Şimdi Ara

ÜLKEMİZ KÖTÜYE GİDİYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen katiliyorum sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    Güzel tespit

• Ulkenin boku cikti gercekten koyun dolu.

• "Öyle bir zamandayız ki sigara içmeyi bile havalı sanıyorlar" çevrende içen yaşlı bir insana sor bakayım niye başladın diye, heves ettik demezse burdayım.Sigaranın zamanla alakası yok.Memleketin kafasının değişmesi gerek 14-15 yaşında yiyişmeyen çocukların çoğuda 18 yaşına geldiğinde devletin açtığı keranelere gidiyo.
  • Ben o sozu ergenler icin soyledim.boyle dememim sebebi internet ortaminda cok fazla sigara icen kizin fotografi olmasi agizindan duman cikan kizi havali olarak goruyorlardir.bir kiz yaptimi digerleride yapiyor

• John WICK kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinkileri bilmem ama benimkiler gerçekten melek farketmiyor musunuz gittikçe daha yerleşiyor o fikirler artık iyice halka empoze edildi her kanalda erotizm üst seviyede ve engel tanımadan virüs gibi yayılıyorlar.
  • Sanki yediğin içtiğin her bir mok sağlıklı da sigaraya laf atıyorsun. Yediğin meyve, sebze GDO'lu, çocuğunun aldığı aromalı yoğurtlar meyveden hariç her şeyi içeriyor, içtiğin su katkılı, yeterli beslenemiyoruz, duman soluyoruz. Bunlar bir şeyleri görmeniz için yeterli mi?
    Ya dövlet gelişmiyor bu gençler yüzünden. Sor bakalım gençler bu devletin umrunda mı? Hayatının en güzel günlerini test kitaplarına gömülerek geçiriyorlar. 300 TL bursu bile devlet babanız her öğrenciye veremiyor. Çünkü kendi yakınlarının ceplerini doldurmakla meşguller. O tahta sıralar yüzünden kambur bir nesil yetişiyor. Kalıbı beş para etmez insanlar ceylan derisi koltukta uyuyorlar. Gelişmesin yere batsın böyle sistem.

• Çok zararlı gerçekten. Düşünsene lan sevişiyolar oha nasıl bir zarar. Birisi seviştiğini duyduğumda kalbimden bıçaklanmışa dönüyorum o gün yaşadığım tramvaya diyecek yok. Benim gibi 100 kişi duysa ülkede 100 kişi tramvaya girer. E bunun sonucu adamda öldürürler hırsızlıkta yaparlar.

Ama mesela Kurtlar Vadisi öylemi, delikanlılığı öğreniyor insanlarımız oradan. Bu dizi sonucunda kimseye bir zarar gelmez anca yarar gelir. Ya da Anadolunun dört bir tarafına dağılmış yabik ve kırmançiler bizim milli değerimizdir ve bu adamlar sayesinde bugün bu ülkenin delikanlılık puanı 10 dur. Bu adamlar sayesinde bu ülke kalkınıyor. Bu adamların soyu bu çirkin öpüşmeli dizilerle kurutulmaya çalışılıyor. Halbuki daha çok Kurtlar Vadisi gibi dizi olsa her yer yabik ve kırmançi dolar, ülke kalkınır. Onlar ki namus koruyucuları, ahlaki düzenin marur bekçileri. Onlar ki kötülerin düşmanı iyilerin en büyük dostu. İşte bu yüzden biz de üstümüze düşen görevi yapalım ve nerede bir yabik görürsek onu tebrik edin. Bu ülkede yabikler dırzolar kırmançiler, apaçiler, hırbolar, krolar gibi en asil duyguların insanları var ki bu insanların kimseye bir zararı yok. Bu adamlardan kimseye bir zarar gelmez, kimsenin karısına bacısına kızına laf atmazlar, kimseye bir kötülükleri dokunmaz, bu adamlar hırsızlık yapmaz, ahlaksızlık bilmez adamlar. Ama sanki bu ülkede bu adamlar kötüymüş gibi gösteriliyor. Halbuki asıl kötüler sevişenler, Amerikaya özenenler, öpüşenler ve sevgilisi olanlardır. Onlar ki hertürlü ahlaksızlığı yapar. Hırsızlık, cinayet, adam yaralama, gasp, milletin karısına kızına laf atma, tecavüz hepsi bu adamlardadır. Bu adamların bu ülkeden temizlenmesi lazım ki Yabikler, abazalar, kırmançiler, hırbolar, dırzolar bu ülkede hakettikleri yere gelebilsinler ve ütopik cennetimizi yaratabilelim.

Hayal edin 4 bir yanınızda yabikler, dırzolar gibi medeni, çağdaş, asil insanlar var. Suratlarına bakmak bile insana mutluluk verecektir. Bu adamlar ki sanki Yüzüklerin Efendisindeki elfler. Bu adamlar olmayacakta kim olacak bu ülkede Allah aşkına.

• Ben sigaraya laf atmıyorum ki içen küçücük ergenlere laf atıyorum.Hem bu arada sen heryerde doğal yiyecek olduğunumu sanıyorsun bir tek türkiyede GDO lu yiyecek var değilmi.

• Hayır şöyle bir durum var. Biz tohumların büyük bir kısmını malum ülkeden alıyoruz. (Israil) Ve bu tohumların genetik kodlarıyla oldukça kötü şeyler yapabilirler insanlar üzerinde. Bu sebze, meyveyi çocuklarımız yiyor ama ne etki yaratabileceğini bilmiyoruz. Böyle bir teknolojimiz de yok. Tohumun içeriğini kontrol edemiyoruz. Israil gibi bir ülkenin de bu konuda masumane davranacağını pek düşünmüyorum. Adamlar artık sistemi kurmuş kaleyi içten fethediyorlar. Devletin bu konuda mantıklı hareket etmesi gerekliydi. Şimdi köy yoğurdu deyip alsan bile ineğin yediği saman ithal. Illa ki yemek zorundayız bu şeyleri başka türlü yaşamımızı idame edemeyiz. Çiftçiler zamanında yerli tohum diye bas bas bağırmıştı ama dinleyen olmamıştı. Bir zaman sonra o sözler kulağımızı çınlatacak.
    Önceki mesajımda da sigarayı savunmuşum gibi bir algı yaratmışım kesinlikle sigarayı savunmuyorum.

• Dediklerine sözüm yok haklısın ancak önceki mesajını sigarayı savunuyormuşun gibi geldi de ondan
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Sanki 30 yıl önce memleketteki insanlar çok farklıydı herkes dedesini babasını gençlikte melek sanıyor

Hocam köpek beslemeye devam mı ediyorsunuz?

• Muhteşem yüzyıl tarihi yanlış falan göstermiyor arkadaşım.Gayet de güzel gösteriyor.İzlemeyen ön yargılı insanlar senin gibi düşünüyorlar.Ama sırf izlemek önemli değil.Anlayarak ve dikkati vererek izlemek gerekiyor.Yoksa izlemek bi işe yaramıyor.Anlaşılan ya izlemedin ya da izleyip bişey anlamadın.O zaman yapacak bişey yok.Ayrıca ülkeyi çok eleştirmişsin.Güzelim ülkemizi beğenmiyorsan kapı orda gidebilirsin.Seni zorla tutan yok.İstediğin yere gitmekte özgürsün.Ülkemizi eleştirmekten bıkmadınız mı yeter artık.Eleştirmeyin de gelişmesine yardımcı olun.Eleştirince bişey olmuyor.
  • Baştan sona bomboş bir yazı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ImSoFancy 3 kullanıcısına yanıt
    Ben ülkeyi felan kötülemedin yazımı bir daha oku sen.Ben içerisindeki durumu kötüledim ben yazımda devle yüzünden diye birşey demedim haşa atalarımız yüzündende demedim.Bu arada youtube gir bakim muhteşem yüzyıl hatalarını ara mesela ben sana bir örnek verim hareme erkek sinek bile giremezdi hatta bir malzeme getirildiği zaman kapının önüne bırakılır gidilirmiş.Ve son olarak bir şeyi okuduğun zaman anlayarak oku benim yazımdan bunu çıkartman gerçekten hayret edici

• quote:

Orijinalden alıntı: PsikologBenX

Ben ülkeyi felan kötülemedin yazımı bir daha oku sen.Ben içerisindeki durumu kötüledim ben yazımda devle yüzünden diye birşey demedim haşa atalarımız yüzündende demedim.Bu arada youtube gir bakim muhteşem yüzyıl hatalarını ara mesela ben sana bir örnek verim hareme erkek sinek bile giremezdi hatta bir malzeme getirildiği zaman kapının önüne bırakılır gidilirmiş.Ve son olarak bir şeyi okuduğun zaman anlayarak oku benim yazımdan bunu çıkartman gerçekten hayret edici

Tamam.
  • quote:

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kurgu

Dizinin girişinde de tarihi olaylardan esinlenerek KURGULANMIŞTIR yazıyor. Kurgu tanımını iyi anlamadan yorum yapmayın. Adamlar belgesel çekmiyor sonuçta birebir tarihin aynısını almazlar. Diriliş Ertuğrul'da da aynısı geçerli. Birebir aynı olmaz olaylar.

• Elbetteki öyle olacak önceki sen 1225 yılındaki Bütün konuşmaları biliylorlarmı o dizi için 4 tane danışman var.

• Ancak adamlar tarihi saptırmadan seneryo yazıyorlar.

• quote:

Ancak adamlar tarihi saptırmadan seneryo yazıyorlar.

O senaristin bileceği iş. Kimse birebir aynı olarak tarihi almak zorunda değil. O yüzden diziyi suçlamak mantıksız. Tarihi anlatıyoruz deselerdi o zaman şikayet edilebilirdi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.