Merhabalar. Yaklaşık 3 yıldır Samsung NP530U4C-S01TR ultrabook kullanıyorum.4 GB RAM var.Son zamanlarda ciddi manada ısınma ve performans düşüklüğü yaşıyorum.Bunun çözümünün RAM eklemek olduğunu düşündüm.Hangi ürünleri önerirsiniz?Veya başka bir çözüm öneriniz varsa onları da alabilirim.Şimdiden teşekkürler.
kitapçılı var mı max ne kadar ram desteklediğini yazan ben netten bulamadım.ultrabooklarda tek ram slotu olabiliyor normal notebooklar gibi 2 slot doldur şeklinde olmayabilir.tek parça 8gb ram takılmayabilir rami alıp takamazsan uğraşırsın o yüzden bu bilgileri bilmemiz lazım.notebooklar ısınırsa performansı düşer zaten ramın bir faydası olmaz.notebook soğutucu koydunuz mu altına faydası olabilir.
Soğutucu siparişini dün verdim.Ekstaradan 1 ram slotu olduğunu biliyorum internet üzerinde nasıl ekleneceğini de gösteren bir video var çünkü.Benim aklıma takılan şey ram alsam perfomans sorunum düzelir mi.Ya da onun yerine SSD alıp taksam bir tane hangisi daha faydalı olur acaba?
ssd takarsanız kesin fark olur özellikle ultrabook'ta 7200 devir hdd takmadıklarını düşünüyorum.ram takınca ne faydası olacak ben çözemedim ama bütçe sorunu yoksa elinizdeki ram'e cpu-z programı ile bakın diyelim 1333(cpu-z'de yarısını gösterir memory bölümünde) ise bir tane daha 4gb 1333 ya da 1600 ve 1.35v olacak şekilde ram alabilirsiniz.
Hocam çözüm konusunda emin değilim.Önerilerinize açığım. Çözümün HDD kaynaklı olduğunu düşündüm ve HD Tune ile tarattım şu şekilde bir sonuç verdi.Bunun anlamı nedir?
hayra alamet değil tabi o uyarılar.şöyle bir baktım neymiş diye hep garantiye gönder demişler ciddi hatalar demek ki.performans düşüklüğü yaşamana sebep olan şey bu olabilir hatta işlemciyi yoruyorsa sıcaklık sebebi de bu olabilir.