Şimdi Ara

Ultimate Revolution - Kickstarter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni Video ve Bilgilendirme !

https://www.youtube.com/watch?v=v3j2mqIQ97A

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere oyunumuz yapım aşamasında ve bu çapta büyük bir oyunu yapmak ve hayata geçirmek için belli bir sermaye gerekmektedir. Bugün den itibaren KickStarter sitesinin güvencesi altında bağış kampanyamızı açmış bulunmaktayız.
    Şuana kadar hiç bir oyun firmasının yapmamış bir olayı da sizlere sunuyoruz.
    https://www.kickstarter.com/…/97…/ultimate-revolution-online
    Kampanya sayfamızdan oyunu indirip discovery modu ile oyunu oynaya bilir ve keşfedebilirsiniz.
    http://www.mediafire.com/…/5ccee2fj3…/ur_discovery_setup.rar
    Peki nedir discovery modu ?
    Sitemizden indirebileceğiniz dosya bir pre pre pre alpha sayılabilir, çünkü oyunun üç ay önceki harita ve fiziksel test çalışmalarından birine ait.
    Daha sonrası ise online sisteme uygun hazırlandığı için şu aşamada yayınlanmaya uygun sayılmaz. Sizler oyunu keşfedin diye özel olarak hazırlanmış ve bu oyunda neler yapılıyor gibi düşüncelerinizi (endişelerinizi) giderebilmek için, grafikleri test etmek ve gayet güzel bir deneyim yaşayabilmeniz adına hazırlanmış bir demo gibi düşünebilirsiniz.(Npc, mounster gibi etkenler aktif değildir ve optimizasyon sorunu olabilir. Pre-alpha da optimizasyon sorunu olmayacaktır.)
    Kickstarter şöyle çalışıyor, desteklemek istediğiniz projede sahip olmak istediğiniz şeyi (oyun, oyun+alpha seviyeye erişim, hediyeler vs) seçiyorsunuz ve ona karşılık gelen tutarı ödeyeceğinizi söylüyorsunuz.
    Olur da proje talep edilen paraya ulaşırsa süre sonunda para hesabınızdan çekilir, aksi halde hiçbir ücret ödemiş olmazsınız. Yani proje hedefine ulaşmazsa hiçbir kaybınız olmuyor.
    Sizden istediğimiz bize ve kendinize inanmanız.
    Siz varsanız biz de varız.

• kickstarter Türkiyeye vermiyordu destek nasıl yaptınız?
  • birde 59 dolara satışa çıksın o MMO kusura bakmayın ama kimse oynamaz

ben elder scrolls online 10 dolara aldım ve 1 kere para ödüyorsunuz oyun içi para harcamak gerekmiyor

birde videonuza ingilizce alt yazı ekleyip yüklemenizi tavsiye ederim

birde kullandığınız teaser opening after effects temasını bende kullandıydım :D

https://www.youtube.com/watch?v=w6DI2hkyIQ0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 4 Mart 2016; 16:15:56 >
  • Oyun ekibi fazlasıyla nazik ve ilgili. Güzel bir projeye benziyor arkadaşlar, destek verelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla tam okumamış ve proje hakkında doğru bilgilere sahip değilsiniz. Bilgilendirmeyi yazayım o zaman ;

-Oyunumuzda sadece giriş ücretli olmakta ve oyun içerisinde alınacak olan (UR CASH İLE ) hiçbir cash itemi sizleri diğer oyunculardan ayırmayacaktır.
    -Video zaten ingilizce olduğundan ingilizce alt yazı koymanın mantığını pek anlayamadım.
  • macgdestor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürlerimizi sunarız.
  • buda yapılan projenin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loloooq -- 4 Mart 2016; 19:55:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trailer'da gördüğüm kadarıyla karakterlerin koşma animasyonlarında sıkıntı var. Onun dışında gayet güzele benziyor. Müsait bir vaktimde indirip bakacağım çevreye.
    Başarılar diliyorum, umarım hedefinize ulaşırsınız.
  • İlk görüntüler. Henüz birşey demek için erken ama pkdaki akıcılık, oyun dinamiği KO ile benzer olursa neden olmasın?

• svs07 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, destekleriniz için teşekkürler.

Sanırsam fotolar en düşük kalitede çekilmiş :P
  • Kreus kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loloooq

teşekkürler.

kikcstarter Türkiyeye destek vermiyor nasıl açtınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

Ultimate Revolution - Kickstarter  Ultimate Revolution - Kickstarter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 6 Mart 2016; 1:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

quote:

teşekkürler.

Buda oyunun ne kadar kaliteli ve önemli olduğunun göstergesi olabilir
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler.

bence o gösterge 3 günde yani sürenizin %10 kadar kısımda toplayabildiğiniz para miktarı 183 / 175000 yani %0.1 lik kısım

Baktım ödüllere pre-alpha diyor

Daha siz pre-alpha da bile değilsiniz

alfa 1 2 3 gelecek
    beta 1 2 3 gelecek
    sonra oyun gelecek

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler.

bence o gösterge 3 günde yani sürenizin %10 kadar kısımda toplayabildiğiniz para miktarı 183 / 175000 yani %0.1 lik kısım

Baktım ödüllere pre-alpha diyor

Daha siz pre-alpha da bile değilsiniz

alfa 1 2 3 gelecek
    beta 1 2 3 gelecek
    sonra oyun gelecek

Yani ?

Söylediklerinin oyunu küçük düşürmesi mi gerekiyordu? Oyunun pre alpha da olmayışı çok kötü bir durum mu ?

Para kısmına gelirsek oyunun yapımcıları daha reklam bile vermemişken para kısmına takıldıklarını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loloooq -- 6 Mart 2016; 17:44:19 >

• Proje iptal!

"Türk gibi başla İngiliz gibi bitir", bu projeyi yapan arkadaşların durumu da böyle oldu. Projeyi fazla duyuramasalar da kaliteli bir başlangıç yapmışlardı. Her kafadan bir ses çıkınca moralleri bozuldu sanırım, şöyle bir gerçek de var ki bu oyunun oyuncu profili düşük. Yapılan yorumları çoğu yersiz ve kalitesizdi. PK alanı, trade sistemi vs.. bunlar çok önemli değildi ilk planda. Şahsi görüşüm oyun dinamiğinin KO ile benzer olması ilk planda yeterliydi, daha sonra gerisi gelebilirdi. Bekleyenlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Facebook üzerinden yapılan açıklama:

Şimdi arkadaşlar, bunun "sürpriz, oyunu yaptık, buyrun oynayın" şeklinde bir açıklama olmayacağını anlamışsınızdır.
    En başında söylediğimiz gibi, bizler bir oyun firması değiliz. Fakat oyunu yapabilecek bütün donanıma sahip bir ekibiz.
    Bu fikir her zaman hepimizin yaşadığı durumun hayata geçişiydi aslında.
    "Herhangi bir oyunu oynarken,
    -Şu da mı olsa?
    -Bu yetenek böyle olsa daha iyi olmaz mı?
    Sorularını cevapladığımız, o hep "keşke olsa" dediğimiz oyunu birlikte yapmaktı amacımız.
    Aklımıza gelen ilk görüntüleri, bizi oyunlardan cezbeden ilk anıları canlandıralım istedik, ve size sunduğumuz videolar ortaya çıktı.
    Sonra "İnanmadık biz, bu oyunu yapmıyorlardır" diyenleri okuduk.
    Oyunumuzda istediğimiz şey aslında basitti. Temelde hep aynı şey vardı, eskiye özlem. Ama bununla birlikte aynı olmayan, daha iyi bir şey için çalıştık.
    -Oyun kolay olmayacak dedik.
    Zor oyun oynamayız bu saatten sonra dendi.
    -Yepyeni bir sistem üzerine çalışıyoruz dedik.
    O zaman eski tadı vermez bu dendi.
    Sizlere Knight Online ya da Lineage farketmez, bunlara benzer bir oyunu versek bundan yine keyif almayacaktınız. Ki biz bunun bir devam oyunu olmayacağını, yepyeni bir şey hazırladığımızı söylemiştik.
    Mesela yenilik olarak oyuna, aslında çok yakından tanıdığınız rank sistemini getirelim istedik. Evet sürekli level kazandığınız bir oyun sonunda sıkıcı olacaktır.
    Ve artık dünyada çoğu firma bunu farketti ve End-Game içeriklere gitti.
    Örneğin World of Warcraft, Final Fantasy, Guild Wars.
    Bu oyunlar aslında Devasa Çok Oyunculu adı altında Single Player oyunlardan farklı değildir.
    Son seviyeye kadar oyun hikayesini tek başına yap. Son seviye olduğunuzda 25 kişi hadi Dungeon'a...
    Bu projeyi takip edenler eminim bu oyunların çoğunu denemiştir ve yine eski oyununa geri dönmüştür.
    Nasıl League of Legends ya da Dota'da kazanmanız ve kaybetmeniz sizi aşağı ya da yukarı itiyorsa bunda da aynı şekilde sürekli daha yüksek seviyeye çıkmak için çaba gösterilecekti.
    Tabi öldüğünüzde de seviye düşecektiniz.
    Bu sayede oyunun devamlılığı sağlanacak ve son seviyeye ulaşmanız belki yıllarınızı alacaktı.
    Ama kimse son seviyeye ulaşmak için saatlerce robot gibi bilgisayar başında yaratık kesmeyecek, kimse son seviyeye ulaşmanın derdinde düşmeyecekti.
    Bunlar bizim isteklerimizin küçük bir kısmı. Sizin düşüncelerinizi merak ettiğimiz için de bir anket yayınladık.
    Geri dönüşlerde neler yok ki? Guild Wars var, Knight Online var, Black Desert var...
    Proje yayınlandıktan sonra "şu neden var, bu neden yok" dediniz ya, aslında anket ne diyorsa biz onu yapmaya çalışıyorduk. Ama sanırım çoğu kişi açıklamaları bile okumadı.
    Mesela ankette "Zıplama olsun ve olmasın" eşit çıkmıştı.
    Biz de dedik ki eskiye özlem var, zıplamayı da koymayalım madem öyle.
    Ama kendi oyunumuza girdik baktık ki, grafikler iyi, ortam iyi, insanın eli ister istemez SPACE'e gidiyor. Hani zıplamazsan ayıp olur dercesine.^^
    Peki... Bu zamana kadar iyi para ve zaman harcadık, gerisini nasıl yapacağız?
    Oyunu bildiğiniz gibi Buy to play yapacağız dedik. Yani bir kez al, sınırsız, para vermeden oyna. Neden? Çünkü siz de biliyorsunuz...
    Her ay 100 lira vereceğine, bir kere ver. Paran cebinde kalsın. Oyunda daha güçlü olacaksınız diye paranızı harcatmamalıyız! Çünkü biz bunu diğer oyuncuya saygısızlık olarak görüyoruz.
    Tekrar söylüyorum, evet biz bir oyun şirketi değiliz. İyi ki de değiliz ki "Daha çok para kazanalım" amacıyla bu işe girişmedik.
    ----
    Kickstarter'a gidelim dedik biz de...
    Burada bir parantez açmak gerek. Bazı takipçilerimiz demiş ki, Kickstarter olayı Türk oyuncusuna ters, o sistem Avrupa-Amerika oyuncularına uygun...
    Arkadaşlar, bunun oyunla ya da oyunculukla ilgisi yok!
    Bu tamamen bizim sahtekarlığı, aldatmacayı normalleştirmiş bir toplum olmamızla ilgili. Bağış neymiş? Ön satış neymiş? Tabiri caizse genlerimize aykırı böyle şeyler.
    Avrupa ya da Amerika'da ise fikirlere sahip çıkılır ve el uzatılır ki o fikir hayata geçsin.
    Biz bu olumsuzlukların hepsini düşünmemize rağmen dedik ki, bu topraklarda bir şeyler yapılsın. Deneyelim! Yani anlayacağınız, sadece umut ettik. Güvendik, denedik, olmadı.
    Biliyor musunuz, ilk gün bağış yapan 8 kişinin sadece 3'ü TC vatandaşı idi.
    Zaten biri de bendim, €5 attım siftah olsun diye^^
    Japonyadan ve Almanya'dan oyunu, hatta ek paketli versiyonu alanlar oldu.
    Aklıma gelmişken, yeterince reklam yapmadığımızı söyleyen arkadaşlar da oldu fakat sayılar farklı şeyler söylüyor:
    30'dan fazla internet sayfası ile doğrudan iletişime geçildi,
    3 günde web sitemizi ve facebook sayfamızı 30 binden fazla kişi ziyaret etti,
    Demo oyun 2bin kez indirildi (sadece bizim adresimizden)
    50'den fazla e-posta geldi, bir o kadar telefon, mesaj...
    Gelen onlarca arama içinde gerçekten destekleyen büyük firmalar, Türkiye'de oyun sektöründen birçok değerli insan vardı.
    Çok iyi sohbetlerimiz oldu.
    Evet bazı yatırımcılar, yayımcı şirketler de aramadı değil. Sizlerin de önerdiği gibi "SPONSOR" alınabilirdi.
    Ama biz oyunu sizlerle, yani oyuncularla yapalım, kendi içerimizde çıkaralım istedik, çünkü biz tasarımcıyız, üreticiyiz ama asla tüccar değiliz.
    Oyuna dair son toplantımızı dün gece yaptık ve ve şu anda sizlerle bunu paylaşıyorum.
    Biz bu projeye sizlerle başladık, sizlerle devam ettik. Projenin devam etmesi için birlikte çalışmamız gerektiğini ve desteğe ihtiyacımız olduğunu belirttik fakat
    inanmanın ötesinde, hiçbir şey umut ettiğimiz gibi olmadı ve haliyle yine sizlerle projemizi sonlandırdık.
    "Bizlere sormadınız ki bitirirken" demeyin tabi, sorduk ama 3 gün cevap alamadık^^
    Bu arada, yukarıda yazan şeyler kesinlikle sitem içermiyor.
    Bunu nerden mi biliyorum? Çünkü biz şu an, yine, yeniden bu topraklarda bir şeyler yapmak için çabalıyoruz.
    Bu zamana kadar destek verenlere, gün sayanlara, ve "Sayfamıza
    -Benim yaşım Kickstarter'da bağış yapmak için tutmuyor, kredi kartım yok ama videolarınızı paylaşarak sizlere yardım edicem!
    diyen o küçük dostumuza...
    Çok teşekkür ederiz.
    İyi oyunlar

• başlamadan bitti...
  • Gerçekten oyunu tamamlamak isteseler gereksiz yorumlara kafayı takmayıp oyunu tamamlamaya çalışırlardı. Şuan oyun hangi aşamaya geldi tam olarak bilmiyorum sadece videoları izledim. Bence yapmanız gereken oyunu %80 %90 oranında tamamlayıp daha sonra betada kullanıcı görüşlerini önem vermeliydiniz, ona göre gerekli düzenlemeyi yapmalıydınız. Siz daha başlangıçta oyunu oyuncularla birlikte yapmak isterseniz böyle çıkmazlara girersiniz. Atıyorum o zıplama olayını oyunu oynamayan bir kişi için saçma gelip oyuna girince iyiki ziplama koymuşlara dönüşebilirdi vs. Benim görüşüm, Kickstarter üzerinde yürümeye çalıştılar yeterli destekte alamayınca bırakma kararı aldılar.
  • yahu Allah aşkına sizinle beraber oyun yapacağız diye oyun mu yapılır zaten içerine 3-5 kişi alır test ederler ona göre seçim yapılır sizinle yapacaktık anket yaptık aman Allahım ne kadar amatörce proje bitirmeniz iyi olmuş gereksiz para yatırmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.