Şimdi Ara

Umberto Eco - Gülün Adı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kitabın son bölümündeyim. Daha önce okumuş arkadaşların fikirlerini merak ediyorum ve kitap üzerine sohbet edersek memnun olurum. Sizce bu kitap nasıldı? Neler kattı size? Eksiklerini veya sizi tatmin etmeyen kısımları yazabilirsiniz. Fikir vermek açısından. Katılan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Benim en beğendiğim romanlar biridir Gülün Adı...

Pazarlama ve reklam stratejisi olarak sanki bir Agatha Christie kitabıymış gibi "Manastırda geçen gizemli bir cinayet romanı" olarak oldukça sığ bir seviyeye indirilerek okuyucuya lanse edildiği için, en çok yarım bırakılan yada okuması zor denen kitaplardan biridir. Bunda okuyucunun Umberto Eco'nun kim olduğunu bilmemesinin de payı büyük elbette. Gülün Adı aslında ortaçağdaki inançların, mezheplerin, tarikatların, din adamları arasındaki hiyerarşinin, yozlaşmışlığın, papalık-imparatorluk çekişmelerinin kısaca 1327 yılında avrupadaki hristiyanlığın ve inançların gölgesindeki siyasetin durumunun gözler önüne serer. Tüm kitap bir manastırda geçtiği için, Umberto Eco bu bilgileri sadece monologlar ve diyaloglarla vermeyi tercih etmiş. Misal, sayfalarca bir rahibin ağzından Fransisken rahiplerinin Benedict tarikatı ile olan ilişkilerini ve çıkarları doğrultusunda attığı adımları okuyorsunuz. Dediğim gibi "Cinayet romanı" diye alan kitabın 10'da 1'ine gelmeden bir köşeye atar, normaldir. Ben ortaçağ konusunda meraklı olduğum için hem kitabı okudum hem de bahsi geçen tarikatlar ve kişiler hakkında araştırma yaptım. Çok güzel işlenmiş gizemli bir cinayet serisi ile manastır atmosferi içinde ortaçağ konusunda birçok bilgi edindim.

• hocam müthiş özetlemişsiniz. Eco’nun derlediği Ortaçağ kitabını(Barbarlar-Hristiyanlar-Müslümanlar cildini) okumuştum. Gülün adı bu yüzden zorlamadı beni. Vermek istediği mesajları kendi çapımda aldığımı düşünüyorum. Bugün de bitirdim. Gerçekten bir başyapıt diyebilirim. Cinayet içerikli kısımlar pastanın sosu gibi bence de. Vermek istediği mesajlar çok derin. Mezhepsel çatışmalar, Papalık-İmparatorluk çekişmeleri hakkında vermek istediklerini çok güzel yedirmiş kitaba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.