Şimdi Ara

Üniversite hayatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aranıza katılalı neredeyse 9 yıl olacak bunun vermis olduğu sıcaklık ile biraz içimi dökmek istedim buraya. Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
    Öncelikle üniversiteden bahsetmek istiyorum. Lise gibi güvenilir insanlarla dolu sanmak yaptığım en büyük hataydı. Ev arkadaşlığı, para, güven bu gibi konularda hep yakın dostum olarak gördüklerimi diğerlerinden farklı bi yere koydum. Yeri geldi cebimdeki son parayı arkadaşıma verdim. Yeri geldi evimdeki eşyaları ve yeri geldi evimi açtım. Gelin görün ki şunu fark ettim. Üniversitede dostluk yok. Tamamen çıkar ilişkisi var. Kime ne yardımda bulunup kendimi bir adım öne attıysam o kişiler bir kes olsun bunu yapmadı. Yapmadıği gibi benim hakkımda neler demişler insanlara. Şimdi bunları öğrenince anlam veremiyorum insanlara. Ben insanların arkasından değil direk yuzüne konuştuğum için beni sevmeyen çok insan var. Digerleri gibi arkasından sövüp yuzune gulemiyorum .içim dışım bir neysem oyum. Bu da en büyük eksikliğmmiş onu fark ettim. Insanlarin nerdeyse herkesin arkadasindan sallayip yuzune gulen insan yardim istediginde siraya giriyorlar. Ben şayet o durumda kalınca bırakın dusmanlarimi dostum dediğim bir avuç insan bile destek çıkmıyor.
    Evet bir suru borç verdim ödemene gerek yok aramizda paranin lafi olmaz dedim. Param bitince aldigim 10 lira laf oldu.
    Evet evim yok diyene evimi açtım parası yoktur diye 1 lira mutfağa harcatmadım ertesi gün arkamdan insanlara konustular. Ben gerçekten iki yuzlu bir insan olmayı çok isterdim. Çünkü bu insanlar kazanıyor hayatta.
    Gerçekten nefret ettiğiniz kişiye birader seninle aynı ortamda bulunmamak için burdan gidiyorum demeyin. Kardeşim seni çok özlemişim iyiki denk geldik diyin çünkü o zaman herkes yanınızda oluyor inaın tecrubeyle sabittir.
    Tabi insan karsisindakine durust olunca aynisini bekliyor sevmedigim adama seni sevmiyorum diyince beni sevmeyeninde bunu demesini bekliyorum. E haliyle kardes ayagina yatip zamani gelince kullaniyorlar bunu. Birbirinden kopuk kopuk şeyler yazdım belki ne saçmalaiyor bu dersiniz. Caniniz sagolsun böyle arada bir buraya gelip iç dokmek fena olmuyormus. Lise 3 te de yapmistim aynisini şimdi uni 3 olduk. Her neyse hepinize iyi geceler Allaha emanetsiniz.
    Olurda bi dusunceniz varsa soyleyin ben mi yanlış düşünüyorum yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ÖzeT qEç

• Tamamıyla haklısınız hocam üniversitede 3 dostum oldu sadece onlara bile tamamıyla güvenemedim asla , yinede insanın aklında acaba kalıyor , üniversite de zaten herkes çıkar için davranış sergiler nitelikte milleti kullaniyosan ne kadar iyi birisi derler eğer millet seni kullanıyosa ne kadar aptal birisi derler işte bu döngü üzerine kurulmuş bu hayat

• Herkes olarak genelemen saçma. Elbette dediğin durumlarda var ama her insan senin anlattığın insan profilne giremez. Benim üniversite de liseden daha fazla güvendiğim insanlarda var.
  • Al benden de o kadar.2.sınıfım üniversitede.Kime ne iyilik yaptıysam en büyük kötülüğü onlardan gördüm.En büyük suçum(!) ise yapmacık olamamak,içimin dışımın bir olması.Bana göre ise en büyük zaafım kimse hakkında kötü düşünmüyor olmak herkesi kendim gibi sanmak vs.Boşver kardeşim takma kafana.Üniversitede anladığım kadarıyla herkes menfaati bitene kadar dostun.Ufacık hedeflerine ulaşmak için herkes adeta seni basamak gibi kullanmaya çalışıyor.Sen iyi bir insan olmaya devam et ama artık herkese hak ettiği gibi davran.Dileyen kalbina dileyen kapının önüne gider.Zamanla herkes yerini seçer gönlünde zaten.Bu okul biter nasılsa.Sen kendini geliştirmeye,mesleğini iyi öğrenmeye bak.Unutma ki;tecrübeler kazık yemeden olmuyor maalesef.İyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilinmeyenArtist -- 2 Ekim 2015; 0:50:21 >
  • Ne diyelim kardeş özetlemissin ışte bak keyfine

• samimiyete gerek yok. arkadaş kazı kazan gibidir. ya çıkar ya çıkmaz. muhattap olmadan öğrenemezsin. öğrenincede geç olur . en iyisi kendi yağında kavrulup kimseye muhtaç olmamak
  • Abi üniversiteye giden herkes aynı şeyleri söylüyor bi tane bile mi düzgün insan yok sizdne başka ? Herkes çevreden şikayetçiyse bu şikayetçi olanlar nerde ? Ben şimdi üniversiteye yeni başlicam sizin gibi insanlara denk gelmicek miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 2 Ekim 2015; 0:56:40 >
  • Al benden de o kadar.
  • birader sen de enayimissin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitede hangi olay karşısında olursanız olun önce kendinizi düşünün. Verdiğiniz sözleri yerine getirmek için asla yırtınmayın. En yakın arkadaşınıza bile fazla güvenmeyin.
    Mideniz kaldırıyorsa iki yüzlü olun. Daima önde olursunuz. Ben bunu 2 senede zor öğrendim.

• üniversite=sahte kalabalık
    ama mesela benim gibi liseden arkadaşlarınız varsa aynı üniversiteye geçtiginiz o zaman sizden şanslısı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: promise89

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Abi üniversiteye giden herkes aynı şeyleri söylüyor bi tane bile mi düzgün insan yok sizdne başka ? Herkes çevreden şikayetçiyse bu şikayetçi olanlar nerde ? Ben şimdi üniversiteye yeni başlicam sizin gibi insanlara denk gelmicek miyim

Lise gibi düşünme insanların senden bir faydası yoksa asla yaklaşmazlar bile.

O zaman sen de öylesin ?

• BAK BİRADERİMMMM HEP DERİM NE KONUDA OLURSA OLSUN EN ÖNE KENDİNİ KOYCAKSIN EN ÇOK KENDİNİ DÜŞÜNCEKSİN YOKSA ÜZÜLÜRSÜN
  • Benim lise arkadaşlarımın bile öoğu böyleydi

• +1

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abi üniversiteye giden herkes aynı şeyleri söylüyor bi tane bile mi düzgün insan yok sizdne başka ? Herkes çevreden şikayetçiyse bu şikayetçi olanlar nerde ? Ben şimdi üniversiteye yeni başlicam sizin gibi insanlara denk gelmicek miyim

Lise gibi düşünme insanların senden bir faydası yoksa asla yaklaşmazlar bile.

O zaman sen de öylesin ?

Nerden ÇIKardın Onu

Abi şunu demek istiyorum nerdeyse herkes üniversitede milletin çıkarcı olduğunu söylüyor, böyle bi şeyden şikayet eden biri iyi niyetlidir. İşte benim anlamadığım nokta bu durumdan şikayetçi olan iyi niyetli insanlar nerde peki ? Birbirinizi bulamıyor musunuz ?

Şimdi ben üniversiteye başlayacağım zaman senin gibi iyi niyetli insanlarla karşılaşmayacak mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 2 Ekim 2015; 1:30:43 >

• 3. sinifta yaz okuluna kalacagimi bildikleri halde ev arkadaslarimla yazin onlarin kira vermemesi icin kiz arkadaslarin bir odasina evi tasidik. Ben ne yaptim 4. sinifta bu adamlarla yine ev baktim ve yine eve ciktim; cunku eve cikma teklifini ilk 1. sinifta ben yapmistim.

Nihayetinde ben sozumun arkasinda durdum onlarsa 2 aylik kiraya beni sattilar. Ben durustlugumden kaybetmeyim de kim nereden kazandigini sanirsa sansin zerre umrumda degil.

Dipcik. Uyku tutmadikca dosenip duruyorum Konu Disina mesajlari ya hadi hayirlisi bakalim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiler değil güçlüler kazanır kardeşim hayat dediğimiz şey politikadan başka bir şey değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.