şekilde hesaplar. Yani santralden bu bilgi otomatik çekilemez, Türk.net santrale, buna ulaşabilir hızı şöyle göster diyemez. Anlayacağın o değer yoğunluğa göre artarda düşer de. Bina içi tesisatın eskiye değiştir mesela (eskiyse ama) fark edebilir. Ama sana karşı oynanan oyun falan yok gözünüzü seveyim ya.

• Yoğunluğa bağlı olarak bu değerler inip çıkar ve normaldir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapasite yok dayıcım kapasite. Yazıyoruz ama ısrarla bunu kabul etmiyorsunuz. Ben TT abonesiyim, yazdan bu yana bende de 20Mbps düşüş oldu. Ellerinde değil cihazlar kaldırmıyor mevcut profiller/hızlar ile.
  • @Srcn81 @furjangod Anladım hocam. Cevap için teşekkürler.

• Merhaba, ulaşılabilir hız değerine biz müdahale etmiyoruz ancak indirme hızınız ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız hız testi sonucunuz ile birlikte kayıt oluşturmanız durumunda teknik ekibimiz kontrol ederek dönüş sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtgfb

TurkNet ile ilgili açılan konu başlıklarına hayranım :)

Nasıl fiber iyi mi? Memnun musun? Tuzunuz kuru tabi. Afiyettesin belli. Adam gibi cevap vermek yerine dalganızı geçin siz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 4 Şubat 2021; 15:46:33 >
  • telekom kendi abonesine 98mbit verirken bize 86mbit veriyor onuda çok görüp 76mbite düşürüyor, sonrada yoğunluk yersen.

• megaster kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu saha ekiplerine ilettik. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ekipler çalışmalarını tamamladıktan sonra size bilgi vereceğiz. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • Başka konularda da yazmıştık. O değer iner çıkar tamamen kapasite meselesi ile ilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.