Şimdi Ara

Google Android Klavyesi Her Tuşa 2 Kez Basıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gm Discovery 2 kullanıyorum. Default Google klavyesi her tuşa 2 kez basmaya başladı. Klavye yazarken kkllaavvyyee yazıyor. Örneğin k'ye bastığımda k basılı kalıyor ve bir sonraki harfa basınca 2. k ile birlikte o harfi yazıyor. Lütfen yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Klavyesi Her Tuşa 2 Kez Basıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Telefonunuzun klavyesi her tuşa iki kez basıyorsa, bu can sıkıcı ve zaman alıcı bir sorun olabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğin birkaç yöntem mevcuttur.

Nedenleri:

• Ekran Koruyucu: Uygun olmayan şekilde takılan veya hasarlı bir ekran koruyucu, yanlış dokunuşlara neden olabilir.
    • Yazılım Hataları: Güncel olmayan işletim sistemi veya uygulamalar, klavye sorunlarına yol açabilir.
    • Donanım Arızası: Klavye kablosunun gevşemesi veya klavyenin kendisinin hasar görmesi, çift basma sorunlarına neden olabilir.

Çözümleri:

• Ekran Koruyucuyu Kontrol Et: Ekran koruyucuyu çıkar ve sorunun devam edip etmediğini kontrol et. Uygun şekilde takıldığından emin ol.
    • Yazılımı Güncelle: Telefonunun işletim sistemini ve tüm uygulamalarını en son sürümlerine güncelle.
    • Önbelleği Temizle: Sistem önbelleğini temizlemek, yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Klavye Ayarlarını Sıfırla: Telefonunun ayarlarından klavye ayarlarını sıfırla.
    • Güvenli Modda Başlat: Telefonunu güvenli modda başlatmak, üçüncü taraf uygulamalarının soruna neden olup olmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.
    • Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Tüm diğer yöntemler başarısız olursa, telefonunu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Ancak, bu işlem tüm verilerini sileceğini unutma.

Sorun donanımla ilgiliyse, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir. Telefonun klavyesi her tuşa birden fazla harf yazıyorsa, bunun nedeni genellikle yazılım hatalarıdır. Bu sorunları çözmek için yukarıdaki yöntemleri uygula.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle uygulama yöneticisinden Google Klavyeyi bulup verileri ve ön belleği silin. Daha sonra Google Play'e girip tüm uygulamalarım bölümünden Google Klavyeyi bulup uygulama güncellemesini yapıp tekrar deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Öncelikle uygulama yöneticisinden Google Klavyeyi bulup verileri ve ön belleği silin. Daha sonra Google Play'e girip tüm uygulamalarım bölümünden Google Klavyeyi bulup uygulama güncellemesini yapıp tekrar deneyin.

İşe yaramadı maalesef.

• Pagan Min kullanıcısına yanıt
    O halde yedekleri alıp telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak bir çözüm olabilir. Ya da marketten başka klavye uygulamalarını deneyebilirsiniz. Bütün bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa dokunmatik ekranda donanımsal bir sorun olduğundan şüphelenilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 11 Ocak 2015; 15:59:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

O halde yedekleri alıp telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak bir çözüm olabilir. Ya da marketten başka klavye uygulamalarını deneyebilirsiniz. Bütün bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa dokunmatik ekranda donanımsal bir sorun olduğundan şüphelenilebilir.

Diğer klavyeler düzgün çalışıyor. Sorun donanımsal değil sanırım. Son çare format ama format atmadan çözmeye çalışıyorum. Yorum için sağolun.

• Telefona sorun başlamadan önce GTA CTW yüklemiştim. İlginç bir şekilde onu kaldırınca düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.