Şimdi Ara

Unity 3D Main Menu Hatası (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir main menü yaptım fakat scene de herhangi bir yere tıklayınca işlevi gerçekleştiriyor.Ben bir 3D text'e Javascript kodu yazdım.Kod şu;
    #pragma strict 

function Start () {

}
    function Update () {

if (Input.touchCount == 1) {
    Application.LoadLevel("asd");
    }

}

Görüntüler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefbackstone -- 6 Mayıs 2014; 15:50:46 >

• Input.touchcount herhangi yere bastığınızda değişir zaten anırmal bir durum yok.Script i hangi objeye atadığınızında bir önemi yok Input touch position ve physics.raycast den yararlanabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona gerek kalmadı hocam GUI.Button la hallettim olayı.Genede teşekkür ederim.İyi forumlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esref_21

Ona gerek kalmadı hocam GUI.Button la hallettim olayı.Genede teşekkür ederim.İyi forumlar :)

hocam silinmesi yerine nasıl yaptığınızı konuda anlatırsanız aynı sorunu yaşayanlar konu açmayla uğraşmaz
  • Hocam direkt olarak scripti kopyalıyım isterseniz;

var pauseMenuFont : Font;

function Start(){

}

function Update(){

}

function OnGUI()
    {

GUI.skin.box.font = pauseMenuFont;
    GUI.skin.button.font = pauseMenuFont;

GUI.Box(Rect(Screen.width /2 - 100,Screen.height /2 - 100,250,200), "FREEDOM FAR AWAY"); //Ortadaki SAĞ,sağdaki dikey --Burası çok karışık.Koordinat sistemi anormal.Deneye deneye buldum.

if(GUI.Button(Rect(Screen.width /2 - 100,Screen.height /2 - 50,250,50), "Play Game")){ //-50
    Application.LoadLevel ("asd");

}

if(GUI.Button(Rect(Screen.width /2 - 100,Screen.height /2 ,250,50), "Credits")){ // -50'den bi " /2 ,250,----50---)," 50 lik arttırıcam.Yani 0 oldu.
    Application.LoadLevel("credits");
    }

if (GUI.Button (Rect (Screen.width /2 - 100,Screen.height /2 + 50,250,50), "Quit Game")){ // Bu da 0'dan bi 50 lik arttırıcam (50 butonun dikey uzunluğu).Bu da + 50 oldu (+ veya - leri unutmayalım)
    Application.Quit();
    }
    }

Cevabı yazarken bir kaç açıklama da ekledim.Yapamayan varsa tekrar gei dönüş yapsın yanıtlıyım.Yalnzı dediğim gibi koordinat sistemi çok karışık.

Görünümü ekte verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefbackstone -- 6 Mayıs 2014; 15:53:48 >

• ben GUITexture'lere dokunulduğunu şöyle yakalıyorum belki işinize yarar;

javascript

public var gazBtn : GUITexture; // editör'den istediğiniz gui elamanını seçin

function Update () {

if(Input.touchCount > 0 ){

for(var i : int = 0; i < Input.touchCount; i++){

var touch : Touch = Input.GetTouch(i);

if((touch.phase == TouchPhase.Began || touch.phase == TouchPhase.Stationary) && gazBtn.HitTest(touch.position)){

// gazBtn'a dokunuluyor

}
    }
    }else{

// Butona dokunulmuyor

}

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebi -- 6 Mayıs 2014; 20:23:24 >
  • jebi J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.Çok işime yaradı.Texture ihtiyacım vardı.Buton çok sönük ve sade kalıyodu da :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.