Selamlar hepinize, 1. senem bitti bilgisayar programciliginda 3 küsür ortalamayla bitirdim, suan 2. sene basliycak ama ben sinava hazirlanip ya daha iyi bir üniversitede yazilim mühendisligi veya bilgisayar mühendisligi hatta baska bir bölüme gitmek istiyorum en kötüsü yinede baska üniversite olmak kaydiyla bilgisayar programciligina gidebilirim. Åzuan sizce dondursammi yoksa sildirsemmi veya gitmeyip sinavlardan kalsam ortalamam vs. düsermi tekrar ayni bölüme gidince sikinti olur mu? Hangisi daha yararli olur bana mesela dondurdugumda ygs lys ile baska bir okul kazandigimda sildirip o okula geçebiliyormuyum veya direk sildireyim mi? En en en son seçenek belki geri oradada okuyabilirim sizce hangi sekilde yapabilirim bunu?
sileyimmi dondurayimmi hiç karismiyim devamsizliktanmi kalayim?
kaydını dondurursun sildirirsin ona karışmam ama sakın bu şekilde bırakma.. yarın bigün burs veya yurt başvurusunda bulunmak istersin başarısız kalmış diye vermeyebilir ve coğu kurumda aynı şekilde burs vermeyebilir haberin olsun..bana sorarsan dondururdum okulu kazanırsamda gider sildirirdim..kazanamazsam da devam etmeyi düşünürdüm.
tam olarak hangi sebeblerden dolayı dondurabiliyorsunuz emin değilim ama genelde maddiyat, ailevi sebepler, askerlik, sağlıksal sorunları gibi haklı sebeblerden dolayı dondurma hakkınız oluyor. ben sağlık durumu için dondurmuştum uzun zaman önce bunun içinde hastaneden heyet raporu getirmemi istemişlerdi. sizinki bölümü yada okulu beğenmediğiniz için başka bir okul kazanmak için bir dondurma durumu, buna hakkınız olduğunu sanmıyorum. öncelikle okulunuza bir gidin nasıl dondurabileceğinizi, hangi durumlarda dondurabileceğinizi ve ne yapmanız gerektiğini öğrenin vizeler başlamadan önce yapın, vizelerden sonra kalkışırsanız o döneminiz dahil olmaz.
umarım istediğiniz bir okul ve bölümde okursunuz. saygılar.
Whisper81
kullanıcısına yanıt
Sağlık sorunum bayağı var eminim kabul ediceklerine arayıp konuşayım dondurayım ozaman , diyelim dondurdum ve ygs lys ye girdim puanım açıklanınca gidip sildirip yeni okuluma kayıt olabiliyorum değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: FancyDevil
Sağlık sorunum bayağı var eminim kabul ediceklerine arayıp konuşayım dondurayım ozaman , diyelim dondurdum ve ygs lys ye girdim puanım açıklanınca gidip sildirip yeni okuluma kayıt olabiliyorum değil mi?
ygs konusunda birşey diyemeyeceğim bilmiyorum. sağlık durumu ile dondurma yapacaksanız heyet raporu almanız gerekiyor daha sonradan okula devam etmek isterseniz yeniden heyet raporu alarak açtırıyorsunuz. bunları söyleyebilirim tek.