Şimdi Ara

Üniversite'de sınıfta kalma deneyimi yaşayanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
43.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene okula devam edemedim. Sınavların bir kısmına yetiştim oda fayda etmedi. Bu seneyi tekrar okuyacağım galiba. Şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, harcı yatırıp Öğrenci Bilgi Sistemi'nden kayıt mı yenileniyor, okula gidip mi yapılıyor, ders mi seçiyoruz anlamadım. Yardımcı olacak varsa sevinirim.

Okul : Muğla Üniversitesi.

• harcı yatırıyosun ders seçme esnasında dersleri onaylayan bölüm hocanız bir bakıyor ana sen hep kalmışın bu dersleri tekrar tekrar tekrar al yanındada 2. sınıftan bu dersleri al diyo sende tamam hocam diyosun
    yarısı 1. sınıf yarısı 2. sınıf dersleriyle kredi miktarını tamamlayıp seni melez bi öğrenciye çeviriyolar - sınıf kalma yok ünüversitede :)

edit : 3 derstem kaldım len tamam çok bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 29 Ağustos 2011; 2:36:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

harcı yatırıyosun ders seçme esnasında dersleri onaylayan bölüm hocanız bir bakıyor ana sen hep kalmışın bu dersleri tekrar tekrar tekrar al yanındada 2. sınıftan bu dersleri al diyo sende tamam hocam diyosun
    yarısı 1. sınıf yarısı 2. sınıf dersleriyle kredi miktarını tamamlayıp seni melez bi öğrenciye çeviriyolar - sınıf kalma yok ünüversitede :D

Bizim okulun yönetmeliğini bilmiyorum ama 1.8 ortalamayı geçemedim, 2.sınıftan ders alma durumum var mı ? Bide ben Ankaradayım Muğlaya kayıt için gitmek sıkıntı olacak. Sistemden yapamıyor muyuz acaba ?
  • sizin okulun yönetmeliğide çok değişik deildir.
    sınıf kalma okulu bu 1.8 lik ortalamayla devam edip 4. seneyide bitirdikten sonra başına gelir 4 sene boyunca alttan ve kendi döneminden ders alabiliyosun 4. seneden sonra sürekli alttan ders alıyosun sınıfta kaldı oluyo adın da

internetten kayıdını yapıp banka dekontlarını okula gittiğin zaman bölüm hocanıza onaylatabilirsin bunun detaylı bilgisi için öğrenci işlerini ara ve ne yapıldığını öğren benim sözümle kalma :d
  • her üniversitenin kuralı değişiktir fakat sizde 1,80 ortalamanın altında kalan öğrenci daha önce alamadığı dersi alamaz kuralı geçerli ise yapacağın şu:

Her zamanki kaydını nasıl yapıyorsan öyle yapacaksın okula gidiyorsan okula gidiceksin internetten yapıyorsan internetten yapacaksın seçtiğin dersler daha önce aldığın dersler olacak.Daha önce görmediğin dersi seçmeyeceksin.DZ ve FF notun olanları seç kredinde yer kalırsa DD leri ve DC leri eklersin. DZ FF DD DC hepsini ekledin ama yinede yer var diyelim oraya eğer istersen cc ders ekleyebilirsin.Ama geçmişim bir daha uğraşamam dersen öyle kalsın.

Kredinde yer olsa bile üstten ders seçemezsin.Diyelim ki 1.dönem bir tane FF in var diğerleri cc ve cc olan derslerini almak istemiyorsun.Ozaman FF olan bir dersi alacaksın tüm dönem sadece 1 derse gideceksin üst sınıftan alamazsın.
  • - 2 farklı yorum olduğuna göre en kesim çözüm öğrenci işlerini arayıp sormak
  • Bizim okul yönetmeliğine göre (Eskişehir Osmangazi üniversitesi)

Ortalaman 2,00 ile 1,80 arası ise FF DZ ve DD olan derslerini almak zorundasın kredin artarsa üstten (yani ders alman gereken sınıftan) ders alabilirsin

1,80 in altında isen FF ,DZ, DD derslerini almak zorundasın.Bu duruma uyan bir dersin varsa bile onu alırsın daha önce görmediğin bir dersi asla alamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenci işlerini hafta içi aradım adam bana aynen ''Dur bizim Hüseyin anlıyodu o işlerden bi 5 dakka sonra arasana yemek yiyoruz.'' dedi.
  • 2. satırdaki bizde yoktu ne embesiller gördüm 6-7 senedir okulda sürünen ( genelde kız peşine koşup dersleri asıyolar embesillik nedenleri bu )

eneee sizin öğrenci işleri cevap veriyomu
    bizimkiler hiç odasında durmaz hep arka bahçede sigara içerler o yüzden telefonda bulunması hayli zor olurlardı

- benim sınıfımda sadece 4 dersi geçerek 2. sınıfta bizle beraber ders almayı başarabilen bi çocuk vardı kayıdın normal seyrinde devam edicek herhangi bi kural varsada zaten son onaylamayı sizin rehber hocanız yapar imzalar mühürler ders programını verir kuralsızlık olan bi durumda düzeltir yani rahat ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 29 Ağustos 2011; 2:55:12 >

• Hiç sınıfta kalıp internetten kayıt yaptıran yok mu ya ? Ben varım desin biri rahatlıcam. İlla danışman hocaya falanmı gitmek lazım
  • ben varım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Hiç sınıfta kalıp internetten kayıt yaptıran yok mu ya ? Ben varım desin biri rahatlıcam. İlla danışman hocaya falanmı gitmek lazım

Hangi bölüm ? Köy gibi kötekli nasıl çekiyonuz yaf .. Muğla merkezdede gitcek adam gibi biyer yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oetker*

quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Hiç sınıfta kalıp internetten kayıt yaptıran yok mu ya ? Ben varım desin biri rahatlıcam. İlla danışman hocaya falanmı gitmek lazım

Hangi bölüm ? Köy gibi kötekli nasıl çekiyonuz yaf .. Muğla merkezdede gitcek adam gibi biyer yok

Mat.

Hocam büyük şehirden gidince insanı dinlendiriyor, ben seviyorum. Gerçi pek kalma fırsatım olmadı ama yinede iyidir, zaten elde olanda bu. :) Şuan şu kayıt işini hallediyim benden mutlusu yok valla. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

2. satırdaki bizde yoktu ne embesiller gördüm 6-7 senedir okulda sürünen ( genelde kız peşine koşup dersleri asıyolar embesillik nedenleri bu )

eneee sizin öğrenci işleri cevap veriyomu
    bizimkiler hiç odasında durmaz hep arka bahçede sigara içerler o yüzden telefonda bulunması hayli zor olurlardı

- benim sınıfımda sadece 4 dersi geçerek 2. sınıfta bizle beraber ders almayı başarabilen bi çocuk vardı kayıdın normal seyrinde devam edicek herhangi bi kural varsada zaten son onaylamayı sizin rehber hocanız yapar imzalar mühürler ders programını verir kuralsızlık olan bi durumda düzeltir yani rahat ol

Hocam inşallah o mühürleme imzalama kısmında bana ihtiyaç duymaz. Geçen sene 2.dönem derslerime onay vermeyi unutmuştu, rektörlüğe dilekçe yazmıştım. Bu senede okul açılmadan önce gitmem çok zor olur, inşallah internetten oluyodur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.