Şimdi Ara

ULUSLARARASI İLİŞKİLER SEÇECEKLERE ÖNERİLER.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
53.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bigstake

quote:

Orijinalden alıntı: Boztas03

Hocam o son paragrafı kendime hedef koymuştum zaten.. Puanım Ankara'ya yetmiyor malesef .. Ayrıca merak ettiğim birşey var.. İtü mühendislik işe elazığ mühendislik arasında fark yok mu? Üniversite tıp e hukuk haricinde genelde önemlidir ama bence kişiye daha çok bakar..
    Bu bölüme girersem ilk sınıftan itibaren düzenli olarak çalışmaya başlıcam..

Birde Kamu ya göre sizce avantajlı mıdır?

Mühendislikler konusunda çok bilgim yok ancak arkadaşımdan biliyorum. Üniversite'de farkı baya var ama master yaparsan en iyi üniversiteden mezun elemanı bile geçersin diyordu. Artık mühendislik her üniversite'de olduğu için belirleyici faktör yurt dışı eğitimi ve master. Çalışmayı bırakmazsan başarırsın.

Teşekkürler hocam bende olursa Uludağ olmazsa Kocaeli düşünüyorum.. Bunların arkasınada Sakarya yazdım bakalım hangisi gelir.. Ben zaten bitirince master yapmayı istiyorum, master yaparsam mühendislikte olduğu gibi kendi alanımda da avantaj sağlar mıyım? Birde Kamu Yönetimi bölümüne göre iyi midir avantajı dezantajı nedir bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

İş bulma ve mezun fazlalığı sorunu bu bölümde de var mı?

Açık öğretim'de de artık uluslararası ilişkiler var ama oradan mezun olacak bir kişi iş bulamayacaktır. Çünkü dersleri görmek çok önemlidir ve görmeyen biri yapamaz diye düşünüyorum. İş olanakları iyi olan bir bölüm lakin kişinin kendisinde bitiyor. Eğer kendini geliştirirsen iş konusunda sorun yaşamazsın. Ha birde Ankara mezunuysan deme keyfine.

Ankara derken ankara üniversitesi siyasal fakültesi mi yoksa,ankara'da herhangi üni mi tobb,gazi gibi?
  • u.arası iliskileri okucaksan istanbul veya ankarada okucaksın.onun dısındakilerin sana yararı yok (!)
  • benim sıralamam 26000 bu bölüm için nereleri önerirsiniz ankarada yaşıyorum ilk 2 tercihim ankara üniverstesi ve hacettepe sonra gazimi yazıyım istanbul üni mi?
  • quote:

quote:

quote:

İş bulma ve mezun fazlalığı sorunu bu bölümde de var mı?

Açık öğretim'de de artık uluslararası ilişkiler var ama oradan mezun olacak bir kişi iş bulamayacaktır. Çünkü dersleri görmek çok önemlidir ve görmeyen biri yapamaz diye düşünüyorum. İş olanakları iyi olan bir bölüm lakin kişinin kendisinde bitiyor. Eğer kendini geliştirirsen iş konusunda sorun yaşamazsın. Ha birde Ankara mezunuysan deme keyfine.

Ankara derken ankara üniversitesi siyasal fakültesi mi yoksa,ankara'da herhangi üni mi tobb,gazi gibi?

Tabikide Ankara'da belli başlı üniversiteler daha önde. Mülkiye, Odtü gibi. Ama Gazi'de bile okusanız avantajınız çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: caga_

quote:

Gazinin yüzde 40 ingilizce olması önemli değil arkadaşlar. Hazırlık okursanız zaten ingilizceniz ister istemez anadil gibi oluyor.

Böyle bir şey yok.Gazi'nin hazırlığı doğru dürüst ingilizce falan öğretmiyor.Tonlarca arkadaşım var.

Kişileri yanlış etkilemeyin lütfen. Rakip elemek adına kişilerin geleceğini engellemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esraüni

u.arası iliskileri okucaksan istanbul veya ankarada okucaksın.onun dısındakilerin sana yararı yok (!)

Bir noktada haklısın ama bu %80lik dilim için gecerli. %20lik çalışkan dilim için üniversite farkı yoktur. Lakin Ankara farkını gözetmemekte gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semblance

Aynen ankara gelmedi seneye hazırlanıyorum.

Bence iyi yapıyorsun. İnsan hayatında 1 yıl önemli değildir. Önemli olan eğitimden sonra ki seneler. Hayırlısı olur umarım.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam o son paragrafı kendime hedef koymuştum zaten.. Puanım Ankara'ya yetmiyor malesef .. Ayrıca merak ettiğim birşey var.. İtü mühendislik işe elazığ mühendislik arasında fark yok mu? Üniversite tıp e hukuk haricinde genelde önemlidir ama bence kişiye daha çok bakar..
    Bu bölüme girersem ilk sınıftan itibaren düzenli olarak çalışmaya başlıcam..

Birde Kamu ya göre sizce avantajlı mıdır?

Mühendislikler konusunda çok bilgim yok ancak arkadaşımdan biliyorum. Üniversite'de farkı baya var ama master yaparsan en iyi üniversiteden mezun elemanı bile geçersin diyordu. Artık mühendislik her üniversite'de olduğu için belirleyici faktör yurt dışı eğitimi ve master. Çalışmayı bırakmazsan başarırsın.

Teşekkürler hocam bende olursa Uludağ olmazsa Kocaeli düşünüyorum.. Bunların arkasınada Sakarya yazdım bakalım hangisi gelir.. Ben zaten bitirince master yapmayı istiyorum, master yaparsam mühendislikte olduğu gibi kendi alanımda da avantaj sağlar mıyım? Birde Kamu Yönetimi bölümüne göre iyi midir avantajı dezantajı nedir bilginiz var mı?

Özel'de iş bulma konusunda daha kapsamlıdır. Tabikide iş sende bitiyor dostum. Master yaparsan her yerde iş bulursun.

• Gazi Uluslararası okumakla Ege Işletme okumak arasında dağlar kadar fark var mıdır peki sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: ryder

benim sıralamam 26000 bu bölüm için nereleri önerirsiniz ankarada yaşıyorum ilk 2 tercihim ankara üniverstesi ve hacettepe sonra gazimi yazıyım istanbul üni mi?

İstanbul sonra Gazi yaz. İstanbul üniversite Gazi'den iyi. Birkaç ayda bir Ankara'ya gidip sertifikalı konferans ve seminerlere katıl. Geleceğin parlak olur
  • quote:

Arkadaşlar bölüm olarak size birkaç küçük tavsiyede bulunacağım. Ege ua ilişkiler okuyorum. Öncelikle en az 2 dil bilmen gerekiyor bu bölüm için başarılı olmak için. Abartmıyorum arkadaşlar. Ben ULİT topluluğunda aktif bir üyeyim. Eğer parlak bir gelecek istiyorsanız iki dil bilmelisiniz. İng kesinlikle anadil olmalı. Ve globalleşen dünyada çince rusça flemekçe gibi diller ön plana cıkmaktadır. Eskisi gibi almanca fransızca gibi Avrupa dilleri önemini kaybetmiş durumdadır.

Bu bölümün en büyük avantajlarından biri Ankara'da okumaktır. Nedeni seminerler, konferansların yüzde 90'ı orada olmaktadır. Bunun size ne gibi yararı var diye sorarsanız cok yararı var arkadaslar. İlerde kariyer yapmak istediğinde şirketler ve kamu'da bu sertifikalara göre seni yönlendiriyorlar. Yani demek istediğim Ankara'da okursanız yaşarsınız geleceğiniz sağlam olur.

Benim girdiğim dönemde Gazi'ye puanım yetmemişti ama araştırdım ve geçen sene Gazi'nin ege'den daha düşük olduğunu gördüm (az da olsa) Bu beni cok şaşırttı ve sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim. Gazinin yüzde 40 ingilizce olması önemli değil arkadaşlar. Hazırlık okursanız zaten ingilizceniz ister istemez anadil gibi oluyor. Aslında yüzde 40 olması cok iyidir. Çünkü 2. bir dilde kendinizi yetiştirmek isterseniz kafanızı boşaltmış bir şekilde hazırlanmak istersiniz. Yüzde yüz ing olan veya Ege gibi yüzde 70 ing olan bölümlerin okunmasında sakınca görüyorum ben. Şu ana kadar kimseyi görmedim ben ing okuyup ikinci dili olan. Ama Ankara'da okuyanların görmediği halde ikinci dili oluyor çünkü zamanları oluyor.

Bir örnek daha vereyim arkadaslar Ankara Üniversitesi Ua ilişkiler yüzde yüz türkçe. Buna rağmen diplomatlar hep ordan cıkmıştır cünkü dil öğrenecek zamanları olmuştur. Ve sertifikaların şehri bürokrasinin kalbi Ankaradadır.

Benim söylemek istediğim arkadaşlar kısaca. Eğer bu bölümü Ankara'da okumak istemiyorsanız, işletme yazın derim. Bu bölümde kendinizi geliştirmek istiyorsanız Ankara biçilmiş kaftandır. İşletme joker bölümdür bunu her zaman söylerim ve söylerler. Çünkü çoğu alanı kapsamaktadır ve İİBF bölümlerinin en kapsamlısıdır.

Ua ilişkiler'de kendimi geliştiririm en az iki dil öğrenirim ve tüm sertifikalı konferans ve seminerlere katılırım diyorsanız en dandik üniversite'de bile okusanız Bilkent mezunuyla eşdeğer olursunuz. Fakat bu işler öyle kolay olmuyor okula girince benim demek istediğimi anlarsınız :)

Yıldız'da hazırlık okuyanların İngilizce'si anadili gibi olmuyor. Yanlış yönlendirmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: merve363

Gazi Uluslararası okumakla Ege Işletme okumak arasında dağlar kadar fark var mıdır peki sizce?

İşletme joker bölüm. Ege işletmeyi öne almanı öneririm eğer kendimi geliştiremem diyorsan. Eğer ben yaparım diyorsan tartışmasız Gazi Ua ilişkiler. Ayrıca öyle dağlar kadar farkta yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: correspondence

quote:

Arkadaşlar bölüm olarak size birkaç küçük tavsiyede bulunacağım. Ege ua ilişkiler okuyorum. Öncelikle en az 2 dil bilmen gerekiyor bu bölüm için başarılı olmak için. Abartmıyorum arkadaşlar. Ben ULİT topluluğunda aktif bir üyeyim. Eğer parlak bir gelecek istiyorsanız iki dil bilmelisiniz. İng kesinlikle anadil olmalı. Ve globalleşen dünyada çince rusça flemekçe gibi diller ön plana cıkmaktadır. Eskisi gibi almanca fransızca gibi Avrupa dilleri önemini kaybetmiş durumdadır.

Bu bölümün en büyük avantajlarından biri Ankara'da okumaktır. Nedeni seminerler, konferansların yüzde 90'ı orada olmaktadır. Bunun size ne gibi yararı var diye sorarsanız cok yararı var arkadaslar. İlerde kariyer yapmak istediğinde şirketler ve kamu'da bu sertifikalara göre seni yönlendiriyorlar. Yani demek istediğim Ankara'da okursanız yaşarsınız geleceğiniz sağlam olur.

Benim girdiğim dönemde Gazi'ye puanım yetmemişti ama araştırdım ve geçen sene Gazi'nin ege'den daha düşük olduğunu gördüm (az da olsa) Bu beni cok şaşırttı ve sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim. Gazinin yüzde 40 ingilizce olması önemli değil arkadaşlar. Hazırlık okursanız zaten ingilizceniz ister istemez anadil gibi oluyor. Aslında yüzde 40 olması cok iyidir. Çünkü 2. bir dilde kendinizi yetiştirmek isterseniz kafanızı boşaltmış bir şekilde hazırlanmak istersiniz. Yüzde yüz ing olan veya Ege gibi yüzde 70 ing olan bölümlerin okunmasında sakınca görüyorum ben. Şu ana kadar kimseyi görmedim ben ing okuyup ikinci dili olan. Ama Ankara'da okuyanların görmediği halde ikinci dili oluyor çünkü zamanları oluyor.

Bir örnek daha vereyim arkadaslar Ankara Üniversitesi Ua ilişkiler yüzde yüz türkçe. Buna rağmen diplomatlar hep ordan cıkmıştır cünkü dil öğrenecek zamanları olmuştur. Ve sertifikaların şehri bürokrasinin kalbi Ankaradadır.

Benim söylemek istediğim arkadaşlar kısaca. Eğer bu bölümü Ankara'da okumak istemiyorsanız, işletme yazın derim. Bu bölümde kendinizi geliştirmek istiyorsanız Ankara biçilmiş kaftandır. İşletme joker bölümdür bunu her zaman söylerim ve söylerler. Çünkü çoğu alanı kapsamaktadır ve İİBF bölümlerinin en kapsamlısıdır.

Ua ilişkiler'de kendimi geliştiririm en az iki dil öğrenirim ve tüm sertifikalı konferans ve seminerlere katılırım diyorsanız en dandik üniversite'de bile okusanız Bilkent mezunuyla eşdeğer olursunuz. Fakat bu işler öyle kolay olmuyor okula girince benim demek istediğimi anlarsınız :)

Yıldız'da hazırlık okuyanların İngilizce'si anadili gibi olmuyor. Yanlış yönlendirmeyin

Arkadaşım niçin başka yerlerinizden algılıyorsunuz. Bu algılamayla zaten senin dilinin anadil olması imkansız. Kişinin kendinde bitiyor diyorum. Eğer çalışırsan dile yatkınsan sorun yaşamazsına getiriyorum. Dediğine bak.

• Bir devlet üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyacaksanız ilk sene okula kaydınızla birlikte aynı zamanda bir dil kursuna yazılmanızı öneririm 1-2 sene o dilin eğitimini aldıktan sonra TOEFL IBT,GMAT gibi sınavlara girip bunlardan dil bilginizi her yerde gösterebileceğiniz puanları elde etmenizi öneririm.Bunların ardından en azından 2.bir yabancı dile yönelik bununla da en azından kendinizi zorlanmadan anlatacak seviyeye gelmeniz gerekir.Yoksa istediğiniz üniversiteden mezun olun bu dil belgeleri olan insan her zaman sizden 1 adım önde olacaktır.Dış işleri bakanlığına başvurmak için bile en az 2 yabancı dile dair sınav belgelerinizi istiyorlar yada nerede işe başvurursanız başvurun dil skorunuz kaç sorusuyla karşılaşırsınız . Bu bütün meslekler için geçerli olmakla birlikte uluslararası ilişkilerde zorunlu gibi bir şeydir.Eğer bu bölümü okuyup ortalama yada bölümünüzle pek alakası olmayan işler yapmak istemiyorsanız bunlar her zaman aklınızda bulunsun.Ama 2 dil bilerek mülakatlara giderseniz rakiplerinizin %75ini eleyeceğinizden emin olabilirsiniz

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki ne yazık ki ne gazi ne ankara yeterli dil bilgisini vermez veremez.Giden bir sürü insan tanıdım sayamayacağınız kadar arkadaşım oldu oralarda.Bir dil kursuna başvurmanız kesinlikle gerekebilir.Yada bilkent/tobb/koç/sabancı gibi yabancı diline çok önem veren vakıf üniversiteleri yada kalburüstü devlet üniversitelerini tercih etmenizi öneririm. Mesela ben toefl sınavına gireceğim ona hazırlanıyorum 2 gün önce arkadaşımla birlikteydim geçen sene gazinin hazırlığını neredeyse 1.likle atlamış bir insan o derece iyi ingilizcesi vardı ama toefl denemesinde 25 soruya öylesine bir bakmak istedi ve sadece 2 soru üzerinde kalem oynatabildi 1i doğru çıktı.Bu söylediklerim ne yazık ki gerçek.İstediğiniz üniversitenin hazırlığından atlayın bunlar belirli ve kaliteli üniversitelerin hazırlığı olmazsa hiçbir işinize yaramıyor.Ha inanmıyor musunuz gazinin/ankaranın hazırlığını atlayan insanlar açın internetten bir TOEFL yada GMAT sınavı çözmeye çalışın.Destek almadan imkansız bu gibi sınavlardan geleceğinizde işe yarayacak bi skor sağlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petruccixx -- 29 Temmuz 2012; 17:23:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: petruccixx

Bir devlet üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyacaksanız ilk sene okula kaydınızla birlikte aynı zamanda bir dil kursuna yazılmanızı öneririm 1-2 sene o dilin eğitimini aldıktan sonra TOEFL IBT,GMAT gibi sınavlara girip bunlardan dil bilginizi her yerde gösterebileceğiniz puanları elde etmenizi öneririm.Bunların ardından en azından 2.bir yabancı dile yönelik bununla da en azından kendinizi zorlanmadan anlatacak seviyeye gelmeniz gerekir.Yoksa istediğiniz üniversiteden mezun olun bu dil belgeleri olan insan her zaman sizden 1 adım önde olacaktır.Dış işleri bakanlığına başvurmak için bile en az 2 yabancı dile dair sınav belgelerinizi istiyorlar yada nerede işe başvurursanız başvurun dil skorunuz kaç sorusuyla karşılaşırsınız . Bu bütün meslekler için geçerli olmakla birlikte uluslararası ilişkilerde zorunlu gibi bir şeydir.Eğer bu bölümü okuyup ortalama yada bölümünüzle pek alakası olmayan işler yapmak istemiyorsanız bunlar her zaman aklınızda bulunsun.Ama 2 dil bilerek mülakatlara giderseniz rakiplerinizin %75ini eleyeceğinizden emin olabilirsiniz

Kesinlikle katılıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım niçin başka yerlerinizden algılıyorsunuz. Bu algılamayla zaten senin dilinin anadil olması imkansız. Kişinin kendinde bitiyor diyorum. Eğer çalışırsan dile yatkınsan sorun yaşamazsına getiriyorum. Dediğine bak.

Saçma sapan konuşma. Öyle çalışmayla olmuyor. Toefl derecesine erişmek öyle hazırlığı geçerimle olmaz.. Kişinin kendisinde felan bittiği yok. Hikayeler, hikayeleerr. Açıköğretim okuyorum boğaziçini kazanacağıma inanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: caga_

quote:

Gazinin yüzde 40 ingilizce olması önemli değil arkadaşlar. Hazırlık okursanız zaten ingilizceniz ister istemez anadil gibi oluyor.

Böyle bir şey yok.Gazi'nin hazırlığı doğru dürüst ingilizce falan öğretmiyor.Tonlarca arkadaşım var.

Bu bigstake cahil cühela açmış başlığı, bide önyargıdan burnunun ucunu göremiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: petruccixx

Bir devlet üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyacaksanız ilk sene okula kaydınızla birlikte aynı zamanda bir dil kursuna yazılmanızı öneririm 1-2 sene o dilin eğitimini aldıktan sonra TOEFL IBT,GMAT gibi sınavlara girip bunlardan dil bilginizi her yerde gösterebileceğiniz puanları elde etmenizi öneririm.Bunların ardından en azından 2.bir yabancı dile yönelik bununla da en azından kendinizi zorlanmadan anlatacak seviyeye gelmeniz gerekir.Yoksa istediğiniz üniversiteden mezun olun bu dil belgeleri olan insan her zaman sizden 1 adım önde olacaktır.Dış işleri bakanlığına başvurmak için bile en az 2 yabancı dile dair sınav belgelerinizi istiyorlar yada nerede işe başvurursanız başvurun dil skorunuz kaç sorusuyla karşılaşırsınız . Bu bütün meslekler için geçerli olmakla birlikte uluslararası ilişkilerde zorunlu gibi bir şeydir.Eğer bu bölümü okuyup ortalama yada bölümünüzle pek alakası olmayan işler yapmak istemiyorsanız bunlar her zaman aklınızda bulunsun.Ama 2 dil bilerek mülakatlara giderseniz rakiplerinizin %75ini eleyeceğinizden emin olabilirsiniz

Kesinlikle katılıyorum.

Ben ilk 2 yıl ingilizceyi, son iki yılda bir başka dil öğrenmeyi planlıyorum.. Umarım başarırım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saçma sapan konuşma. Öyle çalışmayla olmuyor. Toefl derecesine erişmek öyle hazırlığı geçerimle olmaz.. Kişinin kendisinde felan bittiği yok. Hikayeler, hikayeleerr. Açıköğretim okuyorum boğaziçini kazanacağıma inanıyorum

Oldukça haklısın mesela ben TOBB ETU de okuyorum ve TOEFL gerekiyor hazırlığı '' atlamam'' için. Ama temmuzda girdim yeterli skordan 4-5 puan eksik aldım kaldım yani eylülde bi daha giricem.Ama bu halimle belli TOEFL/IELTS/GMAT istemeyen üniversiteler hariç gireceğim her hazırlığı atlayacağıma adım kadar eminim.Öyle hazırlık atladım diye gezmek ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. ALES e giricek kuzenime ingilizce anlatıyorum evde yada devlet üniversitelerinin hazırlığını atlamak isteyen arkadaşlarıma ve anlattığım bilgilerle atlamamaları gibi bi ihtimal yok.Ama ben şahsen hazırlığı atlayamadım.İşte fark burada başlıyor onlar benim anlattığım 5-10 saatlik dersle hazırlıklarını atlayabiliyor ama ben 1 sene eğitim alıp TOEFLI ucu ucuna geçebileceğim.
    Her hazırlığı lütfen bir tutmayın sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Böyle üniversitelerde okuyacaksanız bir destek alın bu gibi belgeleri edinin kendinizi değerli kılın insanların önüne geçin yoksa gerçekten üzülürsünüz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.