Keşke büyük göstermeseydim :( < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversitede İlk Gün Öğretmen Sanıldığında Yaşananlar
Üniversiteye ilk adım attığınızda, tanıdık yüzler bulmak ve yeni arkadaşlar edinmek heyecan verici olabilir. Ancak bazen işler planlandığı gibi gitmeyebilir.
Bazı öğrenciler, kampüste dolaşırken kendilerini öğretim üyesi sanabilir. Bu durum genellikle, resmi bir kıyafet giymiş veya güvenilir bir tavır sergilediğinizde ortaya çıkar. Diğer öğrenciler, kendinize olan güveninizin veya bilgi düzeyinizin sizi gerçek bir öğretim üyesine benzettiğini düşünebilirler.
Bu durumda yalnız kalmak yaygın bir durumdur. Diğer öğrenciler, sizinle etkileşime girmekten çekinebilirler ve sizi ulaşılmaz biri olarak görebilirler. Bu, yeni arkadaşlar edinmeyi zorlaştırabilir ve üniversite deneyiminizi olumsuz etkileyebilir.
"Beehaber"e göre, bu durumla başa çıkmanın birkaç yolu vardır:
- Durumu Mizahla Karşılayın: Öğrencilerin sizi öğretmen sandığını fark ettiğinizde, gülümseyin ve durumu mizahla karşılayın. Kendinizi tanıtın ve onlarında yeni öğrenci olduğunuzu belirtin.
- Açık ve Dürüst Olun: Öğrencilere, gerçekten öğretmen olmadığınızı ve siz de onların gibi yeni bir öğrenci olduğunuzu açıkça belirtin. Bilgi seviyenizin veya güveninizin sizi gerçek bir öğretim üyesine benzetmiş olabileceğini kabul edin.
- Yardım Teklif Edin: Sizi öğretmen sananlara yardım teklif edin. Kampüste yol bulma veya derslerle ilgili sorularına cevap verme konusunda yardımcı olabilirsiniz. Bu, onların size ısınmasını ve sizinle arkadaş olmasını sağlayabilir.
Öğretmen sanılmak üniversitede yaşanabilecek zorlu bir durum olabilir, ancak durumu doğru şekilde ele alarak, olumlu bir deneyime dönüştürebilirsiniz. Mizah, dürüstlük ve yardımseverlik, yeni insanlarla tanışmanıza ve üniversite hayatının tadını çıkarmanıza yardımcı olabilir.