Şimdi Ara

Ultrabook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aslında Ultrabook dememin nedeni ince ve hafif bir laptop arıyor olmam, sabahtan beri bakıyorum ancak aradığım özelliklere uyan ancak bir model bulabildim. Özellikleri aşağıda yazıyorum,

• İşlemci i7 nin düşük tüketimli yeni serilerinden olmasını istiyorum, 3517-3537 serileri gibi
    • Mutlaka harici ekran kartı olmasını istiyorum, hem bölümümden dolayı simulasyon ve çizimler var hem de her mühendis gibi arada oyun oynarım
    • Ekranı touch olsun istiyorum, illa convertible model olmasına gerek yok.
    • İnce ve cok ağır olmayan bir model olursa benim için iyi olur
    • HDD yanında SSD de olursa iyi olur
    • RAM zaten artık 4ün altında olmuyor, 4-6-8 hepsi olur
    • Ekran boyutu olarak 13-14 inch olmasını tercih ederim

Arkadaşlar aradığım bilgisayar bunun gibi olmalı:http://www.futureshop.ca/en-CA/product/asus-asus-15-6-ultrabook-intel-core-i7-3517u-24gb-ssd-1tb-hdd-6gb-ram-windows-8-english-s550cm-ds71t-ca/10244087.aspx?path=f2357b21a1ea8c8c9b207d2c64d4bc77en02&SearchPageIndex=1

Bu modeli Türk sitelerinde göremedim şimdi bu da gümrükte takılır falan güvenemiyorum. Farklı bir model (tercihen ekranı biraz daha küçük) ya da bu modeli Türkiyede satan bir yer bulursanız lütfen paylaşır mısınız

• aslında ben sana hp öneririm ultrabook alıcaksan hem kasa hem performans bakımından notunu almış bir makina ben aldım cok memnunum uygunada buldum ürünü bi bak istersen
  • Model söylerseniz bakarım tabii ki.

Gerçi HP dizüstü piyasasından çekilecek diye biliyorum ben, o konuda çalışmaları vardı sanırım onun için bilemedim şimdi. Asus'un son zamanlarda çok başarılı olduğunu düşünüyorum onun için Asus bakmıştım ilk olarak. Dediğim gibi önerilere açığım.
  • http://www.sadecenotebook.com/Urun/HP-C6T87EA-15-B032ST-Core-i5-3317-170-Ghz-8-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu230799.html ben ürünü burdan aldım bi incele istersen hem güvenilir hemde fiyatta uygun
  • Verdiğiniz ürüne baktım ancak özellikleri beni kesmedi açıkçası, yukarıda belirttiğim özelliklerin çoğuna sahip değil o cihaz. Yine de teşekkür ederim
  • ben tesekkur ederım arkadasım ama bi düşün bu cıhaz performans bakımından kaliteli
  • Aradığın özellikleri karşılayan bir veya iki tane ultrabook var. Bunlardan biri de aşağıdaki ultrabook.

http://www.samsungevi.com/Dizustu-Bilgisayar-SAMSUNG-Ultrabook-NP-730U3E-X01TR-i5-3337U-13-3-4GB-128GB-SSD-WIN8.html
    http://www.teknosa.com/urunler/125032569/samsung-np730u3e-x01tr-notebook

Canlı olarak teknosa mağazalarında inceleyebilirsin. Tepe Nauitulus Teknosa Exxtra mağazasında teşhirde var. Harici ekran kartlı en ince ultrabooktur kendisi. Sadece ekranı dokunmatik değil ve i5. Ama i7 ve i5 arasında çok fark yok ultrabooklarda bilgin olsun. Hatta hiç yok diyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Tablet tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Laptop tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu modellerin hafızaları yetersiz geldi bana, ara sıra HD video editliyorum örneğin efekt falan ekleyince boyutlar baya büyüyor malesef. Birde dokunmatikten vazgeçmek istemiyorum, çünkü windows 8 öbür türlü işkence oluyor açıkcası.

Dokunmatiği çıkartırsak şu model de gayet iyi duruyor:http://www.sanalmarketim.com/asus-s46cbwx044h-core-i73517u-6gb-24gb-ssd+750gb-gt740m-2gb-14-win-8-ultrabook/p_47581/

Peki bu yeni çıkan slider laptopların (convertible diye de geçiyor) düzgün ekran kartlısı var mıdır bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yttuncel -- 9 Temmuz 2013; 15:13:07 >

• yazdığın özelliklerde ben de çok ultrabook aradım fakat piyasada daha böyle bi ultrabook yok.benim kriterlerimin arasında bir de 1-1,5 kg arasında olması var.bu yüzden ekran kartından ferâgat edecek gibiyim.
  • Bende Acer s7 ye bakiyordum bugun teknisada Sony Vaio Pro13 u gördüm ve aşık oldum. Fiyatı yüksekti ama 2700 e dusucekmis sanırım onu alicam. Bakmadan başka bisi almayın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yttuncel

Bu modellerin hafızaları yetersiz geldi bana, ara sıra HD video editliyorum örneğin efekt falan ekleyince boyutlar baya büyüyor malesef. Birde dokunmatikten vazgeçmek istemiyorum, çünkü windows 8 öbür türlü işkence oluyor açıkcası.

Dokunmatiği çıkartırsak şu model de gayet iyi duruyor:http://www.sanalmarketim.com/asus-s46cbwx044h-core-i73517u-6gb-24gb-ssd+750gb-gt740m-2gb-14-win-8-ultrabook/p_47581/

Peki bu yeni çıkan slider laptopların (convertible diye de geçiyor) düzgün ekran kartlısı var mıdır bilen var mı ?

Yukarıdaki özelliklerin hepsini karşılayan ultrabook ne yazık ki yok. O zaman 2-3 kilo ağırlığındaki notebooklardan alacaksınız. Ben acer S7 kullanıyorum. Grafik tasarımı yapıyorum, dokunmatik ve full hd panele sahip. Herhangi bir kasma donma zorlama yapmıyor. Akıcı şekilde çalışabiliyorum. Bilgine.

• Bu özellikleri kıl payı kaçıran bir makine atmıştım ilk postta, dolayısıyla biraz daha pahalıya aradığım şey kesin vardır diye düşünüyodum. Olmaması ilginç geldi bana açıkçası.. Ekran kartından feragat edersem sürüsüne sepet ürün oluyor ancak intel hd 4k serisine güvenmiyorum, yeni çıkacak 5k serisinin incelemelerini bir okuyacağım.

Acer s7ye bakmıştım, ancak ilk başta acer olması beni makineden soğutuyor geçmiş tecrübelerimden ötürü.

Biraz daha araştırma yapacağım yeni çıkacak ürünler ile ilgili bir şey bulursam yazarım bu topic altına.
  • quote:

Bu özellikleri kıl payı kaçıran bir makine atmıştım ilk postta, dolayısıyla biraz daha pahalıya aradığım şey kesin vardır diye düşünüyodum. Olmaması ilginç geldi bana açıkçası.. Ekran kartından feragat edersem sürüsüne sepet ürün oluyor ancak intel hd 4k serisine güvenmiyorum, yeni çıkacak 5k serisinin incelemelerini bir okuyacağım.

Acer s7ye bakmıştım, ancak ilk başta acer olması beni makineden soğutuyor geçmiş tecrübelerimden ötürü.

Biraz daha araştırma yapacağım yeni çıkacak ürünler ile ilgili bir şey bulursam yazarım bu topic altına.

O dediğiniz bilgisayar vatanda var zaten.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-s550cm-cj051h-s550cm-ultrabook-touch-corei7-2ghz-4gb-750+24-2-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65475

Ama ona ultrabook demek bin şahit ister Hem büyük hem ağır hem de kalın. Forumda i5'lisinin incelemesi de var.

http://forum.donanimhaber.com/m_70913469/tm.htm

Üzerinde DVD sürücü de var. Bu bilgisayar sadece biraz inceltilmeye çalışılmış normal notebooktur.

Dolayısıyla hala diyorum ki o özelliklerde incecik ultrabook ne yazık ki yok.

• Haklısın ama ilk mesajda belirttiğim gibi ben de öyle bir laptop arıyorum, bunun farkındayım Kuzenım aynı boyutlarda bir ASUS book almış, boyutlarına göre kalınlığı ve ağırlığı iyiydi bence. DVD sürücüsü de vardı onun aldığında, niye koyduklarını bilmesem de çok fazla etkilemiyo kalınlığı, resmen usb portu kadar inceltmişler cd sürücülerini de.

Intel HDlerin incelemelerine baktım başlangıç seviyesi kartlardan bile daha kötü performans veriyorlar malesef.

Amazonda lenovonun bir modelini buldum, ancak tipi falan pek hoşuma gitmedi asus çok daha iyi duruyor. Biraz seçici davranıyorum sanırım, eylülü bekleyip yeniden bir bakacağım, belki her açıdan beğendiğim bir şey çıkar piyasaya.

EKLEME: Bakınız bu ürüne, ekran kartı düşük seviye ama aradığım özelliklere sahip bir ürün (touch dışında), hem de ekran çözünürlüğü 1366x768 değil, bu da başka bir artısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yttuncel -- 10 Temmuz 2013; 13:56:53 >

• quote:

Haklısın ama ilk mesajda belirttiğim gibi ben de öyle bir laptop arıyorum, bunun farkındayım Kuzenım aynı boyutlarda bir ASUS book almış, boyutlarına göre kalınlığı ve ağırlığı iyiydi bence. DVD sürücüsü de vardı onun aldığında, niye koyduklarını bilmesem de çok fazla etkilemiyo kalınlığı, resmen usb portu kadar inceltmişler cd sürücülerini de.

Intel HDlerin incelemelerine baktım başlangıç seviyesi kartlardan bile daha kötü performans veriyorlar malesef.

Amazonda lenovonun bir modelini buldum, ancak tipi falan pek hoşuma gitmedi asus çok daha iyi duruyor. Biraz seçici davranıyorum sanırım, eylülü bekleyip yeniden bir bakacağım, belki her açıdan beğendiğim bir şey çıkar piyasaya.

EKLEME: Bakınız bu ürüne, ekran kartı düşük seviye ama aradığım özelliklere sahip bir ürün (touch dışında), hem de ekran çözünürlüğü 1366x768 değil, bu da başka bir artısı.

Zenbook konusunda bayağı tecrübeliyim, o cihazı touch olmadığından elemiştim zaten. Zenbooktan uzak dur. Tüm cihazlarında kronik sorunlar var. Ve ölü piksel dolu nerdeyse zenbookların hepsi. Benim başım çok ağrıdı zenbooklardan. 4 tane zenbook değiştirdim hepsi problemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]
    Zenbook konusunda bayağı tecrübeliyim, o cihazı touch olmadığından elemiştim zaten. Zenbooktan uzak dur. Tüm cihazlarında kronik sorunlar var. Ve ölü piksel dolu nerdeyse zenbookların hepsi. Benim başım çok ağrıdı zenbooklardan. 4 tane zenbook değiştirdim hepsi problemli.

Bilgi için teşekkürler, bende internette görmüştüm "backlight bleeding" diye bir sorundan bahsediyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Dediğim gibi bir süreliğine vazgeçiyorum bu sevdadan
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Aslında Ultrabook dememin nedeni ince ve hafif bir laptop arıyor olmam, sabahtan beri bakıyorum ancak aradığım özelliklere uyan ancak bir model bulabildim. Özellikleri aşağıda yazıyorum,

• İşlemci i7 nin düşük tüketimli yeni serilerinden olmasını istiyorum, 3517-3537 serileri gibi
    • Mutlaka harici ekran kartı olmasını istiyorum, hem bölümümden dolayı simulasyon ve çizimler var hem de her mühendis gibi arada oyun oynarım
    • Ekranı touch olsun istiyorum, illa convertible model olmasına gerek yok.
    • İnce ve cok ağır olmayan bir model olursa benim için iyi olur
    • HDD yanında SSD de olursa iyi olur
    • RAM zaten artık 4ün altında olmuyor, 4-6-8 hepsi olur
    • Ekran boyutu olarak 13-14 inch olmasını tercih ederim

Arkadaşlar aradığım bilgisayar bunun gibi olmalı:http://www.futureshop.ca/en-CA/product/asus-asus-15-6-ultrabook-intel-core-i7-3517u-24gb-ssd-1tb-hdd-6gb-ram-windows-8-english-s550cm-ds71t-ca/10244087.aspx?path=f2357b21a1ea8c8c9b207d2c64d4bc77en02&SearchPageIndex=1

Bu modeli Türk sitelerinde göremedim şimdi bu da gümrükte takılır falan güvenemiyorum. Farklı bir model (tercihen ekranı biraz daha küçük) ya da bu modeli Türkiyede satan bir yer bulursanız lütfen paylaşır mısınız

neyde karar kildiniz hocam ben de almayi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haswelleri bekliyeceğiz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

haswelleri bekliyeceğiz artık.

Haswell kullanan makineler var piyasada ancak malesef şu ankinden pek farklı değil modeller. En önemli gelişme şarj ömründe görülüyor yeni nesil işlemcilerde, tüketimini azaltmışlar. İşlemci mimarisi aynıymış ancak ısınma sorununun önüne geçmişler, dolayısıyla soğutma üniteleri çok daha küçük olacakmış ve sonuç olarak laptoplar daha ince olabiliceklermiş. Eğer ethernet portunu da atarlarsa inceliği bir usb portu kadar olabilir sanırım bu modellerin. Ancak grafik performansı malesef pek iç açıcı gelmedi bana. Bu adresten bakıldığında Intel hd 5000'in performans sırası 176 iken, benim ilk postta attığım makinedeki 635m 127. sırada, ki bu karta eskimiş bile denilebilir. Sonuç olarak evet doğru bekleyeceğiz, aradığımız gibi hem ince-hafif, hem dokunmatikli hem de performanslı bir ürün bulmamız biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

Monster kullanan var mı daha önce bir de bunu sorayım bari hoşuma giden bir modelleri var sitelerinde.

İtalik kısım için kaynak: Haswell kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yttuncel -- 11 Temmuz 2013; 12:54:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.