Selamlar DH ekibi.
Geçen sene idareten topladığım Ryzen 7600'lü sistemi satıp yeni itx sistem toplamayı istiyorum.
Neden itx ?
Çünkü bazen salona taşıyıp büyük ekranda xbox kolu takıp koltukta uzana uzana oyun oynama hedefimden dolayı itx sistem istiyorum. En azından fazla yer kaplamasın, getir götürü kolay olsun diyerek. Hem de yaş 35'e yaklaşınca artık büyük eşyalar göze batmaya başlıyor. Konsol diyeceklere, konsol sahibiyim hali hazırda fakat bazı oyunlar ve ekibimiz ne yazık ki konsolu desteklemiyor :)
Parçalar;
Şimdi arkadaşlar öncelikle aklımdaki işlemci 7950x3d. Amacım oyundan ziyade elbette işte yapılacak. 3dsmax, blender, autocad, solidworks gibi uygulamalarda kullanılacak. Bu yüzden 16 çekirdek olan 7950x3d seçmeyi uygun buldum. Tabi önerinize de açığım AM5 platformu için.
Benim asıl merak ettiğim yeni çıkacak olan intel Arrow Lake mimarisine sahip işlemcileri. Özellikle Core Ultra 9 285K işlemcisini merak etmiyor değilim.
Hem oyun, hem iş olarak baktığımız beklemeye değecek bir işlemci olacak mı? Onu merak etmekteyim.
Anakart: ASUS ROG STRIX X670E-I
Anakart Alternatif: MPG B650I EDGE WIFI
RAM: Anakart modeline bağlı olacak değişecek, bu MSI'a göre seçilmiş ramlerdir.
Kingston 64GB(2x32) Beast RGB EXPO 6400mhz CL32
GPU: ASUS PROART-RTX4080S
Ölçüleri: 300 x 120 x 50 mm
PSU: ASUS ROG LOKI SFX-L 1000P
Kasa: Evet arkadaşlar en önemlisine geldik:) Kasa. Kasa illa bu olacak değil. ITX olması önemli. Hatta şöyle bir alternatifte var:
Cooler Master NR200P MAX V2 içinde 850w sfx PSU, 280mm Sıvı Soğutma var. Fakat bu kasa Lian Li'den bir tık daha büyük.
-----------------------------------
Şimdi topladığım bu sisteme göre önemli bir şey daha eksik, o da; CPU soğutucu. Kasanın sıvı soğutma desteği 240x55mm uzunluğa kadar destek veriyor. Yani fan ile birlikte 55mm olması gerekiyor genişliği. 25mm fan genişliği zaten cepte, radyatör de maksimum 30mm olmalı.
Ben de şunu buldum: https://www.msi.com/Liquid-Cooling/MAG-CORELIQUID-P240/Specification
MSI MAG CoreLiquid P240
Radyatör ölçüsü: 276 x 120 x 27mm
Fan ölçüsü: 120 x 120 x 25mm
Yani haliyle 52mm yapıyor :) Uyacağını düşünüyorum.
Unuttuğum bir şey yok sanırım. Biraz uzun oldu. @metin abi 65 yorumlarına çok açığım, bir önceki sistemde de yorumlarından çok faydalanmıştım.
Yorumlarınıza açığım arkadaşlar.
Wow'a Tekrar Başlamak? Classic / Retail
Selam arkadaşlar. Tekrar bir PC toplamam sebebiyle, PS5'teki ESO'yu ne yazık ki PC'ye geçiremememden dolayı yıllar önce bıraktığım Wow'a dönüş yapmak istedim.
En son oynadığım paket Cataclysm idi. Şimdi baktığımda Classic WOTLK ve Vanilla çıkmış. Ta Catac paketi zamanında bile her zaman classic övülürdü, merak ederdim.
Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Bu arada hardcore bir oyuncu değilim, casual semi-hardcore diyebiliriz.
Classicte guild var ise, discord üzerinden de konuşabiliriz. Maksat akşamları hem oyun oynayıp hem de muhabbet etmek.
Arkadaşlar başlıktan da görüldüğü üzere evimin altında TT buatı var fakat adres sorgulamada hiç bir firma üzerinden "Bu adreste alt yapı bulunmamaktadır" hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Hatta şöyle fotoğrafını da çektim. Hemen kapının altında bulunmakta. İçinde de TT ait kullanıcı bilgilerimin yazıldığı kartta mevcut. Yani o porta sabitleyip, gelen ekipler o port üzerinden işlem yapmışlar. Fakat bir türlü adres sorgulamada kaç mb hız alırım, hangi firmalar aktif göremiyorum. Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Arkadaşlar merhabalar.
Oyun için PS5'e sahibim. Ekstra olarak m1 mac sahibi ve aynı zamanda i3 mac mini sahibiyim.
Şu an kullandığım Z533 Logitech var hatta BT adaptörünü de aldım fakat istediğimi bir türlü sonuçlandıramadım. Hatta analog düşünüp 3 dişi 1 erkek aux çoğaltıcı kablo aldım fakat direnç yetmediği için aynı güçte üçe bölemedi sesi.
İki mac'te de iş dolayısıyla kullanmaktayım. Birinde mac os x kurulu diğerinde Windows kurulu. Haliyle ikisinden de aynı anda ses almam gerektiği zamanlar oluyor. Tabi bunu BT adaptörü karşılayamıyor. Aynı anda 2 cihazı çalıştırmıyor.
İşte burada siz dostlara iş düşüyor. Bunu tam olarak nasıl çözebilirim? Ufak bir ses kartı var mı?
Veyahut 2.1 ses sitemi kadar en azından o kadar da olmasa kaliteli bir ses verebilecek tek hoparlör var mı? 1+0 gibi :D
Bu arada sesleri monitör üzerinden de denedim fakat ps5 i açtığım da ses pclerde iptal oluyor otomatikman.
Tavsiyeleriniz bekliyorum arkadaşlar. Bu çıkmaza düşen ilk insan değilimdir umarım :)
Selamlar. PS 5 beceriksizliğim üstüne sadece Cod MW 2 oynarım, başka oyuna gerek yok diyerek aldığım Xbox series s beceriksizliğim üstüne her şeyi satıp masaüstü pc toplamaya karar verdim.
Elimde Samsung Odyssey G5 144Hz 2k ekran bulunmakta.
Pc parçalarını ise hepsini sinerji'den toplayayım istedim. Tek yerden hepsi bir olsun ki yarın bir gün garanti kapsamında bir durum olursa işim kolay olması için, tabi tavsiyelerinize her halükarda açığım.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
Anakart: Asus TUF Gaming B550M-PLUS WiFi II 4800mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Ram: Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3600C18)
SSD: Kingston 1TB NV2 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G)
Psu: Corsair 750W RMx Serisi 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
2. Seçenek Psu : Adata XPG 750G-BKCEU Core Reactor 750W 80+ Gold Güç Kaynağı
Kasa: NZXT H510 Flow Black Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
1.Seçenek Ekran Kartı: Asus GeForce RTX 3060 Ti Dual O8GD6X 8GB GDDR6X 256 Bit Ekran Kartı
2.Seçenek Ekran Kartı: Galax RTX3060 Ti PLUS
Psu konusunda yüksek seçmemin sebebi ileriki yıllarda 4060-4060ti gibi ekran kartı güncellesi yapabilirim. Veyahut 3080.
Ekran kartı seçeneklerinde ise ikisi de Gddr6x belleklere sahip fakat biri Asus biri Galax. Ahım şahım fark olacağını sanmıyorum fakat uzun ömürlü olması açısında iki seçenek sundum, Asus belki daha uzun ömürlü olabilir, en azından 3-4 yıl.
Anakartta ise 550 seçtim yine upgrade açısında aslında 650 seçsem daha iyi olacak gibi ama aşırı pahalılar, tavsiyelerinize açığım.
Xbox Series S ile Pc Arasında Seçim?
Selamlar, bir çok video izledim, bir kaç arkadaşa da sordum fakat sanıyorum tatmin olamadım. Bu büyük donanımhaber camiasına da sormayı istedim.
32 yaşındayım. Akşamları işten geldikten sonra yorgun olmadığım günde en çok 3-4 saat oyun oynarım. Mmorpg'ye ayıracak vaktim ve mesaim yok. Akşamları Cod mw 2 multiplay ve warzone 2 oynamak dışında belki Diablo 3, çıkınca 4, belki Diablo 2. Ancak rpg konusunda bu oyunlara vakit ayırabilirim.
Gözümde ultra grafik vs yok. Yüksek ayarlarda 100-120 arası bir fps değeri versin yeter. Akşam geleyim Cross Platform oyunları bir kaç arkadaş oynayayım yeter düşüncesindeyim.
1080p yada 2k 144hz bir monitör alacağım. Oyunu bu monitör dahilinde oynayacağım.
Xbox'ın ucuz olmasından dolayı seçmeyi istiyorum. Pc'yi de geniş yelpazesinden dolayı seçmeyi istiyorum.
Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Bu arada xbox'ın yerine toplayacağım bilgisayar şöyle olacak;
Ekstra RTX 2060 ekran kartına sahibim.
12 Leg HOT + POF Hesabım satılık.
|
|
LYS TS-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 929
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 11.028 (Bu ay: 210)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 317 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun