Android 2d oyunumda sadece sağa ve sola ateş etme scriptini her yerde aradım ama bulamadım.Adam gibi bir kaynak ta yok.Var ama hepsi PC için.Mantık şu; oyuncu sağa baktığında ateş gui texturea tıkladığında hangi yöne bakıyor ise oraya ateş edicek.Ama bir türlü yapamadım.Ben yapmaya çalıştım fakar bir türlü olmuyor.Yaklaştığım bazı kodlar şunlar;
var velocity : float; function Update(){ rigidbody.velocity.x = velocity; if(input.getkey(KeyCode.leftarrow)){ //Burası PC için olan velocity = - 20;} // Ya da şu kdo olabilir if(Physics.Raycast(transform.position,transform.TransformDirection(Vector3.left), hit)) hit diye tanımlanan bir nesne de var if(input.getkey(KeyCode.rightarrow)){ // Ve Burası velocity = 20; // if(Physics.Raycast(transform.position,transform.TransformDirection(Vector3.right), hit)) } }
BUNLARIN BELKİ HİÇ ALAKASI BİLE YOKTUR ama bunları yazmamın sebebi belki siz de bir şeyler türetirsiniz diye...
kodun biraz düzensiz ve karışık ama mantık olarak söyle söyleyeyim, karakterHangiYoneBakiyor gibi bir değişkenin olsun, sağa bakıyorsa 1, sola bakıyorsa -1 değerini alsın. ateş ettiğin zaman, merminin hareketinin x'ini bu değişkenle çarparsın. sola bakarken mermi -x yönünde, sağa bakarken mermi +x yönünde hareket etmiş olur...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme