diş çök kötü diye biliyorum ben de. Çünkü hastanelerde çok az atama olduğundan ve özel sektör çok kötü olduğundan asgari filan veriyorlarmış durumlar çok kötü diye duydum. 2 senelik sağlık bölümü okumak 5 sene diş okumaktan çok daha avantajlı. bir de diş ile yurt dışına çıkmak çok çok zor meslek olarak. bence imkanınız varsa bırakın başka sağlık bölümü yazın derim merkezi yatay geçiş ile hemşierlik 2 yıllık sağlık vs. 5 sene okuyorsun sana asgari bile zar zor veriyorlar şimdi bile böyle 2028de 100 bin mezunu olacakmış o zaman olacakları sen düşün. kesinlikle diş yazma. tıp hemşirelik veterinerlik 2 yıllık sağlık vs. yaz ama diş yazma |
ULUDAĞ DİŞ YAZMA (2. sayfa)
-
-
doğuda tıp mı, batıda diş mi sorusundaki batı "uludağ" değil sanki ya.. asjfhaksfj..
-
Yeni mezun oldum, şu an tabip asteğmen olarak Kasım celbinde askere gitmeyi düşünüyorum. Maaş 82k.
DUS olsa asistanlıkta sabit+ek+maaş 80-90k. Adsm 70-80k, adsh 80-100k.
Özelde birçok yerle görüştüm 25 bin + %35 prim teklif ediliyor yeni mezuna ortalama. Bir çoğu cumartesi çalıştırıyor belki bu bir dezavantaj.
Diş hekimliği yazıp yazmaman o kadar skimde değil ki ama gidip de mesleğimle ilgili "çok kötü ağbiiee yaa, bitmiş bunlaar yaaeğ" yazılırsa kılıcı kelleyi kesmek üzere çekerim.
-
herkes dusa girecek vs. diye bir şey yok ki. Sence 5 sene o kadar ağır bir fakülte okuyup 25-30k almak hak mı bu kadar fazla çalışıp ? Zaten az çok daha fazla olması lazım. şimdi bile böyleyse 5-6 sene sonra daha kötü olmaz mı sence ? Yurt dışına çıkmak da çok zor. Bence diğer sağlık bölümleri saha avantajlı.
-
allah sana sabır fikir versin, herkes dus'a girecek diye bir şey yok. herkes yurt dışına gidecek diye bir şey var ama.
25-30k almıyoruz abicim zaten sıkma tatlı canını. o hak ediş, olağanüstü bir durum için fix fiyatı korumak için. 25k + %35 prim demek normal bir klinikte aldığın tutarın 80-120k arası değişmesi demek ki buna implant üstü, zirkon vs dahil olmuyor genelde.
diğer sağlık bölümleri daha avantajlıysa sen sus ve git diğer sağlık bölümlerini oku.
2 yıllık bölüm oku, diş okuma gibi bir haddi kendinde bulacaksan da karşında bir diş hekimini bulur ve bu rahatsız edici mesajlarına cevap bulursun.
tıptan sonra hangi bölümün açıktan atama, uzmanlık sınavı, tabip asteğmen, klinisyenlik gibi bir avantajı var dişten başka?
ben bölüme 2019 da girdim. 5 sene sonra diş hekimliği diye bi şey kalmayacak senede 20 bin mezun vericek dus'a 20 bin kişi girecek diyorlardı son dus'a giren kişi sayısı 4 bin.
geçiniz abi, o kontenjanların arttırılma sebebi açık ve net bir politikaydı. aile diş hekimliği. fahrettin koca bence en ideal bakandı sağlık dünyası için. bununla ilgili hükümet eleştirilir, ülkenin ekonomik hamleleri eleştirilir gelip mesleğe tüm faturayı kesemezsin.
-
niye bu kadar sinirlendin anlamadım. ben de dişçiler hakkını alsın diyorum. bu kadar emek verdiğin zor bir fakülte için çok az diyorum zaten. Bu yüzden benim için mantıklı gelmiyor.
-
Endocular ne kadar alıyor peki hocam implant zirkon falan yok 😈😜
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kanalları zorlarsa, neler olur neler.. evde edta+hipo ile parti bile verirquote:
Orijinalden alıntı: GoodnightANDgoodluckEndocular ne kadar alıyor peki hocam implant zirkon falan yok 😈😜
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 18 Temmuz 2024; 22:30:8 >
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 18 Temmuz 2024; 22:31:6 >
yahu ben sana mesleğimi övsem, ne bana bir şey olur ne sana ne mesleğime. niye öveyim. 1. sınıftan öğüt dinliyorum, ben zaten mezunum. dust2’de fas’ta silahların konuştuğu evrende dahi klinik var. demek ihtiyaç var haklısın :D
mazallah eczacılık gibi olsa ne olurdu değil mi, sıraya sokarlar istanbulda 2071’de anadolunun 1000. yılında kırmızı kurdeleyle açılış yapardın sjsj..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 18 Temmuz 2024; 22:37:45 >
en büyük üzüntüm annen ve baban için. gerçekten böyle evlat çok zor. abicim sen önce okul oku bitir de hele bi. mesajlarında da asosyal olduğundan bahsetmişsin hep. biraz sosyalleş. gecenin 5'inde forumda entry giriyorsun bir şey yıkılacaksa sen kendi duvarlarını kır da dışarı çık.
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 18 Temmuz 2024; 22:31:49 >
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 18 Temmuz 2024; 22:32:6 >
Buğra, ben mezun oldum. Okumuyorum, diş hekimiyim şu an. 16.4k ile Çapa Diş’e girdim. Yani senin hayal edip de yapamadığın yapsan da koşa koşa tıp yazacağın bir sıralama. Tepemin tasını attırma 2 günlük hesabınla. 15 yıldır buradayım. Edebini takın.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayttmmdatytbizetershaci -- 13 Eylül 2024; 10:52:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X