Şimdi Ara

UMI IRON 4G LTE 5.5 Inch 3GB RAM MTK6753 1.5GHz Octa-core Smartphone (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
12
Favori
25.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu cihazdan önce iphone 4s-5-5s kullandım, sonda android samsung s3 - zopo 980h ve ardından umi iron...

Bu telefon benim gözümde sınıfta kaldı

Nedenleri:

-2 sim ve hafıza kartı kullanmak isteyenler kullanamıyor.Zopo da 2 sim + sd rahatça kullanılıyordu.
    -telefon kağıt üstünde 8 çekirdek işlemcili, 3gb ramli, fakat Clash of Kings oyunu kasıyor(tek oynadığım oyun) 2 senelik zopo 980 dede kasarak oynayabiliyorum.
    -Kamera dendiği kadar kaliteli değil(bana şukadar mp var demeyin, mp başka lens imaj kalitesi başka.isterse 2mp olsun lens cam gibi olsun), heleki selfie kamerası berbat(eski vga lar gibi) + sı flash ı var.
    +Kameranın çift ledi var, ışığı çok iyi.
    -pil yarım günde bitiyor(2 umidede denendi)
    -pil %15 gösterdikten bikaç dakika sonra tel kapanıyor(2 umide denendi)
    -Dış hoparlör ses seviyesi çok düşük ve ses kalitesi çok cılız ( samsung, htc, iphone kullanmışlar çöp der)
    -ahize sesi düşük,kalabalıkta anlamak mümkün değil (gene iphone samsung htc ve eski nokialarım, hatta zopo daha iyi)
    -Telefona dosya aktarım hızı inanılmaz düşük...aşırı yavaş(zopo gayet hızlı dosya atarken bu 500mblık romu dahi yarım saatten fazla sürede aktarabildi. ayrıca film attım 1.2 gb 45 dk süre veriyor, kesinlikle bir sorun var)
    -telefon ettikten sonra kırmızı tuşa basmak için yüzünüzden cihazı çektiğinizde sensör takılmış olabiliyor.Ekran hep siyah kalıyor...Bitürlü sonlandıramıyorsunuz bazen görüşmeyi
    -Bugün pil sonuna kadar bitti, telefonu yarım saat şarjda tuttum, tepki yok...Power+yukarı tuşla recovery ye alarak reboot edince kendine geldi
    -Rocket player da müzik dinliyorum.Eq da gain açtım, telefon gain den sonra kilitlendi.yine power+yukarı tuşuyla reboot la düzeldi.
    -kulaklık da müzik cızırtılı
    +kulaklıkta ses seviyesi yeterli derece yüksek
    -kulaklıkta düğmelere basınca çıt çıt diye ses çıkıyor.
    -pil çıkarılmıyor.dolayısıyla yedek pil takma avantajı yok.
    +antutu 32000 puan veriyor
    -antutu puanını realde karşılamıyor.
    +ekran kaliteli
    +dokunmatiği ve tepkileri güzel
    +menüler programlar seri
    -iphone, zopo, samsung kulaklığının mikrofonu bu cihazda çalışmıyor???!!! ( ki standart telefon kulaklıkları)

Saydığım problemlerin çoğu yazılımsal fakat dış hoparlör, kamera gibi donanimlar kalıcı...açıkçası Bu ürün yerine meizu, mi , zopo gibi cihazlara yönelin...2 senelik zopo cihazım 2gb ram - 32gb rom - 4 çekirdek mtk lı - 16000 antutu alıyor ve bukadar sıkıntısı hiç olmadı...

Cihaz bende olmasına rağmen bukadar negatif yazdım, tarafsızlığımı ordan anlayabilirsiniz.Bu ürünü ben ciddi şekilde çok beğenerek, uzun süre değiştirmeyeceğim cihaz beklentisiyle aldım, hüsran yaşadım.

FlymeOs da antutu test sonucu paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca kulaklıkta cızırtı sorunu vs o romda varmı test ederseniz sevinirim.

• Bugün farklı bir kulaklıkla kullandım ses seviyesini tam yüksek açamıyorum açınca çihaz kilitlenip kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum sanırım umi telefonu tamamlayamadan ve denemeden piyasaya sürdü son sesde aşırı kuvvetli çıkıyor onada gücümü yetmiyor anlamadımki ama son seviye değilde 1-2 tık düşürünce ses kaliteli oluyor diğer telefonlarda bir sınır var sanırım bunda ses açma seviyesi sınırını koymayı unutmuşlar
  • Demekki kagit uzerindeki verilere aldanmamak gerekiyor.
    Iyiki almamisim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence oldukça başarılı bir telefon olmuş kamerası dedikler kadar var dokmatiği gerçekten hassas sorarım size bu fiyata ne bekliyorsunuz ama ben bekletimin üzerinde bir telefonla karşılaştım bir haftadır kullanıyorum şarj olayı güzel yüklediğim hiçbir oyunda donma olmadı( 1.5gb üzeri oyunlar) sayfa geçişleri güzel wifi hızı oldukça başarılı almak isteyen arkadaşlar rahatlıkla alınabilecek bir telefon
  • burda yazdıklarınızın hiçbiriyle uymuyor bendeki umi iron %15 şarjla yarım gün bekledi tlfon falan kapanmadı normal kullanımda bir bucuk gün şarj gidiyor, gündüz gün ışınğında çekilen resimler inanılmaz kaliteli tek sorunu sadece çabuk ısınması okadar.
  • Burda 100 kişiden 20 kişide farklı sıkıntılar oldugu söyleniyorki demekki telefonun standardı yok. şansa kalmış bir durum demek oluyor.
    ama suda varki kimse ya tutarsa diye 700 lira bayılmaz bu devirde
  • kukuli K kullanıcısına yanıt
    evet katılıyorum şans işine dönmüş biraz ama bana tlfonun gelişi 482 tl bunuda göz önünde tutarsak alınası bir telefon
  • Telefondan 2 adet aldım 1 tane de yolda şuan şarj olayı bende 1 günü inanılmaz rahat çıkarıyor akşam 8-9 da %30 larda oluyor %15 de kapanma olayı hiç olmadı

ısınma sorununun çözümü FLYME OS ta 2 gündür kullanıyorum kendi 1.6 romundaki gibi hiç ısınmadı.

Ama ses olayı kesinlikle berbat hele ki hoparlorde ses o kadar az ki sadece bu alınmamaya sebep olabilir bazıları için.

Kulaklık hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamam.

Genel olarak beni tatmin ediyor bu fiyata başka bir tel varsa söyleyin onu alalım yukarıda yazan arkadaşın rom değiştirmesini öneririm bakalım ne kadarı çözülecek sorunlarının.
  • Ekran süresi ortada sabah 7 de şarjdan alırım
    Ekran parlaklığı en sonda
    Wifi sürekli açık
    3G sürekli açık
    Senkronizasyon sürekli açık
    Sürekli net kullanıyorum
    Günde yaklaşık 2-3 saat görüşme yaparım
    Şuan şarj %29 da
     UMI IRON 4G LTE 5.5 Inch 3GB RAM MTK6753 1.5GHz Octa-core Smartphone
  • Telefon fiyatına göre mükemmel arkadaşlar kötü dediğimiz ses konusu abartılacak kadar kötü değil kulaklıkla sesi son seviyeye getiremiyorum tek sıkıntı o onuda muhtemelen güncellemeyle engelleyeceklerdir oldukça yüksek ses çıkıyor zaten sonuna getirmeden bende bunun dışında bir sorun yok

Şarj konusundada bir sıkıntım olmadı bir bir bucuk gün çok rahat 3g wifi açık gidiyor. Anında bitme gibi de bir sorun yaşamadım Ben çok beğendim telefonu 450liraya bu özellikte bir telefon yok samsung core prime bile 550 lira sony e4 bile 550 lira türkiyeden ancak bunu alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usnn

Telefon fiyatına göre mükemmel arkadaşlar kötü dediğimiz ses konusu abartılacak kadar kötü değil kulaklıkla sesi son seviyeye getiremiyorum tek sıkıntı o onuda muhtemelen güncellemeyle engelleyeceklerdir oldukça yüksek ses çıkıyor zaten sonuna getirmeden bende bunun dışında bir sorun yok

Şarj konusundada bir sıkıntım olmadı bir bir bucuk gün çok rahat 3g wifi açık gidiyor. Anında bitme gibi de bir sorun yaşamadım Ben çok beğendim telefonu 450liraya bu özellikte bir telefon yok samsung core prime bile 550 lira sony e4 bile 550 lira türkiyeden ancak bunu alabilirsiniz.

450 tlye nerde acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

quote:

Orijinalden alıntı: usnn

Telefon fiyatına göre mükemmel arkadaşlar kötü dediğimiz ses konusu abartılacak kadar kötü değil kulaklıkla sesi son seviyeye getiremiyorum tek sıkıntı o onuda muhtemelen güncellemeyle engelleyeceklerdir oldukça yüksek ses çıkıyor zaten sonuna getirmeden bende bunun dışında bir sorun yok

450 tlye nerde acaba

171$ a bangood üzerinden indirimle almıştım 470 liramı neydi

• ben hala 1.5 rom kullanıyorum biri bana desin 1.6 rom yükle şunlar var bunlar diye kararsız kaldım
  • Wifi harici , operatörümden (avea) internete bağlanamıyorum müşteri hizmetlerini aradım birşeyler yaptılar ama yine bağlanamadım bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: betrayed

Wifi harici , operatörümden (avea) internete bağlanamıyorum müşteri hizmetlerini aradım birşeyler yaptılar ama yine bağlanamadım bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer...

Hücresel ağları açın, mobil veriyi açın, dolaşımı açın, erişim noktası adından aveayı seçin

Bende FLYME OS yüklü normal rom olsaydı resimli olarak anlatırdım.
  • SeWD@Li kullanıcısına yanıt
    Hücresel veriyi unutmuşum yaa...
    allah razı olsun :)
  • Antutu sonucu
    Flyme romu ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 15 Eylül 2015; 22:58:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jettem

quote:

Orijinalden alıntı: cskn kby

quote:

Ben onu iki gun once yaptim dogru imei gitmiyor 1.4 den 1.6 surumune gectim sorun yok Telefon super bu tur detaylarla beni kendisine bagladi

birazdaha ayrıntılı anlatırmısınız rica etsem

Telefon ilk geldiğinde 1.4 sürümü vardı . *#*#6865#*#* Kodu ile elimdeki imei numaralarını girdim daha sonra umi nin web sitesinden UMI ROOTJOY Programını yükledim daha sonra Rom download bölümünden 1.6 Sürümünü Telefona yükledim ve sorun olmadı .

rootjoy a telefonu bagladığımda umi ironla ilgili rom yok. sadece umi zero romları çıkıyor.
    http://www.umidigi.com/page-ROOTJOY.html bu sayfadan indirdim yanlış birşey yapıyor olaiblir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: cstone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cskn kby

quote:

Ben onu iki gun once yaptim dogru imei gitmiyor 1.4 den 1.6 surumune gectim sorun yok Telefon super bu tur detaylarla beni kendisine bagladi

birazdaha ayrıntılı anlatırmısınız rica etsem

Telefon ilk geldiğinde 1.4 sürümü vardı . *#*#6865#*#* Kodu ile elimdeki imei numaralarını girdim daha sonra umi nin web sitesinden UMI ROOTJOY Programını yükledim daha sonra Rom download bölümünden 1.6 Sürümünü Telefona yükledim ve sorun olmadı .

rootjoy a telefonu bagladığımda umi ironla ilgili rom yok. sadece umi zero romları çıkıyor.
    http://www.umidigi.com/page-ROOTJOY.html bu sayfadan indirdim yanlış birşey yapıyor olaiblir miyim?

Umi zero yazan yere tıkla rootjoy da umi iron var en altta oradan indirip oradan kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 15 Eylül 2015; 23:42:00 >

• Bende orası çıkmadı bendede hep zero yazıyor
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.