Uludagda karı seyrediyorum karı, donu çözülmüş karı,önümde buz gibi biram
Ornitorenk veya platipus veya Türkçe'deki yaygın adıyla gagalı memeli [1] (Ornithorhynchus anatinus), 39-60 cm boylarında, Doğu Avustralya ve Tazmanya'ya özgü bir yarı-deniz memelisidir. Ornitorenkler, doğum yapmak yerine yumurtlayan memeliler olan tek deliklilerin hâlâ var olan beş tanesinden biridir. (Diğer dördü ekidneler). Ornithorhynchidae familyasının ve Ornithorhynchus cinsinin yaşayan tek temsilcisidir. Buna rağmen bazıları Ornithorhynchus cinsine de ait olan fosil akrabaları bulunmuştur. Yumurtlayan, ördek gagalı, kunduz kuyruklu, erkeklerinin arka ayağında zehirli bir mahmuzu olan bu memeli keşfedildiği zaman doğabilimcileri çok şaşırmıştır. Ornitorenklerin eşşizliği onu Avustralya'nın kanguru ve koala ile beraber en belirgin sembollerinden biri yapar. Avustralya 20 sentinin arkasında resmi yer alır.
Ornitorenk Avrupalılar tarafından keşfedildiği zaman Kaptan John Hunter tarafından İngiltere'ye bir post gönderildi. İngiliz bilim adamları bu garip fiziksel özellikleri görünce bunun bir aldatmaca olduğunu sandılar.[2] 1799 yılında Naturalist Miscellany dergisinde hayvanın ilk tanıtımını yapan George Shaw, gerçekliği hakkında şüphe duyulmamasının imkânsız olduğunu belirtti. Robert Knox ise Asyalı bir hayvan doldurucusunun işi olduğuna inanıyordu.[3] Bir ördek gagasının, kunduz benzeri bir hayvanın vücuduna dikildiği sanılıyordu. Hatta Shaw, kurumuş deriyi dikiş var mı diye makasla kontrol etmişti.[2]
Bende eteklerindeyim yağmur yağıyor buraya.
Karı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Doritozz
abbow bu türkçeyi nereye çekersen oraya gidiyor bea:D
quote:
Orijinalden alıntı: raunk Bende eteklerindeyim yağmur yağıyor buraya.
Tam hali: Uludağ Uludağ'da karı düşünüyorum karı Donları çözülmüş karı Masamda buz gibi biram Hani ya rakım Herkesin elinde ski kayıyor Benim ki kırık Benim adı Orhan Veli Kanık Yüreği yanık... Orhan Veli Kanık
buz gibi havada buz gibi bira
quote:
Orijinalden alıntı: raunk
Bende eteklerindeyim yağmur yağıyor buraya.
quote:
ya rakım nerde!
quote:
Orijinalden alıntı: Leech King
quote:
ya rakım nerde!
Donunun içinde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme