Şimdi Ara

Ultra Düzey Oyun PC Projesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @xstrayder123 Hocam şöyle bir anımı anlatayım, Daha önce Asus ROG Swift PG278Q monitör kullanıyordum. O sıralar ekran kartım arıza yaptı, ekran kartımı söktüm garantiye yolladım, akşam geldim eve monitörü Onboard bağlayayım dedim bir baktım Monitörde sadece Displayport var, ozamana kadar hiç dikkat etmemiştim, anakart üzerindede yoktu çıkış öyle kala kaldım. Gün gelir aynı duruma düşmemek için.

@11_serhat_11 Konunun içeriğini tam okumadın sanırım, Oyun performans testleri, O.C Performasn testleri gibi bir çok testi barındıracağı için, aklında üst düzey pc almak olan arkadaşlar içinde fikir vermesi acısından.
  • Hmm anladım ne zamana tamamlanır bu proje ?
  • Sli yapacaksanız 5820k tercih edin çift slotunda x16 çalışması için.
    Ram konusunda gskill ürünlerini tavsiye ederim .
    Anakartta ve ekran kartında ve monitörde Asus tavsiye ederim.
    Gtx 1080 alıyorsanız 144hz gsync özellikleri olmayan bir monitör tavsiye etmem.
    Kasa,cpu soğutucusu,psu olarak corsair tavsiye ederim.

Genel olarak nacizhane bir tavsiyem olacak. Boşver entuhasist sistemi kendine 1080p bi bilgisayar topla.
    Geri kalanıyla sağlam bir tatil yap.

Adamlar utanmadan 1 ay sonra 980 performansını yarı fiyatına kendileri veriyor. Ondan sonra harcadığın milyarlara acıyorsun.
  • günmü gelir :D o günler geçti hocam :) yeni ekran kartlarında vga kalktı. displayport yerleşıyor yavaştan. 1.4 dispayport resmi sunuldumu nvidianın koydugu 1.4 portlar iyi calışacak ön hazırlık aptı adamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

@InsideR
    Hocam, Dediğin gibi arkadaş bir yorum yapmış fakat araştırmadan, şuanda bile 4 çekirdekli işlemcileri zorlayan pek bir oyun yok. Ben oynadığım kadarı ile Arma 3 mesela zorlayan bir oyun, ama diğer oyunlarda pek denk gelmedim. yardımın ve aklındaki sitemi paylaştığın için teşekkür ederim. Yazdığın bileşenleri tek tek incelemeye başlayacağım birazdan. Anakart tercihin benim tercihlerimden bir tanesi, MSI Kırmızı hatları hoşuma gitti, ama sırf yakışıklı diyede MSI alıcak değilim. Bakacağız artık

Sonucta hadi diyelim 2 sene sonra zorlayan oyun cikti

Bizim gibi adamlar dayanamaz zaten sistemi yeniler

6700k seciyorum bende (render ile ugrasmama ragmen)

Sistem onerdigim arkadas var bora
    Oda hemen hemen ayni sistemi topluyor

Ben de ultra düzey sistem topluyorum, parçalar hemen hemen aynı hatta anakartta Asus maximus VIII Hero aldım , işlemci soğutucusunda Corsair H115i aldım ve kasa olarak da Corsair 780T Black aldım tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bora Yıldırım -- 19 Temmuz 2016; 23:54:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora Yıldırım

quote:

quote:

@InsideR
    Hocam, Dediğin gibi arkadaş bir yorum yapmış fakat araştırmadan, şuanda bile 4 çekirdekli işlemcileri zorlayan pek bir oyun yok. Ben oynadığım kadarı ile Arma 3 mesela zorlayan bir oyun, ama diğer oyunlarda pek denk gelmedim. yardımın ve aklındaki sitemi paylaştığın için teşekkür ederim. Yazdığın bileşenleri tek tek incelemeye başlayacağım birazdan. Anakart tercihin benim tercihlerimden bir tanesi, MSI Kırmızı hatları hoşuma gitti, ama sırf yakışıklı diyede MSI alıcak değilim. Bakacağız artık

Ben de ultra düzey sistem topluyorum, parçalar hemen hemen aynı hatta anakartta Asus maximus VIII Hero aldım , işlemci soğutucusunda Corsair H115i aldım ve kasa olarak da Corsair 780T Black aldım tavsiye ederim

Hocam Önerilerin için teşekkürler. Bende Asus`dan yanaydım, fakat Ses kartı sorunu ve bazı kişiden kişiye değişen problemleri var deniliyor. Tabi bunlar yazılımsal sorunlar, yazılımla giderilecek problem. Fakat bunlar beni biraz soğuttu, birde MSI M.2 port 2 adet olması, PCI-EX girişleri çelik zırh, ve Çok kolay bir şekilde O.C olabilmesi ile bir adım öne geçti. Diğer tavsiyelerini dikkate alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DIA

Sli yapacaksanız 5820k tercih edin çift slotunda x16 çalışması için.
    Ram konusunda gskill ürünlerini tavsiye ederim .
    Anakartta ve ekran kartında ve monitörde Asus tavsiye ederim.
    Gtx 1080 alıyorsanız 144hz gsync özellikleri olmayan bir monitör tavsiye etmem.
    Kasa,cpu soğutucusu,psu olarak corsair tavsiye ederim.

Genel olarak nacizhane bir tavsiyem olacak. Boşver entuhasist sistemi kendine 1080p bi bilgisayar topla.
    Geri kalanıyla sağlam bir tatil yap.

Adamlar utanmadan 1 ay sonra 980 performansını yarı fiyatına kendileri veriyor. Ondan sonra harcadığın milyarlara acıyorsun.

İ7 5820k iki ekran kartını x16 çalıştıramaz. Ayrıca i7 6700k işlemci iki ekran kartında oyunlarda i7 5860X'den bile daha çok fps alıyor.

Not: Arkadaşın geliri çok fazla olabilir. Hem krallar gibi tatil yapıp hemde ultra sistem toplayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@InsideR

Hocam Önerilerin için teşekkürler. Bende Asus`dan yanaydım, fakat Ses kartı sorunu ve bazı kişiden kişiye değişen problemleri var deniliyor. Tabi bunlar yazılımsal sorunlar, yazılımla giderilecek problem. Fakat bunlar beni biraz soğuttu, birde MSI M.2 port 2 adet olması, PCI-EX girişleri çelik zırh, ve Çok kolay bir şekilde O.C olabilmesi ile bir adım öne geçti. Diğer tavsiyelerini dikkate alacağım.

Rica ederim hocam ne demek , Ben de ilk başlarda SSD'de m.2 portunu kullanmak istedim, biraz daha genel araştırma yaptım ve forumda konu açtım sağolsunlar yardımcı oldular. o zaman şöyle oluyor M.2 hızını alabilmek için PCIexpress 3.0 özelliği olan bir m.2 SSD almak gerekiyormuş ve benim alacağım SSD : Samsung 850 Evo 250 GB ( 310 TL ) m.2 hızında istersem eğer Samsung 950 Evo 256 gb modeli var ve 615 TL civarı, 300 TL'ye değecek bir hız değil diye düşünüyorum ben. Asus anakartlarda yorumları falan okuyarak ben de araştırdım Hatta InsideR'de şu an Asus Maximus Ranger modelini kullanıyor ve Hero'ya geçiş yapmayı düşünüyordu. Bana kendisi Hero'yu önerdi araştırdım inceledim vs.. hiçbir yerde ses kartı sorunu ile karşılaşmadım, Supreme FX ses özelliği kullanıyorlar anakartta sanki dahili bir ses kartı varmışçasına , ses kartına gerek kalmadan üst düzey ses çıkışı özelliği veriyormuş, sizin okuduklarınız varsa da eğer sizin de dediğiniz gibi yazılımsal sorunlar olabilir yani ileride Bios güncellemesi ile çözülecektir diye düşünüyorum sonuçta Asus'un ROG serisi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

@InsideR

Karar tabi sizin ancak bence asus z170a maximus 8 hero alın. Ben msi anakartları çok seviyorum ancak asus'un bu anakartında vrm dizaynı çok iyi. Bu da çok iyi overclock'a izin veriyor.

Not: Eğer iyi bir soğutucunuz varsa asus alın yoksa gereksiz olur.

• Merhaba Arkadaşlar Aşağıdaki Ürünleri Sipariş Vermiş Bulunuyorum, Hadi Hayırlısı Olsun. Diğer Parçaları Önümüzdeki Hafta Temin Edeceğim, KASA, CPU SOĞUTUCU, SSD ve MONİTÖR

İŞLEMCİ : I7 6700K ( PERFORMANS DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖRDÜM )
    ANAKART : MSI Z170A GAMING M7 ( ASUS ALIYORDUM HATTA SİPARİŞ VERDİM İPTAL ETTİM TEKRAR, YAKIN BİR ARKADAŞIMDA ASUS HERO KULLANIYORMUŞ, ÇOK SORUN YAŞADIĞINI SÖYLEDİ RİSKE GİRMEK İSTEMEDİM. MSI M7 SİPARİŞ VERDİM )
    RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz ( BU BEDAVAYA GELDİ, BU SEBEP İLE BUNU TERCİH ETTİM AKLIMDA, KİNGSTON VE GSKİLL VARDI. PARA VERMEYECEĞİM İÇİN DİREK ATLADIM )
    POWER SUPPLY : Corsair Enthusiast RMx 1000W Full Modüler 80+ GOLD ( HEM DAHA AZ ISINIYOR HEMDE SESSİZ ÇALIŞTIĞI İÇİN TERCİH ETTİM, 850W İLE AYNI PARAYA GELİYORDU 1000W ALAYIM DEDİM, GEREKSİZ AMA FIRSAT VARKEN DEĞERLENDİRDİM. )

• quote:

Merhaba Arkadaşlar Aşağıdaki Ürünleri Sipariş Vermiş Bulunuyorum, Hadi Hayırlısı Olsun. Diğer Parçaları Önümüzdeki Hafta Temin Edeceğim, KASA, CPU SOĞUTUCU, SSD ve MONİTÖR

İŞLEMCİ : I7 6700K ( PERFORMANS DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖRDÜM )
    ANAKART : MSI Z170A GAMING M7 ( ASUS ALIYORDUM HATTA SİPARİŞ VERDİM İPTAL ETTİM TEKRAR, YAKIN BİR ARKADAŞIMDA ASUS HERO KULLANIYORMUŞ, ÇOK SORUN YAŞADIĞINI SÖYLEDİ RİSKE GİRMEK İSTEMEDİM. MSI M7 SİPARİŞ VERDİM )
    RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz ( BU BEDAVAYA GELDİ, BU SEBEP İLE BUNU TERCİH ETTİM AKLIMDA, KİNGSTON VE GSKİLL VARDI. PARA VERMEYECEĞİM İÇİN DİREK ATLADIM )
    POWER SUPPLY : Corsair Enthusiast RMx 1000W Full Modüler 80+ GOLD ( HEM DAHA AZ ISINIYOR HEMDE SESSİZ ÇALIŞTIĞI İÇİN TERCİH ETTİM, 850W İLE AYNI PARAYA GELİYORDU 1000W ALAYIM DEDİM, GEREKSİZ AMA FIRSAT VARKEN DEĞERLENDİRDİM. )

hayırlı olsun hocam. ram nasıl bedavaya geldi nasiplenirim belki.

edit: bu arada asus düşünüyordum anakart için iyice araştırmak şart oldu. doom hediyesini her türlü alıyorum belki total war: warhammer da alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 20 Temmuz 2016; 21:46:49 >

• Monitörü asus alma çok sorunlu pg278q kullanıyorum görüntü bozuldu garantisi yok diye çöpe atacağım yakında. Ramleri corsair dominator almanı şiddetle tavsiye ederim.

• Seninki bozuk die bndemi atayim çöpe bnde yeni aldim kutuda yatiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstrayder123 -- 20 Temmuz 2016; 22:09:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xstrayder123

Seninki bozuk die bndemi atayim çöpe bnde yeni aldim kutuda yatiyo

Sana çöpe atman gerektiğini söylemedim. Sorunlu bir monitör
    heryerde fazlasıyla olumsuz yorum görebilirsin. Herneyse 2 gün sonra konu açarsın monitörüm bozuldu diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: D12

Monitörü asus alma çok sorunlu pg278q kullanıyorum görüntü bozuldu garantisi yok diye çöpe atacağım yakında. Ramleri corsair dominator almanı şiddetle tavsiye ederim.

bu nasıl yorum böyle yahu. trolldür troll.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

quote:

Monitörü asus alma çok sorunlu pg278q kullanıyorum görüntü bozuldu garantisi yok diye çöpe atacağım yakında. Ramleri corsair dominator almanı şiddetle tavsiye ederim.

Yanlış olan nedir?

• quote:

quote:

quote:

Yanlış olan nedir?

"Monitörü asus alma çok sorunlu" "görüntü bozuldu garantisi yok "çöpe atacağım"

herkesin 278q su mu sorunludur? versiyon farkından sorun vardır ki garantisinin olmaması bu yüzden herhalde.

üstelik performansı ve kalitesiyle kendini kanıtlamış bir monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 20 Temmuz 2016; 22:17:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış olan nedir?

"Monitörü asus alma çok sorunlu" "görüntü bozuldu garantisi yok "çöpe atacağım"

herkesin 278q su mu sorunludur? versiyon farkından sorun vardır ki garantisinin olmaması bu yüzden herhalde.

üstelik performansı ve kalitesiyle kendini kanıtlamış bir monitör.

Amazon dan aldığım için garantisi yok. Görüntü bahsettigim gibi bozuluyor, yazılar dağılıyor. Ekranda dalgalanma oluyor. Ölü pixel var. Gerçekten kendini kanıtlamış....

• Arkadaşlar Rica ediyorum konu altında tartışma yapmayın lütfen konu amacından çıkıyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.