Şimdi Ara

üni de ilk hafta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
22.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üniversitede ilk hafta ders olur mu?yoklama alınır mi.?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede İlk Hafta: Önemli Bilgiler

Üniversite yaşamının ilk haftası, heyecan verici olduğu kadar belirsiz de olabilir. İşte üniversitedeki ilk haftanıza dair faydalı bilgiler:

Yoklama

Üniversitede ilk hafta genellikle yoklama alınır. Yoklama, derslere düzenli katıldığınızı ve üniversite topluluğuna dahil olduğunuzu göstermenin önemli bir yoludur. Yoklama alma politikaları değişiklik gösterse de çoğu üniversitede yoklamayı kaçırmak sonuçlara yol açabilir.

Ders Programları ve Derslikler

Ders programlarınızı ve dersliklerinizi öğrenmek çok önemlidir. Ders programlarınızı okulun web sitesinden veya mobil uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Derslik bilgileri genellikle ders programlarında veya derse giriş yapan profesör tarafından verilir.

Ders Kitapları ve Malzemeler

Ders kitaplarınızı ve diğer gerekli malzemelerinizi ilk haftadan temin etmeniz önerilir. Ders kitapları pahalı olabileceğinden, ikinci el kitapçılardan veya çevrimiçi platformlardan satın almayı düşünebilirsiniz.

Öğretim Görevlileri

Öğretim görevlilerinizi tanımak, derslerinizde başarılı olmak için çok önemlidir. Ofis saatlerinde veya derslerden sonra onlarla tanışma fırsatı yaratın. Öğretim görevlileriniz sorularınızı yanıtlamaya ve üniversite hayatınızda rehberlik etmeye hazır olacaklardır.

Öğrenci Kulüpleri ve Aktiviteleri

Üniversitede öğrenci kulüpleri ve aktivitelerine katılmak, yeni insanlarla tanışmak, ilgi alanlarınızı keşfetmek ve üniversite deneyiminizi zenginleştirmek için harika bir yoldur. Fuarlar veya çevrimiçi platformlar aracılığıyla sizi ilgilendiren kulüpleri arayın.

İlk Hafta İpuçları

• Derslere düzenli katılın ve not alın.
    • Ödevleri zamanında teslim edin.
    • Öğretim görevlilerinizle iletişime geçin ve sorularınızı sorun.
    • Sorularınız veya endişeleriniz varsa öğrenci hizmetlerine veya danışmanınıza başvurun.
    • Üniversite topluluğuna katılın ve yeni insanlarla tanışın.
    • İlk haftanın heyecanını yaşarken kendinize vakit ayırın ve dinlenin.

Üniversitedeki ilk haftanızı iyi değerlendirerek, akademik ve sosyal açıdan başarılı bir öğrencilik hayatının temellerini atabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: divan

Bu mesaj silindi.
    ilk hafta ders olur da yoklama duruma göre değişir. eğer okulda ders-ekleme bırakma haftası varsa hocalar genelde almaz yoklama.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Değişir üniden üniye. Bakarsın ilk hafta gelen giden olmaz, bakarsın ilk sınavda ilk haftanın konularından soru çıkmış. Belli olmaz yani. Öyle bi düşüncen varsa git derim. Yoklama da aynı şekilde.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Yanlış hatırlamıyorsam ilkgün saat dokuzdan üçe kadar derse girmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DgnByz -- 19 Eylül 2010; 2:14:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

Yanlış hatırlamıyorsam ilkgün saat dokuzdan üçe kadar derse girmiştim.

Alıntıları Göster
    Oryantasyon programından dolayı 1.Sınıflar gelmez ama bize ders olur diye tahmin ediyorum. Üniversite ve asıl önemlisi hocaya bağlı bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anzurbayev

Oryantasyon programından dolayı 1.Sınıflar gelmez ama bize ders olur diye tahmin ediyorum. Üniversite ve asıl önemlisi hocaya bağlı bir durum.

Alıntıları Göster
    okuluna gore değişir.. .
  • git diyorsunuz yani.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67

git diyorsunuz yani.?
    bende yarın başlıyorum üniye ama saat kaçta gitmem lazım
  • ders programı açıklanmadı mı senin?
  • quote:

ders programı açıklanmadı mı senin?
    hayır.

ders kaydı yaptım internetten hala onaylanmadı.akademik takvimde de şöyle yazıyor..

GÜZ YARIYILI
    16 Ağustos–17 Eylül 2010 : Güz yarıyılı katkı payı ve II. Öğretim ücretleri ödeme dönemi
    13-17 Eylül 2010 : Ders kayıtları
    20 Eylül 2010 : Derslerin başlaması
    20 Eylül-1Ekim 2010 : Danışmanların ders kayıtlarını onaylaması
    25 Eylül 2010 : Yabancı dil dersleri için muafiyet sınavları
    8 Ekim 2010 : Mazereti nedeniyle kaydını yaptıramayan öğrencilerin kayıt yenileme başvuru dilekçeleri için son gün
    27Kasım-05Aralık 2010 : Arasınavlar (Bağıl ve Mutlak Sisteme tabi öğrenciler)
    27-31Aralık 2010 : Mazeret sınavı (Bağıl), Telafi sınavı (Mutlak Sisteme tabi öğrenciler)
    02 Ocak 2011 : Güz yarıyılı sonu
    03-15 Ocak 2011 : Genel sınavlar

okula gidip kendim mi onaylatıcam?

• 1.sınıflar ders kaydı yapmazki.otomatik olur.
  • quote:

1.sınıflar ders kaydı yapmazki.otomatik olur.
    girdim işte sisteme hepsini seçmek zorunlu zaten,hepsini seçtim,tamam dedim.kayıt sırasında ufak bi kağıt verdiler.sisteme giriş kullanıcı adı ve şifresi vardı kağıtta.seçtik desleri bakalım.pazartesi gitsem mi gitmesem mi?belli değil daha kafama eserse giderim heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

girdim işte sisteme hepsini seçmek zorunlu zaten,hepsini seçtim,tamam dedim.kayıt sırasında ufak bi kağıt verdiler.sisteme giriş kullanıcı adı ve şifresi vardı kağıtta.seçtik desleri bakalım.pazartesi gitsem mi gitmesem mi?belli değil daha kafama eserse giderim heralde

Alıntıları Göster
    Bende dersleri seçtim daha doğrusu hocaları seçtim ön kayıt yaptımda kesin o dersleri alıp almadığım belli değil bende bu konudan müzdaribim ne ayak anlamadım artık ilk gün bakıcaz çaresine..

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Clown

Bende dersleri seçtim daha doğrusu hocaları seçtim ön kayıt yaptımda kesin o dersleri alıp almadığım belli değil bende bu konudan müzdaribim ne ayak anlamadım artık ilk gün bakıcaz çaresine..

Alıntıları Göster
    Ben onlarıda seçemedim. Yarın giidp hallettirmem lazım valla. Ben de gidiyorum ilk günden ama benim ev falan var yerleştirmem gereken.

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

Ben onlarıda seçemedim. Yarın giidp hallettirmem lazım valla. Ben de gidiyorum ilk günden ama benim ev falan var yerleştirmem gereken.

Kolay gelsin o zaman Zaten ilk hafta öyle geçiyomuş arkadaş demişti ders alamayan öğrenciler otomasyon falan yapıyolarmış ders işlenmiyomuş..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

Kolay gelsin o zaman Zaten ilk hafta öyle geçiyomuş arkadaş demişti ders alamayan öğrenciler otomasyon falan yapıyolarmış ders işlenmiyomuş..

Alıntıları Göster
    ikinci öğretimler için tavsiye edilen ilk gün üniversiteye gidiş saati ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

1'İ ikisi yok arkadaşım giit erkenden hallet işlerini.

@Evil

Eyv. hocam.

Tam şerefsizlik ya. İnsanı uğraştırıyorlar sadece. 2 gün falan onlara uğraşırım. 2 günde evin eksikleri var onlara. Peh ben anca Cuma başlarım okula.

• quote:

Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

quote:

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

1'İ ikisi yok arkadaşım giit erkenden hallet işlerini.

@Evil

Eyv. hocam.

Tam şerefsizlik ya. İnsanı uğraştırıyorlar sadece. 2 gün falan onlara uğraşırım. 2 günde evin eksikleri var onlara. Peh ben anca Cuma başlarım okula.

Alıntıları Göster
    İlk haftayı asıcan yani Ev işleri kolay değil harbiden hocam sen 1 sene bekledin üniversiteyi bir haftada o seni beklesin bişey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Clown -- 19 Eylül 2010; 12:30:39 >

• quote:

İlk haftayı asıcan yani Ev işleri kolay değil harbiden hocam sen 1 sene bekledin üniversiteyi bir haftada o seni beklesin bişey olmaz

Alıntıları Göster
    Birinci sınıfta olsa, son sınıfta olsa bizde cort diye başlar dersler zira hocalarımız ders işlerler tatillerin bile telafileri olur dersler yetişmezse ek dersler yapılır dolayısıyla ilk hafta imkansız asılmaz.

Bazı arkadaşlar vardır zekiyiz hallederiz ilk biriki haftalık kaybı derler gelmezler sonra fellik fellik ne anlatıldı diye aranırlar not bulamazlar, derse gelen bulamazlar kafamızı ibiklerler anlat anlat diye.

Okulu açık öğretim zannedip hiç gelmeyen arkadaşlarda var onları zaten 1. sınıftan sonra göremezsiniz kapris yapıp alt sınıflada derse girmezler, üstten ders alamazlar sıkışıp kalırlar.

Dönemde zaten 14 hafta ders var 2 haftası sınavlara çık kaldı 12 hafta, 1 hafta kafadan asalım kaldı 11 hafta, araya bayram resmi tatil son 10 hafta, vizelerden sonra memlekete tüyelim kaldı 9 hafta... oldu canım =) Mühendislik bu affetmez 1 hafta kaybedersen alimallah dönemi kaybedersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Birinci sınıfta olsa, son sınıfta olsa bizde cort diye başlar dersler zira hocalarımız ders işlerler tatillerin bile telafileri olur dersler yetişmezse ek dersler yapılır dolayısıyla ilk hafta imkansız asılmaz.

Bazı arkadaşlar vardır zekiyiz hallederiz ilk biriki haftalık kaybı derler gelmezler sonra fellik fellik ne anlatıldı diye aranırlar not bulamazlar, derse gelen bulamazlar kafamızı ibiklerler anlat anlat diye.

Okulu açık öğretim zannedip hiç gelmeyen arkadaşlarda var onları zaten 1. sınıftan sonra göremezsiniz kapris yapıp alt sınıflada derse girmezler, üstten ders alamazlar sıkışıp kalırlar.

Dönemde zaten 14 hafta ders var 2 haftası sınavlara çık kaldı 12 hafta, 1 hafta kafadan asalım kaldı 11 hafta, araya bayram resmi tatil son 10 hafta, vizelerden sonra memlekete tüyelim kaldı 9 hafta... oldu canım =) Mühendislik bu affetmez 1 hafta kaybedersen alimallah dönemi kaybedersin.

Alıntıları Göster
    @ Antor

Öyle anlattın içim kavruldu resmen. Ben de İnşaat'a girdim bu sene.

Ama cidden onaylar falan derken kim işleyecek dersi? Halen bir program bile verilmedi elimize.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.