Şimdi Ara

Ultrabook Önerisi / Asus mu Toshiba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir araştırıyorum. Son olarak 2 model arasında kaldım. Malum ultrabook dediğimizde bir çoğumuzun aklına Asus UX serisi gelir. Bende ilk olarak bu modele baktım ve hala daha elenmeden finale doğru koşuyor :) Bugün detaylı bir inceleme için vatan ve gold bilgisayara gittim. Asus'a rakip olarak birde Toshiba ultrabook keşfettim.

Sizin önerilerinizi ve tavsiyelerinizide duymak isterim.

Asus artıları:http://www.gold.com.tr/U209217/Asus-UX31A-R4005H-Ultrabook

1. 1920x1080p Full HD ekran IPS (Toshiba 1366 x 768 LED)
    2. Toshibadan 179TL daha ucuz.
    3. Görsel olarak çok daha iyi

Toshiba artıları:http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/toshiba-z930-13v-z930-13v-ultrabook-core-i5-17ghz-6gb-128gb-133-intel-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=63389

1. 3 adet usb girişi (asus'da 2 adet)
    2. Doğrudan ethernet bağlantısı (Asus'da usb'e takılan apaart ile yapılabiliyor)
    3. 1100 Gram (Asus 1300 Gram)
    4. 6 GB Ram (Asus 4GB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titus Pullo -- 20 Nisan 2013; 16:45:29 >

• 4gb ram miktarı yeterli olur işlemciler zaten aynı.
    ethernetin bu devirde önemli olduunu düşünmüorm zaten kaç kere kullanıcaksın
    200 gram bu cihazlar için önemli bi fark değil sonuçta ikisinide tek elinle taşıyabilceksin
    aradaki fiyat farkını göze alarak (ki arkadaşın verdiği linkte çok daha ucuz) asus diyorum

tek kafama takılan hd graphics 4000 full hd de daha mı çok zorlanır bunu belli edermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir35

4gb ram miktarı yeterli olur işlemciler zaten aynı.
    ethernetin bu devirde önemli olduunu düşünmüorm zaten kaç kere kullanıcaksın
    200 gram bu cihazlar için önemli bi fark değil sonuçta ikisinide tek elinle taşıyabilceksin
    aradaki fiyat farkını göze alarak (ki arkadaşın verdiği linkte çok daha ucuz) asus diyorum

tek kafama takılan hd graphics 4000 full hd de daha mı çok zorlanır bunu belli edermi

HD 4000 ile ne yapılacağına bağlı. Oyun oynanırsa sıkıntı yaratacaktır elbette. Oyunları düşük-orta ayarlarda açabilir genel olarak. Yüksek ayarları kaldırabileceği oyun çok az olur bu çözünürlükte.

Filmlerde falansa sıkıntı olmaz, bilakis doğal haliyle 1080p izleyebilmek çok güzel bir deneyim olacaktır. Ethernet yok gibi bir şey söz konusu değil. Aparatla kullanılıyor ki aparat zaten pakete dahil. Bu önemli bir detaydır. Boşuna kalınlığa sebep olan bu arabirimin ek aparatla, gerekmediği zaman ortadan kalkmasını sağlıyorsunuz. Her cihazda standart olmalı bu bence.

Gramaja kısmen katılıyorum. 200 gram az değil ama sunduğu avantajlara göre kabul edilebilir.

Ayrıca yazılmayan ama bence çok önemli bir detay; UX31'da arka aydınlatmalı klavye var. R930'da bu mevcut değil. Karanlık ortamlarda bulunmaz nimet bu.

İşin içine fiyat da girince, kesinlikle UX31 derim.

• bence asus toshıba markasına bi türlü ısınamadım
  • Bildiğim kadarıyla arka aydınlatmalı klavye Toshiba Z930'da mevcut. Aşağıdaki fotoya bakarsanız aydınlatılmış klavyeyi görebilirsiniz:

http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2012/06/toshiba_portege_z930_3-580x415.jpg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Razer Laptop mu MSI Laptop mu?
    8 yıl önce açıldı
    Acer mi Asus mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Full HD o kadar da elzem değil ama en azından bir 1600 olsun kardeşim. 1366'da ne...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.