< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Hocam tıpı para ve prestij için yazıyorum hakkını helal et
|
Paraya göre de değişiyor işte bu durum . Her grup ve meslek kıyaslamasında farklı . Mesela düz aile hekimi olup diyaliz hekimi olanlara haftada 3 gün 5 er saat çalışıp 5k alıyor . Sizin her gördüğünüz doktor acilde nöbet tutmuyor . Uzmanlar haftaiçi normal mesai çalışıp 35-40 koyanı oluyor en kötüsü 15 atıyor cebe . Bazıları da daha zor kazanıyor .
Yani tıptaki herkes insanlarla uğraşıp didinmiyor . Bölümden bölüme göre değişik ama bunu genele indirgediğimizde maaş/emek oranı en düşük meslektir . Mühendisler de bundan bir adım sonra gelir büyük ihtimalle . Kolay para tıp mühendislikle değil esnaflıkla , müteahittlikle , ticaretle , pazarlamayla olur . O sizin dediğiniz işletmeyle falan da değil . Galeri , inşaat sektörü , dersanecilik , özel lisecilik gibi daha ticari işlerdedir . Mühendis , doktorlukta vs kolay para arayan üzülür zaten . |
Parası için çekilecek hiçbir meslek yok bence ama tıp bunların en kesini gibi geliyor bana da . Gerçekten onurlu bir meslek . Yani insanların kendinde anlayamadığı şeyi belki ölüm korkusuyla sana geliyor . Ama sen bilgini ve yeteneğini kullanarak çeşitli şeyler yapıyorsun ve iyileştiriyorsun . Atıyorum tahlil sonucu değerlendirmek bile farklı bir şey . Duygusu farklı kelimelere dökemiyorum . İnsan sağlığı söz konusu olduğu için bir ayrıcalık söz konusu .
Mühendisler ülkenin kalkınmasında , öğretmenler belki de en önemli şey olan geleceğimizin emaneti çocuklarımızda etkili . Her mesleğin bir albenisi var . İnsan sağlığını anlamak vücutta olan şeyleri öğrenmek bir hastalığın tedavisini öğrenmek belki de bulmak da apayrı şeyler . Bunlardan alınan zevkler paradan ayrı şeyler . Eşsiz şeyler . |
Hastanenizden vs kaynaklı olabilir . Gerçi size işi öğretecek değilim lakin tanıdığım acil uzmanı olup 17-22k arasında alan ve diğer uzmanlıklardan da 13-17 arası olan tanıdıklarım var . Bizzat görmediğim şeyleri söylemiyorum .
Çevremdekiler genelde böyle olduğu için genellemiştim . Demek ki doğru değilmiş . Belirttiğiniz iyi oldu teşekkür ederim . |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |