Şimdi Ara

Ülke ve Dünya Gündemi Sorumsuz Sorumluları Değişsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/ulkemizde-artik-sabah-ezanlari-imsak-vaktinde-okunacak-ve-sabah-namazi-yarim-saat-sonra-kilinacak--140864026-2#140872995
    Konusuna yazdığım ;
    "Ulan bir konuda da bilgisi olmayan zevat kıçından element uydurmasın ya hu? Abdestten namazdan haberiniz yok ama her şeye maydanoz olmaya bayılıyorsunuz . 2 dakka susun da motorunuz soğusun."

şeklindeki mesajı silen sayfa sorumlusundan şikayetçiyim. Bu bölümün bir veya birden fazla sorumlusunun yaptıkları ayyuka çıktı artık. Bu ne çifte standartçılık ? Bu mesajdaki kural ihlalini bana gösterebilecek bir babayiğit var mı? Kıç kelimesine mi takıldınız ? Millet ağzına geleni yazıyor , bir muhafazakar gık dese kabahat ... Üst yönetim , artık sorumlu diye atadıkları bu şaklaban(lar)ın yaptıklarına dur demeli . Evet şaklaban ... hatta üstüne basa basa , altını çize çize şak-la-baaan ... Bu yapılan başka şekilde açıklanamaz , tanımlanamaz. Bu nedir ya hu? Sabrın da bir sınırı var. Adamına göre keyfi işlem yapılacaksa söyleyin de boşuna yazmayalım. Genelde buraya cevap yazan @Jeolog. ve/veya yönlendireceği bir başka yöneticiden cevap bekliyorum.

• "bir konuda da bilgisi olmayan zevat element uydurmasın ya hu? Abdestten namazdan haberiniz yok ama her şeye maydanoz olmaya bayılıyorsunuz . 2 dakka susun"

Şu şekilde yazmak zor mu?

Ekleme edit:

Bu arada elimde olsa ülke gündemi bölümünü tamamen kapatırım. Çünkü bizüm insanımız siyaseti taraftarlık olarak algıladığı için hiç bir zaman düzeyli bir tartışma ortamı olamayacak. Biz elimizden geleni yapsakta kimseyi hiç bir zaman memnun edemeyeceğiz. Çünkü algılarımız farklı. Birine gayet normal gelen bir mesaj aslında çok kötü, birine çok kötü gelen bir mesaj aslında çok normal olabilir. Bu durumda da yönetici işlem yaptığında maalesef iki taraftan birinin istediği olmadığı için bu şaklabanlık, adam kayırma vb. durumlar olarak lanse ediliyor.

Her ne düşünceden olursa olsun kim kendi siyasi görüşünün yanlışlarını eleştirip ders çıkarmaya başlarsa ve karşılıklı olarak fikirlere saygı duyarsa işte o zaman belki düzgün tartışmalarda görmeye başlarız.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

"bir konuda da bilgisi olmayan zevat element uydurmasın ya hu? Abdestten namazdan haberiniz yok ama her şeye maydanoz olmaya bayılıyorsunuz . 2 dakka susun"

Şu şekilde yazmak zor mu?

Ekleme edit:

Bu arada elimde olsa ülke gündemi bölümünü tamamen kapatırım. Çünkü bizüm insanımız siyaseti taraftarlık olarak algıladığı için hiç bir zaman düzeyli bir tartışma ortamı olamayacak. Biz elimizden geleni yapsakta kimseyi hiç bir zaman memnun edemeyeceğiz. Çünkü algılarımız farklı. Birine gayet normal gelen bir mesaj aslında çok kötü, birine çok kötü gelen bir mesaj aslında çok normal olabilir. Bu durumda da yönetici işlem yaptığında maalesef iki taraftan birinin istediği olmadığı için bu şaklabanlık, adam kayırma vb. durumlar olarak lanse ediliyor.

Her ne düşünceden olursa olsun kim kendi siyasi görüşünün yanlışlarını eleştirip ders çıkarmaya başlarsa ve karşılıklı olarak fikirlere saygı duyarsa işte o zaman belki düzgün tartışmalarda görmeye başlarız.

Aslında o şekilde yazmak zor . Peki neden ? Çünkü insanı deli edecek derecede saçma , gereksiz , alakasız vs ne kadar üye ve aynı kalitesizlikte mesaj varsa yazılıyor ve bunlara bir noktadan sonra İstanbul Türkçesi ile cevap vermek zor ve bir o kadar da anlamsız oluyor.

Konudan mesaj örnekleri verecektim (karşılaştırma açısından iyi olurdu ) ama sanırım silinmiş. Neyse ... gelelim benim mesajıma ;

Çıkardığınız ifadeler :
    -"Ulan" : 1. ünlem, kaba konuşmada Ey 2. ünlem, kaba konuşmada Öfke ve nefret anlatan bir seslenme sözü. (TDK'dan)
    Şimdi , dediğim gibi kibar kibar cevap veremeyecek derecede sinirlendirilen birisinin küfür ve hakaret etmeden yazabileceği en naif kelime budur . Küfür yok , hakaret yok , sadece kibar değil kaba. Öyle söze böyle cevap kabilinden.

-"kıçından" : Kıç : 1. isim, teklifsiz konuşmada Kuyruk sokumu bölgesi, kaba et, kaba but, popo, makat.(teklifsiz konuşma. a. Senli benli, samimi, resmî olmadan konuşma ve davranma.) (TDK'dan).
    İfadenin aslı "argo" sayıldığından , argo yerine teklifsiz tercih edilmiş. Küfür yok , hakaret yok , sadece kibar değil kaba.

-"motorunuz soğusun" : Extra başka hiçbir anlamı olmayan ve sadece "susmak" anlamı olan bir deyim. Argo bile değil.

Bölümde öyle çok konu ve mesajlar oluyor ki (her kesim tarafından) hakikaten katlanılması imkansız. Yöneticilerin de hepsine yetişmesinin zor olduğunu defaatle başka mesajlarımda yazdım . Fakat yukarıdaki mesajın bu kategoride değerlendirilmesi akıllara zarar bir uygulama . Bütün bölümün her mesajının incelenmesine gerek yok . Sadece popülerlere girmiş konuların en çok oy alan mesajlarına bir bakın yeter . Benim mesajım onların yanında methiye gibi kalır. Konuyu silmişsiniz ama siz bakabilirsiniz ; inanıyorsanız Allah aşkına , inanmıyorsanız dürüstlük adına mesajları bir gözden geçirin . Eğer yarım düzine hakaret içerikli mesaj yoksa bana süresiz ban atabilirsiniz. Yapmayın , etmeyin ... takıntı derecesinde hak , hukuk gözeten biriyim. Top oynarken yanlışlıkla (asla kasti yaptığım olmadı) faul yaptığında özür dileyen , hakem pozisyonu görmeyip tacı bize verdiğinde "hayır benden çıktı" diyen biriyim. Haksızsam eyvallah ama haklıysam ... asla asla katlanamam . Ne bana ne başkasına ...

Alenen küfür eden birinin mesajını ,2 gün geçmesine rağmen hala orada durmasına sinirlenerek (ceza yemeyi göze alarak ) aynen iade etmiştim. Biliyorum acele ettim . Cezayı da yedim. Vallahi kızmadım (acele ettiğimi idrak ettikten sonra) . Helali hoş olsun. İş , yerinde yapılırsa asla karşı değiliz. Fakat dengesizlik gırla ... Herifin birisi bana (ki birbirimizi hiç tanımayız ) durup dururken fetöcü dedi ; fetoşa pzv , herife de düdük makarnası dediğimden cezayı ben aldım. Hadi buyur ...

Bana kalsa ben de kapatırım bölümü. Fakat açık durdukça girsen bi dert girmesen ayrı bi dert. Sizin de kimseyi memnun edemediğinizi yine defaatle ben yazdım. Gecikmeleri anlıyorum fakat bazı uygulamaları anlayıp , kabullenmek mümkün değil. Belki aynı fikirde olmayabiliriz ama objektiflik beklemek hakkımız. Bu objektifliği göremeyince de bir noktada vitesten atmamak mümkün olmuyor. Yine söylüyorum , ısrarla söylüyorum , tekrar tekrar söylüyorum ; silinen mesajımın kibar bir mesaj olmasa da forum kurallarına aykırılığının olmadığını iddia ediyorum. Silinmesini de şiddetle kınıyorum. Bu yapılanın adaletsiz olduğunu ve siz bile böyle adaletsiz iken , düzgün tartışma ortamı beklemenin ütopik olduğunu düşünüyorum. Eğer istenirse kendi düşüncemden kişi ve uygulamaların eleştirildiği mesajlarım da görülebilir.

• Ve şu anda aklıma geldi ... sanırım din konulu bir bölüm düşünülüyor . Allah kısmet ederse bölüm yöneticiliği için başvuracağım. Eğer kabul görürse de adil bir modluk nasıl yapılır herkes görecek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obili O kullanıcısına yanıt
    usta o bölümde kurallar maalesef bir kısım işliyor. Bizim imalarımıza bile ceza veren yönetim diğer kesimi görmemezlikten geliyor. Ya mesajları siliniyor veya göstermelik 3-4 gün uzaklaştırılıyor. Bunları daha @powerstorm konuştuğum için rahatça yazabiliyorum.
    Yöneticilik kısmına gelince inşallah bölüme adaletli birilerini gönderirler de bölüm tek ses olmaktan çıkar.
  • açıklama yapılmış ama anlaşılmamış sanırım üstüne üyeye hakaret etmişsiniz. üslubunuzu düzeltirsiniz umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.