Şimdi Ara

Ultima Online Anılarınız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaşım 25. Bugün eski günlere döneyim dedim. Biraz araştırma yaptım. Bir sitede 4-5 sene öncesinden kalma UO Kings serverındaki Tamer charımın resmini gördüm çok duygulandım. Ne anılar vardır eskiye ait.

En güzeli bir defter tutardım bakkal defteri gibi. Hangi binek saat kaçta nerede çıkacak yazılıydı. Gece alarm kurup kalkardım bineği alır yatardım. Ne günlerdi be :)
    Sizin de varsa böyle anılarınız paylaşalım.
    DeliCoban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyrito -- 23 Ocak 2011; 1:18:58 >

• benim yaş 23 unutamadığım bikaç olay var.mesela brit bankın tepesinde bazen insanlar toplanırdı.item ve binekleriyle şekil yaparlardı.birgün arkadaşla anlaştık.ben 1 tane char açıp bi ton explosion pot aldım yanıma.sonra bankanın alt katına dizdim onlarca patlayıcıyı.Daha sonra bi patlattım, bankanın üstü dümdüz... benim char direk PK arkadaşta bankanın üstüne kal ort olup, in vis basıp bütün itemleri bankasına atmıştı.Çok kârlı bir gündü.

Başka bir gün ben bankanın üstünde warrior karakterimle takılıyorum, altımda forest.başka bi eleman geldi onunda altında forest.ben buna ayar oldum cıkardım bankamdan golemimi, adamın dibine geldim.Saldım golemi, 2 tane patlattı adam yerde.tekrardan hemen küçültüp bankaya attım golemi.daha sonra adamın forestini kestim.Bi daha da şekil yapmamayı öğrenmiştir benim yanımda. Bu olaylar Lost age diye cok eski bi serverda olmuştur.

ps:Daha birçok güzel anım var.Fırsat buldukça yazacağım.

• Birgün arkadaşımla bir pvp serverında 2 vs 2 turnuvaya katıldık. Yüzdük yüzdük sonuna geldik,derken 1.lik maçına çıktık.
    Yetkili wall attı ortaya derken,benim net bir koptu..Kendi kendime "Ayvayı yedik" dedim.
    Aradan 2 3 dakika geçti ve net geldi.Oyuna gireyim dedim bari..
    Oyuna bir girdim bir baktım hala yaşıyorum ve partnerim bana heal basıyor,kendisine de heal basıyor.
    Karşıdaki 2 kişi bize o kadar cast yapmalarına rağmen partnerim hem beni hem kendisini korumuş.
    Bunu görür görmez adamlara dalmaya başladım ve 1. olmuştuk
  • süpermiş insan zevkle okuyor valla :D Başka varsa paylaşın okuyalım bol bol gülümseyelim.
  • Bu anı küçük dayıma ait(33 yaşında. Ultima pek de liseli oynu değil galiba )
    Yıllar önceymiş, belki ilk Türk UO serverıymış, Silver Serpant'tı galiba ismi...

Serverda quest düzenleniyormuş. Saat gece yarısına geliyor, belki biraz daha erken... İlk görev bir dungeon'ın sonundaki bir hazineye ulaşıp kutuyu açabilmek, orda başka bir dungeon ismi yazılı, sonra o dungeon'a.. Tabi dungeon'lara özel olarak yeni yeni dragon, balron, rotting spawnları yaratmış GM'ler. 50-60 kişi girmiş dungeon'a, sonuna gelen kadar yarısı dökülmüş, bırakmış. Ankhlardan reslenen reslenene, yerler ceset kaynıyor... İkinci dungeon'a gidilmiş, yine bi 10-15 kişi pes etmiş. Sonraki aşama ve sonraki derken, saatler de geçmiş tabii.. dayımla beraber 1-2 inatçı kişi kalmış. Son dungeon'da sadece dayım kalmış. Adam yatıp yatıp yılmayıp resleniyormuş, sonunda varmış dungeon'ın sonuna, açmış kutuyu: içinde bir harita. Ödül bu haritanın içindeki adadaymış. Tabi adam tamer, spawnları bilmek zorunda, UO dünyasında bilmediği yer yok, çantası Runebook kaynıyor. Bu açmış Runebookları başlamış tüm adaları taramaya... Bir türlü bulamıyormuş kutuyu, heralde tüm adalara da bakmış, bulamamış...

Tabi günün ilk ışıkları ağırmaya başlamış, saat belki 5, belki 6... Kaç saat yaratık kesmiş, onlarca kez yatıp yatıp reslenmiş, makine başında sabahlamış.. e sinirler de gergin haliyle.. ödülü de bulamayınca.. başlamış sövmeye. "Hay bu nasıl server, bu nasıl quest.. yattık durduk sabaha kadar.. bu nasıl GM arkadaş.. sizin yapacağınız questin de, sizin gibi serverın da, GMin de..." gibisinden şeyler yazmış oyunda. Bu böyle söylenirken yanında tüm GMler belirmesin mi?! GMler demiş ki: Vallahi helal olsun, biz bu quest'i kimse yapamasın diye hazırlamıştık zaten, ama öyle çabalıyorsun ki, hepimiz işi gücü bıraktık saatlerdir seni izliyoruz...

Tabi bunu duyan dayım son bir düşünmüş. Demiş ki kendi kendine, şu Vesper'in yanında gitmediğim küçücük salak bi ada vardı, acaba orda mı? (Zaten GMler de questi kimsenin yapamayacağı şekilde hazırladığını söyleyince ödülün orda ihtimali de artıyor)
    Gerçekten de adaya gitmiş ve kutu oradaymış, açmış içini: almış para, binek, silah ne varsa... Sonra adminler serverın Pazar Alanı'nda kel bir NPC yaratmış.(Dayımın char da kelmiş) Ve dayımın charının giydiği kıyafetlerden giydirmişler, bi taşın üstüne koyup stone'a dönüştürmüşler, ismini de dayımın charının nickiyle aynı yapmışlar.

Kısacası akşamdan sabaha kadar zorlu macera sonrası o serverın pazar alanına dayımın charının heykeli dikilmiş...

O server kapandıktan sonra dayım başka bir serverda oynamamış. Nebula yeni açıldığında girmiş, çok fazla online kişi yokmuş, bugları da fazlaymış. Adamın biri bug abuse yapmış action sırasında, dayım bunu GMlere bildirmiş GMler sallamamış veya onu haklı bulmamışlar mı neyse.. dayım orada baya sinirlenmiş.
    Bir de o zamanlar bir site varmış-belki hala vardır- kullanıcılar yaptıkları bazı scriptleri orada paylaşırlarmış, tabi profesyönel anlamda bir şey değil... Nebula'da ".regs" gibi komutları yazınca gelen pencerelere vs. bakmış, kendi scriptlerinin aynısı. ("çalmak" olarak gördüğünden değil; galiba GMlerin script yazmak yerine onun scriptlerini kullandıkları için tenik bilgilerinin pek iyi olmadığını düşünmüş.)
    Sonucunda da bırakmış Nebula'yı...

• quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

Bu anı küçük dayıma ait(33 yaşında. Ultima pek de liseli oynu değil galiba )
    Yıllar önceymiş, belki ilk Türk UO serverıymış, Silver Serpant'tı galiba ismi...

10 numaraymış valla helal dayıya
  • Benim de bir anım var ama biraz "eziklik" içeriyor

Nebula bi ara paralı olduğunda UOKings'e geçmiştik. Nebula'da app Fisher'dım, burda da Blacksmith&Miner kastım. Sonra internet kafede bi Lokman Abi vardı devamlı gelirdi, birgün yine abimlerle 1-2 saat UO oynadılar, action yaptılar.. Sonra Lokman Abi masadan kalkarken "UO'yu bıraktım." dedi, hesabının şifresini falan da bize bıraktı, o günden sonra ne abim ne ben adamı bi daha hiç göremedik.. Neyse; benim action charım yoktu, accountı ve charı bana verdiler.

Petra isimli bu char benim ilk action ve warrior charımdı -Nebula'daki App Swordsmani saymazsak-
    Tabi bi de BS&Miner charım var, başladım bu yeni char'a metal setler düzmeye.. abim de sıkı oynar oynu, dungeonlara falan gider silah çıkartır vs.. Verirdi bana biraz +6, +9 silahlar falan..

Galiba ilk action'a çıkışlarımdan biriydi, Brit mezarda Crim gördüm, başladım peşinden gitmeye. Adam dümdüz kuzeye çıkıyor, benim de ilk crim kovalayışlarımdan biri, yüreğim ağzımda gidiyorum. Biliyorsunuz Brit'in yukarsındaki dağlarda dar geçitler var: Adam girdi oraya, ben de hiç düşünmeden girdim. Tam vururken arkama Wall of Stone çekilmesin mi.. Orada Invis olan birinin işe karıştığını anladım.. tuzağa düşmüştük. Teketekte o küçücük alanda ikisini de alabilirdim çünkü ikisi de Pure Mage'di. Birine dalarken diğeri Kal Vas Flam atmaya çalışıyordu, her seferinde gidip zortlatıyordum büyüyü. İkisine de yine iyi direndim -yeniydim ama abim yaparken çok action izlemiştim- ama sonunda dayanamayıp öldüm. Galiba sonunda Paralyze atıp Flame duvar çekmeyi akıl ettiler.
    Gittim bi daha bankadan aldım giyindim set, silah vs.. bi daha geldim Brit mezara; yine aynı herif.. yine çekti beni tuzağa, "Bu sefer fazla girmem içeri, bir-iki saniye daha şansımı deneyip geri dönerim." dedim.. ne biçim zamanlamaysa girdiğim an wall of stone indi arkama, dönmek için çok geçti, yine yattım.. (Belki adamlar aynı odada 2 bilgisayarla oynuyorlardı)

Çok basit olan bu tuzağa 2. kez düşmüştüm, çok kızmıştım. Yine gittim giyindim Blacksmith charımla yaptığım setlerden, bu sefer hazırlıklı olacaktım: Brit Banktakilere "Brit mezarda PK var adam kesiyorlar." dedim, topladım arkama 5-6 kişi: Hepsi de deli gibi action meraklısı azman herifler, toparlanıp koşa koşa geldiler. Yine geldi bizim eleman brit mezara, biz 6-7 kişi koşuyoruz arkasından.. geldik dar geçidin oraya. "Arkamdaki adamlar da girer, kendi tuzaklarında sıkıştırmış oluruz onları, daracık yerde keseriz" diye düşünüp ben bir daldım içeri.. Hani diyor ya Nasrettin Hoca fıkrasında, çıkmış Timur'un karşısına bakmış arkasındaki tüm köylüler arazi olmuş.. Aynen öyle oldu. Dar geçidi gören benim adamlar girmedi oraya, girseler yerdik o 2 adamı ama kaç kişi olduklarını, ne olacağını bilmiyorlardı.. ben orada yatarken hepsi de geri döndü. İnsan bari wall of stone'u bozar.. yapmadılar direk arazi oldular.

Neyse.. ya beni loot'larken dediler, ya da 4. denememi yaparken(4. kez sefere çıktım mı bilmiyorum)... tam emin değilim ne zaman oldu ama tek emin olduğum.. o crim adam bana "Oğlum bırak artık gelme bir daha.. sürekli yatıyorsun setlerine yazık." gibisinden bi şey demişti (Hatırladığım kadarıyla 4. kez yatmadım.. Dördüncü sefere çıktıysam da artık adam bi yerde kaçmayı bırakıp, dönüp yazı yazdı. Dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama 4. kez yatmadım diye biliyorum.)

Galiba o gün Lokman Abi'nin charına kötü bir imaj kazandırmıştım. Yine de çoğu yaşıtım FIFA, CS 1.5 falan oynarken-tabi onları da oynuyordum ama- ben UO'da action'a çıkıyordum ve en fazla ortaokul 1. sınıftım, benim için bu action bile fazlasıyla heyecan vericiydi... Ondan sonra oynadığım çoğu serverda da warrior charlarıma hep "Petra" ismini verdim.

İnternet Kafe: Cafe Inn Güzelyalı Şubesi, Çukurova/ADANA (reklam amaçlı değil, belki forumda bilen vardır diye)

• hiç unutmuyorum 3 arkadaş pyramid de oynuyoruz. Skillerimizi fulledik hemen craft chardan ins kasıp evlerimizi aldık. ben teneke setle pk oldum. arkadaşlarda öyle. brit mezarın oralarda takılıp oyuna yeni başlayan app leri kesiyoruz. derken sonra sağlam char lar geldi. acayip action donuyor. Elemanı tam oldurcez safe zone girio. bende okçu kastım. cantamda fire bow war mal mal bakıyorum. arkadas en sonunda dayanamdı yeter .... çek artık şu okunu deyince aklıma geldi. Elemanı pert ettik tabi. Sonra ben çıktım arkadaş tek başına action yapıo . odada bi sinek gelıp gelıp konuyo. konsantrem dagılıo, zaten stres basmıs adamı ızlerken. sinegi oldurcem diye arkadasın eline bir vurdum . vurmamla arkadas çatırt öldü sonra iki gün konusmadı benımle :D

• Ultima'ya başladığımda 5. veya 6. sınıftaydım. Okula gitmezdim , kafedeki abilere bakardım hep onların kastığı itemleri , charları hep takip ederdim (onlar liseye gidiyoalrdı o zaman ). Yaklaşık 5 veya 6 ay sırf izledim ama böyle. Bayağıda şey kapmıştım , daha sonra bi Fatih Abi . İnternet kafenin karşısında berber dükkanı vardı, iş oldumu giderdi. "Lan ahmet kaç aydır bakıp duruyon bize gel şu charı kas demişti". O günden sonra oyun bana epeyce biz zevkli gelmişti..

Oyunda epeyce ilerlemiştim bard charla cafedeki abilerle champ felan kasıyoduk.. Saat 12 dedik mi kapanırdı kafe. O zamanlar Nikomedya diye bi server vardı.. Orada hep Neira kasardık biz.. Saat oldu 12.30 kafe kapanmadı hala devam ediyor son level.. Fatih abinin charda 115 tame-120 lore vardı. Fire wyrm'la kasıyoduk champı geridi dragon , vortexlerle felan.. Neirayı odanın birine çektik 15 dk felan uğraştırdı, etrafa paso spawn saldı ben acemi olunca.. Daha sonra kestik , prot atmıştık iyikide.. PS lere bakarken arada bi baktım 120 tame.. Serverde ilk 120 tame düşürmüştük. 118 skill isteyen black wyrm vardı serverde. Ama kafedekiler beni nasıl kucaklıyolar görmeniz lazımdı.. Hemen ertesi gün gidip, gerekli skilli kastıktan sonra almıştık.. Brit bank'da millete kubuzluk yapıyoz böyle ilk felan diye.. O champtan bana ps vermemişti öteki i.neler bütün ps leri kendileri aldıydı :)))

Ayrıca UO'nun yaşı yok beyler size öyle söyleyim.. Fatih abi o zamanlar 35 civarındaydı , Tesisatçı bi Mevlüt abimiz vardı o adam 40 küsür yaşında adam actiona çıkardı...:)

• unutamadigim ve en çok sevdigim olay uokingsde okadar taming kasmıstım okadar fazla bınek tameledım delı gıbı ıtemlerım vardı edıt gıbıydım oyunu bırakıcaktm barı bosa gıtmesın dıye brıt bankın ustune cıktım tek tek yere atmaya basladım ve milletin o yerdeki binekleri +15leri paralari toplarken ki kapısmaları süperdi yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: earfalas00

unutamadigim ve en çok sevdigim olay uokingsde okadar taming kasmıstım okadar fazla bınek tameledım delı gıbı ıtemlerım vardı edıt gıbıydım oyunu bırakıcaktm barı bosa gıtmesın dıye brıt bankın ustune cıktım tek tek yere atmaya basladım ve milletin o yerdeki binekleri +15leri paralari toplarken ki kapısmaları süperdi yaa

Haha uo kingte bnde yaptm bunu gm geldi adam arim saat nutuk atti napiyorsun die :-) banned
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

benim yaş 23 unutamadığım bikaç olay var.mesela brit bankın tepesinde bazen insanlar toplanırdı.item ve binekleriyle şekil yaparlardı.birgün arkadaşla anlaştık.ben 1 tane char açıp bi ton explosion pot aldım yanıma.sonra bankanın alt katına dizdim onlarca patlayıcıyı.Daha sonra bi patlattım, bankanın üstü dümdüz... benim char direk PK arkadaşta bankanın üstüne kal ort olup, in vis basıp bütün itemleri bankasına atmıştı.Çok kârlı bir gündü.

Başka bir gün ben bankanın üstünde warrior karakterimle takılıyorum, altımda forest.başka bi eleman geldi onunda altında forest.ben buna ayar oldum cıkardım bankamdan golemimi, adamın dibine geldim.Saldım golemi, 2 tane patlattı adam yerde.tekrardan hemen küçültüp bankaya attım golemi.daha sonra adamın forestini kestim.Bi daha da şekil yapmamayı öğrenmiştir benim yanımda. Bu olaylar Lost age diye cok eski bi serverda olmuştur.

ps:Daha birçok güzel anım var.Fırsat buldukça yazacağım.

öldüm yeminle gülmekten

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

Arkadaşlar yaşım 25. Bugün eski günlere döneyim dedim. Biraz araştırma yaptım. Bir sitede 4-5 sene öncesinden kalma UO Kings serverındaki Tamer charımın resmini gördüm çok duygulandım. Ne anılar vardır eskiye ait.

En güzeli bir defter tutardım bakkal defteri gibi. Hangi binek saat kaçta nerede çıkacak yazılıydı. Gece alarm kurup kalkardım bineği alır yatardım. Ne günlerdi be :)
    Sizin de varsa böyle anılarınız paylaşalım.
    DeliCoban

Uokings benim ilk gözağrım kardeş :D

exaltech goosehead vardı tanırmısın ?

En baba tamer lardan :D

• bende exile diye bir server da oynuyordum ph çok azdı zaten ilk serverımdı 0 dan macefighting i 71 falan yapmıştım kafedeki herkez şaşırmıştı ultimadan başka oyun oynanmıyordu zaten zevkliydi o günler
  • Benimkide acıklı biraz.Ultima yüzünden bizim o zaman ki liseli gurubundan 1 kişi sınıfta kalmamıştı.O zaman lise 1 dik.Oda lise 2 de devamsızlıktan kaldı :) İki abimiz vardı Gm olmuşlardı daha sonra büyük bir sharda.Onlar vesile olmuştu başlamamıza.
    Bide vesper mezarda bi olay oldu onu hatırlıyorum.Yeni kasan birini kesmemiştim,pk olmama rağmen.char değiştirdim orası sakin diye kasarken bu adam ben odluğumu bile bile beni kesti :)

Edit:Kelime eksikliği nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinganku -- 10 Şubat 2012; 2:02:21 >
  • Say Say bitmez Nebula/Locus/CARSI
  • cyberlegends diye levelli bir uo serverı o zaman applik dönemlerim mi diyim,valla açılan her servera dalar bakardım o zamanlar girmediğim server yoktu,her neyse koskocaman serverda sadece 2 kişiyiz birbirimizi kovalar dururduk biriyle,adamı kaç kez öldürdüm bilmiyorum valla Türk serverlarında ilk killerimdi heralde,keyifliydi adam yere serilince çocuklar gibi seviniyordum.(manyak mıyım ben birini kesince bu kadar seviniyorum?)

World At War diye fun server vardı o da levelliydi valla ottan boktan item düşen bir server olduğu için o zamanlar keyifli geliyordu,brit mezarda level kasar o zaman 64'lük internet olduğu için lagtan anamız ağlarken bile bu oyunu günde 10-12 saat oynayabilirdik,bir gün biriyle savaşıyorum adamın elinde dagger adam bir vurdu bana benim etrafımda buzlardan bişe oluştu ben diyorum ne lan bu etrafımızda oyuncularla dolu falan bende durun lan pvp yapıyoruz niye büyü atıyorsunuz(öyle büyü filan yok oyunda aslında ama cahillik başa bela)pvp'yede mi saygınız yok diye kalaylamıştım milleti(adamlar türk değil )
    Onun dagger'ın özelliği olduğunu öğrenmemde zaman almıştı ama güzel bir anı,etrafımda wall of stoneları görmemle nabzımın 140'lara vurduğunu hatırlarım falan,gülümsetir bu anılar insanı uo'nun belki en güzel yanıdır bu anılar...

• Arkdaşlar çok güldüğüm bir olayı anlatacağım...

Sene sanırım 2001 falan tam hatırlamıyorum liseye gidiyorum hardgamer isimli levelli bir serverda oynuyorum ama guild falan kurmuşuz en büyük kaleden almışız set silah vs o biçim krallık sürüyoruz level kasıyoruz vs..

Bİr ezeli düşmanın kalesine baskın yapıcaz toplanmışız rahat 10 kişi hazırlanmışız en iyi set en iyi silah şekil de giyinmişiz altınımızda zost nightmare falan.. Gate açtık karşı kaleye herkes tek tek giriyor bizden bi arkdaş benden de büyük kendisi o da karakterini simsiyah giydirmiş black set siyah nightmare görsen kara şövalye.. o da en son gate den girdi sonra bişi oldu geri gitti tekrar gate kapandı bu gelemedi.. Neyse biz savaştık ettik yatan yattı kalan kaldı per perişan halde dönüyoz baktık ki bu kalede bizi bekliyor dedik ki hayırdır neden geri gittin..

cevap şu: "Siyah pelerinimi giymeyi unutmuşum onun için geri döndüm" dedi ve biz yerlerdeyizzz....

• sene 2001 ben o donem nebuladan giremeyipte sıkılıp başka serverlara girmeye deniyen tiplerdendim neyse..

Lost Land diye bi server vardi cooook uzun zaman once boyle at ustunde gorunmez olunuyordu hiç unutmam =) cok fazla populer bi server degildi ama oyuncusu genelde 50-60 idi ozamana gore cok dusuktu tabi. herneyse bigun bucs gateden cova a dogru bi adam kovaliyorum nickini fln hiçbirşey hatirlamiyorum ama adamda sadece healing ve tailoring varmış daldiktan soinra ogrenmiştim herneyse pk olmus bende kovaliyordum macefighting idim ozamanlar cok populerdi stami bitip kosmamasi cok cezbederdi beni tabi paradarbeler yara vurmalar fln yok ozamanlar sadece stamina bitmesi var black staffla benimde ustum basim iyi degil hatirladigima gore herneyse aldım staffi yazildim peşine bi sure sonra bunu stami bitti adama ben vuruyorum o heal basiyor oyle oyle oyle devam etti 1 saat boyunca adam hem heal basiyor hemde abi yapma ne olur bilmem ne fln ondan sonra bunun bi ara bandaji olmadi bişiler oldu bu oldu içinden elven bow la mage robe cikmisti hiç unutmam.. ozamanlar cok degerliydi =) herneyse sonra ben bu adami resledim sonra bana bi vicdan azabi koydu içten içe nasil uzuluyorum nasil ama anlatamam.. hala o adami ararim ozur dilemek için ozamanlar baya aramiştim vicdan azabimi gidermek için aldiklarimi geri vermek için ama bulamadim hiçbirzaman malesef bak aradan okadar sene geçti oynamayi birakali 5 sene olmustur ancak hala hatiralarimda =)

• Bende Quaxisde başlamıştım ilk olaraK.Ünv'den arkadaş oynuyordu.Ondan bir alıştık.allahhhh cafelerde sabahlamakmı dersin sabahdan akşama pc başında oturmak mı.Hele ilk başladığım haftalarda gece rüyama girer olmuştu..Spheredeki zevki runuoda pek alamadım.Runuoda az uğraşmadık df!lerde bir adam gibi artifact düşüremedim ona yanarım...

Şimdi tekrar döneyim dedim.Ama server bulamadım.Bu aralar ko' başladım.Zerre kadar zevk vermiyor.Anca börtü böcek kesiyorum..Oda koxp ile.Koxp olmayanı partye bile almıyorlar.Ben bundan 4 sene önce bir girmiştim ko'na o zamanlar koxp olanı almıyorlardı.Şimdi tam tersi.

Nerdeeee uo nerde ko....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.