Şimdi Ara

Uludağ Tıp’ın aşırı zor olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette esogü ve uludağ kıyaslanamaz bile.. Kaldıki tıp tabiki zor olmalı.. İnsan hayatı söz konusu hocam..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıldırım Beyazıt Türkçe düşünen arkadaşlara bir bilgi vereyim, şehir hastahanesinde staj görüyorlar, ama temel eğitim dekanlık binasında, sorular da çıkmış ağırlıklı, bilginize.
  • mrsrobott kullanıcısına yanıt
    Tabiki tıp bitince birde İngilizce derdin olmaz.. O yüzden bence ilk yıllar zorluğuna katlanırsan ileride rahat edersin..
    Yok hocam ben Türkçe yazmayı düşünüyorum.. 5571 sıralama..
    İngilizcem var zaten o yüzden İngilizce yazmayı düşünmüyorum

• mrsrobott kullanıcısına yanıt
    Hocam sbü hakkında objektif konuşmak isterseniz abartmadan yardımcı olabilirim mesaj atınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdım

• Merent57 kullanıcısına yanıt
    1. Sınıf deneyimimi anlatıyprum hocam. Dersler hiç boş geçmedi. Hocalar gayet yeterli ve donanımlılardı, aynı soruları geçen sene ben de sorduğum ve arada kldığım için sizi bilgilendiriyorum. Tadilat var, sosyal ortam yok. Gerisi bildiğiniz gibi

• BatuHellYeah B kullanıcısına yanıt
    Sen bence kocaeli yaz, hem istanbula yakın hem de uludağdan iyi bence oradan geçiş yapmak isteyen ve yapan tanıdıklarım var kocaeliye

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim için dersler önemli kampüs içinde sosyal ortam olsa ne olur olmasa ne olur..
    İstanbul'da yaşamak zaten başlı başına sosyal olmak için yeterli..
    Sınıf içinde ders çalışmamı etkilemeyecek tadilatta çok umurumda değil açıkçası..
    Marmara 40 yıl orda kaldı tek şikayet etmedi.. Bina bu kadar kötülenmedi..
    Ne zaman Sbü oldu bina tu kaka oldu.
    Valla ne demiş atalar ilim Çin de de olsa gidin alın..
    Ben çadırda bile eğitim alırım hocam iş bizde bitiyor yani..
    Eğitim konusunda da senden aldığım bilgiye güveniyorum. Derslerin boş geçmemesi benim için yeterli.. Teşekkür ederim hocam..

• Merent57 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar güvenebilirsin hocam mantıklı birine benziyorsun yamuk görmeyeceksin emin ol başarılar dilerim

• Bu ne abi ben Uludağ üni diye başka bir yerde okuyanlarla mı konuştum. Biraz abartıyor olabilir misiniz?

• hocam sanırım ben de kumar oynayıp gata yazıcam, okul birinciliğinden yıldırım beyazıt türkçe ve akdenizi zorlarım aslında bu ikisinin altına uludağ ya da eskişehir yazarsam garanti bu ikisinden birine gidiyorum ama ben istanbul ya da ankara dışında pek okumak istemediğimden gatayı öne çekicem gibi,ben 7k da gata 10k da ama dediğin gibi bence de yükselecek sıralaması
  • Time-marches-on T kullanıcısına yanıt
    Forumda mesajlaştığım arkadaşlardan 8k gerisinde olup gitmek isteyen bir kişi ile mesajlaştım. O da kendisine gelme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyordu.

• BatuHellYeah B kullanıcısına yanıt
    anladım o zaman 8-9k ile kapatabilir bu sene, siz öne mi yazacaksınız karar verdiniz mi
  • Time-marches-on T kullanıcısına yanıt
    Çok ekstrem bir şey olmazsa evet.

• hyde1 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım okuyor hocam o kadar pişman ki seçtiğine...

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Sizde bir trollük seziyorum. Çünkü üniden 5-6 kişiyle konuştum hiçbiri bu denli zor olduğunu söylemedi. Aksine hepsi memnun

• hyde1 H kullanıcısına yanıt
    Kimse yoğurduna ekşi demez, çok samimi arkadaşlarımdan aldım bilgileri.

• Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
    Şuan hepinizin tercih döneminde yaşadığı heyecanı ben de 3 sene önce yaşamıştım.Şuan Uludağ tıpta 3. sınıfı bitirip 4. sınıfa geçiyorum.Formda bu mesajları gördüm uludağ çok zor vs. bunu açıklamak için bu mesajı yazma gereksinimi duydum. Öncelikle uludağ 5k-6k puan aralığındaki akdeniz ve eskişehirle beraber en köklü okullardan biri ve bunu uludağdan mezun hocaların dersine girdiğinizde güzel bir şey olduğunu anlıyorsunuz. Fakat 3 sene önce ilk bizle başlayan entegre sistem ilk kez denendiğinden bazı aksaklıklar oldu ve bunu tartışmasız en çok şuan 4. sınıfa geçenler deneyimledi.bizim senemiz ve geçen sene 100 civarı arkadaş sınıfta kalmış oldu.bu sene hakkında bir bilgim yok ama yüksek ihtimal yine bu kadar çok kişi kalma ihtimali yüksek.Bunun sebepleri arasında çok fazla YÖS(yabancı uyruklu) öğrencinin üniversitemizde okuması ve tıpın zorluğundan dolayı kalmaları da bir sebeptir.bir de hepiniz şuan ösym den yeni çıktınız seneye rahat etmek istiyor olabilirsiniz fakat uludağ bence rahat ederek sınıf geçilebilecek (özellikle de 1. sınıf için) bir okul değil ve tıpı çalışma sistemtiği ösymden farklı alışma gerektiriyor. çoğu ünide rahat değil fakat yatay geçen arkadaşlara göre bizim okul bır tık zor.ama seneler geçtikçe 2 ve 3 te zorluk azalıyor ya da alışıldığından daha kolay geliyor. ben tercih yaptığım dönemde forumdan bilgi aldığım kişiler hazırlığın kalktığını ve sorun olacağını söylemişlerdi. bu kadar zorluk yaşayacağımı beklemiyordum.1 sınıf bizim dönemden beri her sene 400-450 bandında kişi oluyor.ama bu 3 e kadar 300 civarına düşüyor bizde öyle oldu.okulun imkanları iyi ve her sene entegreyi düzeltmek için uğraşılıyor. Preklinikte(ilk 3 sene) bu kadar zor eğitim almak iyidir kötüdür kişinin kendi karar vereceği bir durumdur.Bursa şehir olarak yaşanabilir gezilebilecek yerleri olan ve istanbula yakınlığı gibi avantajları olan bir kenttir.öğrenciler genellikle Görükle denilen çoğunluğun öğrenci olduğu üni ye 5 10 dk uzaklıkta bir yerde yaşıyorlar.Komite dönemleri ortalama bir öğrenci (aşırı gününe çalışmayan öğrenciler) için 2 hafta kapanmak ile 60 70 kurtarılabiliyor. Klinikteki hocalara gelince 3. sınıfın sonuna eklenen 1.5 aylık makrosistem komitesinde hastanede eğitim gördük.benim izlenimim klinkte belli bir düzen olduğu ve alanında yetkin uzun süredir çalışan hocalarla eğitim verildiğidir.Bu bence yeni açılan ünilere göre avantaj.ama prekliniğin zorluğu ve 3 seneyi uzatma durumu bir handikap.Çalışanların %80-90 ı geçiyor ama çalışamama ve tıpa adapte olamama sınıfta kalmada sebep bence.Ve arkadaşlar tıp kararı veririken kesinlikle para gibi etkenlerden dolayı vermeyin.Bu bölüm kendinden çok şey vermeyi gerektiriyor. Hem tıbın garanti meslekliği de her sene azalmakta ülkenin herbir köşesine tıp fakülteleri açılmakta ve mezun sayısı artmakta bizim okuldaki hocaların dedğine göre 2023 civarı OECD ortalamalarını yakalıyacakmış kişi başı doktor sayımız o zaman olur mu bilemem ama tıp kesinlikle bence insanlara yardım etmeği istiyorsanız saygınlığım olsun vs istiyorsanız yazmanız gereken bir bölüm.
    isteyen arkadaşlar Özelden istediklerini sorabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeneralSkywalker

Aynen hocam her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Pek çok kişi Ankara ya git hasta görürsün vs konuşuyorlarr. Orad da seçenek yok bana göre. SBÜ Gülhane Tıp malum zaten.Amfide 300 kişi, 150 si üniformalı, 150 si sivil. Ben 6 k ile gideceğim, diğeri 38 k ile kapatmış belki bu sene 40 k ya kadar düşecek , onlarla okuyacağız.O zaman benim fazladan mezuna kalmamın ne anlamı kaldı? AYBÜ tanıtımına giden var mı bilmiyorum ama oraya fakülteyi tanıtsın diye meczuplardan birini koymuşlar.Ben üniversitede hocayım diye vik vik atıyor.Bne sizin yerinizde olsam tıp yazmam diyor. Bizim üniversttenin hastanesi yok diyor.Şehir hastanesi var ya diyoruz o da bize orada çift başlılık var düzen yok diyor.Sonrtasında gerçi bu sadece bizim sorunumuz okuyan öğrencinin işi bi şekilde hhallolur diyor.Okulla ilgili soru soranlara ben o konuları bilmiyorum bana doktorlukla ilgili genel sorun diyor.Soruyorlar bu sefer o senin bileceğin iş diyor.Doktorlukta yere tüküren adama bakmak zorundasın vs. diye saçmalıyor.Kamera felan aradım şaka yapıyor diye herhalde.Adam sanırım zorla doktor olmuş tercihe gelenlere şikayetlerini anlatıyor. Delirmeye ramak kaldı yeminle.
    Hocamızın kusuruna bakmayın, ismini yada ziyaret ettiğiniz tarihi biliyorsanız özelden bana iletmenizi rica ederim.
    Tıp Fakültesi binamızda şu an öğrenci arkadaşlarımız var. Yarında orada olacaklar. İsterseniz gidip onlarla fakülteyi gezebilir, sorularınızı sorabilirsiniz.

Daha kolay bir yol olarak şu konudan istediğiniz soruları sorabilirsiniz:
    donanımhaber forum
    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında 2019 (AYBÜ Tıp 2019) » Sayfa 1 - 3
    https://forum.donanimhaber.com/ankara-yildirim-beyazit-universitesi-tip-fakultesi-hakkinda-2019-aybu-tip-2019--139288571#139291268

• ooncel19 kullanıcısına yanıt
    O iş çoktan geçti. Şu anda şehir dışındayım.Ben ODTÜ yü vvs. gezdim ama üniversite sayfası ve o gün orada bulunan hoca tanıtım etlikte fakültede kimse yok dediği için fakülteye gitmedik, etlik kampüsündeydik.Aslında fakülte ODTÜ ye yakınmış ama bilmiyorduk orada tanıtım olduğunu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.