Şimdi Ara

Ünal Aysal Geri Geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Birinci teknik direktörümüzün döneminde (TERİM) 120 milyon Dolar, Mancini döneminde 22 milyon Dolar, Prandelli döneminde 19 milyon Dolar parayı transfere harcadık"
    Eldeki avuçtaki parayı TERİM sistemine uygun isimler alsın diye harcamış sonrasında bu adamla ters düştüler.
    Mancini ve Prandelli yi tatmin edeceğim diye yaptığı transferler başarıdan çok zarar getirdi.
    Bu dakikadan sonra cebinde parası olan başkan seçilir. AYSAL'da para tükendi. Kendiside sürekli kendi cebimden vereceğim diye diye, iliklerine kadar sömürttürdü kendisini. Para harcamadan başarı gelmez.
    TERİM gönderilmese Mancini ve Prandelli harcanan paralar bunlara artı olarak oyuncu maaşları rakam artıyor.
    Şino ayarında en az 1 oyuncu kemer sıksa 2 oyun daha kazandırır dı takıma. Ego çarpışması bunu istedi.
  • Aysal, Sneijder seviyesinde yabancilari almaya devam ederdi. Yabanci sinirlamasi nedeniyle engellendi. GS, Farfan ve Naniyle anlasmisti. Sonra 2 oyuncudan da vazgecildi.

quote:

Yabancı sıkıntısı çıkmasa samimi söylüyorum biz Carlinhos'u da Farfan'ı da hatta Nani'yi de bitirme aşamasına getirmiştik. Onlar da bu iş uzayınca rahatsız oldular
  • quote:

Orijinalden alıntı: LA LA LAKERS

Yarsuvatla CL yi kaldıracağıma (örnek veriyorum) Aysalla Türkiye Kupasından elenmeyi tercih ederim.

Galatasaray başkanı bu kadar hükümet yalakası biri olmamalı. Albayrakla ikisi direk şutlanır.

Fenerbahçeyle arası apayrı zaten.

Tek sorun İtalyan hoca hastalığı

Şampiyonlar Ligi kupasını reddedelim yani? Niye, Galatasaray siyasi parti de bizim mi haberimiz yok?

Aysal, 20 milyon taraftarımız AKP'ye oy verdi diyor. Vergi borcumuz vardı, öyle konuşmak zorundaydı.

Aysal, AKP toplantısına gider. Vergi borcumuz vardı, katılmak zorundaydı.

Albayrak ve Terim aynısını yapar. Hükümet yalakalarııııııı.

Bir dik durun arkadaş, neyi savunduğunuz bile belli değil.

• büyük başkan görevi bıraktıktan sonra ilk kez dün locadan maçı izlemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: PierreHöjbjerg34

quote:

Orijinalden alıntı: potur

Geri donmesini cidden istiyormusunuz. Adam ne duruma soktu sizi

GSyi Aysal o duruma sokmadi. Aysal geldiğinde GSnin gelecek 3-4 yil icin hic bir geliri yoktu. Aysalin tek hatasi, Mancini transferlerine izin vermesi. Aysal gelirleri yüzde 400den fazla artirmasa, GS cok daha kötü durumlara düserdi. 40 ayda 27 kupa, CLde basari, marka degerinde Forbes ve diger prestijli sirketlerin yaptiği calismalarda 16 yada 17. Para liginde stad gelirlerinin önemli bir kismi olmadan, sürekli 16.17. yada 18.olma.

Orman yönetimi, borcu 400 milyon tl olarak aldi. Simdi Bjknin konsolide borcu 1 milyar tlyi gecmis durumda. Sirket+Dernek. Ortada ne var? Basari? GSGMden 80 milyon dolarlik hibeyle yapilan stad disinda ne var? Borclarin faizleri bile büyük boyutlarda. Yillik 150 milyon tl faiz ve kur farkindan bahsediliyor.

Bu arada Riva yada Adayi satmaya gerek yok. Ali Sami Yen oteli yapiliyor. 150 milyon dolar deger biciliyor. Onu bile satsak, GSdeki mali sorunlar biter.

Iyi de Galatasaray'ın gelirleri nasıl arttı bir düşünün. Yıllar sonra göze hoş gelen futbol oynayınca, ezeli rakiplerini yenip defalarca kupa alınca, üst üste şampiyon olup, şampiyonlar ligine katılınca arttı. Sahada futbol yokken kimse o Statları doldurmaz. Storedan alışveriş yapmaz. Avrupa'da olmayan takıma kimse sponsor olmaz, reklam vermez. Yani ülkemizdeki spor kulüplerinin maddi başarısı, sportif başarıya bağlı. Sportif başarı gelecek ki, sonra maddi başarıya dönüşebilsin...

Eee bu sportif başarıyı sağlayanlar kimlerdi ? Başta Fatih terim , Ali dürüst, Abdurrahim Albayrak yani dönemin futbol şubesi. Unal Aysal gidiyor Başarının kaynağını yok ediyor. Göz göre göre işleyen düzene çomak sokuyor. Profesyonelleri gönderip yerlerine işten anlamayan amatörleri getiriyor.

Sonuç ne? Sportif Başarının devamlı olacağı varsayımı üzerine BÜTÇE yapmışsın. Kulübün giderlerini kat kat arttırmışsın. Ama ne olmuş ? Sportif başarı bir anda gitmiş, transferler elde patlıyor, tazminatlar kapıda, oyuncu maaşları dağ gibi olmuş, stad dolmuyor, sponsor gelmiyor, storelar çalışmıyor...Yani aldığın risk elinde patlamış. Çünkü maddi Başarının istikrarlı bir sportif yönetim gerektirdiğini unutmuşsun. Bu gerçeği ihmal etmişsin.

Şimdi geldiğimiz nokta ne? Aysal öncesine göre Borçlar iki katına çıkmış, BÜTÇE açığı fırlamış. Beyefendi bunları dolar - try oranına falan bağlayıp geçiştirdi diyelim. Ama kilit soru şu:

Arkadaş sana sormazlar mı: senin Döneminde üst üste Şampiyonluklar geldi, Avrupa gelirleri zirve yaptı, statlar full doldu... Kulübün Borçları şimdi azalmayacak da ne zaman azalacak? Hadi borçlar azalmadı, yatırımın var mı? O da yok... Istikrarlı bir sportif Başarının temelini mi attın? Yoo , onu da yere bir ettin..

Ne geçti arkadas o zaman elimize? Kulüp potansiyel maksimum geliri elde ediyor , ona rağmen ortada bir şey yok. Hayır gelirin de asıl sebebi kendi kovduğu adamların başarısı. Şimdi ben bu adamın nesine güveneceğim? Aziz Yıldırım aynı durumda kulübü para makinasına dönüştürdü. Taraftar gelirleri hala bizim 2 katımız. Tesisleşti, gayrimenkul Aldı, spor salonu yaptırdı. Yahu adam kendi stadını yaptı. Hem de her sene en az 1. Veya 2. Olarak....

Şimdi bir bu örneklere bakıyorum. Bir de Ünal aysalın kongredeki konuşmasına... Zaten en kritik donemde bırakıp girmişsin. Bir de Yok dolar şöyle arttı da, yok pasolig bizi vurdu da, ağlamaktan , şikayet etmekten başka bir şey yok.

Kusura bakmayın ama Ünal Aysal spor kulübü yönetim standartlarında son derece başarısıdır. Özellikle ikinci dönemi GS tarihinin en hızlı çöküşlerinden biridir. Acı ama gerçek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet reddedeceğiz ve anlamadığın şey siyasi parti olmadığımız için.Bu hükümetin yardımıyla olan hiç bir şeyi istemiyoruz stadın açılışında gösterdik bunu.

Diğer konuyu sana anlatmaya bile gerek yok çünkü anlamayacaksın besbelli. Duruşumuz net ona kafanı yorma sen.
  • Ünal Aysal sonradan hata yaptığını kabul edip özür diledi yalnız oy konusunda. Ne Yarsuvat, ne Albayrak kalkıp özür dilemez. Hala yalakalığa devam ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Ünal Aysal sonradan hata yaptığını kabul edip özür diledi yalnız oy konusunda. Ne Yarsuvat, ne Albayrak kalkıp özür dilemez. Hala yalakalığa devam ederler.

Bu laf yanlışlıkla söylenmiş, dil sürçmesi falan değil yalnız. Yine aynı şekilde AKP toplantısına gitmesi de.

Bana kalırsa bir sıkıntı yok. Galatasaray başkanı, Galatasaray'ın menfaatini düşünmek zorundadır. Milyonlarca lira vergi borcu çıkarılacak, stadın ulaşım sorunu halledilmeyecek, yabancı kuralı aynen devam edecekse Galatasaray başkanı kulübün menfaatleri için gerekirse hükümetin suyuna da gider. Zira, Galatasaray bir spor kulübü. Siyasi parti değil. O iş başkalarının.

Benim anlatmak istediğim nokta Aysal yapınca herkes üç maymunu oynuyor, kimseden ses yok. Albayrak'la Terim yapınca hükümet yalakası oluyor. Albayrak hükümetle arayı düzeltmese vergi borcu meselesi ne olurdu, metro sorununun düzeltileceği sözü verilir miydi, yabancı kuralı kalkar mıydı? Bu soruların cevaplarını hepimiz biliyoruz.

Sen Albayrak'ın yerinde olsan ne yapardın mesela? Devlet büyüklerinin karşısında el pençe divan durmak hoşuna mı gidiyordur adamın? Ama yapmazsa kulübün düşeceği durum belli. Bence Albayrak büyük hizmet yapmıştır kulübe.

• Sondan başlayayım. Bence hoşuna gidiyor Memleketlisidir. Kendini yakın hissediyordur.

Diğer konuya gelirsek ben de eleştiriyorum böyle hükümete yakın davranışlarda bulunmalarını. Ancak değil Ünal Aysal kim olursa olsun RTE'nin vizyon toplantısına katılmasına bir şey diyemem. Niye diyeyim? Adam şirket sahibi olarak katılıyor. Senin benim gibi aylık 1000-5000 arası (genel aralık olsun) miktarlarla geçinmeye çalışan adamlar değil ki bunlar. Koskoca holding sahipleri. Bir ters düşseler başlarına gelecekleri biliyorlar. Bu ülkede işler böyle yürüyor. O adam da şirketini düşünmek zorunda. Bak Mehmet Emin Karamehmet'e. Adam RTE ile ters düştü diye neler yaptılar. Koskoca Çukurova Elektrik'i aldılar. Digiturk'e el koydular. Türkiye'nin bana göre kalite olarak en iyi operatörünü elinden çekip aldılar. Bunu yapanların daha neler yapabileceğini düşünmek zor değil sonuçta.

• Ünal Aysalı sevmeyen çarpılır

• @neverlate
    GSde Terim daha önce TDlik yapti, diger yöneticiler yöneticilik yaptilar, sportif basarilar da kazandilar, neden o zaman GS gelirlerde,marka degerinde dünyada ilk20ye giremedi? Hic birini CNNde projesini anlatirken görmedim. Terim yok, GS ligde 2.oldu, yine gelirlerde ilk20de yer aldi. (Bir cok gelir kaleminde düsüs yasamasina ragmen, GSnin geliri yine artti.)Aysal döneminde GSnin aktiflerinin toplami Fb ve Bjknin toplami kadardi. Loca, isim hakki, Vip koltuk gelirleri, hazirlik maclari gelirleri bile Polat döneminde harcanmis.Aysal döneminde her yil 30 milyon dolar borclarin faizinide ödedik. Önceki dönemde harcanan gelirler Aysal döneminde her yil gider olarak yazildi. Kisacasi, Aysal döneminde GS, Polat döneminin yillik 90 milyon dolara yakin giderini yüklendi. 3.5 yilda toplamda GSnin toplam borcuna yakin bir rakam. İste bu yüzden GSnin borcu azalmadi. Bu yüzden GS, Aysal döneminin ilk2 yilinda da büyük bütce aciklari verdi.(amatör branslari da unutmayalim) Bu arada Aysal sportif basari olmadan da geliri ilk yil yüzde 100den fazla artirmisti.

Polat, 184 milyon tl borcla almis, 328 milyon dolar borcla, enkaz bir kadroyla, gelecek 4-5 yilin gelirini de harcayarak birakmis.Durum o kadar kötüydü ki, Aysala Rivanin satis hakkini verdiler o dönemde.

Dany, Engin, Eboue, Amrabat gibi oyuncularin hepsi onlarin döneminde alinan yada onlarin sözlesmesini uzattiği oyuncular. Onlar döneminde yapilan bir cok yanlis transferde var. Konudaki 2-3 üye yazmislar. TDlerin her istedigi oyuncuyu aliyordu. Katiliyorum fakat sadece Mancini icin gecerli degildi. Örnegin, Terim her 6ayda bir kanat istiyordu ve Aysal aliyordu. GSnin en büyük eksikligi zaten kalifiye bir sportif direktördü. Terim, Amrabati almak istediginde, Possesion futbolu oynayan takima acik alan oyuncu alinmaz diyecek birisine ihtiyacimiz vardi. Mancini, Ontiveroyu aldiginda Turkiye Ligi fiziksel bir lig ve yabanci kurali var, yabanci hakkini carcur etmemeliyiz diyecek birisine ihtiyac vardi. Yapilan transferlerin yüzde 20-30u bile yapilmasa, GS icin hersey daha iyi olurdu.

Aysal gitti. GSnin FFPyle ilgili sorunu var.Geliri yüzde 5-10 civari bile artirsalar, sorunu cözerler. Neden hisse satmayi düsünüyorlar? Aysal yüzde 400den fazla artirdi. Onlar neden yüzde 5-10 artiramiyor?

Passolig konusunda haksiz mi? Passolig nedeniyle tüm takimlarin trübün gelirleri düstü.Hamzaoglu, gecen haftalarda ilginc bir sey söyledi. Yöneticiler, mac kazanalim, para gelsin diyorlar, geliri artirmak icin hic bir sey yapmiyorlar dedi.Sanirim bu aciklama bile neden geliri yüzde 5-10 artiramadiklarini yeterince acikliyor.

• Ünal Aysal'ı oy konusunda çark ettiği için çizdiler
  • umarım aysal olur tekrardan başkan bu mali duruma o sokmadı galatasarayı
  • ünal aysalın tek sorunu terim sonrası yerli teknik adam alacaktı, stoper, sol ve sağ beke de tanınmış real barça gibi takımlarda yedek oynayan oyunculardan alınacaktı dortmundun ardından cl liginde tur atlardık, ligde şampiyon olurduk
    her zaman dedim oyuncudan çok teknik hoca önemlidir, yabancı hocalar ile gs ın kimyası geretsden beri uyuşmuyor uyuşmazda artık zorladı zorladı 2 italyan kuyusunu kazdı toplamda 2sine 50-60 milyon euro transfer parası harcadı 1 tane 2.tur 1 tr kupası ve lig 2.ciği
    terime diyelim 100 milyon euro harcattı çeyrek final 2 kez şampiyonluk süper kupa felan alındı..
    diğer yanda harcanan paranın karşılığı olmadı malesf tek sorun bu

• Aysal gelmesin. Otursun şirketinin başında. 15 oyuncu alıyorsun 1 tanesi 11'e girebiliyor. Hani yapılan transferlerin hiçbiri Terim dönemi transferleri gibi değil. Terim gitti takımda transfer bitti. 5 yabancı sınırı var üste Ontivero, Hayroviç gibi yabancı kontenjanını doldurmaya değmeyecek oyuncuları alıyor. Yerli bek sıkıntısı var, takımın en iyi yerli bekini kadro dışı bırakıyor. Sabri'nin yarı performansını sunamayan Tarık'a 5 milyon Euro para yatırıyor. Sabri kadro dışı kalınca göbek atan taraftar Sabri sakatlıktan çabuk dönse yada sakatlanmasa diye yalvarır oldu. Aynı şey Burak için geçerli. Takımda Burak-Umut dışında forvet yok. Ba yada Fernandao bizde olsa şuan emin olun liderdik. Bize forvet diye yaz boyu yatmış Pandev'i kitlediler. Paralar hayroviçlere, ontiverolara, tarıklara, salihlere gitti tabi. Birde önüne gelenle 4-5 yıllık sözleşme yapıyor. Maaşlarda aşırı derecede yüksek. Eskiden 300 bine oynayan adam bizde 1,5-2 milyona oynar oldu. Şekil A; Yasin. Adam gitmem diyor. Bu adama o kadar maaşa bu kadar yıl sözleşme yapmaya gerek yokki. Anadolu'da her oyuncu Gs, Fb gibi büyük takımlarda oynamak ister. Bunun içinde fedakarlıkta yapar. Tt Arena'ya çıkmak ayrı bir seviyedir. Yasin'e 300 bine Gs'de mi Sivas'ta mı oynamak istersin diye sorduklarında cevap sizce ne olur? Bu kadar şeyden sonra Ben istemiyorum arkadaş gelmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

@neverlate
    GSde Terim daha önce TDlik yapti, diger yöneticiler yöneticilik yaptilar, sportif basarilar da kazandilar, neden o zaman GS gelirlerde,marka degerinde dünyada ilk20ye giremedi? Hic birini CNNde projesini anlatirken görmedim. Terim yok, GS ligde 2.oldu, yine gelirlerde ilk20de yer aldi. (Bir cok gelir kaleminde düsüs yasamasina ragmen, GSnin geliri yine artti.)Aysal döneminde GSnin aktiflerinin toplami Fb ve Bjknin toplami kadardi. Loca, isim hakki, Vip koltuk gelirleri, hazirlik maclari gelirleri bile Polat döneminde harcanmis.Aysal döneminde her yil 30 milyon dolar borclarin faizinide ödedik. Önceki dönemde harcanan gelirler Aysal döneminde her yil gider olarak yazildi. Kisacasi, Aysal döneminde GS, Polat döneminin yillik 90 milyon dolara yakin giderini yüklendi. 3.5 yilda toplamda GSnin toplam borcuna yakin bir rakam. İste bu yüzden GSnin borcu azalmadi. Bu yüzden GS, Aysal döneminin ilk2 yilinda da büyük bütce aciklari verdi.(amatör branslari da unutmayalim) Bu arada Aysal sportif basari olmadan da geliri ilk yil yüzde 100den fazla artirmisti.

Polat, 184 milyon tl borcla almis, 328 milyon dolar borcla, enkaz bir kadroyla, gelecek 4-5 yilin gelirini de harcayarak birakmis.Durum o kadar kötüydü ki, Aysala Rivanin satis hakkini verdiler o dönemde.

Dany, Engin, Eboue, Amrabat gibi oyuncularin hepsi onlarin döneminde alinan yada onlarin sözlesmesini uzattiği oyuncular. Onlar döneminde yapilan bir cok yanlis transferde var. Konudaki 2-3 üye yazmislar. TDlerin her istedigi oyuncuyu aliyordu. Katiliyorum fakat sadece Mancini icin gecerli degildi. Örnegin, Terim her 6ayda bir kanat istiyordu ve Aysal aliyordu. GSnin en büyük eksikligi zaten kalifiye bir sportif direktördü. Terim, Amrabati almak istediginde, Possesion futbolu oynayan takima acik alan oyuncu alinmaz diyecek birisine ihtiyacimiz vardi. Mancini, Ontiveroyu aldiginda Turkiye Ligi fiziksel bir lig ve yabanci kurali var, yabanci hakkini carcur etmemeliyiz diyecek birisine ihtiyac vardi. Yapilan transferlerin yüzde 20-30u bile yapilmasa, GS icin hersey daha iyi olurdu.

Aysal gitti. GSnin FFPyle ilgili sorunu var.Geliri yüzde 5-10 civari bile artirsalar, sorunu cözerler. Neden hisse satmayi düsünüyorlar? Aysal yüzde 400den fazla artirdi. Onlar neden yüzde 5-10 artiramiyor?

Passolig konusunda haksiz mi? Passolig nedeniyle tüm takimlarin trübün gelirleri düstü.Hamzaoglu, gecen haftalarda ilginc bir sey söyledi. Yöneticiler, mac kazanalim, para gelsin diyorlar, geliri artirmak icin hic bir sey yapmiyorlar dedi.Sanirim bu aciklama bile neden geliri yüzde 5-10 artiramadiklarini yeterince acikliyor.

Aysal gelmeden önce Galatasaray'ın borsadaki piyasa değeri 2 milyar 730 milyon TL, Aysal bıraktığındaki rakam 412 milyon TL. Borcu nasıl sabit tuttuğu tamamen bununla alakalı. Hisse sattı, sonra sermaye artırımı ile kulübün kasasına büyük miktarda nakit soktu. Ama bu sermaye artışlarının sonucunda kulübün hisse değeri üç kuruşa düştü. Sonra düşük fiyattan sattığı hisseleri geri topladı. Görünüşte borç artmadığı için başarılı gibi görünüyor. Ama aslında kulübün içine etmiş durumda. Şimdi Ebru Köksal'ın açıklamalarına göre koskoca Galatasaray yüzde 14 hisse satmaya kalkıyor, beklenen gelir 22 milyon euro. Ne acı değil mi? Bu satışla kulübün payı 55'e düşecek. Yani kritik rakam. Ondan sonra neyi satacaksın? Aysal bunları da anlatıyor mu acaba? Ya da ilk FFP cezasını kendi döneminde aldığımızı söylüyor mu?

• buraya aysalın icraatlarını yazmanın lüzumu yok, zaten hepsi ortada.
    gerçekten çok başarılı bir başkanlık süreci yaşadı. hataları oldu elbette ama hatasız kusursuz bir yönetim imkansız.
    tek eleştirdiğim nokta geçen yıl devre arası çok çöp aldı. bence burda mancini ye çok güvendi.
    neticede aysal futboldan anlamıyor. bunu hem kendi dedi hem de o kadar süre içinde zaten biz de anladık.
    2 italyana da çok güvendi ve kendi sonunu getirdi.
    getirdiğin hocalara güvenmek hata mıdır? bence hayır. sen hocayı getirrisin ve sonra izlemeye geçersin. ordan sonra transfer dönemine kadar sözün geçmez artık
    haa unutmadan italyanlar dışında bir hocaya daha güvendi, onun da şuanki halini hepimiz ülkece izliyoruz zaten.
    peki bu hocalara güvenmekle aysal ne kadar suçlu onu sormalıyız.
  • Aysal'ı hep destekledim ama yeniden gelip eski hatalarını devam ettirirecekse gelmesin.Aysal gibi bir başkan büyük hatalarından ders aldıysa Galatasaray'ın en efsane başkanlarından olabilir inanıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@neverlate

GS bugun marka degerinde dunyada ilk 20'de ise bunda tabii ki 2000 ve sonrasindaki basarilarin buyuk payi vardir. Unal Aysal geldigi gun de dunyada en cok takip edilen ve taraftari olan Turk takimi acik ara Galatasaray'di. Bunun yaninda yine Unal Aysal gelmeden once Turkiye'nin en modern stadina sahip olduk. Yani yillardir elimizde maddi kaynak yaratacak buyuk bir potansiyel ve altyapi zaten vardi. Eksik neydi peki? Tabii ki sportif basari. Eger Galatasaray iyi futbol oynamasa, taraftar o stadi doldurur mu? Ayni stad Aysal'dan bir yil once (pasolig falan yokken) doluyor muydu? Hayir. Simdikinden bile kotu durumdaydik. Galatasaray sampiyonlar liginde oynamasa dunya capindaki sirketler sporsor olurlar mi? Sneijder, Drogba Galatasaray'a gelir mi?

Galatasaray'in reel gelir kaynaklari belli zaten: Yayin gelirleri, gise gelirleri, sponsor gelirleri, UEFA gelirleri ve store gelirleri. Hepsi sportif basariyla dogru orantili. Yani kulubun maddi istikrari sportif basaridaki istikrarla dogru orantili. Hisse alip satmak, borclari yeniden yapilandirmak ancak kisa donemde sportif basariyi saglamak icin kaynak olarak kullanilir. Oyle de kullanildi zaten. Bunlar birer gelir kalemi degil. Uzun vaadede ne marka degerine, ne de kulup degerine katki yapar... Kavramlari birbiriyle karistirmayalim.

Sonuc Unal Aysal'in ilk 2 seneside Galatasaray basarilidir cunku sportitf basari yakalanmistir. Sportif basari da kaynak yaratmakla saglanmiyor. Polat da transfer icin kaynak yaratti. Transferimiz eksik mi kaldi? Hayir. Ama harcanan sermayenin karsiligi gelmedi. Cunku takim basarisiz oldu. Faruk Suren neden basariliydi? Pahali transferler yaptigi icin mi? Tabii ki hayir. Dogru insanlari dogru pozisyonlara getirdigi icin.

Unal Aysal , Galatasaray tarihinin ilk ve tek muhalefetsiz yonetim ortamiyla geldi. Tarihimizde ilk defa taraftarindan yonetimine, medyadan is dunyasina, teknik ekibinden malzemecisine kadar tek yurek olmus bir camiada yonetime basladi. Ve elinde Ali Durust ve ekibi gibi futbol subesi yonetiminde uzmanlar vardi. Fatih Terim gibi Florya'nin her detayini adi gibi bilen bir teknik adam vardi. Ve Unal Aysal bu insanlari secmedi. Bu insanlar bir araya gelip Unal Aysal'i "birlestirici" agabey olarak baskan sectiler. Ve bu sekilde basari geldi.

Unal Aysal'in Galatasaray'daki rolu "basariyi yonetmek"ti. Ve maalesef Aysal basariyi yonetemedi. Butun basari faktorlerini kulupten tasfiye etti. Sonunda da "basarisizlik" geldi. Peki "basarisizligi" yonetebildi mi ? Bunu goremedik bile! Tam is basa dusmusken istifa edip gitti.

Basari yonetimi sifir, basarisizlik yonetimi sifir, risk yonetimi sifir, kriz yonetimi sifir. Eee nerede Unal Aysal iyi yonetici ? Kulup yonetmek muhasebecilik yapmaktan ibaret degil maalesef. Bu camiada 1000 tane ekonomi uzmani var ama "futbol kulubu yonetim uzmani" sayiyla. Sen basaridaki en buyuk faktoru ihmal edersen kongreye gidip yok dolar artti da enflasyon oldu da pasolig cikti da diyip bahane uretmekten oteye gidemezsin. Bu camia da bunlari yemez. (Bas belasi derin GS isin icine girmezse!)

• siz hala tartışın adam anderlechte yatırım yapmakla meşgül
    başkanlıktan ayrıldıktan sonra acaba bırak stattan t karşısına geçip takımımızın bir maçını izlemişmidir
    sizin gibi taraftarlar her şeyi hakediyor hala aysal geri dönsün diyenler var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.