Şimdi Ara

LYS TS-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Bu sene ygs-lys ye hazırlanıp ts-2 den en az 10bin yapma gibi bir hedefim var. Yaş 25. Bu yaştan sonra okuma isteği geldi. Hayalim olan bölümü okumayı çok istiyorum.
    Dershaneleri gezdim fazlaca pahalılar. 5 Bine buldum.

• gastronomi 10binden mi alıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenene

gastronomi 10binden mi alıyor?

+mutfak sanatlısı 2k en yüksek sonra 11-12 diye gidiyor
  • lenene L kullanıcısına yanıt
    10bine de var 100 binede var.TS olduğu için bu kadar yükseklerde olması normal.Ayrıca son zamanlarda çokça tercih edilen mesleklerden bir tanesi.Hem iş olanağından dolayı hemde zevkli bir meslek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözel için dershaneye gerek yok gibi hocam.Bende sözelim bu sene hiç temel olmadan 80 K yaptım.Hemde 3 ayda.Lise 4ün son 3 ayına kadar tek kitap açmadım kültür derslerinden.Sağlıkcı olduğum için daha çok sağlık derslerine çalıştım.Fakat 3 ayda ne dershane ne başka bişi günlük 8-9 saatlik ders ile 80 K yaptım.İyi demiyorum.İyi de değil sözel için ama gerek yok demek istiyorum hocam.3 ayda bu kadar yapılırsa 9 ayda daha iyi sonuçlar yapılabilir.Hocam 25 yaşına gelmişsiniz çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum fakat çalışıyor bile olsanız günlük 4-5 saatinizi derse ayırmanız lazım mutlaka.YGS için Türkçe ve Sosyal ağırlıklı çalışmanız lazım.Temel varsa matematik de çalışabilir.Temel yoksa en azından 7-8 Net yapılacak şekilde bir matematik çalışılabilir.Fazla kasmadan.

Bu arada LYS için şimdiden Edebiyattan hergün bir yazara veya bir konuya bakmanızda yarar var.Çünkü 3 ay içinde yetiştirmek çok zor olur.

Test kitaplarını özellikle sosyal için YGS-LYS değil yanlızca YGS olarak alırsanız daha verimli çalışırsınız.Çünkü YGS'de yoruma dayalı sorulduğu için ona göre hazırlık yapmak gerekiyor.

Türkçe için kitap okumalı ve Dil Analtıma çalışmanız gerek.Dil Analtım için 300 Sorda YGS Türkçe ve Karekök yada Birey alsanız iyi olur.

Ayrıca LYS Tarih için ise Ramazan Yetgin dinlemenizde fayda var.Fakat YGS için de dinleyebilirsiniz.En azından hem tekrar olur LYS zamanında dinlediğinizde hemde çoğu yoruma dayalı çıksa da bazı sorular bilgiye dayalı çıkabiliyor.

Coğrafya bilgiye dayalı gözükse de genel itibari ile oda yoruma dayalıdır.Türkiye haritasında hangi şehir nerdedir.Dünya haritasında ise kuşakları bilmenizde yarar var.
    Edit:Hocam deneme çözmeyi unutmayın.İlk başlarda haftada veya 2 haftada bir deneme çözmenizde sınav zsmani yaklaştıkça özellikle son 1 ay kala haftada 3-4 deneme çözmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_CEO_- -- 21 Ağustos 2017; 15:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    vay be :) ben uyduruk bölümler gibi 100bin falan sanıyordum ne güzel. şarap tadıp durursunuz :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenene

vay be :) ben uyduruk bölümler gibi 100bin falan sanıyordum ne güzel. şarap tadıp durursunuz :).

Yok hocam benim hedefim değil , ben mfciyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam as ben bu sene kötü bir ygsnin ardından sözelede gireyim dedim ve çalışmadım 35net edebiyat ve genel kültürden tarihi filan hallederek bir şekilde kendimi istanbul medeniyet gastronomide buldum eğer çalışırsanız kesinlikle istediğiniz yerde okuyabilirsiniz o kadar zor değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.