Şimdi Ara

Üniversite bölüm önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mekatronik
    okuyabilirsin
    iyidir hoştur

Mekatronik, teknolojik ürün ve tasarımda makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliklerinin kaynaşmasını ifade eder.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliManyakAdam -- 14 Temmuz 2006; 17:37:22 >
  • bende bu sene tercıh yapıcam insaat dusunuorm ancak kımya muhensdıslgıde fena durmuyor kımya hakkında bılgısı olan warsa beri gelsin
  • Dostum valla rahat bir mühendislik okumak istiyorum diyorsan endustri müh. yaz.
    Diyorsan ki ben calıskan bi öğrenci olacam elektrik elektronik yaz.
    Eger Rusca öğrenirim diyorsan da İnsaat Müh. yaz.
    Ama asla makine yazma.
    Okulu bitirdikten sonra da iş aramak istemiyorum dersen de Tıp yaz.
    Mühendislik tercihi yapmak istemiyorsan da tıp tavsiye ederim.

Ne yazarsan yaz kendi isteğin olsun.Yoksa okul bitmez.
  • tıp demeyin sakın
  • Bilgisayardan şaşma.
    Her ne kadar zaman zaman kafanı monitörün içine gömeceğin, klavyeyi ortasından böleceğin anlar gelecek olsa da olayları çözdükçe zevk alırsın.ne de olsa meslekte en önemlisi yaptığın işi sevmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevgili -- 14 Temmuz 2006; 17:40:00 >
  • ben inşaat muhteyim brz agırdır okuması ama hoş bi bolumdur...
    mukavemet ve çizim derslerine
    su an staj yapıom...
    yani ortamın da içine girmiş bulundum ve gercekten zevkli bi iş...
    staja kadar bazı tereddutlerim vardı ama staja baslayınca ortadan kalktı bu tereddutler...
    simdi mutluyum iyiki secmişim bu mesleği
  • Dostum bizim bölüme gel, heryerde yoktur ha

Elektronik ve Haberleşme Müh. - Yıldız Teknik Üni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Dostum bizim bölüme gel, heryerde yoktur ha

ana sen o bölümde mi okuyon kurtulamazsın artık benden, sorularla boğcam seni

• arkadasım ben olsam makine mühendisliğini seçerdim.tabii tıp olursa daha ii
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistiq

quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Dostum bizim bölüme gel, heryerde yoktur ha

ana sen o bölümde mi okuyon kurtulamazsın artık benden, sorularla boğcam seni

ayıp ediyon cevaplarız

• quote:

tıp demeyin sakın

Valla eğer okul bittikten sonra iş araömak istemiyorsan diye yazmıstım.
  • Uzay Mühendisliği

NOT: Bu sene Lise 2-Sayısal öğrencisi olcam. Burdaki görüşler bana da lazım olur yani.

Ben de
    -Bilgisayar Mühendisliği
    -Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    -Astronomi ve Uzay Bilimleri
    -Endüstri Mühendisliği

arasında tercih yapçam. Aslında en büyük hayalim Bilgisayar Mühendisliği ama diğer bölümleri de az istiyo değilim ama geleceğin mesleği olma + para + iş güvencesi kalitesi bakımından en iyi bölüm Elektrik-elektronik ve endüstri mühendisliği mi? Ama dediğim gibi en istediğim meslek Bilgisayar Mühendisliği.

EDIT: Astronomi ve Uzay Bilimlerinden mezun olanlar Türkiyede iş bulabilir mi?

EDIT-2: Bilgisayar Mühendisliği çok iyi ama; *Ben mi yanlış görüyorum ama, ortalık bilgisayar mühendisi öğrencisi/mezunları/çalışanlarıyla dolmaya başladı; *Bilgisayar Mühendisi olmayanlar, liseli öğrenciler bile artık programlama dillerini öğrenebiliyor, acemi de olsa programlama yapabilmeyi öğrenebiliyor. Ama yine de o Bilg. Müh. tayfasına ben de girmek istiyorum

EDIT-3: Olmak istiyorum ama puanları da maşallah Çok iyi çalışıp Mat ve Fen'i iyi yapçam merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Temmuz 2006; 20:05:46 >

• dusundugun okulu ve bolumu gez neler yaptiklarina bak ondan sonra karar ver
  • ben MİMARLIK tayım

şunu seç bunu seç diyememde mimarlıkla alakalı sormak istediğin bişey olursa bana sorabilirsin
  • quote:

tıp demeyin sakın

ben de sınav sonrası aynen bu cümleyi kullanıyodum. ama şimdi farklı bakıyorum herşeye. tıp demiyorum, 6sene+uzmanlık falan.

ama diş hekimliği bence göz adı etme..!!!!
  • Mekatronik ve YT de Matematik Mühendisliği de okunabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keles

quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIFA GEÇTİM... BİLGİSAYAR, MAKİNA, ENDÜSTRİ, İNŞAAT .... HEPSİNDENDE ARKADAŞIM VAR....
    BU BENİM 2. UNV. 2 SENEDE MİMARLIK OKUDUM....

İTİBAR, HUZUR, MUTLULUK, PARA İSTİYORSAN MÜHENDİS OLMA!!!!!MÜHENDİSİN ADI VAR SADECE TÜRKİYEDE!!!!

GİT GÜZEL GÜZEL DİŞ HEKİMLİĞİ OKU!!! SÜPER BÖLÜM İTİBARSA İTİBAR PARAYSA PARA, RAHATLIKSA RAHATLIK.......

Arkadaşa katılıyorum, itü, odtü, boğaziçi, bilkent hariç hiç boşu boşuna mühendis olma. iş bulamaz mısın bulursun ama binbir sıkıntı ile iş bulamamanın verdiği depresyonlarla geçer ayların.

Seç diş hekimliğini bak keyfine. şaka yapıyoruz gibi gelebilir ama gerçek bu. bir sürü boş mühendis var türkiyede, patronunun ağız kokusunu çek, bir sürü sapsız ile uğraş karşılığında şu baba şirketlerden birinde 2000-2500'e çalışırsın (tabiki itü, odtü, boğaziçi, bilkent 'liysen). yoksa 1000 liraya talim eder bir sürü sıkıntı çekersin.

diş hekimi ol patron sensin, kimsenin ağız kokusunu çekmezsin, kimse ile uğraşmazsın. evinde para basarsın. istediğin zaman tatiline gidersin, özgürsün. istediğini alırsın.

mühendislikte okuldayken sınıfta kız yoktur mal gibi ders ders karı yüzüne hasret kalırsın. mezun olunca da yukarıdakiler olur.

Kişisel tavsiyem, Mühendislik okuma. şimdiki aklım olsa asla okumazdım. türkiye'de mühendis olunmaz. 3kuruş değerin bile yok.

altını çizdigim yere bi daha bak gerçek manada agız kokusu çekersin ama patronun olmaz o yönden çekmezsin Ayrıca dişteki tanıdıklarım tıpa gitmedigine çok pişman tıptan çok daha zor diyolar yani dişe gidecegine tıpa git hem zaten dişin önü o kadarda açık degil yeni mezunlar işte çok zorlanıyor ve genelde bunlar tercih edilmiyor halk arasında eski doktorların adı geçiyor.Tıpta istemedigine göre senin için en iyisi bilgisayar müh.
    inşallah istedigin yere gidersin

• tembel , çalışmayı sevmeyen bi adamsan eczacılık yaz derim. oturduğun yerden para kazanırsın.
    tıp fakultesinden mezun insanların çoğu , keşke zamanında eczacılık yazsaydım diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keles

quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIFA GEÇTİM... BİLGİSAYAR, MAKİNA, ENDÜSTRİ, İNŞAAT .... HEPSİNDENDE ARKADAŞIM VAR....
    BU BENİM 2. UNV. 2 SENEDE MİMARLIK OKUDUM....

İTİBAR, HUZUR, MUTLULUK, PARA İSTİYORSAN MÜHENDİS OLMA!!!!!MÜHENDİSİN ADI VAR SADECE TÜRKİYEDE!!!!

GİT GÜZEL GÜZEL DİŞ HEKİMLİĞİ OKU!!! SÜPER BÖLÜM İTİBARSA İTİBAR PARAYSA PARA, RAHATLIKSA RAHATLIK.......

Arkadaşa katılıyorum, itü, odtü, boğaziçi, bilkent hariç hiç boşu boşuna mühendis olma. iş bulamaz mısın bulursun ama binbir sıkıntı ile iş bulamamanın verdiği depresyonlarla geçer ayların.

Seç diş hekimliğini bak keyfine. şaka yapıyoruz gibi gelebilir ama gerçek bu. bir sürü boş mühendis var türkiyede, patronunun ağız kokusunu çek, bir sürü sapsız ile uğraş karşılığında şu baba şirketlerden birinde 2000-2500'e çalışırsın (tabiki itü, odtü, boğaziçi, bilkent 'liysen). yoksa 1000 liraya talim eder bir sürü sıkıntı çekersin.

diş hekimi ol patron sensin, kimsenin ağız kokusunu çekmezsin, kimse ile uğraşmazsın. evinde para basarsın. istediğin zaman tatiline gidersin, özgürsün. istediğini alırsın.

mühendislikte okuldayken sınıfta kız yoktur mal gibi ders ders karı yüzüne hasret kalırsın. mezun olunca da yukarıdakiler olur.

Kişisel tavsiyem, Mühendislik okuma. şimdiki aklım olsa asla okumazdım. türkiye'de mühendis olunmaz. 3kuruş değerin bile yok.

Ya daha bu sene Lise 2-FMye başlayan öğrenciyim, bilgisayar mühendisliği istiyorum korkuttunuz beni be yaw Demek Basic'le program yazan adamın değeri bile kalmamış he..........

Ama laboratuvarlarda sabahlıyacak kadar deli gibi çalışıldığını, saçların dökülmesi (radrasyon), göbek yapma, kamburlaşma, göz bozuklukları vb tehlikelerin olabileceği ağır bir meslek.

Ki Türkiye'de mesleğin ağırlığını kalitesini takan kim Bi keresinde gazetede okumuştum. İzmir Fen Lisesi mezunu biri Kimya Mühendisliği kazanıp mezun olmuş, iş bulamamaktan intihar etmiş.

Adam hiç okumamış kıronun teki, emme para onda. Adam oteller, gazinolar zart zurt açıp duruyo, bir mühendisin 2 katı para kazanıyo. Vilları filan olur. Kendini yetiştirebilen yırtık tiplerden.

Meslek lisesi bilgisayar bölümünü okuyanlar, üniversitenin bilgisayar bölümüne (örn, bilgisayar mühendisliği) avantajla giremiyor. Yok, olamayabilirler bile.

Bunlar Türkiye'nin acı gerçekleri! Bunları film yapıp İskandinavya ülkelerine izletsek adamlar gülmekten krize girerler nasıl bir ülke burası beee diye.... Ya da halimize acırlar...

Çalışmayana ekmek yok hakkatten. Söylediğiniz gibi Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, Bilkent, Hacettepe gibi iyi üniversiteleri bitirenlerdenseniz iyi paralı bir iş hayatı sizi bekler. Ama gidip de Dumlupınar, 100. Yıl gibi üniversiteleri bitirirseniz 1000 liraya muhtaçsınız. Ha sıksan belki 1000 lirayla da geçinilir ama aynı meslektaşları gidip 2000'lerle çalışırken siz neden öyle oldunuz ????

Bir başka düşüncem daha; bilgisayar mühendisleri program yazıyor. Ancak, Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinin yanından bile geçmemiş, lise öğrencisi olanlar bile gidip Basic, Fortran vb ile program yazmayı öğreniyor. Java kullanmayı öğreniyor. Kurslar bile açıldı. Kısacası, bilgisayar mühendislerinin yaptığı iş, o işte uzmanlaşmamış olmayanlar tarafından da icra edilebiliyor. Hele ki bu tipler tanıdıksa, bedavadan halledebilecekse mesela bir programda 000000x00000 tarzı bir hata veriyor, "ne gerek var bilgisayar mühendisine yaw çağıralım üst komşuyu bilir o" gibi bir düşünceyle işleri yapabiliyor (gerçi tanıdık samimi dost oldukları için para mara da almazlar ya neyse).

1900 END TETRIS GAME
    0500 GO TO I

gibi şeyler yazıp yazıp program hazırlayan Bilgisayar Mühendisi olmayanlar var, çevremde var hep. Birisi bana Basic kitabı hediye etti bile.... İşin içine SQL, Delphi filan da girdi önüne gelen adam acemiden de olsa programlama yapıyor.

Karıyı kızı geçin şimdi önemli olan o değil

Diş Hekimliği biyolojiyle alakalı demi? Ya benim biyolojiyi hiiiiç sevmem çok çok iyi de değildir Matematik Fizik Kimya severim iyiyim ben

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.