Şimdi Ara

Ultima Online Anılarınız... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DarkVenuedeyiz, rare binek spawnları yeni UO serverları gibi günlük değil, hele bi de silver steed var ki off of. Toplasan serverda 5-6 tane ya var ya yok. Büyük uğraşlar sonucunda tame etmişim, o zamanlar PS lerde öyle bakkalda satılır gibi 120 gezmiyor, uzun süre bekledim Tame PS için.
    Neyse sonunda PS basıp ring bra 115ledik tame. Skill kasmak öyle kolay değil DV de, 24 saat gemide bıraksan bile Warrior skiller sabaha kada 1skill anca geliyor.

Hayvanı bonded edicem, brit tamerdeyim, Seraphimlerle sürekli münakaşa tartışma falan, konuşurken görmüş heralde.
    Tamera gittim, release infazure dememle , silver steed in kal vas yemesi bir oldu. İçimde ki öfkeyi anlatamam, nasıl sövesim var. Aylarca beklediğim hayvanı bonded yapacakken, hemde bu kadar değerli bir hayvanı, kal vas ile öldü.
  • Ultima online Hayat offline derdik biz.

Zaten adam gibi işimiz gücümüz okulumuzda yoktu cafelerde yata kalka UO oynuyorduk geceleri acık cafeleri arardık gecede oynayalım diye cok kez polisler bastı bizi ne günlerdi negünler.. Ve kesinlikle hiçbir oyun UO daki aksiyonu vermıyor..

Nebula Nebula Nort Locus Quan bunlar sihirliydi.
  • ultima yuzunden öss yi kazanamamıştım 15 kişi sabah aksamcafede 512 yada 256 k baglantıyla uyumadan oynardık en guzel çağlarım cafede geçti millet kız peşinde kosarken biz mavi pk pesinde koşardık uzuleyimmi sevineyimmi halen bilmiyorum
  • Bende yazayım 1-2 tane.

Ben ultimayı bütünüyle oyunda öğrendim. Bir arkadaş isminden bahsetmişti (iyi halt etmiş) sadece. Onunda hiçbir fikri yok tabii. 33600 modemle oyunu indirdik. Balıkcı bir char açtım. Macro falan hiç bilmeden çift tıklaya tıklaya 60 küsür fish kastım 50k ya yakın param var. Bana kalsa dünyanın en zenginiyim. Her neyse, yine balıkları satıp paraları bankaya koyarken biri deceite mark satan varmı dedi. Yanda ki adam da 3k ya satayım dedi. Nedense banada satsana dedim...

Neyse ben aldım markı. Şimdi bununla ne yapılıyo dedim, işte rune book alman lazım vs. vs. 5k ya da rune book aldım. Tıkladım mavi noktaya hooop deceitin 2. katında ki orta bölgesindeyim. etrafımda dünyanın yaratığı. Kaldım öyle ne oradan çıkabiliyorum ne de geri dönebiliyorum. 3 saat birinin gelmesini bekledim. Allahtan biri geldide brit markını sattı . Stuck çooook sonraları öğrendim
    -------------

Aradan yıllar geçti. Biz tayfaca oyunu toptan bıraktık. Bir gece bizim cocuklar yeni bir server (Olympus , yeni adı Revolutionuo) bulmuş, orada kasmaya başlamışlar. Cafeye bir girdim herkes yerlerde. Noluyo lan derken soyadlarına bir baktım "Ali Nazik". Quann, Ruins Of Myth, role play derken, iyi gelmiş bunlara . Benim adım da pakize kaldı. "Pakize Ali Nazik Kalaycıoglu" (2. soyadını sonradan ekledik). 6-7 tane kocaman adam bir yandan isim düşünüyor bir yandan da deli gibi gülüyorlar. Mide bulandırıcı olsa gerek :)

Olympus ta 2 tane olayı hiç unutamıyorum.

Birinde, adamın biriyle moonda kapışıyoruz. Biraz gücü gidince evine daldı bende arkasından daldım. Tam kapının arasında durdu. elimde newbie maul var vuruyorum.
    Birden "çekilseneeee" yazdı. ben tabii hiç oralı değilim vuruyorum. "çekilseneee LAAANNNN", "Çekil bilmem ne çocucuğuuuu çekilllll" yazıyor. tam ne çekilcem lan yazıyorken adam yattı. Biz cocuklarla ekrana bakarken biri invisten çıktı. "Abi ben şimdi ne yapıcam" deyince bizim yatanda ananın bilmem nesini yap deyince biz koptuk yerlerdeyiz. Meğer cocuğu partiye alıp. biri eve girince kapıyı kapat demiş. Serverda da bug varmış. Parti + invis stama bakmadan üstünden geçilmiyormuş..

Yine olympusta takılıyoruz. Sözde pusu yapıcaz. 4-5 kişi evin içinde, invis olup beklemedeyiz. Arkadaş tek başına daldı 4 kişi arasına yalandan savaşıyo. Hp bitime yakın eve daldı. Önce sessizce "kapıyı kapa" dedi. Öldü ölecek arada pot içiyo ama evde dört dönüyo. Bizim diğer arkadaşa "Kapasana Kapıyı", (bu andan itibaren ses artık iyice yükselir) "Kapa lan kapıyı", "kapasana kapıyı", (artık bağırmaktadır) "KAPIYI KAPAAAAAAA","KAPASAAAANAAAAA" diye bağırırken cocuğun biri kalktı gitti cafenin kapısını kapattı. Biz artık oyunu bıraktık, 4-5 kişi cocuğa bakıyoruz. Çocukta korkmuş "abi kapadım" deyince bi duraklama anı oldu. Bağaran arkadaşla bi göz göze geldik nefesimiz kesilene kadar güldük. Oyunda ölmüşüz ama kimin umrunda rahat bi yarım saat güldük. Hâlâ bir araya gelince kapıyı kapaaaa diye bağırırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thook -- 26 Nisan 2012; 3:18:59 >

• Bende ultima'ya başladığımda daha 6.sınıftaydım o zamanlar hemen herkes Avalon'da oynardı. Tabi bende bilmiyorum oyuna başlamışım ama ne elimden tutan var ne bi yardım... gidip gidip koyun kesip yününden para kasmaya çalışırdım elime biraz para geçince de gittim luna bank kendime hayvan alıcam "bu arada skill cap falan haberim yoktu herşeyden öğrenmiştim 35-40 fln saçma sapan bişe" adamın birinden iki kat fiyatına 10k ya ki saatler sürmüştü bu parayı kasmam swamp dragon almıştım tabi isminde dragon yazınca güçlü müçlü bir şey sanıyorum biz ezikler olarak o zamanlar hep skara brae de takılırdık aldım ben ejderhamı gittim artislik yapıyorum varmı vs atan ama ejderhamla birlikte fln tabi kimse yemiyodu sonra bi adam geldi tamam gel vs atalım dedi gittik ormana altımda at yanımda ejderha attackladım tabi adam beni de swamp dragonumu kesivermişti ne üzülmüştüm ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTSystem -- 24 Aralık 2012; 14:46:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HTSystem

Bende ultima'ya başladığımda daha 6.sınıftaydım şanslımıydım bilmiyorum ama babam cafe işletiyordu orada oynayanlardan öğrendim o zamanlar hemen herkes Avalon'da oynardı. Tabi bende bilmiyorum oyuna başlamışım ama ne elimden tutan var ne bi yardım... gidip gidip koyun kesip yününden para kasmaya çalışırdım elime biraz para geçince de gittim luna bank kendime hayvan alıcam "bu arada skill cap falan haberim yoktu herşeyden öğrenmiştim 35-40 fln saçma sapan bişe" adamın birinden iki kat fiyatına 10k ya ki saatler sürmüştü bu parayı kasmam swamp dragon almıştım tabi isminde dragon yazınca güçlü müçlü bir şey sanıyorum biz ezikler olarak o zamanlar hep skara brae de takılırdık aldım ben ejderhamı gittim artislik yapıyorum varmı vs atan ama ejderhamla birlikte fln tabi kimse yemiyodu sonra bi adam geldi tamam gel vs atalım dedi gittik ormana altımda at yanımda ejderha attackladım tabi adam beni de swamp dragonumu kesivermişti ne üzülmüştüm ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: uzak_dogu

2003 yada 2004
    DarkVenuedeyiz, rare binek spawnları yeni UO serverları gibi günlük değil, hele bi de silver steed var ki off of. Toplasan serverda 5-6 tane ya var ya yok. Büyük uğraşlar sonucunda tame etmişim, o zamanlar PS lerde öyle bakkalda satılır gibi 120 gezmiyor, uzun süre bekledim Tame PS için.
    Neyse sonunda PS basıp ring bra 115ledik tame. Skill kasmak öyle kolay değil DV de, 24 saat gemide bıraksan bile Warrior skiller sabaha kada 1skill anca geliyor.

Hayvanı bonded edicem, brit tamerdeyim, Seraphimlerle sürekli münakaşa tartışma falan, konuşurken görmüş heralde.
    Tamera gittim, release infazure dememle , silver steed in kal vas yemesi bir oldu. İçimde ki öfkeyi anlatamam, nasıl sövesim var. Aylarca beklediğim hayvanı bonded yapacakken, hemde bu kadar değerli bir hayvanı, kal vas ile öldü.

Hocam o kalvas ı atan bendim, özür dilerim. :O

• Benim pek anlatacağım bir şey yok, oyuna yeni başladım ama worlduo da şubat gibi oynarken ilk tame karakterimi kasıyorum skill cap i fulledim öyle heyecanlıyım işte dragon mragon bişiler tame licem unicorn felan alıcam diyorum.. Ama tabi orada kaldı, gerisine varamadık, çünkü oyunda yardım edecek kimse yoktu, yalnız başına zor gibi..

Şimdi ise bir iki arkadaş edinip oyunu öğrenmek istiyorum.. Elimden tutacak arkadaş var mı acaba? :))
  • Benim unutmadığım bir anım şöyleydi. Nebula Quaan'da yaşanmıştı. Erenköyde bir internet cafe vardı oraya gitmiştim. Herkes uo oynuyordu. Ben oynarken orada uzundur oynayan tipler yanıma geldi üstümdkei eşyalara baktılar falan sonra 2-3 kişi evine gitti. Brit bankın orada beni kalvasla kesip üstümeki eşyaları almışlardı. Onunlada yetinmeyip gece hesabımı hackleyip eşyalarımı almışlardı hep. Tabi ben anladım olayı çokta sinirlenmiştim. Ertesi günü elemanlar oyuna girerken arkalarında şifrelerini girdiğini gördüm. Aklıma yazdım 2 sinin şifresini. Gece girdiğimde hesaplarına baktım tüm eşyalarım bankalarında. Bütün hepsini kutuya koyup adım adım yürüyüp gizli bir yere bırakmıştım. Binekler, silahlar, paralar vs vs. Hepsini asıl charımın bankasına koymuştum. Tabi bir daha gitmedim o cafeye. Bir gün oyunda karşılaştık bunlarla baktım kasıyorlar eşya, para. Tanımadılar beni ilk önce. Sonra size bir gate açıcam gelin orda çok iyi yaratıklar var + lı falan kasarsınız dedim. Bunları, bunlardan aldığım runebooktaki marklara gate açtım. Bunlar anladılar tabi :) Sonrası malum küfürden jaile girmişti elemanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 12 Temmuz 2012; 13:18:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

benim yaş 23 unutamadığım bikaç olay var.mesela brit bankın tepesinde bazen insanlar toplanırdı.item ve binekleriyle şekil yaparlardı.birgün arkadaşla anlaştık.ben 1 tane char açıp bi ton explosion pot aldım yanıma.sonra bankanın alt katına dizdim onlarca patlayıcıyı.Daha sonra bi patlattım, bankanın üstü dümdüz... benim char direk PK arkadaşta bankanın üstüne kal ort olup, in vis basıp bütün itemleri bankasına atmıştı.Çok kârlı bir gündü.

Başka bir gün ben bankanın üstünde warrior karakterimle takılıyorum, altımda forest.başka bi eleman geldi onunda altında forest.ben buna ayar oldum cıkardım bankamdan golemimi, adamın dibine geldim.Saldım golemi, 2 tane patlattı adam yerde.tekrardan hemen küçültüp bankaya attım golemi.daha sonra adamın forestini kestim.Bi daha da şekil yapmamayı öğrenmiştir benim yanımda. Bu olaylar Lost age diye cok eski bi serverda olmuştur.

ps:Daha birçok güzel anım var.Fırsat buldukça yazacağım.

Övünerek anlatmışsın sanki PVP de erkek gibi kapışıp lootlamış gibi. Bizdeki Ultima serverlarının kalitesi senin gibiler yüzünden yerlerdeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinoner

quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

benim yaş 23 unutamadığım bikaç olay var.mesela brit bankın tepesinde bazen insanlar toplanırdı.item ve binekleriyle şekil yaparlardı.birgün arkadaşla anlaştık.ben 1 tane char açıp bi ton explosion pot aldım yanıma.sonra bankanın alt katına dizdim onlarca patlayıcıyı.Daha sonra bi patlattım, bankanın üstü dümdüz... benim char direk PK arkadaşta bankanın üstüne kal ort olup, in vis basıp bütün itemleri bankasına atmıştı.Çok kârlı bir gündü.

Başka bir gün ben bankanın üstünde warrior karakterimle takılıyorum, altımda forest.başka bi eleman geldi onunda altında forest.ben buna ayar oldum cıkardım bankamdan golemimi, adamın dibine geldim.Saldım golemi, 2 tane patlattı adam yerde.tekrardan hemen küçültüp bankaya attım golemi.daha sonra adamın forestini kestim.Bi daha da şekil yapmamayı öğrenmiştir benim yanımda. Bu olaylar Lost age diye cok eski bi serverda olmuştur.

ps:Daha birçok güzel anım var.Fırsat buldukça yazacağım.

Övünerek anlatmışsın sanki PVP de erkek gibi kapışıp lootlamış gibi. Bizdeki Ultima serverlarının kalitesi senin gibiler yüzünden yerlerdeydi.

Dostum burda anılarımızı anlatıyor.Ne anlatayım sıradan olayları mı?
    "Geçen adamın tekiyle vs atıyoruz, o in nox attı ben in por sonra ben ona yedirdim poiyi kestim, lootladım"
    Evet çok eğlenceli gözüküyor.

• İyi diyorsun arkadaşım da bu anlatılan bir nevi hırsızlık değil mi? Kaldı ki senin dediğin gibi anlatıldığında koca ultima Dünyası yalan olur. Mesela bak aynı olayı 2 farklı şekilde anlatıyorum;

Çektim valo seti, elimde +9 katana, altımda black must. 2 pure mage pk gördüm. Başladılar kovalamaya. Ahıra kaçtım peşimden geldiler. Sıkıştırdım bunları ( Ahırda olmaz da mesela deedik :) ) Yer misin yemez misin yer misin yemez misin! Katanada deathly poi var zaten. Elaman cure içene kadar ben 2 tane vuruyorum. Yatırdım ikisini de, deli loot geldi ( Bu da mesela, mage adamdan ne loot gelecek :) )

Valo setime çift tıkladım. Karakterime giydirdim. +9 katanayı sürükledim paperdoll a resmimin üstüne bıraktım. Mouse ile sağ tıklayarak koşmaya başladım. 2 tane pure mage oyuncu beni, mouse larının sağ tuşuyla koşarak kovaladılar. Ahırda sıkıştırdım bunları. WAR tuşuna basıp bu oyunculara tıklayarak karakterimin saldırmasını sağladım. Vs vs vs...

Şahsi fikrim bu tip uyanıklıklarla ( ! ) 100 item elde etmektense normal yollarla ( Oyun içinde legal olan hırsızlık mesleği ile bile olsa ) 1 itemle oynamak daha zevklidir. Belki ben rp ci olduğumdan öyle hissediyorum ama forumlar, ekşisözlük vs sitelerden okuduğum kadarıyla benim gibi düşünen onlarca insan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

Arkadaşlar yaşım 25. Bugün eski günlere döneyim dedim. Biraz araştırma yaptım. Bir sitede 4-5 sene öncesinden kalma UO Kings serverındaki Tamer charımın resmini gördüm çok duygulandım. Ne anılar vardır eskiye ait.

En güzeli bir defter tutardım bakkal defteri gibi. Hangi binek saat kaçta nerede çıkacak yazılıydı. Gece alarm kurup kalkardım bineği alır yatardım. Ne günlerdi be :)
    Sizin de varsa böyle anılarınız paylaşalım.
    DeliCoban

Uokings benim ilk gözağrım kardeş :D

exaltech goosehead vardı tanırmısın ?

En baba tamer lardan :D

oha, nickin neydi lan senin,

• quote:

Orijinalden alıntı: TheExaltech

quote:

quote:

Arkadaşlar yaşım 25. Bugün eski günlere döneyim dedim. Biraz araştırma yaptım. Bir sitede 4-5 sene öncesinden kalma UO Kings serverındaki Tamer charımın resmini gördüm çok duygulandım. Ne anılar vardır eskiye ait.

En güzeli bir defter tutardım bakkal defteri gibi. Hangi binek saat kaçta nerede çıkacak yazılıydı. Gece alarm kurup kalkardım bineği alır yatardım. Ne günlerdi be :)
    DeliCoban

Taylan ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheExaltech

quote:

quote:

DeliCoban

Taylan ?

ahahaha, kimsin lan sen :D

• Bu arada sword art online diye bir anime var izledikçe ultima aklıma gelip durdu bir mmorp oyunun hikayesi ultima oynayanların biraz ilgisini çeker diye düşündüm isteyen bi baksın.
  • nebula açılalı daha 6 ay olmamıs. quake2 den cs ye cs den ultımaya gectıgımız donem.
    brıt kopruden once bulunan taş bınanın en ust ucundayız. boks yapıyor maksat skill kasmak arkadaslarımızla partıdeyız beraberce kasıyoruz. bızım gıbı 15 20 kısı daha var kasan. o zamanlar nebulada scroll ıle her buyu atılabılıyor mage skıllı olmasa dahı. yakın arkadaslarımdan bırı vortex scroll u ıle ortaya vortex attı. daha vortex ın nasıl calıstıgını bılmıyoruz. o zamanlar vortex ın kolları vardı. vortex cıkar cıkmaz arkadasım all come yazdı bır kac defa tabı vortex dınlemez adamı. basladı kolları ıle playerları tokatlamaya. arkadasım all come derken vortex dınlemıyor bunun farkına varan arkadas benı dınlemıyor bu derken arkadasıda tokatlayıp oldurmesı bır oluyor. o gun arkadasım 10 15 kısıyı oldurdugu ıcın PK olmustu. durumuna cok gulmustuk o an aklımızdan hıc cıkmadı. vortex arkadasıma kollarını acmıs bır sekılde gelmesı onu sarıp sarmalaması tokatlayıp oldurmesı :) tekrar gorulmeye deger. daha skıllerı 60 lardaydı pk lık yapabılecek oyun bılgısı ve skıllerı yoktu. pk lıgın gecmesı ıcın baya bır sure bekledı sonunda mavı oldu ama ne ezıyet cektı anlatamam :)

• paganda oynardık küçüğüm o zamanlar (gerçi hala küçük sayılırım 19) kafede mehmet abi vardı bana bi krsysis adı böyleydi galiba 2 3 yıldır hiç oynamıyorum neyse vermişti bi tane valoriteden yapılma böyle mavi felan gözüküyordu sadice dmg 35idi tüm serveri kesicem diye plan yapıyordum ne günlerdi beaaa
  • bir defa kuzenle guildin önünde rastgele atları birbirine saldırtıp kasıyorduk kimse yoktu guildde ormanın içinde tabi izlerken bi anda yanıma gm geldi oda izliyordu benim atı aniden nightmare yaptı yaptığı gibi night beni kuzeni ve oanda guilde gelen guild masterı kesti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kal Vas Flam

nebula açılalı daha 6 ay olmamıs. quake2 den cs ye cs den ultımaya gectıgımız donem.
    brıt kopruden once bulunan taş bınanın en ust ucundayız. boks yapıyor maksat skill kasmak arkadaslarımızla partıdeyız beraberce kasıyoruz. bızım gıbı 15 20 kısı daha var kasan. o zamanlar nebulada scroll ıle her buyu atılabılıyor mage skıllı olmasa dahı. yakın arkadaslarımdan bırı vortex scroll u ıle ortaya vortex attı. daha vortex ın nasıl calıstıgını bılmıyoruz. o zamanlar vortex ın kolları vardı. vortex cıkar cıkmaz arkadasım all come yazdı bır kac defa tabı vortex dınlemez adamı. basladı kolları ıle playerları tokatlamaya. arkadasım all come derken vortex dınlemıyor bunun farkına varan arkadas benı dınlemıyor bu derken arkadasıda tokatlayıp oldurmesı bır oluyor. o gun arkadasım 10 15 kısıyı oldurdugu ıcın PK olmustu. durumuna cok gulmustuk o an aklımızdan hıc cıkmadı. vortex arkadasıma kollarını acmıs bır sekılde gelmesı onu sarıp sarmalaması tokatlayıp oldurmesı :) tekrar gorulmeye deger. daha skıllerı 60 lardaydı pk lık yapabılecek oyun bılgısı ve skıllerı yoktu. pk lıgın gecmesı ıcın baya bır sure bekledı sonunda mavı oldu ama ne ezıyet cektı anlatamam :)

çok merak ettim kardeş quake 2 de nick neydi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.