Şimdi Ara

unity de c# ile geliştirilen oyun andorid de sorunsuz çalışırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    başlıkta da belirttiğim gibi, unity de komple c# ile geliştirilmiş olan bir oyunu android, ios, ve Wp8 de sorunsuz çalıştırabilir mi ?
    ayrıca diyelim bir oyun geliştirildi unity nin windows, linux, macos, andorid, ios, wp8, wii vs. gibi desteklediği platformlarda o oyunun çalışması herhangi bir dğeişiklik yapılmadan ( kodlarda, grafiklerde değil. grafiklerde küçültme büyütme yapılacaktır diye düşünüyorum ) her platoforma çıktı alınır mı. mesela windows da yüklü unity sürümünde c# ile geliştirilen A oyununu ben LİNUX da çalıştırmam mümkün mü . sorunsuz bir şekilde. YOKSA BUNUN İÇİN C# YERİNE JAVASCRİPT MI KULLANILMALI ?

• evet sorunsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwhyundai

evet sorunsuz

mobil için hangi dil olduğu önemli değil yani öyle mi ( söz konusu unity olduğunda tabi )
    bu soruyu sorma sebebin şu açıkçası yabancı kaynaklarda genelde mobil oyun geliştirirken unity içerisin tercihlerini js den yana kullanmaları bir kaç tane cs e de denk geldim tabi fakat ağırlık javascript olunca kafama takıldı.
  • hangi dil olduğu önemsiz android için genelde js tercih edilmesinin sebebi daha basit ve pratik olması heralde.
  • İkisinide kullanabilirsin ama c# script tavsie ederim. c# js ye göre 4 kat daha hızlı parse edilir build edilirken
  • cennterr C kullanıcısına yanıt
    açıkcası C# scriptlerini kullansan daha iyi olur. optimizasyon açısından da c# daha iyi unity için.

bir çok unity oyununda genel olarak hep c# scripti kullanılır yoğunlukla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.