Şimdi Ara

UM1 frekans araligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

merak ettigim biseyi sorucam su an ben cx 300 ve px 100 kullaniyorum bunlarin sirasiyla frekans araliklari 18-21000 hz ve 15-27000 hz. Px 100 de cx 300 de duymadigim sesleri duyabiliyorum. aklima bir soru takiliyor. ileride UM1 almayi dusunuyorum fakat UM1 in frekans araligi 40- 16 khz ve burada soru geliyor. frekans araligi ses kalitesinde bir olcut degilmi? soyle soriyim ben UM1 aldigimda px 100 de sonradan duymaya basladigim ama cx 300 de duyamadigim sesleri duyamiyacakmiyim. cevaplarinizi bekliyorum ?

• Evet öyle bir risk var. Zaten bazı frekanslarda [özellikle tizler, yani muhtemelen duyduğun ayrıntı] sorunu olan bir model UM1, izolasyona ihtiyaç duyuyorsan bence yine de alabilirsin ama diğer şekilde Px100 her yönüyle UM1'den daha iyi bir ses veriyor...

Saygılar
  • yani ozaman senin soyledigine gore cx 300 un ses kalitesi (detaylarda) UM1 den daha iyi oluyor frekans araliginin genisligi yuzunden
  • Tabii baş ve son frekanslardaki tepkisi muhtemelen daha iyidir, bu IE4 için de geçerli. Yani UM1'in hiç hissettirmediği bazı bass seslerini de IE4'ün çıkardığını görebiliyorsun. Ama genel seste UM1 daha üstün Cx300'den. Cx300 frekansları yansıtıyor da yapay çıkarıyor bayağı, tabii nasıl çıkardığı en önemli faktör olunca UM1 bariz şekilde iyidir yani genel olarak...

Bu arada paranteze şimdi dikkat ettim: detaylarda

Detayda Cx300 de UM1 de sınıfta kalır esasında. Biri yapaylıktan kalır, diğeri zaten kolay kolay çıkarmadığından kalır
  • ses kalitesi frekans aralığıyla doğru orantılı değil. cx300 um1 den daha iyi bir kulaklık değil.

Frequency response curves are often used to indicate the accuracy of amplifiers and speakers for reproducing audio. As an example, a high fidelity amplifier may be said to have a frequency response of 20 Hz - 20,000 Hz ±1 dB. This means that the system amplifies all frequencies within that range within the limits quoted. 'Good frequency response' therefore does not guarantee a specific fidelity, but only indicates that a piece of equipment meets the basic frequency response requirements. --- wikipedia'dan alıntıdır.
  • Her kulaklık firmasının ürünün üzerinde yayınladığı değerler gerçek değil. O yüzden o değerlere bakarak bu bundan üstündür gibi kanılara varmanız pek de verimli olmaz. Cx300 gerçekten 18hz' e tertemiz bir ses ile insin, ben de bu işlerden elimi ayağımı çekeyim. Zamanında UM1' i test etmiştim 40 hz' den daha da aşağıya inebiliyordu baslarda. Tizler de ise test etmiştim; fakat sonucu hatırlamıyorum.

CX300 ya da PX100' de duyduğunuz ayrıntıdan daha fazlasını UM1' de duyabilirsiniz. Bu biraz kulaklığın karakteri ile ilgili bir şey. Yani bir kulaklık dinlediğiniz mp3' ün tüm sorunlarını da gösterebilir ya da hiç bir sorun göstermeden de çalabilir. Bu ayrıntı seviyesiyle ilgili değil, kulaklığın karakteristiği ile ilgili bir durum. PX100 yapısı gereği karanlık bir kulaklık (Senn karakteristiği), bunun getirdiği daha farklı durumlar da var. Bir de Sennheiser' lar da genel olarak tizler biraz örtülüdür. Yani en üst modelinde (HD650) bile bu durum mevcuttur.

Ezmek gibi olmasın; ama CX300 ya da EP630 benim tahammül edemediğim kulaklıklar oldu ilk günden beri (Gerek metalik tizleri, gerekse dengesiz yapıları; ama bu onları kötü yapmaz, fiyatlarına göre yine iyi performans veriyorlar. Bir de herkesin kulağı aynı hassasiyete sahip değil). IE4' e gelince UM1 ile ikisini de karşılaştırmış biri olarak baslardan IE4' ten allta kaldığını görmedim. En azından benim bakış açımdan (İki cihazı da EQ kapalı test etmiştim, diğer test edenler hangi cihazlarda test ettiklerini bilmiyorum) IE4' ün subwoofer gibi bas verdiği bir gerçek; ama kalite subwoofer basıyla olsaydı tüm sistemler de baslar daha yoğun olurdu. Şahsen IE4' ün basları yoğun ve boğuk karakteri yerine daha dengeli ve basları subwoofer bası gibi değil de daha dengeli ve kontrollü duymak isteyenlerin ilgilenebileceği bir kulaklık. İsminde de yazdığı gibi Stüdyo Monitörü

Dipnot; Bunun UM1' i övmek için yazılmış bir yazı değil, sadece listelenen modellere göre durumunu anlatan bir yazı olarak görün. Zaten aldığı ürünlere aşık olabilecek bu sitede ki en son adam benim herhalde

• Aylardır foruma katılmıyorum. Sebeplerine girmiyorum.
    UM1 zamanında bu forumdaki en gözde üründü. Pekçok sitedeki yorumları okuduktan sonra biraz da Soultrap e güvenerek ben de UM1 aldım. Pekçok kulaklığım oldu pekçoğunu da bizzat test ettim. Malesef tüketim toplumuyuz ya yeni çıkan daha iyidir mantığı vardır ya UM1 i de tükettik.
    Elbette yeni ürünler çıkacak ve aralarında çok başarılılar da olacak. Bu ürünlerin gerçekten tarafsız inceleyen test eden siteler var. Kullananların çeşitli forumlardaki düşünceleri var. CX300 yada PX100 ürünleri UM1 ile kıyaslanacak ürünler değil. Vibe için birşey diyemeyeceğim. UM1 e göre daha parlak ancak baslarda eksik olduğu çeşitli yerlerde yazıyor. Meraklılarının parlaklık dediği şey pekçok kişinin gözünü boyayabilir ancak anlayanlar için istenen birşey değildir.
    Teknik değerlere gelince aslında pekbirşey ifade etmezler. 500-600 ytl ye alacağınız Sony yada Pioneer bir cihazın teknik verileri binlerce dolarlık ürünlerden daha iyidir ancak dinlediğimizde kulağımız aynı şeyi söylemez. Hele tizlerde yüksek değerlere çıkmak seste sert bir tiz karaktrini gösterir ki bu istenmeyen bir durumdur. Örneğin hoparlörlerde en sert tizleri, titanyum driver kullanan JBL de duyarsınız ki herhangi bir yerde hoparlörü görmesem dahi anında tanırım ve bu sertlik kulağımı devamlı tırmalar. Aynı durum bas sesler için de geçerli. Özellikle kulaklıklarda çok kalite birşey değilse aşırı bas boğuk ses e sebep oluyor. Malesef pekçok kullanıcı derinden bir ses geliyor ya bunu iyi zannediyor.
    Kulaklıklardaki yapım kalitesi de çok önemli. Örneğin Shure un malzeme kalitesi bana zayıf gelmişti. Vibe için de özellikle kablo kalitesinin zayıf olduğu söyleniyor. Çok para vererek severek aldığınız bir kulaklığın bir süre sonra kablosunun sertleşerek kırılması bozulması pek hoş olmasa gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crossover Frekansı Nedir?
    13 yıl önce açıldı
    anfi gain /hpf/lpf/ hz.. ayarları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani anladigim kadariyla frekans araligiyla ses kalitesinin pek bir baglantisi yok. sizi bulmusken size bir soru daha sorayim: UM1 neden sadece renksiz satiliyor. Kulakta uzayliymissin gibi bir goruntu vermiyormu bu renksiz kulakliklar... kullanan varsa aciklarsa sevinirim... bide UM1 i internet uzerinden turkiyeye getirtmek kaca patlar...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bsaygili644

yani anladigim kadariyla frekans araligiyla ses kalitesinin pek bir baglantisi yok. sizi bulmusken size bir soru daha sorayim: UM1 neden sadece renksiz satiliyor. Kulakta uzayliymissin gibi bir goruntu vermiyormu bu renksiz kulakliklar... kullanan varsa aciklarsa sevinirim... bide UM1 i internet uzerinden turkiyeye getirtmek kaca patlar...?

kullananlara değil de üretenlers sorucaksın o soruyu. um1 Mike'dan alırsan $ 120 a getirtebilirsin. Kulakiçi kulaklık alma başlığına bak, orda ihtiyacın olan bilgileri bulucaksın.
  • Arkadaşlar eğer Cx300'ün veya IE4'ün UM1'den iyi olmadığını benim yazıma yönelik söylediyseniz orayı düzelteyim. Kesinlikle daha iyi değiller. Ama IE4'ün frekans aralığı biraz daha geniş, bunu da denediğim için biliyorum. Tabii bunun kaliteyle hiçbir ilgisi yok, yani hayati bir fark değil o aralık da, UM1 çok daha iyi bir kulaklık her ikisine göre de. Piyasada bu fiyata bulunan en iyi IEM...

@Birdy Dizzy
    Öncelikle, umarım foruma bundan sonra daha çok gelirsin, gerçekten özledik

quote:

Malesef tüketim toplumuyuz ya yeni çıkan daha iyidir mantığı vardır ya UM1 i de tükettik.
    Ama buna kesinlikle katılmıyorum. Daha iyiyse daha iyi denir, değil ise değil denir. Yani tüketim toplumu olmamızla pek bir ilgisi yok.

Zamanında E2C-E3C gibi modeller denk geliyordu UM1'e. Daha kötülerdi f/p olarak kesinlikle, bunu E3C denemiş birisi olarak da rahatlıkla söyleyebilirim. Veya UM1'den sonra Zen Aurvana çıktığında neden bunları söylemesin bu tüketim toplumu? Yani inan ki UM1'e gıcığı yok kimsenin. Ben özellikle söylediklerinden de alındığım için cevap verme gereği duydum. Hiçbirimiz otoritede değiliz sonuçta, bir görüş söyledik diye Türkiye'de onca kişi UM1'den elini ayağını çekecek de değil. Vibe gerçekten UM1'den daha iyi bana göre, daha parlak değil daha iyi. Çünkü fazla parlaklık doğallığı bozar, Cx300'de olduğu gibi. Vibe'da ise ben de dahil 6-7 DH kullanıcısı doğallığın ne kadar korunduğunu bilir. Bunun UM1'in tüketilmesiyle bir ilgisi yok, ayrıca Vibe bir IEM de değil. UM1'i kötü bilenler bu işi araştırmayanlardır. En iyi f/p IEM'idir. Zaten UM1'den çok daha ucuz olan Px100 de UM1'den daha iyi ses veriyor, bu forumda hepimiz UM1 kullanırken de bu biliniyordu. Ancak bir IEM değil işte yine...

Ekleme:
    quote:

CX300 yada PX100 ürünleri UM1 ile kıyaslanacak ürünler değil

Hocam bu cümleni şimdi gördüm. Dediğine Cx300 konusunda katılıyorum ama Px100 için katılamayacağım.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 5 Ocak 2007; 21:46:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.