Şimdi Ara

Ülkemizde Toyota Camry Neden Tutulmuyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkemizde Toyota Camry Neden Tutulmuyor?

Sizin birader ya agresif kullanıyordur ya uzun yola çok gidiyordur yada hybrid mantığını henüz çözememiştir.

Üstteki Corolla Hybrid'in, alttaki bizim Corolla Cross'un Bodrum'da kilit trafikte yakıt tüketimi. Tam öğlen sıcağında klima yarım litre fazla yaktırıyor orası ayrı. Bu değerler yine klima açık ama akşam iş çıkışı trafiği. Bu trafikte Qashqai, Troc, Tiguan, 3008, C5Air, Austral 1.3 vs 9-11lt yakıyor, Chery 12lt ye kadar çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 8 Ağustos 2024; 17:16:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

uzun yola gitmiyor. istanbul içi kullanıyor. 2,9 gerçekçi bir rakam değil. 50 dk sürmüş sadece ve de ortalama hız 45 km. dikkate alınacak bir değer değil

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yıllık 10.000 km kilit tarfikte kullanılıyor, nasıl gerçekçi ve dikkate alınacak değer değilmiş. Sadece 3-5 km 70-80 hızları görebiliyorsun Bodrum'da. Yılda 1-2 sefer uzun yol yapıyoruz onu mu dikkate alıcaz :) Öğlen klima 40 derecede max çalıştığı için yarım litre fazla oluyor evet söylemiştim zaten, yani 3.5lt yazın aşırı sıcakta ve kışın aşırı soğukta ortalaması, ilkbahar ve sonbaharda düşüyor. Hiç cam açık araba kullanmayız biz 365 gün.

bana gösterdiğin ekran 50 dk 45 km hızdı. kilit trafik derken, hangi şehir?

Neticede sürüş rotası bu şekilde ise bu verileri elde edecek, başka 2.9 litre tüketecek araç var mıdır mesela ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

araç yarıştırmıyoruz. gerçek ortalama verisi mevzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 8 Ağustos 2024; 20:18:26 >
    Kusura bakma hocam geç cevap için, bizimkilerin Voleybol maçına bakıyordum. Şehir yazmıştım Corolla Cross için Bodrum diye, bilen bilir sezonda Bodrum girişinden önce, Güvercinlik ten önce trafik başlar, sabah 7 den gece 2-3 e kadar İstanbul köprü trafiği gibi olur. Son video uzun yol için, Toyota ve benim uzun yolda az yakıyor diye iddiamız yok, sadece uzun yolda çok yakıyor diyenler için, diğer benzinli araçlar kadar yakıyor.
    Videoda ki Corolla Hybrid sahibi yıllık 30.000km yapıyor ve ortalaması ilk günden beri 3.8lt.

Muammer Yucelyoutube
    2023 Corolla Hybrid yakıt tüketimi, hybrid sürücü profili, galon başına mile karşılık L başına km
    https://www.youtube.com/watch?si=iUUrRq7zIoUOw33r&v=o-yr_y9rG7M&feature=youtu.be

Muammer Yucelyoutube
    2023 Corolla Hibrit ile uzun yol tüketim ortalaması. Ortalama, gidiş-geliş olarak hesaplanmalıdır!
    https://www.youtube.com/watch?si=9tejWXeyrPRioFK1&v=ken4QOYxBQU&feature=youtu.be

Muammer Yucelyoutube
    Toyota Corolla Hybrid uzun yol yakıt tüketimi
    https://www.youtube.com/watch?si=mAc8fg5iTJd1zctL&v=HrnZHcsRDeU&feature=youtu.be

91 B görüntüleme · 399 ifade | Sakar geçidi anlık #marmaris | Marmaris TVfacebook
    91 B görüntüleme · 399 ifade | Sakar geçidi anlık #marmaris | Marmaris TV
    https://www.facebook.com/reel/7865160420188697?mibextid=e8SNworyyy6rbT9t

Uzun yol gibi görünenler bayram trafiğinde 700-800 metre rakımlı bol virajlı sakar geçidi nedeniyle 40-50kmh ortalama hızlarda. Bazı resimler bana ait değil Corolla Cros grubumuzda paylaşılanlar. Corolla hybrid 150kg hafif ve alçak, rüzgar direnci az olduğundan yaklaşık 0.5lt az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 8 Ağustos 2024; 23:18:28 >

of şişirdiler bizimkiler malesef. çok sinir oldum. bizde bir süper oyuncu var, onların süper oyuncusundan daha iyi ama maalesef takımın geri kalanı onlarda daha iyi ve çok dirençli.

Aynen hocam ben de çok sinir oldum ama set alamadıkları için, Ebrar ve Hande baştan ilk 6 da olmasa en az 1 set alırdık. İtalyanlar çok formda, makine gibiler, bizde çok sakat ve formsuz var. Yoksa İtalya son 12 maçta, Brezilya, Amerika, Sırbistan, Polonya, Asya takımları vs ezerek yendiler, yenmemiz çok zordu, hiç hatasız oynamamız gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 8 Ağustos 2024; 23:23:40 >

işte maalesef geçen sene olsaydı olimpiyat altın bizimdi. bir kadın yüksek atlamacı vardı adını unuttum şimdi. dünyanın en iyisiydi ama olimpiyatta bronz bile alamadı hem de bir kere bile. olimpiyat zamanında formda olmak biraz da şans maalesef. :(

herşey senin bildiğin gibi değil yeğeeen,

mercedes, bmw,audi, maserati. yada ünlü amerikan pick up larının dizel motorları. dizelin sıcağa gelmemesi nasıl bir palavra, bugüne kadar rastlamadım. anti-dizel dezenformasyon hayatını elektrikli araçlara bağlamış embesil tayfanın icadı. dünyada hergün binlerce uçak uçuyor bu uçakların dizelden daha fazla doğayı kirlettiğini biliyor musun? o yüzden dizelin modası daha bir 100 yıl geçmez.

bilmiyorum elinde rakam var mı (olan varsa yeşillendirsin) bir zahmet söylesene vergi sistemi motor hacmine göre olmayan avrupada camry yıllık kaç adet satıyor? başka sorum yok.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da sedan araç tutulmuyor ki, Camry çok satsın. İlk 10 da sedan araç yok nerdeyse, Passat olmayınca en fazla Skoda sedan bizde satılıyor SüperB, Octavia falan ve Clio ile beraber Türkiye satışları sayesinde Avrupa'da ilk 10 a giriyor. Tesla geçen yıl yaptığı satışı 2024'te yapamaz, elektrikli hevesi vardı Dünya'da bu yıl azaldı talep.

Tesla Model Y 254.822
    Dacia Sandero 235.893
    Volkswagen T-Roc 206.438
    Renault Clio 202.942
    Peugeot 208 194.376 
    Opel Corsa 188.662
    Volkswagen Golf 184.279
    Toyota Yaris Cross 176.685
    Volkswagen Tiguan 174.267
    Skoda Octavia 161.784

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 9 Ağustos 2024; 0:28:30 >

O ultra lüks araçlar kaç adet satılıyor. Avrupa'da çoğu ülkede dizel binek araca 3-4 kat fazla MTV var, hybrid ve elektrkli araca teşvik var bizde Togg hariç diğerlerine köstek var. 10 yıla dizel binek araç üretimi biter, sadece ticariler kalır bence, 3. Dünya Savaşı çıkmazsa.

Türkiye'de satılan Euro 6 dizel binek araçlarla ilgili gerçek kullanıcı şikayetlerini paylaştım önceki mesajda. Çevremde dizel bşnekaraba kullanan kalmadı, olanlarda işi olmadığı haldrkorkudan çevre yoluna şehir dışına çıkıyor, devirli kullanıp DPF temizliğine.

İyi akşamlar, Saygılar.

Seviyeli muhabbetiniz için teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

sen olayın farkında değilsin galiba Cadillac dizel kullanıyor Cadillac. Cadillac ın ne olduğunu açıklamaya gerek var mı?

toyota camry e sınıfı bir araç ve avrupada e sınıfı sedan haricinde yok. bak bakalım avrupada camry kaç tane satmış?

Hocam iyi akşamlar demişim daha ne uzatıyorsun bu saatte, ABD'de en çok satan ilk 10naracı paylaştım, hiçbiri dizel değil. Satış rekorları kıran Ford F serbest pickuplar ve ilk 10 a giren tek Japon olmayan binek araç Ford Explorer bile benzinli. Dünya geneli son yılların satış rakamları ortada, dizel araç satışı her yıl %10 azalıyor, elektrikli ve hybrid araçlar %10 artıyor. Dizelde bitecek manuel viteste, görünüşe göre. Olur olmaz ömrümüz yeterse görürüz, uzatmaya gerek yok.

Tekrar iyi akşamlar.

Cevabını üstte vermiştim. Bu saatte Camry Avrupa satış rakamlarını araştıracak zamanım yok. Saygılar.

• Ekonomik açıdan gücümün yeteceğini bilsem alacağım tek araç Camry olurdu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.