Şimdi Ara

Uludağ Tıptayım (2.sinifa gectim) Yardimci olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Uludag Tipi yazmak isteyen dusunen varsa sorularinizi elimden geldigi kadariyla cevaplamaya calisacagim. Daha 1. Sinif yeni bitti o yuzden bazi sorulariniza cevap veremeyebilirim.

Iyi gunler , iyi forumlar

• Oncelikle okulun kampus , bina durumu nasil? Bir de sinav olarak komiteler mi var yoksa baska bir sinav sistemi mi ? Son olarak da sinavlarda zorluyorlar mi ? Ders gecmek falan zor mu?
  • her sene sınıfta kaç kişi oluyor ve kaç kişi sınıfta kalıyor ???
  • Şehir dışında isen ne kadar şehir dışında okumanın ücreti? Ortalama bir şeyler yazarsan sevinirim.Bir de Uludağ hakkında hiç güzel şeyler duymadım.Asıllığı nedir?
  • hocam sosyal hayat nasil mesela 1 gunum nasil geciyor
  • Okulun kendi yurtları konforlu mu yoksa civardaki özel yurtları mı tercih etmeliyiz?
  • Komite yok vize final sistemi var. Ve bu sistemin oldugu tek tip galiba. Yaz okulu vardi zorunluydu bu sene rektor degisince hocalarin istegine gore acilmaya baslandi. Cogu ogrenci magdur oldu bu sene. Binamiz eski. Amfiler kucuk ve kontenjan fazla oldugunda ilk 2-3 ay sigmayabilirsiniz. Sonradan bosaliyor amfi yavastan. Suan yeni bir bina yapildi bize vurmayacak galiba fakat sizlerin isine yarayabilir. Ders gecmek zor degil. Sadece sinav haftalarinda calistim baska zaman derse falan gitmedim yoklama yok cunku bolumde. Buna ragmen dersim yok tabi kalan da oluyor bu biraz da sana bagli..
  • hazırlık var mı? okul yurdu mu yoksa özel yurt mu tercih etmeliyiz
  • ehlikeyf12 E kullanıcısına yanıt
    Soyle diyeyim bu sene Cuma gunleri hic okula gitmedim . Baska zamanda cok gitmedim. Asiri bos vaktim oldu. + Hazirlik var buna da dikkat edin hazirlik cok kotu. Kampus farkli yerde sehire uzak. Yani yazarsaniz hazirligi dikkate alin. Ben hazirliga kaldim 6+1 yil okucam en az. Sosyal hayat konusundan gercekten okul cok rahat. Birsuru kulup falan var okulda. Bolumde de mevcut yardim kamp doktorluk isleri bunlari yapan kulupler var. Uygulama olmadigini gunler gunum okulsuz geciyor yani. Onun haricinde sinavlar 2 hafta suruyor. Bir hafta onceden kutuphaneye gidiyorum. Sabah 9 aksam 7 falan bu yetti bana bu sene.
  • Sen benim aradığım adamsın.. Erken olur geç olur farketmez düzgün bi cevap bekliyorum :)).. Uludağ ve dicle arasında kararsızım.. Dicle de abim var ve oraya gidersem bi ev tıtulur rahat olur en azından yurt sorunları yaşanmaz.. Bu nedenler dicleye itiyor beni.. Ama içimden bi seste acaba daha iyi ünileri bırakırsam ne kaybederim demiyor değil.. Tıp hakkında eğitim hakkında hiç bi bilgim yok ama yine de iyi bi eğitim alsam fena olmaz.. Neler kaybederim ?? Çok açıklayıcı bi cevap yazdığın için teşekkürler şimdiden :)
  • LKJ6 kullanıcısına yanıt
    Hazirlik var ve zorunlu yani istege bagli degil. Sene basinda bir sinav oluyorsunuz gecme notu 70

Ben kaldim hazirliga lisede ingilizcem cok kotu oldugu icin. Hazirlik rahat fakat kampus Bursanin disinda. Otobusle falan yol cekmen gerekiyor.

Kendim ailemin yaninda kaliyorum ama ozel yurttan kykya gecen arkadasim var cok memmun. Daha da bilgi alabilir sizi o arkadasima yonlendirebilirim.
  • Hazırlıkta ne okuyosunz dil eğitimi mi oluyo
  • Dersten derse bu durum degisiyor. Mesela 1. Sinif 2. Donem dersi Doku biyolojisi

440 kisi aliyor bu dersi bu sene . Normalde mevcut 330 kisi. Alttan ders alabiliyorsun vize final sistemi oldugu icin. Fakat bu sistemin oldugu tek tip gibi birsey.

Anatomiden kalan cok oluyor onun haricindeki dersler hallolur bence. 3. sinif bittigi zaman hicbir dersinin olmamasi lazim. O yuzden tam olarak sinifta kalmak 3un sonunda belli oluyor. Onun haricinde 1. Sinifta kalan dersi 2. Sinifta verebiliyorsun + bazi derslerin yaz okulu aciliyor.
  • Hazirlik sadece ingilizceden ibaret. Tipla bir alakasi yok. Zaten sinifinda baska bolumlerde oluyor. Hazirlikta kalmanizk tavsiye etmiyorum. Bosuna harcanan 1 yil olur. Tercih ederken bunu da goz onune almanizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LityumBor

Hazirlik var ve zorunlu yani istege bagli degil. Sene basinda bir sinav oluyorsunuz gecme notu 70

Ben kaldim hazirliga lisede ingilizcem cok kotu oldugu icin. Hazirlik rahat fakat kampus Bursanin disinda. Otobusle falan yol cekmen gerekiyor.

Kendim ailemin yaninda kaliyorum ama ozel yurttan kykya gecen arkadasim var cok memmun. Daha da bilgi alabilir sizi o arkadasima yonlendirebilirim.

Hocam hazırlık zorunlu diyorsunuz yani 7 yıl mı oluyor.. Ben lisede ing yazılılarında 45 alamayan adamım.. Kesin 7 yıl olur değil mi ?
  • Peki dil sınavı yok mu yani ingilizcesi iyi olanlar direk birinci sınıftan baslayamıyo mu?
  • siaben33 S kullanıcısına yanıt
    Ben birinci sinifi bitirmis birisi olarak egitimin farkini anlayamam sanirim. Asil egitim 3. Siniftan sonra basliyor. Hastanede oluyorsun surekli okulun bitiyor o zaman. Yani derslerin bolumle alakasizligini ve gereksizligini savunan birisiyim. Anlamadigim dersler var benim. Yani o kadar idealist birisi degilim aslinda. Ama sana tavsiyem tipta universitenin cok farketmedigi olur. 3ten sonrasi icin onemli olabilir bunun hakkinda da benim bir bilgim yok. Istersen ozelden yaz dostum ust donem abilerimize ablalarimiza sorayim senjn jcin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LityumBor

Ben birinci sinifi bitirmis birisi olarak egitimin farkini anlayamam sanirim. Asil egitim 3. Siniftan sonra basliyor. Hastanede oluyorsun surekli okulun bitiyor o zaman. Yani derslerin bolumle alakasizligini ve gereksizligini savunan birisiyim. Anlamadigim dersler var benim. Yani o kadar idealist birisi degilim aslinda. Ama sana tavsiyem tipta universitenin cok farketmedigi olur. 3ten sonrasi icin onemli olabilir bunun hakkinda da benim bir bilgim yok. Istersen ozelden yaz dostum ust donem abilerimize ablalarimiza sorayim senjn jcin

Tamam hocam sınavlar bi açıklasın özelden yazacam sana inşallah :))
  • Dil sinavi var. 70 ustu alirsaniz direk 1den basliyorsunuz tabiki.. Ingilizcesi kotu olanin dusunmesi lazim. Cunku bolumum ingilizceyle bir alakasi yok. Hazirlik tamamen gereksiz. Kaldirilmasi gundemdeydi hatta. O yuzden tekrar soyluyorum uludag yazmak isteyen ingilizcesi kotu arkadaslar bu durumu dusunerek yazsin. 1 yil kayip 6 yil okuyan bir insan icin kotu birsey. Hele ikinci senesinde kazanan olursa. /
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.