Şimdi Ara

ÜLKEMİZ GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
2.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

Bazı arkadaşlar ekonomiyi kolay bir iş sanıyor. Bir yanda elektronik de çığır açmış ülkeler bir yanda sanayisi bizim ülkeyi 3 e 4 e katlayan ülkeler. Senin ürettiğin 2 kamyon buğday bir iphone a denk geliyorsa o işe ben boşa kürek çekmek derim. Böyle bir durumdayken ilerleme kaydedebiliyorsak ne ala. Ayakkabısı delik dedin, fakir aç dedin. Ülkemizde tekstil ve gıda sektörü oldukça uygun fiyat. Asgari ücret yeter demiyorum lakin eldeki imkanlarla bu kadarı oluyor. Burada ahkam kesmeniz, nukutlar atmanız yersiz. (Akp fanı değilim, yine eldekilerin en iyisi diye destekliyorum. 2 gün sonra daha çalışkanı gelirse onu desteklerim.)

''Elde ki imkanlarla bu kadar oluyo'' Şu kısmı okuduktan sonra Türk'lüğümden utandım.Neden mi ? Çünkü zamanında elde tek kurşun yokken dünyanın gelişmiş ülkerini kovan bir milletten 90 yılda bu kadar oluyo bi millete dönüştük.Bide utanmadan gıda sektörüne uygun demişsin 1 kg kıymanın kilosu 30 Tl.Ekmekten bahsetmeme gerek varmı ?

Al bunuda oku bi zahmet Avrupa ve Amerika'da et fiyatları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonspeople -- 2 Mayıs 2014; 9:35:25 >

• haberlerle gelisilmez.. 15-20 sene egitim ve alt yapiya yatirim yapacaksin ve ondan sonra gelismeye baslayacaksin. bakınız guney kore. ote yandan bizim kırıklarımız cok saga sola para gidiyor gelismeye yogunlasilamiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

quote:

Bazı arkadaşlar ekonomiyi kolay bir iş sanıyor. Bir yanda elektronik de çığır açmış ülkeler bir yanda sanayisi bizim ülkeyi 3 e 4 e katlayan ülkeler. Senin ürettiğin 2 kamyon buğday bir iphone a denk geliyorsa o işe ben boşa kürek çekmek derim. Böyle bir durumdayken ilerleme kaydedebiliyorsak ne ala. Ayakkabısı delik dedin, fakir aç dedin. Ülkemizde tekstil ve gıda sektörü oldukça uygun fiyat. Asgari ücret yeter demiyorum lakin eldeki imkanlarla bu kadarı oluyor. Burada ahkam kesmeniz, nukutlar atmanız yersiz. (Akp fanı değilim, yine eldekilerin en iyisi diye destekliyorum. 2 gün sonra daha çalışkanı gelirse onu desteklerim.)

''Elde ki imkanlarla bu kadar oluyo'' Şu kısmı okuduktan sonra Türk'lüğümden utandım.Neden mi ? Çünkü zamanında elde tek kurşun yokken dünyanın gelişmiş ülkerini kovan bir milletten 90 yılda bu kadar oluyo bi millete dönüştük.Bide utanmadan gıda sektörüne uygun demişsin 1 kg kıymanın kilosu 30 Tl.Ekmekten bahsetmeme gerek varmı ?

Hocam bu elemanlar açmı kalmış hayatlarında arkadaşlarla et alalım mangal tarzı bişeyler yapalım dedik yemin ediyorum sana üç kişi zor parayı denkleştirip pikniğe gittik yaşım 29 benim yaşımda bi ingiliz Dünya turuna çıkıyor mesela o teyze bilerekmi çocuguna yuırtık ayakkabı giydiriiyor.

Bi tanıdığım geldi Almanyadan adamın cebi para dolu bana dediki ulen Utku ben o kadar ülke gezdim bu kadar pahalı ülke görmedim,hayatımız boyunca hep korkuyla yaşadık yaşıyoruz yarın obürgün işe girsem evlensem nasıl yaşayacam nasıl çocuguma bakacam çok merak ediyorum.2014 yılında havaalanı yaptık diye sevinen bi milletiz yaf biz :)) Hayat gerçekten bu ülkede çok zor öyle bi an gelecekki nefes bile alırken zorlanacaz,850 milyon asgari ücret 850 milyon nedir abi allah aşkına.

• quote:

Türkiyenin en büyük problemi vergi adaletsizliğidir.Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun , çünkü hayati önem taşıyan bir konu.

Almanya gibi sosyal devletlerde vergi tüketimden değil gelirden alınır.
    Bu da zengin daha fazla vergi verecek ve aradaki makasın açılması engellenecek anlamına gelir.

Şu şekilde ki , zengin de bir oturuşta aynı miktar yemeği yiyecek , orta halli vatandaş da.Y
    emekten vergi alırsak bunlar aynı vergiyi verecekler.
    Bu durumda zengin sürekli onda kalan para sayesinde zenginleşecek.Diğeri de fakirleşecek.

Bugün Türkiyede gelir vergisinin toplam vergi bütçesindeki oranı %35.bu oran japonyada %50 , avusturyada %50 , fransada %50.
     ÜLKEMİZ GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE

http://tr.tradingeconomics.com/japan/indicators"]http://tr.tradingeconomics.com/japan/indicators açın diğer ülkeleri inceleyin..

Sosyal devletlerin , refah seviyesinin yüksek olduğu devletlerin hepsinde bu durum böyledir.
    Örneğin herkes bilir , futbolcular bizim ülkemizi vergisi az olduğu için tercih eder.
    Biri de düşünmez ki , drogbanın sow un ödeyeceği 2 şer milyon euroluk vergiyi , benim fabrikada çalışan işçim ödüyor..

Peki , bir ülkede zengin yöneticileri belirlerse , bu yukardaki ülkelerden japonya gibi bir ülke olmak ister mi? Hayır.
    Çünkü kazancından milyonlar eksilip fakir halka dağıtılacak demek bu.bunu da hiçbir zengin istemez.

O halde bu ülkede zengin yönetimi seçiyorsa , ve yönetim de bu yüzden zengini savunuyorsa , bu bir kısırdöngü değil midir?
    Halk bunu kırmak için ne yapabilir? Daha çok çalışmak fayda eder mi? Hayır.
    Halk etrafı yakıp yıkarak düzeni tekrar oluşturmak ister.Ama doğru , ama yanlış , bu her zaman böyle olmuş.son örneğini ukraynada gördük.

İşte bu yüzden Almanyada işsizlik maaşı var , öğrenci okurken devlet eğitim masraflarını tamamen karşılayabiliyor.
    Bunun karşılığında milyon dolarları olan göbeğini kaşıyan adamlar 3 tane yerine 2 tane ferrari alıyor.

daha önce yazdığım bir açıklama.
    o büyüme asgari ücretlinin memurun büyümesi değil , koçun sabancının ağaoğlunun büyümesi

• quote:

quote:

bunlara farketmez hocam.cami yaparsın bol bol , içinde gerçeklikten uzaklaşıp zombi olurlar.
    işte o zaman sövüşlendiğini bile farketmez.hatta sövüşleyeni de savunur böyle işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

quote:

bunlara farketmez hocam.cami yaparsın bol bol , içinde gerçeklikten uzaklaşıp zombi olurlar.
    işte o zaman sövüşlendiğini bile farketmez.hatta sövüşleyeni de savunur böyle işte.

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

Hocam bu elemanlar açmı kalmış hayatlarında arkadaşlarla et alalım mangal tarzı bişeyler yapalım dedik yemin ediyorum sana üç kişi zor parayı denkleştirip pikniğe gittik yaşım 29 benim yaşımda bi ingiliz Dünya turuna çıkıyor mesela o teyze bilerekmi çocuguna yuırtık ayakkabı giydiriiyor.

Bi tanıdığım geldi Almanyadan adamın cebi para dolu bana dediki ulen Utku ben o kadar ülke gezdim bu kadar pahalı ülke görmedim,hayatımız boyunca hep korkuyla yaşadık yaşıyoruz yarın obürgün işe girsem evlensem nasıl yaşayacam nasıl çocuguma bakacam çok merak ediyorum.2014 yılında havaalanı yaptık diye sevinen bi milletiz yaf biz :)) Hayat gerçekten bu ülkede çok zor öyle bi an gelecekki nefes bile alırken zorlanacaz,850 milyon asgari ücret 850 milyon nedir abi allah aşkına.

Size kesinlikle katılıyorum asgari ücretle çalışıp daha ülke içinde uçakla yolculuk edicek parası olmayan adamlar mitinglerde havaalanını duyduğu zaman alkışlamaktan kolları kopuyo.Avrupada orta gelirli bir insanın rahatlıkla aldığı arabaya bizim burada neredeyse bir ev fiyatı ödemek zorunda kalıyoruz yani hemen hemen avrupada amerikada herkezin sahip olduğu,yapabildiği şeyleri biz burada lüks olarak görüyoruz adamlar canı sıkıldımı başka ülkelere gezmeye gidebiliyo bu neden benim ülkemde olmasın ki ? Kimse Türkiye'yi avrupa ve amerikadan küçük görmeye çalışmasın amerikada tanınmış adı sanı bilinen bir çok doktor,mühendis var ülke içinde çok büyük bir potansiyel var ama hükümet bunu sürekli geride tutuyo eğitim alanında insanlarının kültürlenip gelişmesi yerine cahil kalmasını ve birşey bilmemesini istiyo.Almanya falan yakın zamanda artık fabrikalarında çalışıcak işçi bulamayıp bizim ülkemize yöneldi.Ülkemizde yer altı kaynakları çok fazla kullanmasını bilen yok,dibimizde ki ülkede yeri kazma vursan petrol fışkırıyo mübarek depoyu fullmek 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafına denk geliyo ondan sonra ülkede beyin göçü çok fazla,millet göçecek tabi gelip 3 kuruş para için köpek gibi çalışacağına gidip krallar gibi yaşıyo.Olan bizim gibi insanlara oluyo belki okuyup bir yerlere gelip bende hayatımı lüks içinde yaşabilirim ama gençliğimde yapmam gereken şeyleri yapamamış olucam.Avrupada ki genç liseyi bitirince gidip 1 yıl dünya turuna çıkıyo geliyo sonra paşalar gibi ünv. okuyo ben yeni mezun olucam ünv. kazanmak için köpek gibi çalışıyorum hâlada bazı dangalaklar iyiye gittiğimizi düşünmekte açıp 2 tane yabancı makale dergi gazete okusa anlicakta bu saatten sonrada çok geç olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonspeople -- 2 Mayıs 2014; 12:24:07 >

• @Demonspeople kardeşim yaşına göre olgunsun gerçekten tebrik ederim,ben üniv bitirdimde noldu şimdide kpss çalışıyorum :) benim yaşıtlarım isviçrede can sıkıntısından intihar ediyor Kardeşim Australia'da okuyor hocam şimdi sen niye gitmiyon diyecen ama özel bi durum gidemem şu an çocuk Australia'da iyi bi üniverstede eğitim görüyor ve Türkiye'ye geldi geçen yıl bende içimden ulen ne bilgilidir diye düşünüyorum tamammı Matematikten rasyonel sayıları açtım dedim kardeşim şimdi sen bunları kafadan çözersin falan diyiyorum,eline kalemi aldı kalemi oynatamıyor dedim noldu kardeşim hayırdır dedi abi biz bu kadar ağır matematik görmüyoruz şok oldum

Yıllarca bizi kandırdılar kardeşim okul yıllarında hep dediler yok japon uyumaz adamlar tatile bile gitmiyor falan çalışın gibisinden bir sürü şey söylediler okul bitti özellerde işe girdim inanırmısın 10 saat çalıştıgım oldu Almanya gibi ülkere bakıyorum adamlar 7,5 saat çalışıyor e hani onlar bizden daha çok çalışıyordu sabah 9 akşam 9 çalışan var hemde 850 milyona bi insan bu kadar sömürülemez yazıktır günahtır.

Ülkede elini neye atsan kuruyor kardeşim kızlarımız kız değil,insanımız cahil,benzin pahalı,kpss olmassa hayat güvencen olmadan it gibi çalışıp duracan imkanı olan tabiki gider,ben askerlik yaptım vatanı korudum bu ülke için askerlik için işimden oldum ben ve geldim iş bulamadım kpss hazırlanıyorum 29 yaşında ağlıya ağlıya ders çalışıyorum.Tanıdığım torpilim yok diye kimse iş vermiyor işim yok diye ben ülkedeki sağlıktan faydalanamıyorum ben TC vatandaşıyım abi bu benim hakkım yaf e sağlıktanda yararlanamıyorsam neden kalayımki.

Hep derim imkanı olan çeksin gitsin orta doğu hariç hangi ülkeye gidersen rahat edersin kardeşim insan olarak değer görürsün bi kere burda sabah 9 akşam 9 çalışacağına git bi ingilize hizmet et.

• quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

Evet 90 yıldır gelişmekte olan ülke.Ben gelişmeyi hayatta ararım 2014 yılına gelmişken bir dolmuşa atladıgımda teyzenin 2 çocugunun ayakkabısı delik deşik iken kilosu 2 tl olan elma aldığımda çocukların (canlarım benim) o masum bakışlarını görüyorsam üstü başı yırtık 5 TL tişört almaya muhtaç yokluk fakirlik kol geziyorsa milyonlarca insan askari ücretin altında açlık sınırında yaşıyorsa yemişim rakamlardaki büyümeyi.Sizin iktidarınız boyunca zengin dahada zenginleşti fakir dahada fakirleşti..

ekonomi sağ cepten alıp sol cebe koymayla dönüyor zaten fitch "faiz"e atıfta bulunmuş yani var olan parayı işletme şeklindeki büyüme yapay büyümedir yoksa 2002 yılından bu yana ekonomi büyüyor ama halka birtürlü yansımıyor çünkü"üretim ekonomisi" artmıyor GSMH olduğu yerde sayıyor

+1881

• Halen gelişiyor ama nereye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''2014 yılında havaalanı yaptık diye sevinen bi milletiz yaf biz :))'' Utkuhan ağzına sağlık. Ben çok gülmüştüm bu olaya,utanmadan televizyonlarda seyrettirdiler millete. Bide miting gibi kalabalık toplamışlar. Toplanan kalabalığa sorsalar hayatınızda hiç uçağa bindiniz mi diye eminim yüzde doksanı hayır der. Tabi 50 tl+yol+yemeğe havaalanı açılışına gelenlerden uçağa binmeyi bekleyemeyiz. Ayni şey köprü ve otoyol açılışında da oluyor. %80 arabası yoktur hayatında MTV ödememiştir. Ne bileyim 5 tl ye yakıt almamıştır fakat otoyol açılışına gitmiştir. HüLuuuuuggg aaaaa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

Ürettiğimiz bir şey var mı? İhracat,ithalat ne durumda acaba?

Vergiler ne kadar oldu?

Ülkedeki kurumlar satıla satıla bir şey kalmadı.Yıl 2014 olmuş utanmadan,sıkılmadan,yol yaptık,havaalanı yaptık onu yaptık bunu yaptık diyen bir zihniyet;kendi paranla mı yaptırdın,vergilerle elbette yapacaksın senin görevin o,o yüzden seni oraya koymuş seni seçenlerin.

Güneydoğu için özerklik isteniyor bu sözde çözüm sürecinde kimbilir daha neler satıdı.Tehlikenin farkında mısınız?

Başbakan vatansever hareketler sergilemiyor,siz hala.......

Tabii ki vergilerle yapıyor. Onu yapmayan partiler de var. bkz. İzmir

Burası (İzmir) başka bir ülkeye mi dahil "gavur İzmir" ya İzmir vergi vermiyor değil mi?
    Ben partilerden bahsetmiyorum devletten bahsediyorum devletten.
    Başbakan kendini aklamak için milleti kutuplaştırıyor birbirine kırdırıyor çokta başarılı,tebrik ederim(!)
    Dikkat edersen ben hiçbir partiden bahsetmedim vergi,karayolları,baraj,havaalanlarını Beledeyiler mi;yani partiler mi yapıyor da benim haberim yok(!?)
    Ben hiçbir partinin şakşakçılığını,yalakalığını yapmam ülkesini seven,ayakkabı kutularını doldurmayan,ülkesini satmayan;kısacası ülkenin menfaatini düşünen liderlerin başımıza geçmesini isterim,savunurum.

Senin Başbakanın adaletli olsaydı din yoluyla halkı kandırmazdı;eğer dini karıştırmasaydı Başbakan falan olamazdı,şu anda da yasamayı yürütmeyi ele geçirerek adaleti de bitirdi.

İstersen Başbakanın kökenini bir araştır bakalım,neler göreceksin,ya da görmezden geleceksin.Adam halkın zaafını biliyor ve kullanıyor.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Site haberturk . haber ajansi : anadolu ajansi (aa)

• bence yerinde sayan ulke...ne sanayi tam ne tarim....

• quote:

Sanayisi kuvvetli ülkeler sadece sanayiyle idare etmiyor.Tarımda da kuvvetliler.Bu ülkenin daha kendi üretim tohumu, çiftçiye yeterince desteği yok.Millet ekip biçmeyi bırakıp şehirde asgari ücrete iş arıyor.
    Tekstil çinin işe el atmasıyla bitmiştir.Eskiden 2 kişiden 1i tekstilde çalışırdı bitti artık.Büyük fabrikalar da çin ve mısıra gitti.
    Gıda hiç ucuz değil.Alım gücüne göre çok pahalı ve sürekli zamlanıyor.

• Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    özel sektörde çalışan olarak 2002 kırız denen dönemde bile 6 ayda bir yöneticimin karşısına gecep zam istiyip alabiliyoken son 4 yıldır her şeyin fiyatı artarken ben aynı parayı alıp zam talep edemiyorsam yerim o rakamları

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Orijinalden alıntı: Daryl Dix0n

ÜLKEMİZ GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE

Bunlar darth vader'ın kayıp kız kardeşleri.

Şimdi onları bırak, yesinler, eğlensinler, boş ümitleri onları oyalayadursun. Âkıbetlerinin ne olacağını yakında öğrenecekler.
    HİCR/3

• Kisi basina dusen milli gelire bakin, asgari ucrete bakin... sonra bi de cebinizdeki paraya bakin... o grafikler dengelenmeler zenginlerin daha da zenginlestigini gostetir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi Almanya ile kıyaslamayın. Gelişmiş bi ülke değiliz. Önümüzdeki 50-60 sene boyunca da olamayız.
  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    cebime giren maaş artmadıkça gelişme vb boş laflar.3-5 kodoman kazanıyor diye gelişme olmaz.en basit yükseleceğimiz nokta yazılım ama bakıyorum yazılımcılara bana mı denk geliyor anlamadım sadece kod yazıyorlar.işlemcide test edip fatal error vermezse tama oldu.iyide arkadaş bi iş yapıyorsun ortalığa mıçıp çıkıyorsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.