Şimdi Ara

Ülkelerin, Gerçek Soykırımlar Tarihi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
49.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok harika irdelenmiş bir konu çogaltıp herkesin detayları ile ögrenmesini saglayacagım başarılarının devamını diliyorum
  • güzel konu saolasın...
  • ..aynı mesaj pardon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doors -- 26 Ekim 2006; 16:33:07 >
  • Hoş çalışma kardeş ellerine sağlık bayağı uğraşmışsın.
  • Avrupa ve Amerika, önce kendi elindeki kanları yıkasın.
    Sonra başkalarının sepeti,objektif tartışılabilir olabilir.
    Teşekkürler @serdengeçti.
  • "önce onlar " demek doğru değil bence. onlar zaten yaptıklarını kabul ediyorlar.

"önce onlar" deyince kendi yaptıgını da kabul ediyorsun zaten bence.

oralarda yaptınız deyince bişe olmuyor.bizde "bilen de konuşuyor bilmeyen de" ve farklı düşünen linç ediliyor.

bir de "etnik ve kültürel soykırım" zorlama bi kavram ,böyle bi kavram yok.
    soykırım ,fiziksel imhayı içerir.

buna asimilasyon demek daha doğru bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 31 Ekim 2006; 21:40:54 >
  • Güzel çalışma!Son günlerde soy kırım yaptınız diye bize laf atanlar görsebirde bunları!
  • Ben de Araplar' in Turkler' e cihat kisvesi altinda yaptiklarini yazardim da forumdan atarlar beni.... Merak eden arastirir okur zaten....
  • güzel olmuş eline sağlık ama bunları yapanlarada bir kabul ettirebilsek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: solitude_within

Ben de Araplar' in Turkler' e cihat kisvesi altinda yaptiklarini yazardim da forumdan atarlar beni.... Merak eden arastirir okur zaten....

yazacağın şeyler doğruysa neden seni forumdan atsınlarki.
    sen yaz hele.
    bizde takip edelim..

bu arada konuyu açan arkdşa sonsuz teşekkürler.
    tüm msn kişilerime gönderdim..
  • Yukarııııı !!!!
  • arkadaşın biri yorum yazmış
    muhur kimdeyse süleyman odur diye
    aynen katılıyorum
    hadi fransa yiyorsa ABd yi soykırımla suçlasın birde üstüne inkar edene hapis cezası versin
  • .

• Ermenilere iyi kapak olur. Bunları biliyorlarm acaba? Bi taraftan dönüp kendimize bakalım. Yukarıda 1500 kişinin öldürülmesine bile soykırım denilmiş. Ya Dersimde öldürülen 60-70 bin kişiye ne demeliyiz? Bunun adını ne koyacağız? Saklayıp gileyip hayır bu soykırım değilmi diyeceğiz? Yoksa her zamanki gibi bunu tartışılmaz ve 'un-touchable' bi konu haline getirip bir kelime dahi etmeyecekmiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan* -- 26 Haziran 2009; 13:46:51 >
  • hızlıca baktım ama eksik bilgi var.ilk gözüme çarpan kırım

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği (SSCB) Devlet Başkanı Stalin Rus olmayan milletlerin sürgün kararını müzakere edilerek karara bağlanmıştır
    18 Mayıs 1944 gecesi gelen emir’ in ardından 100 binin üzerinde Türk katledilmiştir.
    Sağ kalan Kırım Türkleri hayvan taşınmasında kullanılan tren vagonlarına yerleştirilip sibiryaya sürgüne bönderildiler.onbinlercesi soguk ve açlıktan öldü.cesetlerini dışarı çıkartamazlar yaşayanların arasında çürürdü

Sürgünün ardından Kırım’ın Arabat bölgesinde bir köyde, 150 civarında Türk’ün unutulduğu anlaşıldığında Stalin’den gelen emir şöyleydi “Bunların işini 24 saat içerisinde bitirin !” Emir yerine getirildi: Bebek, ihtiyar ve genç... köy halkı, küçücük bir tekneye dolduruldu. Tekne, kıyıdan bir-kaç mil açılınca batırıldı. Karadeniz’in hırçın dalgaları soydaşlarımıza mezar olmuştu

--------
    5 Eylül 1967 tarihli kararname ile Kırım Türklerinin itibarının iade edilmesine karar verildi. Bundan cesaret alan Kırım Türkleri, kitleler halinde vatana döndüler ama dalga geçer gibi bunun aldatmaca olduğunu ve yerleşme izinlerinin olmadığını, görünce tekrar geri dönmek zorunda kaldılar.

1990 yılının Temmuz ayında tekrar VATANA DÖNÜŞ’E izin çıktı. Kırım Türkleri’nden bir grup, 2-3 ay süren çileli yolculuktan sonra ata yurduna dönmüşlerdir. 1944’de ayrılırken üzerlerindeki elbiselerden ve gönüllerindeki vatan aşkından başka hiçbir şeyleri yoktu. Dönüşte; ceplerinde diplomaları, altlarında arabaları, cüzdanlarında az veya çokça bir paraları vardı, meslek sahibi olarak dönmüşlerdir. 15 dakikada terk ettikleri evlerine Ruslar yerleştirilmişti, hükümet de ev ve toprak vermediği için birçoğu vatana döndükten sonra aylarca naylondan yapılmış çadırlarda yaşadılar. İmkânı olanlar kendi evlerini kendileri inşa ettiler. Olmayanlar, zor şartlar altında, fakat vatanda olmanın huzuru içerisinde yaşamaya çalışıyorlardı. Sürgünden dönenlerin sayısı 260.000 civarındadır.
    -----------------

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan*

Ermenilere iyi kapak olur. Bunları biliyorlarm acaba? Bi taraftan dönüp kendimize bakalım. Yukarıda 1500 kişinin öldürülmesine bile soykırım denilmiş. Ya Dersimde öldürülen 60-70 bin kişiye ne demeliyiz? Bunun adını ne koyacağız? Saklayıp gileyip hayır bu soykırım değilmi diyeceğiz? Yoksa her zamanki gibi bunu tartışılmaz ve 'un-touchable' bi konu haline getirip bir kelime dahi etmeyecekmiyiz.

Dersim olayında, Türk askeri sakin duran insanlar mı saldırıp soykırm mı yaptılar, Yoksa pkk gbi isyan edenlere karşı mı savaş açtılar? Yoksa konuşma dilini mi yasakladılar? Ellerinden toprakları mı zorla alındı?

Dersimde bir Türkiye Cumhuriyetine karşı bir isyan olmuş ve gereken cevap da verilmiştir.

Ne bekliyorsun?

• türkler soykırım yapmadımı?bilgiler pek gerçekçi degil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan*

Ermenilere iyi kapak olur. Bunları biliyorlarm acaba? Bi taraftan dönüp kendimize bakalım. Yukarıda 1500 kişinin öldürülmesine bile soykırım denilmiş. Ya Dersimde öldürülen 60-70 bin kişiye ne demeliyiz? Bunun adını ne koyacağız? Saklayıp gileyip hayır bu soykırım değilmi diyeceğiz? Yoksa her zamanki gibi bunu tartışılmaz ve 'un-touchable' bi konu haline getirip bir kelime dahi etmeyecekmiyiz.

Dersim olaylarını daha iyi anlayabilmek için Yavuz dönemindeki Celali isyanlarına gitmemiz gerekir. Yavuz sırf alevi diyerek 100.000 lerce Türk'ün katledilmesi emrini orada bulunan k.rt aşiretlerine vermiş bunun karşılığında orada k.rtler bir nevi özerk bölgeye kavuşmuştu. Hamidiye Alaylarının kurulmasıyla k.rtler iyice azıtmıs masum insanların mallarına el koymaya başlamışlardır. Bunun üzerine Ziya Gökalp ve bölge ahalisi ile istanbul arasında meşhur telgraf krizi yaşanmıştır.

Evet Cumhuriyet kurulduktan sonra k.rtler yeni düzeni tanımamış, özerk bölgei stemiş ve devlete karşı silahlı olarak ayaklanmıştır. Bunun üzerine hakettikleri muameleyi görmüşler ve insanlığa zararlı olan virüsler büyük ölçüde imha edilmiştir.

Başbuğ Atatürk'ün en yakın arkadaşı olan ve Cumhuriyetin kurulmasında en çok emeği geçenlerden birisi olan Hukukçu Mahmut Esat Bozkurt dersim olaylarından sonra "Türk bu ülkenin yegane efendisidir. Yegane sahibidir.Saf Türk olmayanların bu ülkede bir tek hakları vardır, hizmetçi ve köle olma hakkı, dost ve düşman hatta dağlar bu hakikati görsünler demiş ve ayakta alkışlanmıştır.

Dersim gibi tartışılması komik olan bir konu hakkında sizi aydınlatayım dedim umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Gelelim Tarihte Türklere uygulanan soykırımlara;

İlk olarak müslüman arapların Curcan ve talkan katliamları ile Türkler zorla müslüman yapılmıştır.

Kırım Türkleri stalin tarafından sürgün edilmiş ve birçoğu yetersiz imkanlar nedeniyle hayatlarını kaybetmişlerdir. Kırım Türklerinin bağımsızlıklarına kavuşmasında Mustafa Cemiloğlu'nun payı çok büyüktür.

II. Dünya savaşı sırasında Almanyada 100.000 lerce Yakut Türkü ( yahudi) katledilmiştir.

Kurtuluş savaşı sırasında yunan ve ermenilerin katlettikleri Türk sayısıda bir hayli yüksektir.

Hocalı ve Kıbrıs katliamlarını unutmamak gerekir.

Bugün İranda yaşayan 35 milyon Azerbeycan Türk'ü son derece zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedirler.

Doğu Türksitan'da Türkler zorunlu olarak kürtaja tabi tutulmakta her yıl 100 lerce Türk Çin Halk Cumhuriyeti tarafından idam edilmektedir.

Hülasa tarihte en çok katliama maruz kalmış milletlerden birisiyiz. Elbette akan Türk kanının her damlasının hesabı sorulacaktır. Son olarak şunu söylemek istiyorum ;

KİNİMİZ, DİNİMİZDİR. TÜRK, DİNİNİN VECİBELERİNİ ER YA DA GEÇ YERİNE GETİRİR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Başlı Sancak -- 26 Haziran 2009; 19:55:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

türkler soykırım yapmadımı?bilgiler pek gerçekçi degil.

Kimi katletmişiz ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.