Şimdi Ara

Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
313
Cevap
30
Favori
145.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet hurma ucuz ama saat olayında ben casio olarak baktım neredeyse çeşit hiç yoktu, birde medinede hiçbir yerde çocuklar için güzel oyuncak bulamadım, saatde alamadım oyuncakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 10 Mart 2015; 16:23:01 >
  • Rhodora R kullanıcısına yanıt
    doğrudur imitasyon olabilir ama harun iyi biri evet garanti olayı var adamda am a daha öncede yazdıım gibi telefon bence alınmaz kaydettirme olayları vs am onun dışında saat playsattion vs alınabilir bilgisayara gelince en düşük laptop 1000 riyal di hatta adam kulaklık vs de verecekti alamadım öyle türkiyedeki gibi ahım şahim pek makina yok anladığım kadarıyla internet kafeye gelince benim kardeşim gittim demişti vardı ama nerede bilmiyorum.;kiosk tarzı şeylerde yok benim bildiğim
  • Benim gittiğim tur şirketinin otelinde wifi ücretsiz idi akrabalara günlük çektiğimiz resimleri akşam whtsapp tan gönderiyordum , internette sınır yoktu hem odada hem lobide internet vardı.
  • Allah kabul etsin hocam, benim bi sorum olacaktı? Şimdi biz üniversite öğrencisi 4,5 arkadaş ramazanda gitmek istiyoruz bu yaz. Otelde kalmak yerine dışarıda kendimiz yatabilir miyiz?, Yani sadece uçak parası verip otele ücret ödemeden. Afrikadan falan gelenler öyle yapıyomuş diye duydum, bizim de sonuçta ciddi bi paramız yok olanı da bizim için kıymetli , öğrenciyiz. Bizim ekipte kimse zaten dışarda yatmayı falan problem etmez, çıtkırıldım falan böyle el bebek gül bebek büyümüş arakdaş yok aramızda. Banyo ,tuvalet falanda varmış galiba ücretsiz, Ama asıl mesele(eğer mümkünse) bunun için nasıl bi yol izlememiz gerekiyo, turlardan veya diyanetten bağımsız mı gitmeliyiz?, ayrı gideceksek ne yapmalıyız? veya onlarla da bu konuda anlaşabilir miyiz?
  • hocam bahsettiğiniz şey eğlenceli bile olabilir aslında :) fakat vize alırken kalacak yeri soruyorlardır bence:) açıkçası hiç bi fikrim yok :) ama yapabilirseniz gerçekten muhteşem olabilir :)
  • Turist vizesi alabilirseniz cidde ye gidersiniz oradan Mekke 70 kilometre. Medinede cami avlusunda yatan gördüm ama Kabe de çok yoğun olduğu ve güvenlik görevlileri çok fazla olduğu için dışarıda yatamayabilirsiniz.
    Siz ramazanı düşünüyorsunuz, ramazan aynı hac zamanı gibi full dolu oluyor bence tur firmaları ile öğrenciyiz diye görüşün yardımcı olabilirler.
  • Arkadaşlar merhaba bizde 3 arkadaş gitmeyi planlıyoruz zamanı önemli değil. Özel turlarla mı yoksa diyanetin turları ile mi gitmeliyiz. Tavsiyeniz nedir gidip memnun kaldığınız bi tur şirketi var mı? Fiyat/Memnuniyet önemli tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

Arkadaşlar merhaba bizde 3 arkadaş gitmeyi planlıyoruz zamanı önemli değil. Özel turlarla mı yoksa diyanetin turları ile mi gitmeliyiz. Tavsiyeniz nedir gidip memnun kaldığınız bi tur şirketi var mı? Fiyat/Memnuniyet önemli tabiki.

3 arkadaş gidip de memnun kalmama ihtimaliniz yok. hani anne baba götürüleceği zaman o kadar hassas olun bence :)

diyanetin de özel tur fiyatına turları var biraz daha ucuz. ama bence fiyat ve gün olarak uygun olanına gidin. bir de kabe ve mescidi nebevi ye yakın oteli olan bir tur seçin.
  • Ben semerşah la gittim 10 defa gitsem yine bu tur şirketi ile giderim neden mi;
    Kaldığımız otellerde bayan asansörü ve bayan yemekhanesi ayrı.
    Otelde internet full odalarda dahi kullanabiliyorsunuz.
    Tecrübeliler,
    Bu turla gidenlerden şimdiye kadar memnun olmayan görmedim.
    Kaynanam baldızlarım,bacanağım ve kayınbiraderime anlattıktan sonra mayısta bu turla gidiyorlar iyi olmazsa böyle bir riske girermiyim :)
    Mekke ve medinedeki otellerdeki yemekhanelerdeki yemekleri türk ahçılar yapıyor.
    Elemenalarının büyük bir kısmı sürekli gidip geldikleri için oraları çok iyi biliyorlar.
    Otelde çay kahve 24 saat sınırsız.
    Reklam yaptığımı düşünen olursa, memurum yıllarca gidebilmek için para biriktirdim ve bu paranın hakkını verdikleri için söylüyorum kim hangi turla gittiyse o da onu yazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habersuz

Ben semerşah la gittim 10 defa gitsem yine bu tur şirketi ile giderim neden mi;
    Kaldığımız otellerde bayan asansörü ve bayan yemekhanesi ayrı.
    Otelde internet full odalarda dahi kullanabiliyorsunuz.
    Tecrübeliler,
    Bu turla gidenlerden şimdiye kadar memnun olmayan görmedim.
    Kaynanam baldızlarım,bacanağım ve kayınbiraderime anlattıktan sonra mayısta bu turla gidiyorlar iyi olmazsa böyle bir riske girermiyim :)
    Mekke ve medinedeki otellerdeki yemekhanelerdeki yemekleri türk ahçılar yapıyor.
    Elemenalarının büyük bir kısmı sürekli gidip geldikleri için oraları çok iyi biliyorlar.
    Otelde çay kahve 24 saat sınırsız.
    Reklam yaptığımı düşünen olursa, memurum yıllarca gidebilmek için para biriktirdim ve bu paranın hakkını verdikleri için söylüyorum kim hangi turla gittiyse o da onu yazsın.

15günlük tur fiyati ne kadardir siz kac gune kac paraya gittiniz acaba ?

• Eşimle beraber 8 gün mekke, 7 gün medine Ankara'dan kişi başı 1150 euro ya gittik Geçen yıl berat gecesini orada geçirdik ramazandan 3 gün gün önce döndük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habersuz -- 14 Nisan 2015; 13:23:30 >
  • Arkadaslar burada 29 liraya 140 dk aranma 40 dk arama paketi var bu mu uygun olur ordan hat .almak mi . Oradan 1 aylik konuşma ne kadar mal olur

• hizmet turizm hakkında bilgi sahibi olan var mı bende Mayıs sonunda 10 günlük gidecem inşallah.
    oradan hat almak mı mantıklı yoksa vodafone da cazip paket ya da tarife var nı?
    riyal burdan götürmekmi mmantıklıyoksa orda almak mı?
    hsbc veya yapıkredi den oradaki atmden ücretsiz para çekilebiliyor mu?
    cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

• Hizmet turizmi ben duydum kendileri ile görüştüm gayet iyi ve guzel hizmetleri var bende tavsiye ile gorusmeye gittim ama 1600 euro dediler pahali geldi bende sen turizm ile mayisin 15inde gidicem 18 günlük 1600 dolara bakalim hayirlisi ins.

• 50 riyale hat alıyorsunuz 30 u hat parası 20 si kontör parası. ama 140 aranma dediğiniz iyi ama 2 tarafa da yazmasın iyi sorun yurt dışı aramalarda arayanada arananada yazıyor çünkü. Yanınızda 5 tl 10 tl götürün seyyar satıcılar dahil alışveriş merkezleri dahil Bindawood süpermarketler dahil tl yi kabul ediyorlar paramız elhamdülillah dolar gibi. Atm lerden para çekmeyi denemedim ama kredi kartıyla yurt dışına açtırıp kullananlar varmış. Ayrıca atm sayısı çok azdı. Birde dönüşte havaalanında riyal lazım oluyor kesinlikle 50-100 riyal dönüşte yanınızda bulunsun havaalanına gidince bavullarınızı taşıyana veriyorsunuz zemzemleri plastik streçle sardırmayı zorunlu kılıyorlar 10-20 riyal onlar istiyor. Alışverişte tl verip üstünü riyal olarak alabilirsiniz. Mekkede dövizcileri biraz aramak gerekebilir ama Medine de birçok yerde var. Zemzem ve hurmanızı ptt kargo eve teslim yapıyor hiç uğraşmayın gelip otelinizden alıyorlar.Mümkünse yanınızda koli kalemi götürün orada tükenmez kalemle kolilerin üstüne isim yazacağız diye uğraşmayın. Tur un verdiği bavullarla giderseniz havalimanında ve Mekke ve Medine aktarmalarında yüzlerce aynı bavul içinde kendi bavulunuzu bulmaya çalışırsınız biride yanlışlıkla sizin bavulu aldıysa.....onun için yüzlerce bavul içinde dikkat çekecek renkte bir bavul alın ayrıca mümkünse sert palastik olsun ki üstüne ağır birşey koyduklarında (aktarmalarda oluyor)içindeki eşyalar zarar görüyor.

• habersuz H kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kontorle alinan 50 riyale gelen hatla gunde 4-5 dk konuşma 25 gün yeter sanırım.

• yanlış hatırlamıyorsam 20 riyal 20 dakika kadar gidiyor.
  • gidenler kendi arasındada konuşuyor biraz oradan kontör gidiyor. arasıra aramak şartıyla sohbet etmeden ben 50 riyalden sonra 20 riyallik daha almıştım ama eşimle aramızdada Kabe de tavaftan sonra bazen birbirimizi bulmak içinde konuşuyorduk.
  • Merhabalar. Bu ay gidiyorum da ben. Şu sıralar telefon almak için en uygun ve sağlam nerden alabilirim?
  • Kısa ve net ordan tel almak mantıklı değil artık bana göre.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.