Şimdi Ara

Unity 2D Sağa ve Sola Ateş Etme [Android]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android 2d oyunumda sadece sağa ve sola ateş etme scriptini her yerde aradım ama bulamadım.Adam gibi bir kaynak ta yok.Var ama hepsi PC için.Mantık şu; oyuncu sağa baktığında ateş gui texturea tıkladığında hangi yöne bakıyor ise oraya ateş edicek.Ama bir türlü yapamadım.Ben yapmaya çalıştım fakar bir türlü olmuyor.Yaklaştığım bazı kodlar şunlar;

var velocity : float;
    function Update(){
    rigidbody.velocity.x = velocity;
    if(input.getkey(KeyCode.leftarrow)){ //Burası PC için olan
    velocity = - 20;} // Ya da şu kdo olabilir if(Physics.Raycast(transform.position,transform.TransformDirection(Vector3.left), hit)) hit diye tanımlanan bir nesne de var
    if(input.getkey(KeyCode.rightarrow)){ // Ve Burası
    velocity = 20; // if(Physics.Raycast(transform.position,transform.TransformDirection(Vector3.right), hit))
    }
    }

BUNLARIN BELKİ HİÇ ALAKASI BİLE YOKTUR ama bunları yazmamın sebebi belki siz de bir şeyler türetirsiniz diye...

• kodun biraz düzensiz ve karışık ama mantık olarak söyle söyleyeyim, karakterHangiYoneBakiyor gibi bir değişkenin olsun, sağa bakıyorsa 1, sola bakıyorsa -1 değerini alsın. ateş ettiğin zaman, merminin hareketinin x'ini bu değişkenle çarparsın. sola bakarken mermi -x yönünde, sağa bakarken mermi +x yönünde hareket etmiş olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.