Şimdi Ara

Ünal Aysal Geri Geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: megi21

siz hala tartışın adam anderlechte yatırım yapmakla meşgül
    başkanlıktan ayrıldıktan sonra acaba bırak stattan t karşısına geçip takımımızın bir maçını izlemişmidir
    sizin gibi taraftarlar her şeyi hakediyor hala aysal geri dönsün diyenler var

Kendi takımınla alakalı cok güzel ve yerinde tespitlerin var..

-peki bize karşı niye boyle degilsin lan, agzina sopayla vurasim geliyor. Biraz bizlikde güzel tespitlerde bulun. trolluk nereye kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Orijinalden alıntı: PierreHöjbjerg34

@neverlate
    GSde Terim daha önce TDlik yapti, diger yöneticiler yöneticilik yaptilar, sportif basarilar da kazandilar, neden o zaman GS gelirlerde,marka degerinde dünyada ilk20ye giremedi? Hic birini CNNde projesini anlatirken görmedim. Terim yok, GS ligde 2.oldu, yine gelirlerde ilk20de yer aldi. (Bir cok gelir kaleminde düsüs yasamasina ragmen, GSnin geliri yine artti.)Aysal döneminde GSnin aktiflerinin toplami Fb ve Bjknin toplami kadardi. Loca, isim hakki, Vip koltuk gelirleri, hazirlik maclari gelirleri bile Polat döneminde harcanmis.Aysal döneminde her yil 30 milyon dolar borclarin faizinide ödedik. Önceki dönemde harcanan gelirler Aysal döneminde her yil gider olarak yazildi. Kisacasi, Aysal döneminde GS, Polat döneminin yillik 90 milyon dolara yakin giderini yüklendi. 3.5 yilda toplamda GSnin toplam borcuna yakin bir rakam. İste bu yüzden GSnin borcu azalmadi. Bu yüzden GS, Aysal döneminin ilk2 yilinda da büyük bütce aciklari verdi.(amatör branslari da unutmayalim) Bu arada Aysal sportif basari olmadan da geliri ilk yil yüzde 100den fazla artirmisti.

Polat, 184 milyon tl borcla almis, 328 milyon dolar borcla, enkaz bir kadroyla, gelecek 4-5 yilin gelirini de harcayarak birakmis.Durum o kadar kötüydü ki, Aysala Rivanin satis hakkini verdiler o dönemde.

Dany, Engin, Eboue, Amrabat gibi oyuncularin hepsi onlarin döneminde alinan yada onlarin sözlesmesini uzattiği oyuncular. Onlar döneminde yapilan bir cok yanlis transferde var. Konudaki 2-3 üye yazmislar. TDlerin her istedigi oyuncuyu aliyordu. Katiliyorum fakat sadece Mancini icin gecerli degildi. Örnegin, Terim her 6ayda bir kanat istiyordu ve Aysal aliyordu. GSnin en büyük eksikligi zaten kalifiye bir sportif direktördü. Terim, Amrabati almak istediginde, Possesion futbolu oynayan takima acik alan oyuncu alinmaz diyecek birisine ihtiyacimiz vardi. Mancini, Ontiveroyu aldiginda Turkiye Ligi fiziksel bir lig ve yabanci kurali var, yabanci hakkini carcur etmemeliyiz diyecek birisine ihtiyac vardi. Yapilan transferlerin yüzde 20-30u bile yapilmasa, GS icin hersey daha iyi olurdu.

Aysal gitti. GSnin FFPyle ilgili sorunu var.Geliri yüzde 5-10 civari bile artirsalar, sorunu cözerler. Neden hisse satmayi düsünüyorlar? Aysal yüzde 400den fazla artirdi. Onlar neden yüzde 5-10 artiramiyor?

Passolig konusunda haksiz mi? Passolig nedeniyle tüm takimlarin trübün gelirleri düstü.Hamzaoglu, gecen haftalarda ilginc bir sey söyledi. Yöneticiler, mac kazanalim, para gelsin diyorlar, geliri artirmak icin hic bir sey yapmiyorlar dedi.Sanirim bu aciklama bile neden geliri yüzde 5-10 artiramadiklarini yeterince acikliyor.

GS bugun marka degerinde dunyada ilk 20'de ise bunda tabii ki 2000 ve sonrasindaki basarilarin buyuk payi vardir. Unal Aysal geldigi gun de dunyada en cok takip edilen ve taraftari olan Turk takimi acik ara Galatasaray'di. Bunun yaninda yine Unal Aysal gelmeden once Turkiye'nin en modern stadina sahip olduk. Yani yillardir elimizde maddi kaynak yaratacak buyuk bir potansiyel ve altyapi zaten vardi. Eksik neydi peki? Tabii ki sportif basari. Eger Galatasaray iyi futbol oynamasa, taraftar o stadi doldurur mu? Ayni stad Aysal'dan bir yil once (pasolig falan yokken) doluyor muydu? Hayir. Simdikinden bile kotu durumdaydik. Galatasaray sampiyonlar liginde oynamasa dunya capindaki sirketler sporsor olurlar mi? Sneijder, Drogba Galatasaray'a gelir mi?

Galatasaray'in reel gelir kaynaklari belli zaten: Yayin gelirleri, gise gelirleri, sponsor gelirleri, UEFA gelirleri ve store gelirleri. Hepsi sportif basariyla dogru orantili. Yani kulubun maddi istikrari sportif basaridaki istikrarla dogru orantili. Hisse alip satmak, borclari yeniden yapilandirmak ancak kisa donemde sportif basariyi saglamak icin kaynak olarak kullanilir. Oyle de kullanildi zaten. Bunlar birer gelir kalemi degil. Uzun vaadede ne marka degerine, ne de kulup degerine katki yapar... Kavramlari birbiriyle karistirmayalim.

Sonuc Unal Aysal'in ilk 2 seneside Galatasaray basarilidir cunku sportitf basari yakalanmistir. Sportif basari da kaynak yaratmakla saglanmiyor. Polat da transfer icin kaynak yaratti. Transferimiz eksik mi kaldi? Hayir. Ama harcanan sermayenin karsiligi gelmedi. Cunku takim basarisiz oldu. Faruk Suren neden basariliydi? Pahali transferler yaptigi icin mi? Tabii ki hayir. Dogru insanlari dogru pozisyonlara getirdigi icin.

Unal Aysal , Galatasaray tarihinin ilk ve tek muhalefetsiz yonetim ortamiyla geldi. Tarihimizde ilk defa taraftarindan yonetimine, medyadan is dunyasina, teknik ekibinden malzemecisine kadar tek yurek olmus bir camiada yonetime basladi. Ve elinde Ali Durust ve ekibi gibi futbol subesi yonetiminde uzmanlar vardi. Fatih Terim gibi Florya'nin her detayini adi gibi bilen bir teknik adam vardi. Ve Unal Aysal bu insanlari secmedi. Bu insanlar bir araya gelip Unal Aysal'i "birlestirici" agabey olarak baskan sectiler. Ve bu sekilde basari geldi.

Unal Aysal'in Galatasaray'daki rolu "basariyi yonetmek"ti. Ve maalesef Aysal basariyi yonetemedi. Butun basari faktorlerini kulupten tasfiye etti. Sonunda da "basarisizlik" geldi. Peki "basarisizligi" yonetebildi mi ? Bunu goremedik bile! Tam is basa dusmusken istifa edip gitti.

Basari yonetimi sifir, basarisizlik yonetimi sifir, risk yonetimi sifir, kriz yonetimi sifir. Eee nerede Unal Aysal iyi yonetici ? Kulup yonetmek muhasebecilik yapmaktan ibaret degil maalesef. Bu camiada 1000 tane ekonomi uzmani var ama "futbol kulubu yonetim uzmani" sayiyla. Sen basaridaki en buyuk faktoru ihmal edersen kongreye gidip yok dolar artti da enflasyon oldu da pasolig cikti da diyip bahane uretmekten oteye gidemezsin. Bu camia da bunlari yemez. (Bas belasi derin GS isin icine girmezse!)

2000deki basarilarin payi varsa, GSde 2004, 2005,2006,2007, 2010 vs hep marka değerinde ilk20de yer alirdi.

Aysal gelmeden önce ülkenin en modern stadina sahip oldukta, stadin gelirinin önemli bir kismi, 4-5 yil icin harcanmisti. Modern bir stad paranin cogunu loca, vip koltuk, isim hakkindan kazandirir.

Kimse sportif basarinin gelirlerdeki rolünü unutmuyor. Benim söylediğim, sportif basari olmadan da GSnin gelirleri artti. Cl gelirleri, trübün gelirleri vs düstü. GSnin geliri 1 önceki yila göre yine artti.

Aysal sadece futbolda degil, baskettede zirveye oynayan takimlar kurdu. Gecen sene Mancini elindeki kadrodan yüzde 50 bile verim alsa, ligi rahat kazanirdi. Aysal, sürekli basari basari diyerek, zirveye oynayacak takimlar kurmanin gerekliliginden bahsediyordu. Ayrilirken bile Divanda bunu söyledi. Öyle bir sey söylüyorsun ki, sanki Terim yatirim olmadan o sportif basarilari kazandi.120 milyon dolar yatirim yapmasa Aysal, sportif basari gelir miydi? Ayni sey basket icinde gecerli. Bende diyorum, Aysal, her yil 90 milyon dolar icerdeyiz, gelirimiz yok, 328 milyon dolar borcumuz var, kücülmeliyiz dese, o sportif basari gelir miydi? Canaydin döneminde neden Terimle sportif basari gelmedi? GSnin borcu kat kat artti. Canaydin döneminde GSnin mali durumu, Aysalin geldigi döneme göre kat kat iyiydi.

Hasan S., GSden ayrilmadan önceki dönem, U19 takimina Bruma ve Ali Adnani almayi planladiklarini söylüyordu. Bu lüksü onlara kim verdi? 19 yasindaki unproven bir oyuncuya 13 milyon euro yatirim yapma lüksünü kim verdi? Her istedikleri oyuncuyu kim aldi? Bayernde Guardiolanin istedigi bir oyuncuyu alsalar, 3-4ünü almiyorlar. Onda bile bu lüks yok.

Bu arada Aydin, Zan, Yigit, Eboue, Dany, Engin gibi GSnin katki almadan 7-8 milyon euro civari maas ödedigi oyuncular. Senin futbol uzmanlarinin aldigi oyuncular yada sözlesme uzattigi oyuncular. 9 milyon euro civari bonservisli Malagada kiralik Amrabatta var. Possesion takimina acik alan oyuncusu aldilar. Hamit var vs. Taraftar baskisiyla alinmayan Lauro ve Wellingtonda var.

@megi21 Andere yatirim yaptigini kim söylüyor? Röportajini okudum, orada Anderin yaptigi altyapi yatirimlarini GSnin örnek almasi gerektigini ve begendigini söylüyor. Aysal GSde en fazla altyapiya yatirim yapan Baskandi. GSdeyken de sürekli altyapiya yatirim yapma gerekliliginden bahsediyordu.

@Thingol, bende bloklusun. Bu yüzden cevap verme geregi duymuyorum.

• quote:

siz hala tartışın adam anderlechte yatırım yapmakla meşgül
    başkanlıktan ayrıldıktan sonra acaba bırak stattan t karşısına geçip takımımızın bir maçını izlemişmidir
    sizin gibi taraftarlar her şeyi hakediyor hala aysal geri dönsün diyenler var

Balikesirspor macinda stadtaydi.

• Hadi başkanım kop gel de yarım kalan işleri tamamla be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi

Hadi başkanım kop gel de yarım kalan işleri tamamla be

Doğru diyorsun. Galatasarayi batirma operasyonunda isleri yarim kaldi

• quote:

quote:

2 lig şampiyonluğu
    1 Türkiye kupası
    1 CL çeyrek final
    1 CL 2. turu
    3 yıl üst üste CL'ye kalma
    Erkek basketbolda 25 yıl sonra gelen şampiyonluk.
    Basketbolda EL çeyrek finali
    Kadın basketbolda uzun yıllar sonra gelen şampiyonluk ve Euroleague şampiyonluğu.
    Bi sürü dünya yıldızı.

Evet müthiş batmışız. Adam rakamlarla açıkladı kulübü aldığının üstünde 10 milyon € luk artı bir borç ile bıraktığını ve hala batırdı diyorsunuz. Soruyorum sana bu kadar başarının ederi sence 10 milyon € etmez mi?

• quote:

quote:

quote:

2 lig şampiyonluğu
    1 Türkiye kupası
    1 CL çeyrek final
    1 CL 2. turu
    3 yıl üst üste CL'ye kalma
    Erkek basketbolda 25 yıl sonra gelen şampiyonluk.
    Basketbolda EL çeyrek finali
    Kadın basketbolda uzun yıllar sonra gelen şampiyonluk ve Euroleague şampiyonluğu.
    Bi sürü dünya yıldızı.

Evet müthiş batmışız. Adam rakamlarla açıkladı kulübü aldığının üstünde 10 milyon € luk artı bir borç ile bıraktığını ve hala batırdı diyorsunuz. Soruyorum sana bu kadar başarının ederi sence 10 milyon € etmez mi?

Öyle bir konusuyorsunuz ki sanki Galatasaray hic kupa alamayan bir kuluptu ben de bunu anlamiyorum

Zaten ünal aysalin ilk 2 senesine laf eden yok ki. Çok doğru isler yapti. İsi bilenlere birakti. Zaten yukarıdaki o kupalari bu iki senede aldik

Ama daha sonra ooyle yanlislar yapti ki butun dogrularini götürdü. Tek adam olmak uğruna yönetimi bozdu hocasini yolladi. Savma sapan transferler yapti

10 milyon borç ekledi diyorsun. Sermaye arttirimdan gelen 150 milyondan neden bahsetmiyorsun
    Tribünler full çekti gsstore para basti sportif başarılar ile
    Sence de zarar etmemiz normal mi ?

• megi21 kullanıcısına yanıt
    Evet Galatasaray Ünal Aysal'dan önce tam 5 yıl hiç kupa alamayan bir takıma dönüştü. Adnan Polat dönemi başarısızlıklarla ve Aziz Yıldırım'ın yancısı olmakla geçti . Amatör branşlar zaten yerlerdeydi Ünal Aysal sayesinde belli noktalara geldi. Rakiplerine diş geçirir takımlar oluştu Ünal Aysal'ın elbette hataları oldu . Örneğin geçen yılki devre arası transferleri tamamen fiyaskodur. Fatih Terim'in gitmesine sevinsem de. Fatih Hoca'dan zerre haz etmesem de evet gönderilme biçimi bence yanlış olmasa da gönderildiği dönem yanlıştır. Aynı şekilde Mancini'nin yollanma biçimi ve gönderildiği zaman gibi. Ama bu Aysal'ın UEFA'yı kazanan dönemden sonra gelen tüm yönetimler arasında en başarılı en dik duran başkan olduğu gerçeğini değiştirmez rakiplerimize karşı . Ünal Aysal gitti 3 ayda amatör branşlar net biçimde bitti. Her hafta bi skandal patlıyor basketbol şubesinde. Ünal Aysal döneminde hatırlamıyorum ben oyuncuların kaçmasını ,idmana çıkmamalarını falan. Oyuncular paralarını alamazdı ihtar çekerdi . İhtar çektiği gibi paraları yatardı. Bu da tamamen basketbol şubesinin başındaki yöneticilerden kaynaklı sorunlardır kısacası.
    Tek adam olmak uğruna yönetimi bozmuş . O zamanlar ben de çok kızıyordum Abdürrahim Albayrak'ın, Ali Dürüst'ün gitmesine . Ama anladım ki iyi yapmış. Siyasi irade yalakalarının hangi görüşten olursa olsun bu kulübün yönetiminde olmaması lazım .Duygun bey ile Abdürrahim Albayrak geldi iyi mi oldu ? Aziz Yıldırım'a , hükümete peşkeş çektiler koca kulübü .

Nasıl dibe vurmuş bir kulübü daha zor şartlarda şaha kaldırdıysa mayısta tekrar gelirse yine kaldıracağına ben inanıyorum kısacası Aysal'ın . Siz inanmamakta , başka adaylara inanmakta tabi ki özgürsünüz. Tabi ki saygı duyarım.

• Ünal Aysal'ın gelmesini bir tek Fenerbahçeliler istemiyor.

• Duygun Yarsuvat'ın siyasi açıklamalarıyla alakası var mıdır acaba bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

Ünal Aysal'ın gelmesini bir tek Fenerbahçeliler istemiyor.

birde terimi göreve getirip tekrar kovacağından korkan terimsporlular
    bak bu konudaki aysal ı istemeyenlerin alayı terimi futbol peygamberi sanan tipler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

Ünal Aysal'ın gelmesini bir tek Fenerbahçeliler istemiyor.

Bende istemiyorum

• Büyük başkan Ünal AYSAL...
    Onun gelmesi diğerlerini korkutuyor bu çok normal..
    Defalarca mali açıdan kulübü nereden nereye getirdiğini yazdık , çizdik..
    Hataları elbette olmuştur ama son derece başarılıydı..
    Riva projesi sebebi ile kapalı kapılar ardında ipi çekildi ancak Galatasarayın her dönemindeki gizli başkan inan kıraç onu yeniden aday gösterirse geri gelir

Tabi mali açıdan ibra edilmesi şartı ile , o da yine inan kıraçın elinde

• gelecekse adam akıllı yönetimle gelsin ali dürüst,adnan öztürk lü kadroyla dursaydı efsane olurdu gitti candan erçetin gibi saçma sapan kişileri getirdi futboldan anlamayan ,birde futbol u bilenlere bıraksın kendi karıştı burdissolar hajroviçler ontiverolar geldi başımıza prandelli de cabası, bana kalsa kulübü rus oligarklara arap şeyhine satsınlar kurtulalım şu iş bilmez liselilerden
  • Unal baskan in en buyuk yanlisi transferlerde oldu ama bize cok buyuk isimlerde kazandirdi.Bu tarz hatali oldugu konularda kendini iyi yonde gelistirirse buyursun 10 sene kalsin kulubun basinda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beklemedeyiz tamam
    kurtarın bizi Azizin köpeklerinden
  • Ne diyeyim valla adam kendi menfaatini düşünüyor bence ilk olarak. her ne kadar başarılar yaşatsada galatasaraya ben bir taraftar olarak daha aklı başında bir başkan görmek istiyorum ne yarsuvat gibi ne aysal gibi :) yok mu bunlarin ortasi e dostlar

• Mobilden resim eklicem olmuyor

• Duzeltme : olmuş tamam. Iki tane koymuşum aynı resimden

• aman aman asla.zora gelince kaçıp giden adamın burda işi yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.