adam somaya yapılacak parayı bile ödememiş harcamış yeni yönetime devretmiş siz de bu adamı tekrar başkan olarak dönmesini istiyorsunuz öyle mi
2011 - 2012 sezonu: Gelirler 225 milyon TRY , Giderler 235 milyon TRY, Net Kar: -10 milyon TRY 2013 - 2014 sezonu: Gelirler 275 milyon TRY , Giderler 380 milyon TRY, Net Kar: -106 milyon TRY
Geliler 50 milyon lira artmis, zarar 100 milyon lira artmis. Ustelik bu rakamlar takim zirvedeyken olusmus. (Son iki senenin sampiyonu ve tek basina sampiyonlar ligine gidiyor)
Bunun neresi finansal basari? Tarihte ilk defa FB'ye yetisme firsati bulmusuz, 1.5 yil icinde geldigimiz noktaya bak. Hepsi Unal Aysal'in yonetim kadrosunu degistirmesiyle oluyor. Benim sirketimi bir CEO bu hale getirecek, bir dakika dusunmeden kovarim. Tekrar soyluyorum: Galatasaray'in gelir kaynaklari belli. Onceki mesajimda yazdim. Oyle bir ortam olusturuluyor ki sanki Unal Aysal gizli bir gelir kaynagi buldu da taraftardan sakliyor :) Yok oyle bir sey. Sampiyon olamayip Avrupa'ya gidemedin mi yayin gelirleri, lig primleri, UEFA gelirleri onemli miktarda dusuyor. Ama sisirilen isletim giderleri dusmuyor. Mevcut yonetim neden bu kadar sikinti cekiyor? Iste bu yuzden. Sen kulup personelini iki katina cikarirsan, futbolcu kadrosunu 50 kisiye cikarirsan zarar etmen kacinilmaz. \
Ayrica senin bahsettigin uzun vaadeli gelirleri nakit alma isini bu sezon basinda Aysal da yapti. Nike ile anlasma imzalayip 5 yilin nakitini cebe indirdi. Cunku bicak kemige dayandi, nakite ihtiyac oldu. Hisse satmasi da aynen bu yuzden. Simdi kimse cikip Unal Aysal Galatasaray'a kar ettirdi falan demesin. Rakamlar ortada.
Gelelim transfer konusuna: Katki vermedi dedigin oyuncular Galatasaray'i iki sene ust uste sampiyon yapan oyuncular. Eboue mi katki vermedi? Dany mi vermedi? Engin mi vermedi? Lutfen git bu oyuncularin kac mac oynadigina bir bak. Amrabat dedigin adam Fatih Terim doneminde kenardan gelip oyunu degistiren oyuncuydu. Sampiyonlar liginden onun asistleri sayesinde ciktik. Simdi olsa direk 11 oynar. Malaga'daki performansi ortada. Yonetim karariyla teknik direktorlere izlettirilmeden kiraya verildi. Bunlari elestirecegine yapilan dogru transferleri ovmen lazim. Simdiki kadrounun neredeyse hepsi hala Ali Durust zamaninda alinan oyuncular. Katki vermeyen oyuncuya ornek ariyorsan Mancini zamaninda yapilan 15 tane cop transfere bak. Dzemaili'ye Pandev'e bak. Her birine 2.5 milyon Euro maas oduyoruz.
Neresinden tutsam elimde kaliyor. Unal Aysal goz gore gore kendi sonunu hazirladi iste. Sadece 1.5 sene icinde yaptigi hatalar diz boyu. Yonetimi Aziz Yildirim'a versek daha kotu batiramaz Galatasaray'i. Daha savunmayin su adami...
@neverlate GSnin geliri 2013 yili 157 milyon euro. 2014 yili 161.9 milyon euro. GSnin calistigi Deloitte sirketinin rakamlari. Resmi rakamlar yani
Fbye yetisme firsati mi? Fbyle GSnin gelirleri arasinda en son baktigimda en az 50 milyon euro fark vardi. Polat döneminde harcanan kisim haric. GSnin aktiflerinin toplami fb+bjknin toplami kadardi.
Aysal 5 yilin nakitini ne zaman cebe indirdi? 1 yillik pesin ödeme vardi. Kanit var mi?
Engin, Eboue, Amrabat su anda GSye katki veriyor mu? Su andan bahsediyorum. Engin 1 sene oynadi. 3 senedir ortalarda yok. Amrabat iyi orta yapiyordu, onun disinda katkisi yoktu.
Bu arada GS, Terim, Albayrak ve Dürüstün oldugu 2 yilda da büyük zarar etti. Cünkü Polat döneminde harcanan para her yil 90 milyon dolar gider yaziliyordu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme