Şimdi Ara

Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
30
Favori
143.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diyanetle gitmek için müftülüge gitmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: habersuz

1
    https://store.donanimhaber.com/9f/7c/47/9f7c4786b378c0f29a917d22e658415d.png
     Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler

fiyatı 0.57 ile çarparsan Türkiye fiyatının bulursun +139 tl harc var. Garantili orjinal.

Turk parasina cevirirken 0.65 ile carpin. Ayrica dolar bazinda 100 dolar 373 riyal yapiyor.

Note 4 2650 riyal
    iphone 6 ve plus turkiye fiyatina yakin
    note 3 neo 1270 riyal

El cezire carsisinda muhammet isimli bir telefoncu var o da saglam

Turkiye de kayit 132 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih999 -- 6 Şubat 2015; 13:42:03 >

• http://www.extrastores....Mobiles/Smartphones-191 Umreye gidecek olanlar bu adresten anlık olarak telefon ve elektronik fiyatlarına bakar gidincede bana dua edersiniz.

DİKKAT orjinal fiyatlardır eğer alırken bundan çok düşük fiyat çekerlerse çakma olma ihtimali o kadar kuvvetlidir. Ben s5 i2014 temmuzunda 2699 riyale almıştım gelince uluslararası imei den sorgulattım ve onaylı çıktı .benim arkadaş dışarıdan almış onu sorgulattık kaydı bulunamadı diye uyarı geldi.

1000 riyal ucuza veriyor, artı birde satanın karını fiyattan düşün, sonra gel Türkiye'ye kara kara düşün :)
    Uluslararası imei den mutlaka kontrol edin önce şu anda elinizde bulunan telefonun imeisinden başlayın
    http://www.numberingpla...age=analysis&sub=imeinr

http://www.extrastores....PACE-GRAY-128GB-4022066
    Burası bizdeki vatan, bimeks gibi büyük bir elektronik mağazası medinede ve şehrin biraz dışında taksiyle 20 dakikada gidiyorsunuz, 50 riyal yaklaşık 30 tl veriyorsunuz ve size elde yazılmış fatura değil yazar kasa fişi veriyorlar. Bana dedikleri eğer 45 dakika beklerseniz telefonda hiçbir şey yüklü değil yüklemeyi yapalım, uluslararası kaydını yapıp türkçeleştirelim diyerek yardımcı oldular.

http://www.alhaddadshop.com/ başka bir elektronik satıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 6 Şubat 2015; 14:20:45 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 6 Şubat 2015; 15:15:24 >
  • salih amel kullanıcısına yanıt
    ne zaman gidecek ve merak ettikleriniz neler biraz daha açarmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habersuz

ne zaman gidecek ve merak ettikleriniz neler biraz daha açarmısınız.

merhaba,oncelikle ilginiz icin saolun. agustos gibi dusunuyoruz teyzemle birlikte gidecekler. annemin okuma yazmasi yok, 70 yasinda. simdi ilk pasaport cikarmakla mi baslayalim bu ise? tahmini ne kadara patlar hersey.

tam bir rakam söylemek yanlış olur 7 gün,10 gün,14 gün vb.gibi normal ve ekonomik gibi seçenekler ile adambaşı pasaport dahil umrede harcamalarınız ve hediyelere ayıracağınız paralar hariç 3500 tl ile 5000 tl arasında değişiyor.ben inşallah şubat 19 unda gidiyorum . 14 gün ekonomik kısa dönem yazıldım, eşim ile beraber diyanet aracılığı gidip geleceğiz... okumak yazmak öemli değil,yanında refakatçi olduğu sürece sorun olmaz. ama yukarıda arkadaşın dediği gibi öncelikle en yakın müftülüğe giderek her türlü bilgiyi alabilirsiniz..
  • 1 yıllık pasaport çıkartırsınz artı turlarda 1200 euro ile mekkede otele yakın olanlarda 2000 euro ya kadar 15 veya 20 günlük turlar herşey dahil fiyatlar var. Siz sadece orada harcayacağı parayı yanında bulunduracaksınız.Hurmanın kilosu 20 ila 40 riyal arasında zemzem i turlar veriyor birde ptt kargoyla gönderirse kargo parası verir 200 tl civarında.Yaşlı dediğiniz için gezip hediye alamayacağı için hurma ve ufak tefek şeyler için harcıyacağını varsayarsak 1000 veya 1500 tl çok rahat bir şekilde yeter. Yemeklar sabah ve akşam var otellerde ben Semerşah ile gitmiştim, otelde çay ve kahve 24 saat sınırsız idi.

PASAPORT FİYATLARI
    Süre Toplam Ücret
    6 AY 188.30 TL
    1 YIL 237.20 TL
    2 YIL 334.90 TL
    3 YIL 440.90 TL
    4-10 YIL 587.50 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 9 Şubat 2015; 12:21:11 >
  • Alakasiz olacak ama merakimdan benzinlige gittim baktim 95 oktan benzin 0.61 riyal yani 45 kurus

• 21inde gidiyorum umreye Allah nasip ederse birdaki bilgiler isime yarayacak gibi telefon almanin pek bi anlami fiyatlar gayet yuksek

• kaç tane telefon getirme hakkımız var. nerede kontrol ediyorlar..
  • Arkadaşlar herkese merhaba
    Öncelikle Allah hepinizin ibadetlerini dualarını kabul eylesin. Sizlere bir sorum var 2 hafta sonra Cidde'ye iş için gidiyorum iş vizesiyle ; 2 haftalık bir çalışmam olacak. İşlerimi tamamladıktan sonra tabribi 3 gün ilave izin alıp umreye ziyaretimi yapmak istiyorum fakat aklıma takılan bir durum var iş vizesiyle umreye katılabilirmiyim ? Kutsal mekanlara girebilirmiyim. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
  • Umreden gelenlerin bavulunu açıp bakmıyorlar pasaport başı 1 telefon kayıt ettireblirsin ama 5-6 tane getir, bavullar direk bavulların alındığı döner panellere geliyor, bavulu alıyorsun çıkıyorsun.Kayıtsız kullanamadığın için çok sıkmıyorlar havaalanında.
  • Işlemleri bAslattim insall Mart'ta ordayim iPhone fiyatları düşerse alcam bi tane ;) var mı ucuza alan bu aralar

• budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 17 Şubat 2015; 16:59:56 >
  • öğretici bilgiler için çok teşekkürler. çok yararlı oldu.
    kısmetse annemle babam cumartesi günü yolculuğa çıkacak. nerde ne yenir nerden ne alınır tek tek not aldım broşür yaptım bizimkilere vericem.
    Ekstra bilgi vermek isteyen olursa onlarıda dikkate alırım.
    allah razı olsun.
    allah niyetlerinizi kabul etsin.
  • staidmcgun kullanıcısına yanıt
    Allah kabul etsin hocam.
    Hocam ramazan ile kurban arası ve kurban bayramının sonrasındaki 2 ay umre olmuyor... agustos ta plan yapıyorsanız diyanet yada internetten araştırıp tekrar değerlendirin takvimi..
  • Arkadaşlar öncelikle bilinmesi gereken, bu yolculuğun manevi bir yolculuk olduğudur.Kazancımız manevi olarak elde ettiklerimizdir.Çarşı-pazar buradada var, hemde alasıyla.Çarşı-pazarı değil Kabe'yi çokca tavaf en iyisi herhalde.

İkinci olarak oradan getirdiğiniz şeylerTürkiye'de var ve fiyatlarıda aşağı yukarı aynı.Bir kaç telefon modeli dışında, kaldı ki onlarıda Türkiye'de kaydettiriyorsun bunun içinde 125 tl ödüyorsun.

Garanti olayının olmaması riskinide eklersek daha pahalıya mal oluyor.Bunu acı bir tecrübeyle söylüyorum şöyleki,2008 yılında hacca gittim ve oradan 32" samsun lcd tv aldım.O günün şartlarında Türkiye fiyatı 2.250 Tl olan televizyonu 840 tl gibi bir fiyata aldmn.ancak iki ay sonra arızalandı.Götürdüğüm servisler bu ürünün Doğu ülkeleri için üretildiğini ve parçasının olmadığını söyledi.Anlayacağınız elimizde kaldı.

Başka bir arkadaş iphone getirdi ve aynı sıkıntıyı O da yaşadı.Oradan getirdiğim hiç bir ürün yaramadı ve hepsi bozuldu.
    Herhalde İlahi bir uyarı diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz.

24 martta nasip olursa umreye gideceğiz.İnşaallah aynı hatayı tekrarlamayız.

• evet telefon dışında diğer elektronik şeyler alınabilir özellikle saat hem orjinal hem ucuz türkiyeye göre hurmada aynı şekilde
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.