Şimdi Ara

Üniv. okumuş bir kızı ailesi lise mezununa verirlermi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

Üniv. okumuş bir kızı ailesi lise mezununa verirlermi

(En Son Oy Tarihi: 24.7.2022)
Giriş

Orjinalden alıntı: Neonight

şahsen ben olsam kızımı vermem ayrıca böyle bir durumdada böyle bir kızla evlenmeyi istemem davul bile dengi dengine çalar

Dünyada davul heraldebi bizim ülkemizde denge dengeye çalıyor sana tek soru soracam o zaman neden hep erkeğe evin vamrı deniliyor dengi dengineyse o zaman kızında evi olmalı tek cevap ver ?

2.üniv okuyan bilgil olur kültür aile ve çevreden geçer hiç bi ülkede bizim kızlar gibi üniv kazanıpta 360 drce dönen ve srf iyi ünide okuyor diye ona veren kız milleti yoktur (gezdim,gördüm)

3.üniv okuyormusun sorusu bahanedir para önemlidir sence ibrahim tatlıses o tipe o yaşa rağmen Türkiyedeki odtüde okuyan bi kızla beraber olabilirmi bence olur (adam mağarada doğmuş,ilkokulu okumamış)

• kızın ailesi vermezse kız verir olur biter
  • quote:

Orjinalden alıntı: imperial crusader

kızın ailesi vermezse kız verir olur biter

• Kız isterse bence olabilir. Kendim için konuşuyorum üniversite öğrencisiyim şahsen ilkokul mezunu bir kızla evlenebilirim.
  • ..........
  • quote:

Orjinalden alıntı: lejyonerx

quote:

Orjinalden alıntı: dungeon16

Eğer kzın ailesi zengin veya ortalamanın üstünde bir gelire sahipse,kızlarıda odtü,itü veya bogaziçi gibi bir üniversitenin tıp veya en az onun kadar baba bir bölümünü okumuşsa erkek zengin değilse imkansıza yakın bir şey.Ama herhangi sıradan bir üniversitenin ingiliz yok amerikan edebiyatı yok dadılık b.k püsür bölümünü okumuşsa ve ortalamanın üstünde bir gelirleri yoksa o durumda bile bizim kızımız üni. mezunu sen degilsin derlerse oracıkta açar kaba etimle gülerim.İnsanlar üni. yi gözünde çok büyütüyorlar halbuki bilmiyorlar ki her türlü pislik oralarda dönüyor.
    Son olarak peygamber efendimizin bir sözüyle susmak isterim.RIZKIN ON DA DOKUZU TİCARETTEDİR.

Direk tıp diyorsunuz ama bu saydıgın 3 üniversitede de tıp fakültesi yoktur

edit: onun kadar baba derken?

gerçekler acıdır

• quote:

Orjinalden alıntı: demirçelik

annemi babama vermişler ama gerçi sonradan okudu babam o ayrı mevzu

Gördüğünüz gibi gayet iyi bi insan da ortaya cıkarmışlar Bence neden vermesinler ki ? Efendi olduktan sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtusft

quote:

quote:

Eğer kzın ailesi zengin veya ortalamanın üstünde bir gelire sahipse,kızlarıda odtü,itü veya bogaziçi gibi bir üniversitenin tıp veya en az onun kadar baba bir bölümünü okumuşsa erkek zengin değilse imkansıza yakın bir şey.Ama herhangi sıradan bir üniversitenin ingiliz yok amerikan edebiyatı yok dadılık b.k püsür bölümünü okumuşsa ve ortalamanın üstünde bir gelirleri yoksa o durumda bile bizim kızımız üni. mezunu sen degilsin derlerse oracıkta açar kaba etimle gülerim.İnsanlar üni. yi gözünde çok büyütüyorlar halbuki bilmiyorlar ki her türlü pislik oralarda dönüyor.
    Son olarak peygamber efendimizin bir sözüyle susmak isterim.RIZKIN ON DA DOKUZU TİCARETTEDİR.

gerçekler acıdır

Eh be arkadaşım eh beee konuyu okusan 2 kere yazdım bir daha yazayım tıpı oraya lafın gelişi yazdım 3 üniversitede tıp olmayabilir tamam

• Ya üniversite olayını amma büyütüyorsunuz hiç anlamıyorum.İş hayatına girmeden önce sürekli kendime kızardım iyi bir üniversite okumadım diye ama işe girdikten sonra ne okuduğumun değil ne yapabildiğimin önemli olduğunu gördüm.Patronlar iş yapacak adam arıyor diploma sadece diploma kurtarmıyor.Şimdiye kadar hangi okulda okudun diye soran olmadı.Soran bir iki kişiye de okuyorum sayılır diyorum çünkü aof'ü bende okuldan saymıyorum fakat aof'ten öğrendiklerim iş hayatımda işime yarıyor.Keşke iyi bir ünide okusaydım da sırf bu soruya gerine gerine cevap verebilmek için.Evleneceğim kızın illaki süper bir okuldan mezun olması gerekmiyor lise veya 2 yıllık bir okul mezunu olması bana yeter mesleği olsun geri pek önemli değil.Zaten meslek kazanma olayı sadece üniden olmuyor kurslada meslek kazanılabilir hatta üniversite tam olarak meslek kazandırmıyor teorik bilgiyi ve diplomayı veriyor.İşe girip okulda öğretilen teorik bilgiyi uygulamadıkça kimse mesleğim var diyemez bence.

• kız istedikten sonra gerisi boş..
    ailesi de erkeğin işi ve gelirine bakar.
    önemli olan gidip 2 ya da 4 yıllık üniversite bitirmek değil.
    önemli olan HAYAT ÜNİVERSİTE'ni bitirmek ya da okuyor olmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Biz erkekler üniversite okumayan kızları alıyoz da neden kızlar üniversite okumayan erkeğe varmıyor anlamıyorum

EE sen osmanlıyı yıkmışsın be yeniçeri osmanlı da bile "erkek bir adım önde olcak ki eve ekmek getirsin evin reisi olabilsin" diye görüş hakimdi. günümüzde şartlar eşit. dediğin gibi olabilir. bunların güzel ve olumlu örnekleri var.

genel olarak düşünürsen liseyi bitiren üniversiteye gitmeyen bi erkek karşısındaki bayanla "ortak dili" (hemen sevişmeyin) yakalayamayabilir. yani nasıl diyim üniversite başka bişey.

birde üni okumayanın içini bişiler kemirir bazı insanın"zoruna gider" ben niye okumadım diye. o yüzden bu riske girmemek için aileler vermeyebiliyorlar.

biride demiş ki "üniversitede ne pislikler dönüyor" sen üniversiteye gitmişsin anlaşılan ama gitmemiş " sayılıyorsun" . iyiyi kötüyü yerini, zamanını bilemeyen adamsın. hala o ortamıne tkisindesin gördüklerinle yaşıyorsun. üniversitede git kendi ortamını yaşa sanane başaksının pisliğinden? milletimi dikizledin 4 yıl boyunca? gelmiş bide dedikodularını yapıyorsun cemaat havası "kokladım" hiç kaçırmam

• 3 okuldada tıp yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: webisweb

3 okuldada tıp yok

Tamam ulan tamam ben gerizekalıyım siz hepiniz mimar sinan sınız ok.Lafın gelişi diye 3 kere yazdım ama bazı MALLAR hala o okullarda tıp yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dungeon16 -- 6 Mayıs 2009; 3:49:54 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: virtusft

quote:

quote:

gerçekler acıdır

Eh be arkadaşım eh beee konuyu okusan 2 kere yazdım bir daha yazayım tıpı oraya lafın gelişi yazdım 3 üniversitede tıp olmayabilir tamam

Lafın gelişi yazdıgını biliyorum. Sadece ne olursa olsun doğru bilgiden yola çık bir örnek verirken. Hayır onu da geçtim bilmeden yazdıgın o kadar bariz ki 3 üniversite ismi var 2 si teknik zaten. Birazda tıpçı zihniyeti göstergesi tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 6 Mayıs 2009; 4:43:33 >

• dungeon tıp yok o okullarda
  • quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

Shakespeare vs. nin kitaplarını orijinal olarak okumak,incelemek mi zor ? Mühendislik'te okumama rağmen bana 1 ay süre ver o kitaplar hakkında İngilizce olarak sana tez yazarım...

Bir ara bizim okulada uğra konservatuvarda armoni üstüne teze, tiyatroda da shakespeare üstüne teze ihtiyacı olanlar var, daha okulunu bitirmeden zengin olursun

Sorun bizim eğitim sisteminde, biri gider yazı ezberler geçer, biri gider sayısal ezberler geçer mezun olurlar, ilki 2+2 yi zor toplar, diğeri bilmemne mühendisi olur ama genel kültür sıfırdır.

• fark 69
  • Verebilirde vermeyebilirde :)
  • Eğer çift gerçekten birbirlerini seviyorlar ise yada bir hayat kurmak için sözleşmişler ise bence bu yeterli. Hiç bir engel onları durduramaz diye düşünüyorum. Ben sevdiğim kişiyi asla terk etmem bırakmam mesela . . .
  • paran varsa jessica alba yı bile alırsın korkma ama para yoksa ışıklarda cam silen çingene kızını bile alamassın
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.