Şimdi Ara

ÜLKEMİZ GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
2.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkenin gelişmediği iddia edenler olduğu müddetçe akp işi götürür yiğidi öldür hakkını ver vermezsen çok ağlarsın daha
  • HaberTürk

+ Alo Fatih, düzgün haber yapın
    - Başımla beraber sayın başbakanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

Evet 90 yıldır gelişmekte olan ülke.Ben gelişmeyi hayatta ararım 2014 yılına gelmişken bir dolmuşa atladıgımda teyzenin 2 çocugunun ayakkabısı delik deşik iken kilosu 2 tl olan elma aldığımda çocukların (canlarım benim) o masum bakışlarını görüyorsam üstü başı yırtık 5 TL tişört almaya muhtaç yokluk fakirlik kol geziyorsa milyonlarca insan askari ücretin altında açlık sınırında yaşıyorsa yemişim rakamlardaki büyümeyi.Sizin iktidarınız boyunca zengin dahada zenginleşti fakir dahada fakirleşti..

ekonomi sağ cepten alıp sol cebe koymayla dönüyor zaten fitch "faiz"e atıfta bulunmuş yani var olan parayı işletme şeklindeki büyüme yapay büyümedir yoksa 2002 yılından bu yana ekonomi büyüyor ama halka birtürlü yansımıyor çünkü"üretim ekonomisi" artmıyor GSMH olduğu yerde sayıyor

• Aslinda kucuk olcekli olarak dusunursek gelisiyoruz diyebiliriz ama kim gelisiyor bir de buna bakmak lazim. Bana gore ulke olarak kalabalik nufusa sahibiz ve is alanimiz yetersiz geliyor. Avrupadaki bir fabrikada insanlar rahatca is bulabilirken ve oradaki issizlik insanin gozune az gelirken ulkemizde fazla geliyor cumku uretimimiz belli ihracatimiz belli uretim ve ihrac artmadigi surece de issizligin cozulmesini bekleyemeyiz. Haberlerde bazen goruyorum yabanci bir firmaya ait markanin herhangi bir parcasini biz uretiyorsak hemen cikip birileri ancak bunu uretiriz seklinde konusuyor cikipta alkislayan yok hele bi ufak parcalarini uretelim de insallah tamamini da uretmeye baslariz diyen yok. Cinden gelen kacak telefonlari biliriz aslinda kacak bile olsa adamlar plastigini, bataryasini, elektronik kartini kendileri uretiyor he yazilimi ve dizayni baska ulkelere ait olsa da adamlar kacagini uretip satip para kazaniyorlar. Bu tur uretimleri devletten bekleyemeyiz bunun icin de ulke sinirlarini asmis fabrikalarimiz yok diye devlete suc bulmamaliyiz fakat devletin asli gorevlerinde de hatasi yok mu elbet var kimine gore az kimine gore fazla.

Gelisiyoruz ama neye gore kimine gore? Para parayi ceker derler ya iste tam bu olaya gore gelisiyoruz. Kacimiz eger cebimizde 100 lira varsa gidip 50 liralik evde oturur? Bunun en iyi orneklerini sayilari gittikce artan luks sitelerde gorebiliriz. Kacimiz cebimize giren para belli iken tasarrufa yoneliyoruz? Baska bir konuda da yazdim isin asli egitimde bitiyor robotlasarak yasamaya basladik universitede dersten kaldiysan kaldin demektir ne hoca yardim eder ne de sistem seni gecirir ama lisede filan hoca bol puan verir, sistem sinifta kalmayi kaldirir veya gecerli olan zayif sayisini yukseltir ve mezun olsun da yeter moduna girer evet ogrenci mezun olur ama ne kadarlik bilgi birikim ile mezun olur orasi tartisilir. Bu yollardan hepimiz gectik en azindan gecmisten ders alip durumu lehimize olabildigince cevirmeye calismayiz artik olan oldu deyip konunun ustunu kapamamaliyiz.

Biraz daha yazmak isterdim ama cumleleri toparlayamiyorum. Bunlar da benim gelismislik konusundaki dusuncelerimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cikar kafani pencereden en az 20 tane araba görürsün nerden geliyo bu para brnzin olmus 5 tl herkeste kredi cekip ev alma hevesi kimse maval okumasin Türkiye zenginlesiyo arkadas herkesin cebinde para var bos muhabbete gerek yok. tmm bi amerika olmasini istemem ulkenin orda insanlar 3 bin 5 bin dolar maas aliyo ama bizim gibi adamlarin saglik sistemi yok zikkimi yok. adam bi disini yaptircak 20 bin dolar bi ameliyat en az 10 bin dolar suan turkiyenin herhangi bir hastanesine git nufus cüzdanını goster muayene olamicagin bolum yok. tartismaya gerek olmayan bir konu madem fakir bir ulkeyiz neden 18 milyon arac var trafikte nerden geliyo bu para insanlara valla goz var nizam var kimse rahatindan taviz vermiyor istanbulda nerde bu fakir halk fakir olsa insanlar trafik olmazdi yollarda herkes kosardi toplu tasimaya nankorluge gerek yok yigidi gom ama hakkini ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Daryl Dix0n

ÜLKEMİZ GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE

Bu ne böyle yav? gece görsem sopayla kovalarım. İnsan korkar la bunlardan.

• Egitim sistemi degismedikce "kemalist sistem" degismedikce hic bir halt gelismez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basortusu yasagi kalkti
    Bundan oncekiler daha mi iyiydi
    Diyenler gelir simdi.

• İyide arkadaşlar bu yollar, hastaneler, yeni okullar, adliye sarayları vs yapılmasaydı durum nasıl olacaktı ? :S :S

O zaman gelişmekte olan bir ülke mi diyelim ? ? hava alanına sevinen ama binemeyen insanlardan bahsettiniz şahsen şahsım adına söylüyorum ben binemesemde ülkeme katkısı olacağı için sevinirim evet dünyada kapitalizm var bunun önüne geçilmiyor

İstanbul-Ankara-Antalya örnek veriyorum gecelerine bakın diskolar, kafeler, giyim mağazaları, lüx araçlar, yeni açılan banka şubeleri, yeni açılan opet shell bayileri benzinin 5 tl olmasına rağmen lüx araçların halen piyasada olması ve halen benzin alabilen insanlar, sigara deseniz öyle vs vs vs daha sayabilirim, günlük akan paraları bir hesaplasanız aklınız durur ! evet benim cebim artmıyor cebime de girmiyor ama ülkem kazanıyora T.C. kazanıyorsa beni gururlandırır, evet gelişmiş ülkelere göre komik birşey havaalanı açılması ama ya bu saydıklarım da yapılmasa ? daha da ezik bir ülkemiyiz ????

Uzun lafın kısası dünyada kapitalizim baş gösteriyor bunun önüne geçilmiyor ama emin şundan emin olun Şükürsüz bir milletiz gerçekten ben bile yeri geliyor isyan ediyorum pahalı neden lüx bir arabaya binemiyorum diye buna hiç şüphemiz olmasın ben memurum aldığım para belli ama her zaman fazlasını istiyoruz ev araba vs vs

Sizin dediğiniz seviyeye gelebilmek için inanın bir 20 yıl gerekiyor ! ama o 20 yıl içinde gelişmiş ülkelerin ekonomisi ? daha da yükselecek yada onlarda kendi arasında krize girebilir,

Eskiye nazaran bakacak olursak 10-15 yıl öncesine iyiyiz maalesef iyiyiz arkadaşlar ama bu konu uzar durur tartışmaya çok açık bir konu !

• quote:

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

Bazı arkadaşlar ekonomiyi kolay bir iş sanıyor. Bir yanda elektronik de çığır açmış ülkeler bir yanda sanayisi bizim ülkeyi 3 e 4 e katlayan ülkeler. Senin ürettiğin 2 kamyon buğday bir iphone a denk geliyorsa o işe ben boşa kürek çekmek derim. Böyle bir durumdayken ilerleme kaydedebiliyorsak ne ala. Ayakkabısı delik dedin, fakir aç dedin. Ülkemizde tekstil ve gıda sektörü oldukça uygun fiyat. Asgari ücret yeter demiyorum lakin eldeki imkanlarla bu kadarı oluyor. Burada ahkam kesmeniz, nukutlar atmanız yersiz. (Akp fanı değilim, yine eldekilerin en iyisi diye destekliyorum. 2 gün sonra daha çalışkanı gelirse onu desteklerim.)

Eldekilerin en iyisi olduğuna neye göre karar verdiniz? Merakımdan soruyorum.

Cumhuriyet'in kurulduğu yıllara bakalım. Nereden nereye getirilmiş?

Bir de son 12 yıla bakalım. Bu emperyalist kukla nereye getirmiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

Evet 90 yıldır gelişmekte olan ülke.Ben gelişmeyi hayatta ararım 2014 yılına gelmişken bir dolmuşa atladıgımda teyzenin 2 çocugunun ayakkabısı delik deşik iken kilosu 2 tl olan elma aldığımda çocukların (canlarım benim) o masum bakışlarını görüyorsam üstü başı yırtık 5 TL tişört almaya muhtaç yokluk fakirlik kol geziyorsa milyonlarca insan askari ücretin altında açlık sınırında yaşıyorsa yemişim rakamlardaki büyümeyi.Sizin iktidarınız boyunca zengin dahada zenginleşti fakir dahada fakirleşti..

ekonomi sağ cepten alıp sol cebe koymayla dönüyor zaten fitch "faiz"e atıfta bulunmuş yani var olan parayı işletme şeklindeki büyüme yapay büyümedir yoksa 2002 yılından bu yana ekonomi büyüyor ama halka birtürlü yansımıyor çünkü"üretim ekonomisi" artmıyor GSMH olduğu yerde sayıyor

Konu biter. Üstüne bişey söylenmez.

Arkadas hepsini aciklamis bunun uzerine konusan gercekten gereksizdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Bazı arkadaşlar ekonomiyi kolay bir iş sanıyor. Bir yanda elektronik de çığır açmış ülkeler bir yanda sanayisi bizim ülkeyi 3 e 4 e katlayan ülkeler. Senin ürettiğin 2 kamyon buğday bir iphone a denk geliyorsa o işe ben boşa kürek çekmek derim. Böyle bir durumdayken ilerleme kaydedebiliyorsak ne ala. Ayakkabısı delik dedin, fakir aç dedin. Ülkemizde tekstil ve gıda sektörü oldukça uygun fiyat. Asgari ücret yeter demiyorum lakin eldeki imkanlarla bu kadarı oluyor. Burada ahkam kesmeniz, nukutlar atmanız yersiz. (Akp fanı değilim, yine eldekilerin en iyisi diye destekliyorum. 2 gün sonra daha çalışkanı gelirse onu desteklerim.)

Eldekilerin en iyisi olduğuna neye göre karar verdiniz? Merakımdan soruyorum.

Cumhuriyet'in kurulduğu yıllara bakalım. Nereden nereye getirilmiş?

Bir de son 12 yıla bakalım. Bu emperyalist kukla nereye getirmiş?

Ortaki sorunun cevabını belgelere dayanan cevaplarla bulursanız. İlk sorunuzun cevabını alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

quote:

Çok seviyesiz bir yaklaşım. İnsanların giydiği kıyafetten size ne?

• quote:

quote:

quote:

Camide de bira içmişlerdi. Cık cık cık hiç olmadı bu!

Siyasi metaların arkasına sığınmayın korkaklar!

Kimliksizleştirdiniz kadınları dindarlaştırma adı altında!

• quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

quote:

quote:

Camide de bira içmişlerdi. Cık cık cık hiç olmadı bu!

Siyasi metaların arkasına sığınmayın korkaklar!

Kimliksizleştirdiniz kadınları dindarlaştırma adı altında!

Bu sizin düşünceniz. Belki o hanımfendi halinden memnundur. Belki tercihidir. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Somut delilleriniz mi var?

• quote:

quote:

quote:

Ben hiç bir kadın böyle bir kıyafet giymek isteyeceğini düşünmüyorum. Sadece din baskısı altında farkında olmadan buna zorlanıyorlar. Her insan kendini özgür hissetmek ister.

• 12 saat çalışıp 1080 tl maaş alıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben hiç bir kadın böyle bir kıyafet giymek isteyeceğini düşünmüyorum. Sadece din baskısı altında farkında olmadan buna zorlanıyorlar. Her insan kendini özgür hissetmek ister.

Tesettür kavramını anlamadığınız çok açık.
    Ahzap 56: Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mümınlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

İsteklere bakacak olursak ben de nefsani olarak hırsızlık yapmak isterim, cinayet işlemek isterim, kötü yollara düşmek isterim ama bu noktada beni engelleyen bir güç var. Zihin-irade-İslam. Çünkü biliyorum ki uyarıcı olarak Allah'ın kitabı yeter. Ben onu zihninle ve irademle fiile geçiririm. Yani bir grup çarşaflıya bunlar baskıyla kapatılıyor demek onların iradelerini yok saymak demektir. Onların bir zihinleri var. Eğer baskıyla kapatılsalardı, emin olun baskı yapanlar onların yanından uzaklaşınca başlarını açardı. Universiteye girmek için başlarını açmaları gerekiyordu. Ama samimi olanlar, ne zorluk olursa olsun açmadılar. Bu onların inançlarına ne kadar bağlı olduklarını gösterir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tesettür kavramını anlamadığınız çok açık.
    Ahzap 56: Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mümınlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

İsteklere bakacak olursak ben de nefsani olarak hırsızlık yapmak isterim, cinayet işlemek isterim, kötü yollara düşmek isterim ama bu noktada beni engelleyen bir güç var. Zihin-irade-İslam. Çünkü biliyorum ki uyarıcı olarak Allah'ın kitabı yeter. Ben onu zihninle ve irademle fiile geçiririm. Yani bir grup çarşaflıya bunlar baskıyla kapatılıyor demek onların iradelerini yok saymak demektir. Onların bir zihinleri var. Eğer baskıyla kapatılsalardı, emin olun baskı yapanlar onların yanından uzaklaşınca başlarını açardı. Universiteye girmek için başlarını açmaları gerekiyordu. Ama samimi olanlar, ne zorluk olursa olsun açmadılar. Bu onların inançlarına ne kadar bağlı olduklarını gösterir.

Sorgusuz sualsiz, salt inanmış bi dindarla tartışma hatasına girmem :)

o yüzden iyi günler. Kendinize iyi bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Aslinda kucuk olcekli olarak dusunursek gelisiyoruz diyebiliriz ama kim gelisiyor bir de buna bakmak lazim. Bana gore ulke olarak kalabalik nufusa sahibiz ve is alanimiz yetersiz geliyor. Avrupadaki bir fabrikada insanlar rahatca is bulabilirken ve oradaki issizlik insanin gozune az gelirken ulkemizde fazla geliyor cumku uretimimiz belli ihracatimiz belli uretim ve ihrac artmadigi surece de issizligin cozulmesini bekleyemeyiz. Haberlerde bazen goruyorum yabanci bir firmaya ait markanin herhangi bir parcasini biz uretiyorsak hemen cikip birileri ancak bunu uretiriz seklinde konusuyor cikipta alkislayan yok hele bi ufak parcalarini uretelim de insallah tamamini da uretmeye baslariz diyen yok. Cinden gelen kacak telefonlari biliriz aslinda kacak bile olsa adamlar plastigini, bataryasini, elektronik kartini kendileri uretiyor he yazilimi ve dizayni baska ulkelere ait olsa da adamlar kacagini uretip satip para kazaniyorlar. Bu tur uretimleri devletten bekleyemeyiz bunun icin de ulke sinirlarini asmis fabrikalarimiz yok diye devlete suc bulmamaliyiz fakat devletin asli gorevlerinde de hatasi yok mu elbet var kimine gore az kimine gore fazla.

Gelisiyoruz ama neye gore kimine gore? Para parayi ceker derler ya iste tam bu olaya gore gelisiyoruz. Kacimiz eger cebimizde 100 lira varsa gidip 50 liralik evde oturur? Bunun en iyi orneklerini sayilari gittikce artan luks sitelerde gorebiliriz. Kacimiz cebimize giren para belli iken tasarrufa yoneliyoruz? Baska bir konuda da yazdim isin asli egitimde bitiyor robotlasarak yasamaya basladik universitede dersten kaldiysan kaldin demektir ne hoca yardim eder ne de sistem seni gecirir ama lisede filan hoca bol puan verir, sistem sinifta kalmayi kaldirir veya gecerli olan zayif sayisini yukseltir ve mezun olsun da yeter moduna girer evet ogrenci mezun olur ama ne kadarlik bilgi birikim ile mezun olur orasi tartisilir. Bu yollardan hepimiz gectik en azindan gecmisten ders alip durumu lehimize olabildigince cevirmeye calismayiz artik olan oldu deyip konunun ustunu kapamamaliyiz.

Biraz daha yazmak isterdim ama cumleleri toparlayamiyorum. Bunlar da benim gelismislik konusundaki dusuncelerimdir.

Bizim burada hükümeti suçlamamızın sebebi hiç bir gelişmeyi teşvik etmemesi ve sistemin bozuk olan kollarını dahada bozmaya çalışması.(Eğitim,adalet vb...)Amerika gibi teknoloji üreten dev bir ülkede devlet hâla tarımı öyle destekliyo ki artık kendi ülkemizde yapılandan daha ucuza geliyo.Yani düşün taa amerikadan uçağa koyup burada vergiyi yiyip fiyatın artmasına rağmen daha ucuz.Ekşi sözlükte bir şey okumuştum amerikada okuyan bir türk genci yazmıştı.Arkadaşının ailesine gidiyolar ve adamlar Türkiye'den aldığı pirinci amerikada yetiştirip tekrar Türkiye'ye satarak para kazanıyolar.Ama tarımıda yaparken sulamasını,ilaçlamasını adam uçakla yapıyo yani tarım bile ileri düzeyde gelişmiş durumda.Çalışma saatlerine bakıyosun,isviçre çalışmas saatlerini 6 saate düşürüyo adamlar 6 saat çalışıyo ama verimli çalışıyo bizde dış işleri bakanlığı dişardan yatırımcı çekmek için sitesinde esnek ve ucuz çalışma saatlerinden bahsediyo insanlara 9-10 saat çalışma saati dayayıp 800-1500 tl para verincede insanlar işlerinde mutsuz oluyolar ve iş verimi diye bişey kalmıyo mesai desen binlerce şirkette mesai parası vermiyo.Ben ülkemde bişey üretmeye çalışınca pahalı geliyo üretemiyorum dişarıdan almak daha ucuza geliyo ya bak en basitinden bir diyot tanesi dişarıdan 1 kuruşa geliyo Türkiye'de yapmaya kalkınca 2 kuruşa çıkıyo şirketlerde gidip ucuzunu alıyo tabi ki.Emin ol ki hiç birimiz devletten bunu üretmesini beklemiyoruz devletten sadece üretmemizi sağlicak koşulları bize oluşturmak bir kenara,engellemesini istemiyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: mfeker89

cikar kafani pencereden en az 20 tane araba görürsün nerden geliyo bu para brnzin olmus 5 tl herkeste kredi cekip ev alma hevesi kimse maval okumasin Türkiye zenginlesiyo arkadas herkesin cebinde para var bos muhabbete gerek yok. tmm bi amerika olmasini istemem ulkenin orda insanlar 3 bin 5 bin dolar maas aliyo ama bizim gibi adamlarin saglik sistemi yok zikkimi yok. adam bi disini yaptircak 20 bin dolar bi ameliyat en az 10 bin dolar suan turkiyenin herhangi bir hastanesine git nufus cüzdanını goster muayene olamicagin bolum yok. tartismaya gerek olmayan bir konu madem fakir bir ulkeyiz neden 18 milyon arac var trafikte nerden geliyo bu para insanlara valla goz var nizam var kimse rahatindan taviz vermiyor istanbulda nerde bu fakir halk fakir olsa insanlar trafik olmazdi yollarda herkes kosardi toplu tasimaya nankorluge gerek yok yigidi gom ama hakkini ver

Ülkenin sıkıntısını sende görülebiliyo.Cahiliz elimizin altında herşey olmasına rağmen hiç bir şeyi araştırmadan yarım yamalak yorumlamak doğru bir şey değil.Amerika'daki sistemde sigorta sistemleri 100 ile 50.000 $ harcamaların %80 kadarını karşılar.50.000$'ı aşan harcamalarda tamamen sigorta karşılar ve en iyi doktorlarla en iyi ekipmanlara sahip olduklarınıda söyleme gereği duymuyorum ufak bir karın ağrısından bile gitsen sorunun köküne inene kadar seni hiç bir şekilde bıkrakmıyolar.Bizde ki iyi doktorlarda burada durmuyo zaten.Öyle bir ülkeyiz ki doktor hastanın içinde neşter unutabiliyo.Amerikada böyle bir olay olursa milyonlarca dolar tazminat ödüyo o doktor.77 milyon nüfuslu bir ülkede 18 milyon araç var bu mudur gelişmişlik oranının anlaşılmasını sağlayan oran ? O 18 milyonluk araçlarının rahatlıkla 8 milyonu 2000-3000 TL'ye alınan murat 131 ve tofaşlardan oluşuyo kısacası takla attığında içinde geberip gidiceğin araçlar.Benzin 5 Tl olduğu için o 18 milyon aracın 14 milyonunda lpg takılı.Millet ev almaya heves ediyo çünkü gün geçtikçe ev fiyatları artıyo bir yerden sonra ev sahibi olamicaklarından korkuyo insanlar ve 10 yıl borç ödemeyi göze alıp dünyanın kredisini çekiyolar.Amerikada şahsi araç rakamı nüfusun 2-3 katı olmasına rağmen trafikte 5 saat sıkışıp kalan araç olmamasının sebebi şehir plancılığıdır.Benim altımda ki 25 milyarlık araba amerikada 3000-5000$'a gidiyo.Burası zenginin daha zengin,fakirin daha fakir,orta gelirlinin ise yerinde saydığı bir ülke ülkede hayat şartlarını geliştiren hiç bir şey yok bunu inkar edersen kusura bakma ama görüp,araştırmamış biri olursun.

quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

İyide arkadaşlar bu yollar, hastaneler, yeni okullar, adliye sarayları vs yapılmasaydı durum nasıl olacaktı ? :S :S

O zaman gelişmekte olan bir ülke mi diyelim ? ? hava alanına sevinen ama binemeyen insanlardan bahsettiniz şahsen şahsım adına söylüyorum ben binemesemde ülkeme katkısı olacağı için sevinirim evet dünyada kapitalizm var bunun önüne geçilmiyor

İstanbul-Ankara-Antalya örnek veriyorum gecelerine bakın diskolar, kafeler, giyim mağazaları, lüx araçlar, yeni açılan banka şubeleri, yeni açılan opet shell bayileri benzinin 5 tl olmasına rağmen lüx araçların halen piyasada olması ve halen benzin alabilen insanlar, sigara deseniz öyle vs vs vs daha sayabilirim, günlük akan paraları bir hesaplasanız aklınız durur ! evet benim cebim artmıyor cebime de girmiyor ama ülkem kazanıyora T.C. kazanıyorsa beni gururlandırır, evet gelişmiş ülkelere göre komik birşey havaalanı açılması ama ya bu saydıklarım da yapılmasa ? daha da ezik bir ülkemiyiz ????

Uzun lafın kısası dünyada kapitalizim baş gösteriyor bunun önüne geçilmiyor ama emin şundan emin olun Şükürsüz bir milletiz gerçekten ben bile yeri geliyor isyan ediyorum pahalı neden lüx bir arabaya binemiyorum diye buna hiç şüphemiz olmasın ben memurum aldığım para belli ama her zaman fazlasını istiyoruz ev araba vs vs

Sizin dediğiniz seviyeye gelebilmek için inanın bir 20 yıl gerekiyor ! ama o 20 yıl içinde gelişmiş ülkelerin ekonomisi ? daha da yükselecek yada onlarda kendi arasında krize girebilir,

Eskiye nazaran bakacak olursak 10-15 yıl öncesine iyiyiz maalesef iyiyiz arkadaşlar ama bu konu uzar durur tartışmaya çok açık bir konu !

10-15 yıl öncesinden elbette daha iyi olucaksın.10-15 yıl önce ki teknolojiyle şimdi ki teknoloji bir mi ? Yaptığı havaalanıyla aylarca övünecek tek ülke büyük ihtimalle biziz.Bu tür şeyler zaten default yani banko şeyler bunlar çalışma değil kim gelirse gelsin bunlar zaten yapılabilecek şeyler mhpliside gelse chpliside gelse hdplisde gelse bunlar yapılabilir umarım bu konuda derdimi anlatabilmişimdir.Bu ülkede zaten zengin insanlarda var yok diyen yok bundan 10 yıl önceki zengin mercedese binebiliyosa artık ferrariye binicek kadar zenginleşti.Benzinin litresine 5 Tl alındıktan sonra ben gidip ülkenin en ücra köşelerinede benzin istasyona açarım.Ülkede on kişiden 7sinin kredi kartı borcu olduğunda gidip tek şubenin olduğu ilçeye 2 tane daha şube açarım tabi ki.Gelişmişlik bunlar değildir.Gelişmişlik demek insanların ne kadar rahat bir yaşantıya sahip olduğu,adalet sisteminin işleyişi,okulların eğitimin eğitimcinin kalitesi,düşünce özgürlüğüne bağlıdır.Gelişmişlik demek izmirde ki öğrenciye tablet verdiğin zaman doğudaki çocuğada vermek demektir.Gel görki doğuda ki çocuk daha okuluna ısınmak için tezek götürüyo elinde.Evet verdiğim vergiler T.C. ye gidiyo ama malesef bana geri dönmüyo ayakkabı kutularını dolduruyo.Cumhuriyeti kurulduğu dönemlerde zamanın koşullarına göre kat kat daha iyiydik.Gelişmeyi geçtim geriye gidiyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.